lainavertailu
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Kokonaiskulut 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%. Loppuvuoden 2020 osalta uusien lainojen nimelliskorot ovat maksimissaan 10 %.

Tee lainavertailu helposti netissä

Lainojen vertailun hyödyt näkyvät lompakossa – löydä paras korko kymmenien vaihtoehtojen joukosta

Jos olet edes etäisesti säästeliäs rahankäyttäjä, haluat todennäköisesti vertailla lainojen kuluja ennen kuin hyväksyt yhtäkään tarjousta.

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Kokonaiskulut 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%. Loppuvuoden 2020 osalta uusien lainojen nimelliskorot ovat maksimissaan 10 %.

Lainavertailun merkitystä ei voi liikaa korostaa, sillä pienissäkin summissa ero kalleimman ja halvimman lainatarjouksen välillä saattaa olla satoja euroja. Tästä huolimatta monet suomalaiset jättävät lainojen vertailun kokonaan tekemättä, ja huonoimmassa tapauksessa tarjous saatetaan kysyä vain yhdestä paikasta.

Rahalaitoksen ilmainen lainavertailu on helppo ja nopea tapa laittaa kymmenet eri pankit kilpailemaan asiakkuudestasi. Yhdellä hakemuksella vertailemme puolestasi yli 25 pankin ja luotonmyöntäjän lainatarjoukset. Lainavertailun avulla saat nopeasti selville, mistä pankista saat lainaa kaikista edullisimmin.

Ja mikä parasta: lainojen vertailu ei sido sinua mihinkään. Voit siis ensin selvittää sinulle tarjottavan henkilökohtaisen korkotasosi ja päättää sen jälkeen, onko lainaa kannattavaa ottaa. Lainavertailumme kattaa 500-70 000 euron suuruiset vakuudettomat lainat, joiden takaisinmaksuaika vaihtelee tarpeittesi mukaan 1-15 vuoden välillä.

3 tärkeintä syytä käyttää lainavertailua

Rahalaitos on kotimainen lainanvälityspalvelu, joka on kilpailuttanut suomalaisten lainoja vuodesta 2011 lähtien. Vuosien varrella jo kymmenet tuhannet suomalaiset ovat hyödyntäneet lainavertailuamme muun muassa seuraavien syiden takia.

1. Edullisuus. Pankkien ja luotonmyöntäjien verkkosivuillaan ilmoittamat korkotasot ovat aina vain suuntaa-antavia esimerkkejä. Lainavertailua käyttämällä selvität helposti, mistä pankista juuri sinä saat lainasi kaikkein halvimmalla.

2. Nopeus. Kymmenien eri lainahakemusten täyttäminen haukkaa helposti työpäivän verran omaa aikaasi. Lainavertailun avulla hoidat hakuprosessin yhdellä hakemuksella.

3. Varmuus lainan saamisesta. Lainanhakijoille asetetuissa ehdoissa on aina pieniä pankkikohtaisia eroja. Hyväksytty lainahakemus on aina todennäköisempi, kun haet lainaa useammasta kuin yhdestä pankista.

Miten lainavertailu käytännössä toimii?

Voit aloittaa lainojen vertailun syöttämällä haluamasi lainasumman sekä laina-ajan hakulomakkeeseen. Yhteystietojen ja muiden lainantarjoajien vaatimien pakollisten tietojen ilmoittamisen jälkeen saat heti tiedon siitä, voidaanko sinulle myöntää lainaa.

Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen alat saada pankeilta ja luotonmyöntäjiltä lainatarjouksia, joita voit vertailla kätevästi Oma Rahalaitos -palvelussamme. Voit kirjautua palveluun verkkosivuillamme ja seurata hakemusten käsittelyä reaaliaikaisesti.

Jos lainavertailun avulla saamiesi tarjousten joukosta löytyy sopiva ehdokas, voit hyväksyä lainatarjouksen ja siirtyä allekirjoittamaan sitä sähköisesti kyseisen pankin tai luotonmyöntäjän verkkopalveluun. Mikäli et kuitenkaan syystä tai toisesta ole tyytyväinen tarjouksiin, jätä vain laina nostamatta. Tästä ei koidu sinulle minkäänlaisia kuluja, eli lainojen vertailu on aina ilmaista ja riskitöntä.

Myönnetyn lainasumman voit käyttää parhaaksi katsomallasi tavalla. Lainan käyttötarkoitusta enemmän pankkeja kiinnostaa takaisinmaksukykysi.

Kuinka edullisen koron lainavertailun avulla voi saada?

Rahalaitos ei voi vaikuttaa pankkien ja luotonmyöntäjien sinulle tarjoamiin lainaehtoihin, vaan korot määrittyvät aina kunkin pankin omien kriteerien mukaisesti. Moitteeton maksuhistoria sekä hyvät säännölliset tulot ovat tietysti positiivinen asia kenen tahansa luotonmyöntäjän näkökulmasta katsottuna.

Mikäli lainasumma on tarkoitus käyttää yhteiseen hankintaan esimerkiksi puolison kanssa, voitte hakea lainaa yhdessä. Rinnakkaishakijan kanssa haetulle lainalle on usein mahdollista saada hieman edullisempi korko, koska lainan takaisinmaksusta on vastuussa kaksi ihmistä.

Muista, että voit hyödyntää lainavertailua myös nykyisistä lainoistasi aiheutuvien kulujen karsimiseen. Jos sinulle on kertynyt useita pieniä lainoja monista eri paikoista, kannattaa selvittää, olisiko edullisempaa maksaa ne pois yhdellä isommalla lainalla. Tällöin kuukausierän määrä pienenee, kun sinun ei enää tarvitse enää maksaa tilinhoitokuluja tai palvelumaksuja useammasta eri lainasta.

Verkkosivuiltamme löytyvän lainalaskurin avulla voit tehdä suuntaa-antavia laskelmia oman lainasummasi kuluista ja kuukausieristä eripituisilla laina-ajoilla.

Kuka voi käyttää lainavertailupalveluamme?

Voit pyytää tarjouksia lainavertailumme kautta, jos täytät seuraavat ehdot.

  • Olet iältäsi vähintään 20-vuotias.
  • Vuositulojesi (esim. palkka- tai eläketulot) määrä on yli 7200 euroa vuodessa.
  • Sinulla ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Kaikki lainavertailumme avulla kilpailutettavat lainat ovat vakuudettomia, eli et tarvitse ulkopuolista henkilötakaajaa tai lainan takaisinmaksun pantiksi asetettavaa omaisuusvakuutta.

Vertaile lainat jo tänään – saat ensimmäiset tarjoukset usein minuuttien sisällä

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat useimmiten ensimmäiset tarjoukset pankeilta jo muutamien minuuttien kuluessa. Pääsääntöisesti kaikki tarjoukset saapuvat 24 tunnin aikana.

Nopeimmissa tapauksissa hyväksytty laina voidaan maksaa tilille vielä samana päivänä, mutta toisinaan rahat näkyvät tilillä 1-2 arkipäivän sisällä. Asiaan vaikuttaa muun muassa se, mihin vuorokauden aikaan lainaa haet ja minkä pankin lainatarjouksen hyväksyt. Täytä siis lainahakemus nyt, ja pääset välittömästi etsimään edullisinta korkoa lainavertailumme avulla.

Jos sinulle jäi kysyttävää palvelumme käytöstä, voit aina olla ensin yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 7200 € vuositulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Yksi hakemus, monta tarjousta