Lainalaskuri

Anna lainan kokonaissumma, jota haluat käyttää laskennassa
Lainan todellinen vuosikorko näyttää lainan kokonaiskustannukset, eli koron lisäksi kaikki kulut, kuten avausmaksun ja tilinhoitomaksun. Yhteistyökumppaniemme tarjoama korko määräytyy taloudellisen tilanteenne perusteella.
%
HUOM: Tässä valittu korko on vain laskentaesimerkkiä varten, eikä sitä voi taata.
Takaisinmaksuaika on se, kuinka kauan lainasi on tarkoitus maksaa takaisin. Lainan kuukausikustannukset voivat muuttua ajasta riippuen, jolloin lyhyempi takaisinmaksuaika tarkoittaa usein korkeampia kuukausieriä.
vuotta
Joillakin pankeilla lainaasi liittyy yksittäinen perustamismaksu ja/tai toistuvia hoitokuluja. Löydät nämä tiedot yleensä lainan ehdoista tai laskusta.
Joillakin pankeilla lainaasi liittyy yksittäinen perustamismaksu ja/tai toistuvia hoitokuluja. Löydät nämä tiedot yleensä lainan ehdoista tai laskusta.
Haluatko hakea lainaa yllä olevan laskelman perusteella?Täytä tiedot seuraavalla sivulla
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Lainalaskuri auttaa löytämään sopivan lainan

Lainalaskuri on työkalu sopivan lainan etsintään. Lainalaskurin avulla pystyt arvioimaan minkä kokoinen kuukausierä tulee maksettavaksi eri lainasummilla ja takaisinmaksuajoilla. Lainalaskuri asunto-, auto- tai yleistä lainaa varten toimii samalla periaatteella.

Rahalaitoksen helppo lainalaskuri toimii apunasi kun mietit kuinka paljon tarvitset lainaa ja kuinka pitkän laina-ajan sinun kannattaa lainallesi ottaa.

 

Lainalaskurin käyttö

Aseta lainalaskuriin tarvitsemasi lainasumma ja haluamasi laina-aika. Lainalaskuri antaa sinulle arvion kuukausierästä syöttämilläsi tiedoilla. Voit muuttaa tietoja lainasumman ja ajan osalta ja lainalaskuri näyttää sinulle, miten muutokset vaikuttavat kuukausierään.

Voit syöttää lainalaskuriin lainasumman 500 – 60 000 euron väliltä sadan euron välein. Lainalaskuriin voit syöttää laina-ajan 1-15 vuoden väliltä.

Lainalaskurilla myös haet lainan

Kun olet saanut arvioitua sinulle sopivan lainasumman ja laina-ajan saat helposti verrattua lainalaskurin antamaa arviota lainantarjoajien todellisiin tarjouksiin. Lainalaskuri toimii pohjana lainahakemukselle ja pääset vertailemaan todellisia lainatarjouksia helposti painamalla “Hae lainatarjoukset” painiketta ja täyttämällä lainahakemuksen. 

Lainahakemuksen täyttäminen ei vielä sido sinua mihinkään, vaan voit vertailla saamiasi tarjouksia ja päättää haluatko nostaa tarjotun lainan. Ilmainen lainalaskuri on siis hyvä keino kokeilla korkotasoasi, vaikka lainan hakeminen ei olisi vielä ajankohtaista.

Lainalaskuri toimii työkaluna lainaa hakiessa

Voit helposti kokeilla lainalaskurin avulla, kuinka laina-ajan pituus vaikuttaa lainan kuukausierään. Kun olet valinnut haluamasi lainasumman, voit liikuttaa takaisinmaksuajan liukusäädintä nähdäksesi vaihtoehdot lainan kuukausierälle.

Pidemmällä takaisinmaksuajalla kuukausierän määrä pienenee, ja vastaavasti lyhentämällä takaisinmaksuaikaa lainan kuukausierä kasvaa. Lainalaskuri toimii apunasi, kun suunnittelet lainan hakemista.

Korkolaskuri auttaa suunnittelussa ja säästää yllätyksiltä

Lainalaskurin avulla näet myös suuntaa-antavasti lainasi koron. Voit siis käyttää lainalaskuria myös korkolaskurina ja kokeilla sen avulla, kuinka pitkä takaisinmaksuaika on tilanteeseesi sopivin.

Korkolaskurin avulla pystyt ennakolta suunnittelemaan hakemasi lainan vastaamaan omaa maksukykyäsi ja tarpeitasi. Näin pystyt täyttämään lainahakemuksen realistisesti ja saat todennäköisesti paremmin sinulle sopivia tarjouksia.

Rahalaitoksen kumppaneina toimivien pankkien ja lainantarjoajien nimelliskorot vaihtelevat 4,5 % -20 % välillä. Kun käytät korkolaskuria, kannattaa huomioida se, että pienemmissä lainoissa korko on yleensä korkeampi kuin suuremmissa lainoissa. Omat tulosi ja nykyiset lainat vaikuttavat myös korkoon.

Kannattaa muistaa, että korkolaskuri antaa viitteellisen kuukausierän lainalle. Lainan todellinen korko ja kuukausierä selviää, kun olet täyttänyt lainahakemuksen ja saanut lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme.

Esimerkiksi näin voit vertailla 5000€ lainan korkoja lainalaskurin avulla:

Laina-aika Korko Luoton korkokulut
12 kuukautta 9,56%  262,68 €
24 kuukautta 7,14%  380,33 €
36 kuukautta 5,75% 455,58 €

Yhteishakija pienentää korkoa ja lainan kuukausierää

Kun käytät lainalaskuria, ota huomioon, että se näyttää vain yksittäisen hakijan lainaerän. Mikäli sinun on mahdollista hakea lainaa yhdessä esimerkiksi puolisosi kanssa, tulee lainasi korkotaso vielä muuttumaan.

Lainan takaajan myötä pankkien riski myöntää laina pienenee huomattavasti, koska lainalla on kaksi vastuuhenkilöä sekä takaisinmaksajaa. Näin ollen heidän on helpompi myöntää lainaa pienemmällä korolla sekä paremmilla ehdoilla kun yksin hakeville.

Talousneuvoja lainalaskurin avulla

Jos sinulla on aikaisempia vakuudettomia lainoja, kannattaa usein yhdistää vanhat lainat uuden kanssa ja maksaa vanhat lainat pois samassa yhteydessä. Kun yhdistät useamman lainan yhdeksi, säästät lainakuluissa ja saat yleensä paremman koron kuin useammassa pienemmässä lainassa. 

Lainalaskurilla voit helposti laskea lainasummat yhteen ja etsiä sopivan kuukausierän uudelle lainalle. Lainahakemusta täyttäessä kannattaa ilmoittaa mitä vanhoja lainoja yhdistät.

Käytä lainalaskuria ja kokeile kuinka paljon voisit säästää yhdistämällä lainasi. Lainojen yhdistäminen säästää jatkossa myös aikaasi ja helpottaa taloudenhallintaasi, kun jatkossa sinulla on vain yksi lainasumma takaisinmaksettavana. Lue täältä lisää aiheesta yhdistelmälaina.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on lainalaskuri?

Lainalaskuri auttaa sinua suunnittelemaan lainanottoa. Lainalaskuriin voit syöttää tarvitsemasi lainan tiedot saat heti tietoa kuukausieristä ja muusta lainan takaisinmaksuun liittyvästä. Voit vapaasti muuttaa tietoja ja vertailla millaiseen lainaan sinulla olisi varaa.

Miten hyödyn lainalaskurista?

Lainalaskuri auttaa sinua etsimään parhaiten sopivan lainan. Kun tiedät oman maksukykysi, esimerkiksi budjetin laatimisen jälkeen, voit lainalaskurin avulla helposti määrittää sinulle sopivat lainaehdot. Laina-aika vaikuttaa usein suoraa lainan hintaan, joten on järkevää selvittää millaisiin kuukausieriin voit sitoutua.

Miten käytän lainalaskuria?

Aseta lainalaskuriin haluamasi lainasumma ja -aika. Lainalaskuri antaa sinulle heti esimerkin kuukausierästä ja lainakuluista. Voit milloin tahansa muuttaa lainasumman ja -ajan tietoja ja lainalaskuri näyttää, miten nämä muutokset vaikuttavat kuukausierääsi.

Miksi tarjotut lainat eivät vastaa lainalaskuriin syöttämiäni tietoja?

Lainalaskuri pyrkii tarjoamaan mahdollisimman todenmukaisia esimerkkejä, mutta lopulliset lainatarjoukset riippuvat aina omasta luottokelpoisuudestasi. Et siis ehkä saa lainaa samoin ehdoin kuin lainalaskuriin syöttämilläsi tiedoilla.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:
Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:
Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:
Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:
Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:
Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää
Toni Karinko
Päivitetty: 2024-06-07

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.