Hae lainaa

Yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia.

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Kokeile maksutta ja valitse paras laina

2 min

1. Täytä hakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

1 min

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Rahalaitos on yhteistyössä lukuisten eri lainantarjoajien kanssa.

1 min

3. Valitse paras

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi 24h sisällä, ensimmäiset jo minuutin sisällä. Sinä valitset parhaan!

Hae lainaa 500-60 000 € ilmaisella lainahakemuksella

Elämässä tulee joskus vastaan tilanteita, joissa tulee tarve hakea lainaa. Esimerkiksi auton hajoaminen tai yllättävä lääkärikäynti saattavat aiheuttaa sen, että käyttöön tarvitaan lainaa nopeasti. Kun äkillinen lainantarve tulee, lainaa kannattaa pääsääntöisesti hakea verkon kautta kilpailutettuna.

Rahalaitos on televisiostakin tuttu suomalainen lainanvälittäjä, joka toimii yhteistyössä lukuisien luotonmyöntäjien ja rahoituslaitosten kanssa. Täyttämällä yhden hakulomakkeen saat lainatarjoukset useilta lainanmyöntäjiltä – lainan hakeminen ja tarjousten vertailu on aina täysin maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Voit huoletta katsoa saamasi tarjoukset nopeista lainoista ja päättää sen jälkeen, hyväksytkö jonkun niistä. Nopeimmillaan yhteistyökumppanimme maksavat lainan tilille heti, eli saat rahat käyttöösi vielä saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä.

Katsotaan seuraavaksi, kuinka käytännössä haet lainaa Rahalaitoksen kautta.

Näin haet lainaa vaivatta

Rahalaitoksen kautta voit hakea lainoja, jotka ovat suuruudeltaan 500-60 000 €. Tarkan summan määrittelet itse juuri tarpeeseesi sopivaksi. Myös laina-ajan voit valita vapaasti 1-15 vuoden väliltä.

Kun hakemus on täytetty, saat heti päätöksen siitä, voidaanko sinulle myöntää lainaa. Yhteistyökumppaneillamme on muutamia ehtoja, jotka sinun on täytettävä, jotta voit saada lainaa kauttamme.

Yleiset kriteerit lainanhakijoille

  • Lainoja myönnetään vain 20-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille.
  • Lainanhakijan kuukausitulojen on ylitettävä 600 €.
  • Hakijalta vaaditaan säntillistä taustaa raha-asioiden hoidosta – julkisista maksuhäiriöistä ei saa löytyä merkintöjä.

Lainan kilpailuttaminen onnistuu mikäli täytät mainitut kriteerit. Jos lainahakemuksesi hyväksytään, alat saada tarjouksia lainoista. Usein ensimmäiset lainatarjoukset tulevat heti parissa minuutissa, ja voit vertailla niitä keskenään Oma Rahalaitos -palvelussa.

Hyväksyessäsi jonkin lainatarjouksista, saat nopeimmillaan lainan tilille heti. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että sinä ja lainanmyöntäjä käytätte samaa pankkia. Useimmilla luotonmyöntäjillä yhteydet pelaavat nopeasti kaikkiin yleisimpiin pankkeihin, mutta tarkan tiedon saat aina luotonmyöntäjien verkkosivuilta.

Rahalaitos välittää lainat sinulle

Rahalaitos toimii prosessissa ainoastaan lainan välittäjänä, joten emme voi vaikuttaa lainantarjoajien tarkkoihin maksuaikatauluihin – joissain tapauksissa lainan saaminen voi venyä seuraavalle tai sitä seuraavalle päivälle.

Lainan haku kauttamme onnistuu viikon jokaisena päivänä kellon ympäri. Huomaa kuitenkin, että lainat maksetaan ulos pääsääntöisesti vain arkipäivisin kello 7-23 välisenä aikana.

Et tarvitse vakuuksia tai takaajia saadaksesi lainaa

Lainalle asetettava vakuus tarkoittaa sitä, että joutuisit asettamaan omaisuuttasi lainan takaisinmaksun pantiksi. Rahalaitoksen yhteistyökumppanit kuitenkin tekevät arvion lainanhakijan maksukyvystä jo etukäteen, joten et tarvitse minkäänlaista vakuutta, jotta voisit hakea lainaa palvelumme avulla.

Myöskään ulkopuoliselle henkilötakaajalle ei ole tarvetta – tämäkin nopeuttaa osaltaan lainanhakua ja samalla madaltaa kynnystä hakea lainaa. Kun laina on saatava tilille heti, sinulla ei välttämättä ole aikaa etsiä perhe- tai ystäväpiiristä takaajaa lainallesi.

Näin yhteishakijan kanssa saatu pienempi korko vaikuttaa lainan hintaan:

Lainan summa Laina-aika ja korko Lainan kulut
20 000 € (ilman yhteishakijaa) 72 kk / 9,89%  6 597,40 €
20 000 € (yhteishakijan kanssa) 72 kk / 4,96%  3 164,39 €
60 000 € (yhteishakijan kanssa) 120 kk / 4,75%  5 163,46 €

Millainen lainan korko on?

Lainan korko määrittyy useiden tekijöiden kautta ja saamiesi lainatarjousten korkokuluissa voi olla hyvinkin suuria eroja. Vaikka tarvitsisit lainan heti, muista silti ensin vertailla tarkkaan eri vaihtoehtojen kulurakenteita.

Tarkat kustannukset riippuvat muun muassa:

  • haettavasta lainasummasta,
  • laina-ajasta,
  • lainanhakijasta sekä
  • luotonmyöntäjästä.

Voit saada paremmat lainaehdot, jos haet lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa. Mikäli lainaraha tulee yhteiseen tarpeeseen esimerkiksi puolison kanssa, laina kannattaa hakea yhdessä. Yhteistyökumppanimme pystyvät takaamaan edullisemmat lainaehdot, kun lainasta on huolehtimassa kaksi henkilöä.

Katso myös: Lainalaskuri

Lainan hintaan vaikuttavat laina-aika ja muut tekijät

Alla näet muutamia esimerkkejä erisuuruisten lainojen kustannuksista eripituisilla laina-ajoilla.

  • Lainaa 2000 euroa vuoden mittaisella maksuajalla: lainan kuukausierä alkaen 174€/kk ja takaisin maksettava summa 2091€.
  • Lainaa 5000 euroa kolmen vuoden mittaisella maksuajalla: lainan kuukausierä alkaen 157€/kk ja takaisin maksettava summa 5665€.
  • Lainaa 10 000 euroa viiden vuoden mittaisella maksuajalla: lainan kuukausierä alkaen 204€/kk ja takaisin maksettava summa 12 252€.

Huomaa että kyseessä on esimerkki lainalaskelma ja jokainen tarjous on yksilöllinen. Eri lainanmyöntäjien korot ja muut lainakustannukset näet kätevästi Oma Rahalaitos -palvelusta, josta voit vertailla kaikki saamasi tarjoukset.

Juuri sinulle tarjottavat lainaehdot saat siis selville täyttämällä lainahakemuksen. Se on aina ilmaista, eikä lainan kilpailuttaminen sido sinua ottamaan lainaa. Jos saamiesi lainatarjousten joukosta ei löydy mieluisaa vaihtoehtoa, voit jättää lainan kokonaan ottamatta, eikä tästä koidu sinulle mitään kustannuksia.

Hae siis lainaa nyt – ensimmäiset tarjoukset saat hetken kuluttua hakemuksen täyttämisestä.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon lainaa voin saada?

Lainantarjoajat arvioivat lainaa hakiessasi taloudellista tilannettasi ja lainanmaksukykyäsi hakemuksesi perusteella. Saamasi lainan määrä perustuu lainantarjoajien tekemään arvioon. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainat 500 eurosta 60000 euroon asti.

Voinko saada lainaa, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

Saadaksesi lainaa kumppaneiltamme sinulla täytyy olla puhtaat luottotiedot. Luottotiedot tarkistetaan aina lainaa haettaessa. Jos sinulla on tuore maksuhäiriömerkintä et saa lainaa kumppaneiltamme.

Miten nopeasti saan rahat tililleni?

Laina maksetaan tilillesi lainantarjoajan prosessin mukaisesti. Lainan siirto tilille kestää muutamasta tunnista muutamaan päivään. Pienemmät lainasummat on mahdollista saada tilille hyvinkin nopeasti.

Miksi en saa lainaa, vaikka luottotiedot ovat kunnossa?

Lainahakemuksen hylkäämiseen voi olla useita syitä. Lainan saamisen estää useimmin se, että hakijalla on liian pienet tulot tai hänellä ei ole vakituista työpaikkaa. Jotkin lainantarjoajat eivät myönnä lainaa opiskelijoille, työttömille tai eläkeläisille. Myös aikaisempien lainojen määrä vaikuttaa lainan saamiseen. Mikäli sinulla on paljon aikaisempia lainoja voi uuden lainan saaminen olla vaikeaa, varsinkin jos haettava laina on suuri. Jos haet yhdistelylainaa. Muista aina ilmoittaa, mitä nykyisiä lainoja maksat pois hakemallasi uudella lainalla.

Voiko lainan maksaa etuajassa?

Ylimääräisiä suorituksia lainaan voi tehdä milloin vain, jolloin takaisinmaksuaika lyhenee. Voit myös maksaa koko lainan yhdessä erässä pois. Korkoa maksetaan ainoastaan siltä ajalta, kun laina on ollut käytössä. Ennenaikaisesta takaisinmaksu järjestelystä kannattaa sopia aina rahoitusyhtiön kanssa, josta lainan on ottanut.

Mitä tarkoittaa lainan todellinen vuosikorko?

Lainatarjouksessa kerrotaan aina lainan nimellinen korkoprosentti ja todellinen vuosikorko. Todelliseen vuosikorkoon on sisällytetty kaikki lainan kulut ja maksut. Eli lainakustannuksiin sisältyvät käsittelykulut sekä avaus- ja palvelumaksut on muutettu laskennallisesti koroksi ja lisätty nimelliskorkoon.

Voiko lainaa saada ilman säästöjä?

Rahalaitoksen kumppanina toimivat lainantarjoajat eivät vaadi lainan saamiseen säästöjä tai muita vakuuksia. Lainaa voi siis saada vaikka sinulla ei olisi säästöjä.

Kuinka pitkän maksuajan voin saada lainalle?

Rahalaitoksen kautta myönnettyjen vakuudettomien lainojen maksuaika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Laina-aika riippuu lainasumman suuruudesta ja kuukausierä pyritään asettamaan lainanhakijan maksukyvylle sopivaksi.

Toni Karinko
Päivitetty: 2024-06-07
Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää