Tee lainahakemus helposti verkossa

Lainahakemusten täyttäminen pankeille ja rahoituslaitoksille haukkaa runsaasti aikaasi, mikäli haluat tehdä lainavertailua ja vertailla ehtoja useiden eri lainantarjoajien välillä. Rahalaitos on kotimainen lainanvälittäjä, joka hoitaa saman asian helpommin: täytä yksi lainahakemus ja saat parhaimmassa tapauksessa tarjoukset lukuisalta pankilta ja luotonmyöntäjältä.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.

Hakemuksesi on tallennettu. Täytä puuttuvat tiedot ja hae lainaa nopeasti. 

Hakemuksen käsittelyä varten meidän on tarkistettava henkilötunnuksesi. Tämän on oltava suomalainen henkilötunnus.
Syötä 16-numeroinen IBAN-numerosi, joka alkaa kirjaimilla FI. Löydät sen verkkopankistasi kohdasta tilitiedot tai ottamalla suoraan yhteyttä pankkiisi
Ilmoita parisuhdetilanteesi. Jos asut erillään kumppanistasi, käytä vaihtoehtoa "Naimaton".
Ole hyvä ja ilmoita kotona asuvien alle 18-vuotiaiden lasten lukumäärä
Syötä nykyisen työsi/eläkkeesi aloitusvuosi. Käytä 4 numeroa, esim. "2002".
Onko sinulla tuloja, joita ei ole edellä ilmoitettu? Näitä voivat olla esimerkiksi vuokratulot, harrastustoiminnasta saadut tulot tai sosiaalietuudet? Todenna nämä tulot verokortilla tai maksutositteella.
Jos sinulla on useita osoitteita, valitse se, jossa asut pääsääntöisesti.
Ole hyvä ja syötä asumiseen liittyvät kuukausikustannukset, kuten vuokra tai yhtiövastike, tai omakotitalossa asuttaessa mm. vesi, sähkö ja lämmitys. Mikäli kulut jaetaan usean henkilön kesken, syötä oma osuutesi (esim. puolet kokonaiskustannuksista). Huom: tämä ei sisällä asuntolainaa/muita lainakustannuksia.
Kuinka suuret ovat kuukausittaiset kiinteät kustannuksesi? Huomioi tässä kentässä kuinka paljon käytät mm. ruokaan, vaatteisiin, harrastuksiin, terveydenhuoltoon ja liikkumiseen.
Jos sinulla on useampi lainan käyttötarkoitus, ilmoita pääasiallinen käyttötarkoitus. "Palvelut" voivat olla esimerkiksi häät, juhlat tai siivouspalvelut.
Ole hyvä ja valitse kyllä, mikäli sinä, perheenjäsenesi tai läheinen yhtiökumppanisi toimii tai on viimeisen 12 kuukauden aikana toiminut merkittävässä julkisessa tehtävässä. Tällaisia ovat esimerkiksi valtionpäämies, kansanedustaja, poliittisen puolueen johtoelimen jäsen, ylemmän tuomioistuimen jäsen tai suurlähettiläs. Merkittävät julkiset tehtävät on määritelty tarkemmin valtioneuvoston asetuksessa 610/2019 rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä annetussa laissa tarkoitetuista merkittävistä julkisista tehtävistä

Syötä kaikki nykyiset lainasi

Lisää laina +
Yhdistettävät lainat yhteensä
Onko sinulla aktiivisia luottokortteja?
Olen tietoinen siitä, että luotonantaja voi kerätä ja käsitellä Verohallinnon Tulorekisteriyksikön ylläpitämästä positiivisesta luottorekisteristä saatavia luotto- ja tulotietojani. Luotonantaja voi käyttää näitä tietoja lainahakemuksen käsittelyyn, luottokelpoisuuden arviointiin sekä tietojen ajan tasalla olemisen tarkistamiseen. Luotonantaja voi myös ilmoittaa luottotietoni positiiviseen luottorekisteriin.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Saat yhdellä lainahakemuksella tarjoukset lukuisalta pankilta ja luotonmyöntäjältä

Vuodesta 2011 lähtien olemme kilpailuttaneet lainoja jo kymmenille tuhansille suomalaisille ja teemme yhteistyötä monien merkittävimpien verkossa toimivien rahoituslaitosten ja lainantarjoajien kanssa. Palkkion saamme yhteistyökumppaneiltamme, joten sinulle lainahakemuksen täyttäminen on aina ilmaista ja ei-sitovaa.

Hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen voit vertailla saamiasi tarjouksia rauhassa ja päättää sen jälkeen, otatko lainaa vai et. Vain vertailemalla voit varmistaa, että saat lainasi halvimmalla mahdollisella hinnalla.

 

 

Lainahakemus vertailupalvelun kautta

Lainahakemus kannattaa tehdä vertailupalvelun kautta. Vertailupalvelu voi auttaa sinua säästämään rahaa ja löytämään juuri sinulle sopivimman lainaratkaisun. Rahalaitoksen lainahakemus on nopea ja helppo täyttää, ja se vie vain muutaman minuutin. Hakemuksen käsittely on nopeaa, ja voit saada lainatarjouksia jo saman päivän aikana.

Muistathan, että lainahakemus Rahalaitokselle ei sido sinua mihinkään. Voit siis rauhassa vertailla tarjouksia ja tehdä päätöksen vasta, kun olet löytänyt itsellesi parhaan vaihtoehdon. Hakeminen on täysin ilmaista eikä edellytä lainanottoa.

Rahalaitos toimii yhteistyössä luotettavien ja arvostettujen rahoituslaitosten kanssa, mikä takaa kilpailukykyiset ehdot ja turvalliset lainavaihtoehdot. Kun haluat tehdä lainojen vertailua tee lainahakemus sivuillamme. Se on helppo ja luotettava tapa hakea haluamasi laina.

Tee lainahakemus tänään ja löydä sopiva ratkaisu juuri sinun tarpeisiisi!

Näin lainahakemuksen tekeminen sujuu käytännössä

Palvelumme avulla voit hakea lainaa 500-60 000 euroa 1-15 vuoden takaisinmaksuajalla. Kilpailuttamamme lainat ovat vakuudettomia, eli et tarvitse toista henkilötakaajaa tai lainan takaisinmaksun pantiksi asetettavaa omaisuusvakuutta.

Kun täytät lainalomakkeen sivuillamme, saat lainapäätöksen välittömästi. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää kilpailee lainastasi, ja ensimmäiset tarjoukset saat useimmiten jo muutaman minuutin sisällä.

Saamiasi tarjouksia voit vertailla verkkosivujemme Oma Rahalaitos -palvelussa, johon kirjautumista varten lähetämme sinulle salasanan sähköpostitse ja tekstiviestillä.

Voit valita lukuisten tarjousten joukosta halvimman vaihtoehdon tai jättää lainan kokonaan ottamatta, mikäli sopivaa vaihtoehtoa ei löydy. Tästä ei aiheudu minkäänlaisia kuluja, sillä lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Lainahakemus on mahdollinen, mikäli täytät nämä ehdot

Kaikki yhteistyökumppanimme ovat vastuullisia luotonmyöntäjiä, joten ne eivät myönnä lainoja kenelle tahansa. Jotta lainahakemus voidaan hyväksyä, sinun tulee täyttää seuraavat kriteerit:

  • Ikä vähintään 20 vuotta.
  • Palkka-, eläke- tai muut tulot yli 600 euroa kuukaudessa.
  • Säntillisyys raha-asioiden hoidossa, eli sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Luotonmyöntäjät ja pankit arvioivat lainankantokykysi hakemukseen syöttämiesi tietojen perusteella. Verkkosivuiltamme löytyy lainalaskuri, jonka avulla voit tarkastella suuntaa-antavia esimerkkejä erisuuruisten lainojen kuukausieristä ja -kuluista eripituisilla laina-ajoilla.

Saamasi tarjoukset ovat kuitenkin aina henkilökohtaisia, eli vain lainahakemuksen täyttämällä saat selville sinulle tarjottavan halvimman mahdollisen korkotason. Valitse siis itsellesi soveltuvin lainasumma nyt ja täytä ilmainen lainahakemus muutamassa minuutissa.

Mikäli haluat seuraavista aiheista lisätietoja, klikkaa linkkiä:

Lainaa netistä

Lainaa opiskelijalle

Lainaa ulkomailta

Voit myös tutustua Rahalaitoksen blogiin siirtymällä talous – sivullemme. Käsittelemme blogissa henkilökohtaiseen talouteen liittyviä asioita ja löydät sieltä rahanarvoisia vinkkejä liittyen arkeen ja vapaaseen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on lainahakemus?

Lainahakemus on sähköinen lomake, jolla haetaan lainaa pankilta tai rahoitusyhtiöltä. Lainahakemuksen tietojen perusteella luotonantaja arvioi hakijan luottokelpoisuutta ja tekee näin päätöksen lainan myöntämisestä. Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu Rahalaitoksen sivuilla helposti vain parissa minuutissa. Voit hakea yhdellä hakemuksella lainaalukuisilta pankeilta ja välitämme lainahakemuksesi kaikille sopiville tahoille automaattisesti. Tämän jälkeen voit vertailla sinulle osoitettuja tarjouksia ja valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Lainahakemus ei ole sitova ja lainasopimus astuu voimaan vasta kun hyväksyt jonkin lainatarjouksista ja allekirjoitat sopimuksen.

Miten lainahakemus täytetään?

Lainahakemuksen voi täyttää helposti Rahalaitoksen etusivulla. Voit siirtyä sinne “hae lainaa” näppäimellä. Hakemuksen täyttö kestää vain muutamia minuutteja. Yleiset kriteerit hakijalle ovat 20 vuoden vähimmäisikä, mutta ikäraja voi monesti olla tätä korkeampi, esimerkiksi 22 tai 24 vuotta. Hakijalta vaaditaan myös säntillistä taustaa raha-asioiden hoidosta – maksuhäiriömerkintä johtaa lähes aina hakemuksen hylkäykseen.

Mitä tietoja lainahakemukseen vaaditaan?

Lainahakemukseen vaaditaan tietoja muun muassa hakijan tuloista, mahdollisista aiemmista lainoista. Lisäksi hakemus tulee täyttää muilla yleisillä perustiedoilla, kuten henkilötunnuksella ja osoitetiedoilla.

Miksi lainahakemukseni ei tuottanut tuloksia?

Lainan saaminen edellyttää luottokelpoisuutta. Jos tulosi eivät ole säännölliset tai ne ovat huomattavan pienet, et välttämättä saa lainaa. Lisäksi maksuhäiriömerkintä tekee vakuudettoman lainan saamisesta lähes mahdotonta. Lainan myöntämiseen riippuvat ehdot vaihtelevat hieman luotonantajien kesken, eikä Rahalaitos voi vaikuttaa lainan myöntöehtoihin.

Toni Karinko
Päivitetty: 2024-06-18

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi lähettää lainahakemuksen Rahalaitoksella?

Ikä:
Jos olet täyttänyt 20 vuotta.

Tulot:
Sinulla on yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:
Voit valita lainahakemukseen lainasumman 500 € ja 60 000 € väliltä.

Maksuhistoria:
Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Vakuudet:
Voit aina hakea Rahalaitokselta lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää