Kilpailuta venelaina maksutta

Yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia.

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Venelaina kannattaa kilpailuttaa

2 min

1. Täytä hakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

1 min

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Rahalaitos on yhteistyössä lukuisten eri lainantarjoajien kanssa.

1 min

3. Valitse paras

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi 24h sisällä, ensimmäiset jo minuutin sisällä. Sinä valitset parhaan!

Venelaina – Kilpailuttamalla säästät venekustannuksissa

Mikä olisikaan parempi tapa viettää kesäpäivää kuin vesillä liikkuminen Suomen tuhansilla järvillä. Upeat järvimaisemat ja saaristot tarjoavat veneilyyn mitä mainioimmat puitteet. Mukavin tapa viettää vapaa-aikaa vesillä on tietenkin oma vene. Venettä voi maisemien nautiskelun lisäksi käyttää liikkumiseen esimerkiksi mökille tai hyvien kala-apajien äärelle.

Oli haaveissasi sitten uusi tai käytetty vene, purjeilla tai moottorilla, voi veneen osto olla silti yllättävän iso hankinta. Vene on harvoin heräteostos, vaan sen hankintaa on mietitty jo jokunen tovi. Joillain taas aikaisemmin puraissut venekärpänen on voinut johtaa nyt suuremman paatin hankintaan. Venettä varten on voitu säästää omaa pääomaa jonkin aikaa, mutta usein venettä varteen otetaan myös lisärahoitusta. Rahalaitos myöntää edullisia vakuudettomia venelainoja aina 60 000 euroon asti, joten veneen hankinta ei enää nykypäivänä jää rahoituksesta kiinni.

Miksi ottaa venerahoitus?

Veneet ovat yleensä sen verran hintavia hankintoja, että säästöjen ohessa on turvauduttava ulkopuoliseen rahoitukseen. Venelainojen korot ja kulut eroavat paljonkin pankista ja lainan suuruudesta riippuen. Tällöin on tärkeää vertailla venelainoja eri pankkien välillä, sillä pienetkin erot venelainan marginaalissa voivat kasvaa suuriksi pitkällä laina-ajalla.

Venelainaa varten on perinteisesti säästetty pitkään, tai vastaavasti pankit ovat vaatineet suurehkoja vakuuksia lainansa turvaksi. Kaikilla sellaisia säästöjä tai vakuuksia ei ole, joten tällöin kannattanee miettiä nopean ja kätevän vakuudettoman lainan ottamista. Useat veneenmyyjät vaativat koko kauppasummaa kerralla, joten kun eteesi osuu täydellinen vene, on nopea ja joustava venelaina todella arvokas tässä tilanteessa.

Voit hakea vakuudetonta venelainaa netissä nopeasti ja Rahalaitos.fi tarjoaa tähän tilanteeseen lukuisia luotonantajia, jotka voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella. Pääset vertailemaan kaikki lainatarjoukset samasta paikasta ja sopivimman lainan ottamalla varmistat, että unelmiesi vene ei pääse livahtamaan hyppysistäsi. Koska suomalaiset valitsevat käytettyjen veneiden markkinoilta yleisimmin 20 000 – 30 000 euron hintaisen veneen, edullisimman lainan valitseminen voi tarkoittaa parhaimmillaan jopa satojen eurojen säästöä kuukausitasolla.

Kuinka paljon venelainaa tarvitsen?

On hyvä pitää mielessä, että veneily ei ole mitään halpaa hupia vaan myös veneen ylläpitoon kuluu rahaa. Edullinen venelaina on tarkoitettu rahoittamaan kaikki veneeseesi liittyvät kustannukset. Hyviä käyttökohteita ovatkin itse veneen hankinnan lisäksi veneen korjaus sekä uusien veneen osien ja lisä- ja turvavarusteiden ostaminen. Voit siis helposti samalla venelainalla korjata viallisen moottorin tai vaikka päivittää uudet istuintyynyt ja taittotuolit. Venerahoitus kattaa siis oston lisäksi myös veneen korjailuun ja muuhun päivittämiseen liittyvät kustannukset.

Kun miettii lainaa venettä varten, on hyvä muista myös ylläpitokustannukset. Venepaikka, veneen laskeminen ja nostaminen, talvisäilytys, huollot, katsastus, mahdollinen vakuutus sekä tietysti polttoaine. Muista siis lainaa kilpailuttaessa ottaa huomioon edellä mainitut menoerät, kun mietit lainasumman määrää. Edullinen venelaina auttaa selviämään myös ylläpitokustannuksista, jolloin kesän venereissuja ei tarvitse rajoittaa ainakaan taloudellisen tilanteen vuoksi.

Kuinka haen venelainaa?

Vakuudettoman venelainan kilpailuttaminen ja hakeminen on helppoa sekä nopeaa. Hae venelainaa näin:

  1. Täytä lainahakemus Rahalaitos.fi sivustolla.
  2. Vertaile saamiasi tarjouksia Oma Rahalaitos -palvelusta.
  3. Valitse sinulle sopivin laina.
  4. Kättele kaupat unelmaveneestäsi ja lähde järvelle nauttimaan suomen suvesta.

Mitä minun tulee tietää venelainan hakemisesta?

