Venelaina kannattaa kilpailuttaa

Venelaina – Kilpailuta ja säästä veneen hankinnassa

Veneily on viime aikoina kasvattanut suosiotaan valtavasti ja tarjoahan Suomi upeat mahdollisuudet niin merellä kuin tuhansien järvien selilläkin.  Veneen osto vaatii kuitenkin usein melkoisen rahallisen panostuksen ja usein myös lainanottoa. Veneen oston rahoituksen vaihtoehtoja miettiessä kannattaa olla tarkkana, koska venelainan korko vaihtelee melkoisesti.

Veneen rahoitus nousee usein esiin keväisin ja kesällä kun Rahalaitos.fi kilpailutuspalvelun asiakkailta kysytään syytä lainan ottoon. Tässä artikkelissa kerromme venelainan kilpailutukseen ja valintaan liittyvistä asioista. Miten löytää edullinen venelaina ja mitä pitää huomioida venelainan ehdoissa.

Venettä ostettaessa on paljon asioita huomioitavana. Käytetyn veneen ostamiseen löytyy muistilistaa esimerkiksi Venelehdestä.  Jos olet ostamassa venettä veneliikkeestä, sinulle tarjotaan todennäköisesti venerahoitusta tai osamaksua maksuvaihtoehtona. Vaihtoehtojen vertailu voi kuitenkin tuottaa suuriakin säästöjä ja liikkeen tarjoamat rahoitusvaihtoehdot eivät suinkaan aina ole halvimpia. Kilpailuttaminen on hyvä keino varmistaa, että venelainan korko on kilpailukykyinen.

Voinko saada venelainaa ilman vakuuksia?

Mistä venelaina kannattaa sitten ottaa?  Rahalaitos.fi palvelun kautta on mahdollista saada venelaina ilman vakuuksia jopa 70 000 euroon asti. Venelainan vertailu palvelussa on helppoa. Voit tehdä nopean ja ilmaisen lainavertailun sivustollamme ja saat lainatarjoukset kerralla useilta eri pankeilta muutamassa minuutissa. Voit verrata tarjouksia venelainasta palvelussamme kaikessa rauhassa ja et joudu sitoutumaan mihinkään ellet löydä tarjouksista mieleistäsi lainaa.

Venelainan korko on vakuudettomassa lainassa usein korkeampi, kuin jos sinulla on lainalle reaalivakuuksia kuten kiinteistöjä, joiden vakuusarvoa voidaan käyttää panttina lainalle. Venelainan marginaali on vakuudellisessakin lainassa usein korkeampi kuin esimerkiksi asuntoa hankittaessa, joten korkotason ollessa alhaalla saattaa korko vakuudettomassa venelainassa olla hyvinkin kilpailukykyinen, varsinkin jos lainasumma on pienempi.

Kilpailuta venelaina ennen ostopäätöstä

Venelainan korot ja kulut eroavat paljonkin pankista ja lainan suuruudesta riippuen. Tämän vuoksi on hyvä vertailla venelainoja eri pankkien välillä. Pienetkin erot venelainan marginaalissa voivat kasvaa suuriksi pitkällä laina-ajalla.  Venelaina kannattaa kilpailuttaa huolellisesti ennen sitovaa lainapäätöstä. Palvelumme kautta etsimme puolestasi yhdellä hakemuksella tarjouksia venelainasta jopa 25 lainantarjoajalta ja esittelemme parhaat tarjoukset helposti vertailtavassa muodossa.

Kaikki kauttamme venelainaa tarjoavat pankit toimivat joustavasti venelainan takaisinmaksun suhteen. Voit vaivattomasti ja ilman lisäkuluja lyhentää lainaasi kerralla enemmän kuin sovittu kuukausieräsi. Voit myös maksaa koko lainan kerralla pois ilman lisäkustannuksia.

Kilpailuta venelaina helposti Rahalaitos.fi palvelussa.

Miten haen venelainaa?

Vakuudettoman venelainan hakeminen kilpailutuspalvelumme avulla on helppoa ja nopeaa. Toimi seuraavasti:

  • Täytä lainahakemus Rahalaitos.fi palvelussa.
  • Saat tarjoukset venelainasta Oma Rahalaitos -palveluun.
  • Vertaa saamiasi tarjouksia ja valitse sinulle sopivin laina.
  • Tee kaupat unelmiesi veneestä!

Millaisella korolla venelainaa saa?

Venelainoissa korko vaihtelee asiakaskohtaisesti. Siihen vaikuttaa eniten hakijan taloudellinen tilanne ja maksuhistoria. Jos sinulla on säännölliset tulot ja ja puhdas maksuhistora voit saada venelainan Rahalaitoksen kumppaneilta alimmillaan 4,5 % korolla.

Paljonko venelainaa voin saada?

Rahalaitos.fi palvelusta voi hakea rahoitusta veneen hankintaan 1000 -70 000 euroa.  Palvelussamme valitset tarvitsemasi lainasumman ja sopivan laina-ajan.  Hakemukselle jättämiesi tietojen perusteella autamme sinua löytämään tarvitsemasi venelainan kumppaneiltamme.

Saako venelainaa ilman vakuuksia?

Rahalaitos.fi palvelussa et tarvitse vakuuksia tai takaajaa lainaa hakiessasi.  Lainanmaksukykysi arvioidaan tulojesi ja maksuhistoriasi mukaan ja voit käyttää lainan veneen ostoon haluamallasi tavalla.

 

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 7200 € vuositulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme