Javascript ei ole käytössä.

Näyttäisi siltä, että sinulle ei ole käytössä Javascriptiä.

Tämän sovelluksen toimivuus vaatii Javascriptin.

Ota Javascript käyttöön ja tarvittaessa päivitä sivu, jotta voit käyttäää tätä sovellusta.

Tietosuojaseloste

Tässä Tietosuojaselosteessa kerrotaan muun muassa, minkälaisia henkilötietoja me käsittelemme, miten me käsittelemme henkilötietoja ja miten voit käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi (esimerkiksi oikeus vastustaa, oikeus päästä tietoihisi).

Rekisterinpitäjä

Eone Oy
Kalevantie 7 C, 33100 Tampere
info@eone.fi
09 2311 3600

Tietosuojavastaava

Eone Oy:llä / Rahalaitos.fi palvelulla on tietosuojavastaava. Tietosuojavastaavan tehtävänä on olla muun muassa asiakkaiden ja työntekijöiden tukena sekä varmistaa, että noudatamme lakeja ja muita sääntöjä, jotka koskevat henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa yleisesti. Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaan sähköpostitse: info@rahalaitos.fi tai postitse osoitteeseen: Tietosuojavastaava, Eone Oy Kalevantie 7 C, 33100 Tampere

Minkä takia käsittelemme henkilötietojasi

Hakemuksesi välittäminen ja kilpailuttaminen

Meidän tehtävänämme on hakemuksesi perusteella kilpailuttaa haluamasi laina tai vakuutus meidän yhteistyökumppaneillamme, tai toimittaa luottokorttihakemuksesi yhteistyökumppaneillemme. Tätä tarkoitusta varten meidän on luovutettava henkilötietojasi yhteistyökumppaneillemme, jotta he voivat tehdä sinulle tarjouksen edellä mainituista palveluista.

Asiakassuhteen hoitaminen

Jotta voimme kilpailuttaa lainasi tai toimittaa luottokorttihakemuksesi puolestasi, meillä on oltava sinun paikkansapitävät henkilötiedot asiakasviestintää varten. Kun lähetät meille kilpailutus- tai luottokorttihakemuksen, sinusta tulee asiakasohjelmamme jäsen.

Markkinointi

Haluamme antaa sinulle ajankohtaista tietoa tarjoamistamme palveluista ja sen vuoksi haluamme lähettää sinulle markkinointia esimerkiksi tekstiviestein sekä sähköpostitse tai puhelimitse soittamalla. Automatisoitujen soittojärjestelmien, sähköpostiviestien, tekstiviestien, puheviestien, ääniviestien, kuvaviestien tai muun markkinointivälineen avulla toteutettua suoramarkkinointia saamme kohdistaa sinulle vain, jos olet antanut siihen ennalta suostumuksesi.

Yhteishakija

Asiakkaanamme voit ilmoittaa lainan kilpailutustilanteessa myös yhteishakijan henkilötiedot. Muistutamme, että sinulla on ehdottomasti oltava yhteishakijan lupa hänen henkilötietojen antamiseen. Meillä on oikeus lähettää ilmoittamallesi yhteishakijalle sinun nimesi, eli taho, jolta olemme yhteishakijan henkilötiedot saaneet.

Minkä takia meillä on oikeus käsitellä henkilötietojasi

EU:n yleinen tietosuoja-asetus edellyttää, että meillä rekisterinpitäjänä on laillinen peruste henkilötietojesi käsittelyyn. Meidän perusteemme henkilötietojesi käsittelyyn ovat sopimussuhteen hoitaminen ja sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttaminen (esimerkiksi lainahakemuksen välittäminen ja lainan kilpailuttaminen sekä asiakassuhteen hoitaminen) sekä oikeutettu etumme (esimerkiksi asiakassuhteen hoitaminen ja markkinointi). Lain mukaan meidän tulee tarkastaa, onko asiakas poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö.

Joissain tapauksissa Rahalaitoksella on lakisääteinen velvollisuus luovuttaa tietoja poliisille tai Finanssivalvonnalle, kun kyseessä on rikosepäily, esimerkiksi petos tai toisen henkilöllisyyden luvaton käyttö.

Mitä tietoja keräämme

Voimme kerätä sinusta asiakasrekisteriimme hakemuksen yhteydessä antamasi tiedot. Keräämme tietoja myös yhteydenpidosta asiakkaan kanssa sähköpostitse, tekstiviestitse, chat-kanavan kautta ja tapauskohtaisesti puhelinkeskustelujen tallenteina.

Henkilötietojen antaminen on palveluidemme käyttämisen edellytys.

Mistä saamme henkilötietojasi

Suurimman osan tiedoistasi saamme sinulta, kun täytät lainahakemuksen. Tämän lisäksi saamme henkilötietojasi myös luottotietorekisteriä ylläpitäviltä tahoilta (esimerkiksi Bisnode Finland Oy) sekä yhteistyökumppaneinamme toimivilta rahoituslaitoksilta, joille lähetämme hakemuksesi.

Kenelle luovutamme henkilötietojasi

Jotta voimme kilpailuttaa laina- tai vakuutushakemuksesi, meidän on lähetettävä se yhteistyö-kumppaneillemme eli rahoituslaitoksille ja mahdollisten vakuutustuotteiden osalta vakuutusyhtiöille. Henkilötietojasi voivat käsitellä myös myynti -ja markkinointikumppanimme, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan tietosuojalainsäädäntöä.

Luovutamme henkilötietojasi myös viranomaisille, mikäli lainsäädäntö meidät siihen velvoittaa. Tietoja luovuttaessamme annamme ainoastaan ne tiedot, joita kyseinen yhteistyökumppanimme tai viranomainen sopimuksen taikka lainsäädännön vuoksi tarvitsee. Lisäksi edellytämme, että tietojen vastaanottajalla on laillinen peruste tietojesi käsittelyyn.

Miten käsittelemme henkilötietojasi

Jotta tarjoamamme palvelu olisi nopeaa ja tasapuolista, lainahakemuksesi käsitellään pääsääntöisesti ensin automaattisesti. Ohjelmistomme muun muassa saattaa tarkastaa automaattisesti luottokelpoisuutesi antamiesi tietojen perusteella. EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan sinulla on oikeus vastustaa automaattista päätöksentekoa. Koska päätöksentekomme perustuu tapauksesta riippuen joko kokonaan tai osittain automaatioon, emme valitettavasti voi käsitellä hakemustasi, jos vastustat meidän käyttävän automaattista päätöksentekoa.

Missä käsittelemme henkilötietojasi

Lähtökohtaisesti käsittelemme henkilötietojasi Euroopan unionin (EU) ja Euroopan talousalueen (ETA) sisällä. Jos tietojasi siirretään EU:n ja ETA:n ulkopuolelle, huolehdimme henkilötietojen suojan riittävästä tasosta muun muassa sopimalla henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Kuinka pitkään säilytämme henkilötietojasi

Säilytämme tietojasi niin kauan, kun tietojesi käsittelylle on edellä selostettu lain mukainen peruste, ellei meitä velvoittava lainsäädäntö edellytä pidempää säilytysaikaa. Heti, kun tiedot eivät ole enää tarpeen, poistamme ne niin pian kuin mahdollista. Huomioithan, että saatamme olla velvollisia säilyttämään henkilötietojasi sinun ja meidän välisen sopimuksen päättymisen jälkeen muun muassa kirjanpitolain ja terrorismin rahoittamisen ja rahanpesun estämistä koskevan lainsäädännön perusteella.

Meillä on myös oikeutettu peruste säilyttää joitain henkilötietojasi kymmenen (10) vuotta mahdollisen petoksen ja muiden rikosten ehkäisemiseen liittyvistä syistä. Kyseisessä tarkoituksessa käsitellyt henkilötiedot kattavat ainoastaan rikoksen selvittämistä varten tarvittavat tiedot.

Sinun oikeutesi

Sinulla on oikeus nähdä, oikaista ja poistaa henkilötietojasi. Sinulla on myös oikeus rajoittaa ja vastustaa henkilötietojesi käsittelyä sekä oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen eli oikeus saada omat Rahalaitokselle antamasi henkilötiedot, joita käsitellään sähköisesti. Voit saada tiedot suoraan itsellesi tai pyytää, että ne toimitetaan toiselle toimittajalle/rekisterinpitäjälle. Ellei toisin pyydetä, tiedot toimitetaan yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen. Jotta voit käyttää oikeuksiasi, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi. Yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojalausunnon alusta.

Jos koet, että Rahalaitoksen henkilötietojen käsittely loukkaa yksityisyyttä koskevaa lainsäädäntöä, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle.

Tietosuojaselosteen päivittyminen

Nämä tiedot saattavat muuttua, jos palvelumme tai yksityisyyttä koskeva lainsäädäntö muuttuu. Ajantasaiset tiedot löytyvät aina verkkosivuiltamme osoitteesta www.rahalaitos.fi

Verkossa ja sovelluksessa käytettävien evästeiden osalta tarkemmat tiedot evästekäytännostämme löytyvät verkkosivuiltamme osoittesta www.rahalaitos.fi/tietoja-evasteista.

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty tammikuussa 2019. Pidätämme oikeuden muuttaa tätä selostetta aika ajoin.