Venelainan kilpailutus kauttamme on täysin maksutonta. Hakemuksessa saat itse valita sinulle sopivan lainasumman sekä takaisinmaksuajan. Samalla hakemuksella kilpailutamme kymmeniä lainatarjouksia ja saat itse valita niistä sopivimman. Lainantarjoajat arvioivat maksukykysi tulojesi ja maksuhistoriasi mukaan ja asettavat lainakorkonsa sen pohjalta. Hakemuksen teko ja lainojen vertailu eivät sido sinua ottamaan lainaa. Mikäli hyväksyt lainatarjouksen, saat rahat tilillesi vielä jopa saman päivän aikana.

Kilpailuta venelaina ilman vakuuksia vielä tänään

Pankit tahtovat usein venelainaa vastaan vakuuden, mutta Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa venelainaa ilman vakuuksia aina 60 000 euroon asti. Kilpailuttaminen on nopeaa, se ei maksa mitään etkä sitoudu ottamaan lainaa vertailtuasi lainat.

Hakeminen tapahtuu nopeammin kuin veneen vesillelasku. Lainahakemuksen täyttöön kuluu muutama minuutti ja saat lainapäätöksen sekä ensimmäiset tarjoukset välittömästi hakemuksen tehtyäsi.

Koska saat jokaisen tarjouksen nähtäville, pystyt helposti vertailemaan itsellesi venelainan, jossa on parhaimmat ehdot sekä edullisimmat korot. Valittuasi sopivimman venelainan, siirryt lainanmyöntäjän sivulle allekirjoittamaan sopimuksen ja parhaimmassa tapauksessa voit vielä saman päivän aikana lyödä venekauppasi lukkoon saatuasi rahat tilille.

Kun olet hyväksynyt venelainasi, voit nostaa sen ja käyttää lainarahat veneen hankintaan. Rahalaitoksen kautta sinun on mahdollista saada matalakorkoista takaisinmaksuaikaa venelainallesi jopa 15 vuotta.

Venelainan edut ja haitat

Venelainan suurin etu on mahdollisuus hankkia unelmiesi vene, jota ei kertaluontoisella käteismaksulla olisi ollut mahdollista hankkia. Laina mahdollistaa veneen hankinnan ja poismaksamisen pienissä kuukausierissä sovitun ajanjakson aikana.

Venelainan haittana on itse lainaan liittyvät kulut kuten korot sekä tilinhoitoon liittyvät maksut. Näin ollen veneen loppuhinnaksi tulee suurempi summa kuin mikä se on kauppatilanteessa ollut. Lisäksi pitkäaikainen takaisinmaksu voi olla taloudellisesti rasittavaa.

Ennen venelainan hakemista onkin tärkeää arvioida omat taloudelliset mahdollisuudet ja varmistaa, että lainan takaisinmaksu on realistista. Venelainaa ottaessa on myös hyvä muistaa, että veneeseen liittyy muitakin kuluja, kuten huolto-, varuste- ja säilytyskustannukset, jotka on otettava huomioon veneen omistamisen kokonaiskustannuksia arvioitaessa.

Muista tarkistaa lainatarjoustesi todellinen vuosikorko, muut kustannukset sekä ehdot. Katso minkäkokoinen lainasi kuukausierä tulee olemaan ja vertaa sitä omiin tuloihin ja menoihin. Varmista että lainan takaisinmaksu sovitussa ajassa on realistista. Varmistuttuasi taloutesi pinnalla pysymisestä tee hakemus, kilpailuta itsellesi sopivin venelaina ilman vakuuksia, tee kaupat ja lähde vesille nauttimaan kauniista kesäpäivästä uudella silmäterälläsi.

Muista myös että Rahalaitoksen kautta sinun on mahdollista kilpailuttaa myös esimerkiksi autolaina.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-04-04

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi hakea venelainaa?

Rahoitusta veneeseen voi hakea täysi-ikäinen, säännölliset tulot omaava henkilö, jolla on luottotiedot kunnossa.

Sitoudunko ottamaan lainan?

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vertailu ei sido tai hakijaa mihinkään. Jos päätät hyväksyä jonkun sinulle tehdyistä lainatarjouksista, tapahtuu sopimuksen allekirjoitus erikseen.

Mistä löydän edullisen venelainan?

Voit löytää edullisen lainan Rahalaitoksen sivuilta kilpailuttamalla yhdellä hakemuksella useita eri pankkeja ja luotontarjoajia. Saamistasi tarjouksistasi saat halutessasi itse valita sopivimman.

Mikä on pisin laina-aika?

Pisin laina-aika on 180 kuukautta.

Kuinka paljon voin hakea lainaa venelainaa?

Rahalaitoksen kautta voit hakea lainaa venettä varten 500 eurosta aina 70 000 euroon asti.

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia?

Et. Säännölliset palkka- tai eläketulot ja maksuhäiriövapaat luottotiedot toimivat vakuutenasi.

Kuinka nopeasti saan rahat käyttöön?

Rahat siirretään tilillesi nopeasti, usein saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoitettuasi.

Kuinka kallis on venelaina?

Todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen. Oman korkotasosi tarkistat sitoutumatta täyttämällä helpon lainahakemuksen Rahalaitos.fi sivustolta.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää