Tee lainavertailu helposti netissä

Yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Lainavertailu kannattaa aina

2 min

1. Täytä hakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

1 min

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Rahalaitos on yhteistyössä lukuisten eri lainantarjoajien kanssa.

1 min

3. Valitse paras

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi 24h sisällä, ensimmäiset jo minuutin sisällä. Sinä valitset parhaan!

Lainojen vertailun hyödyt näkyvät lompakossa – löydä paras korko useiden vaihtoehtojen joukosta

Jos olet edes etäisesti säästeliäs rahankäyttäjä, haluat todennäköisesti vertailla lainojen kuluja ennen kuin hyväksyt yhtäkään tarjousta.

Lainavertailun merkitystä ei voi liikaa korostaa, sillä pienissäkin summissa ero kalleimman ja halvimman lainatarjouksen välillä saattaa olla satoja euroja. Tästä huolimatta monet suomalaiset jättävät lainojen vertailun kokonaan tekemättä, ja huonoimmassa tapauksessa tarjous saatetaan kysyä vain yhdestä paikasta.

Rahalaitoksen ilmainen lainavertailu on helppo ja nopea tapa laittaa kymmenet eri pankit kilpailemaan asiakkuudestasi. Yhdellä hakemuksella vertailemme puolestasi lukuisan pankin ja luotonmyöntäjän lainatarjoukset. Lainavertailun avulla saat nopeasti selville, mistä pankista saat lainaa kaikista edullisimmin.

Ja mikä parasta: kun vertailet lainoja Rahalaitoksen palvelussa niin se ei sido sinua mihinkään. Voit siis ensin selvittää sinulle tarjottavan henkilökohtaisen korkotasosi ja päättää sen jälkeen, onko lainaa kannattavaa ottaa. Lainavertailumme kattaa 500-70 000 euron suuruiset vakuudettomat lainat, joiden takaisinmaksuaika vaihtelee 1-15 vuoden välillä.

3 tärkeintä syytä käyttää lainavertailua

Rahalaitos on kotimainen lainanvälityspalvelu, joka on kilpailuttanut suomalaisten lainoja vuodesta 2011 lähtien. Vuosien varrella jo kymmenet tuhannet suomalaiset ovat hyödyntäneet lainavertailuamme muun muassa seuraavien syiden takia.

1. Edullisuus. Pankkien ja luotonmyöntäjien verkkosivuillaan ilmoittamat korkotasot ovat aina vain suuntaa-antavia esimerkkejä. Kun vertaa lainat Rahalaitoksen palvelussa, selviää helposti, mistä pankista juuri sinä saat lainasi kaikkein halvimmalla.

2. Nopeus. Kymmenien eri lainahakemusten täyttäminen haukkaa helposti työpäivän verran omaa aikaasi. Lainavertailun avulla hoidat hakuprosessin yhdellä hakemuksella.

3. Varmuus lainan saamisesta. Lainanhakijoille asetetuissa ehdoissa on aina pieniä pankkikohtaisia eroja. Hyväksytty lainahakemus on aina todennäköisempi, kun haet lainaa useammasta kuin yhdestä pankista.

Miten lainavertailu käytännössä toimii?

Voit aloittaa lainojen vertailun syöttämällä haluamasi lainasumman sekä laina-ajan hakulomakkeeseen. Yhteystietojen ja muiden lainantarjoajien vaatimien pakollisten tietojen ilmoittamisen jälkeen saat heti tiedon siitä, voidaanko sinulle myöntää lainaa.

Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen alat saada pankeilta ja luotonmyöntäjiltä lainatarjouksia. Sen jälkeen vertaa lainoja kätevästi Oma Rahalaitos -palvelussamme. Voit kirjautua palveluun verkkosivuillamme ja seurata hakemusten käsittelyä reaaliaikaisesti.

Jos lainavertailun avulla saamiesi tarjousten joukosta löytyy sopiva ehdokas, voit hyväksyä lainatarjouksen ja siirtyä allekirjoittamaan sitä sähköisesti kyseisen pankin tai luotonmyöntäjän verkkopalveluun. Mikäli et kuitenkaan syystä tai toisesta ole tyytyväinen tarjouksiin, jätä vain laina nostamatta. Tästä ei koidu sinulle minkäänlaisia kuluja, eli lainojen vertailu on aina ilmaista ja riskitöntä.

Myönnetyn lainasumman voit käyttää parhaaksi katsomallasi tavalla. Lainan käyttötarkoitusta enemmän pankkeja kiinnostaa takaisinmaksukykysi.

Kuinka edullisen koron lainavertailun avulla voi saada?

Rahalaitos ei voi vaikuttaa pankkien ja luotonmyöntäjien sinulle tarjoamiin lainaehtoihin, vaan korot määrittyvät aina kunkin pankin omien kriteerien mukaisesti. Moitteeton maksuhistoria sekä säännölliset tulot ovat tietysti positiivinen asia kenen tahansa luotonmyöntäjän näkökulmasta katsottuna.

Mikäli lainasumma on tarkoitus käyttää yhteiseen hankintaan esimerkiksi puolison kanssa, voitte hakea lainaa yhdessä. Rinnakkaishakijan kanssa haetulle lainalle on usein mahdollista saada hieman edullisempi korko, koska lainan takaisinmaksusta on vastuussa kaksi ihmistä.

Muista, että voit hyödyntää lainavertailua myös nykyisistä lainoistasi aiheutuvien kulujen karsimiseen. Jos sinulle on kertynyt useita pieniä lainoja monista eri paikoista, kannattaa selvittää, olisiko edullisempaa maksaa ne pois yhdellä isommalla lainalla. Tällöin kuukausierän määrä pienenee, kun sinun ei enää tarvitse enää maksaa tilinhoitokuluja tai palvelumaksuja useammasta eri lainasta.

Verkkosivuiltamme löytyvän lainalaskurin avulla voit tehdä suuntaa-antavia laskelmia oman lainasummasi kuluista ja kuukausieristä eripituisilla laina-ajoilla.

Kuka voi käyttää lainavertailupalveluamme?

Voit pyytää tarjouksia lainavertailumme kautta, jos täytät seuraavat ehdot.

  • Olet iältäsi vähintään 20-vuotias.
  • Kuukausitulojesi (esim. palkka- tai eläketulot) määrä on yli 600 euroa kuukaudessa.
  • Sinulla ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Kaikki lainavertailumme avulla kilpailutettavat lainat ovat vakuudettomia, eli et tarvitse ulkopuolista henkilötakaajaa tai lainan takaisinmaksun pantiksi asetettavaa omaisuusvakuutta.

Vertaile lainat jo tänään – saat ensimmäiset tarjoukset usein minuuttien sisällä

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat useimmiten ensimmäiset tarjoukset pankeilta jo muutamien minuuttien kuluessa. Pääsääntöisesti kaikki tarjoukset saapuvat 24 tunnin aikana.

Nopeimmissa tapauksissa hyväksytty laina voidaan maksaa tilille vielä samana päivänä, mutta toisinaan rahat näkyvät tilillä 1-2 arkipäivän sisällä. Asiaan vaikuttaa muun muassa se, mihin vuorokauden aikaan lainaa haet ja minkä pankin lainatarjouksen hyväksyt. Täytä siis lainahakemus nyt, ja pääset välittömästi etsimään edullisinta korkoa lainavertailumme avulla.

Jos sinulle jäi kysyttävää palvelumme käytöstä, voit aina olla ensin yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeen kautta. Voit myös lukea täältä lisää aiheesta edullinen laina.

Mikäli koet tarvitsevasi apua lainavertailussa, siirry sivullemme apua lainojen vertailuun.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi lainoja kannattaa vertailla?

Lainojen hinnoissa on suuria eroja, kuten kaikissa muissakin tuotteissa ja palveluissa. Lainan takaisinmaksu kestää yleensä useita vuosia ja myös kuluja kertyy usean vuoden ajan. Pienikin ero korossa kertautuu kuukausi kuukaudelta ja kun vertaillaan kuluja koko laina-ajalta, ero onkin jo todella suuri. Paras lainavertailu näkyy puhtaasti säästönä rahapussissa.

Kuinka paljon lainojen vertailu Rahalaitoksella maksaa?

Palvelumme käyttäminen on aina täysin maksutonta. Voit täyttää hakemuksen ja vertailla lainatarjouksia palvelussamme milloin tahansa. Lainatarjousten pyytäminen ei myöskään sido sinua mihinkään, vaan voit halutessasi jättää kaikki vertailussa saamasi lainatarjoukset käyttämättä.

Miten vertaan eri lainatarjouksia?

Lainatarjouksia vertailtaessa kannattaa ottaa huomioon lainan nimelliskoron lisäksi muitakin asioita. Koron lisäksi lainan kokonaiskuluihin vaikuttavat erilaiset kulut, kuten avausmaksut ja lainanhoitokulut. Näiden vertailu on tärkeää etenkin pienemmissä lainoissa, joissa ne muodostavat merkittävän osan kuluista. Rahalaitos ilmoittaa aina myös lainan todellisen vuosikoron tarjousten yhteydessä, mikä helpottaa lainavertailua. Lainantarjoajien tarjouksissa voi olla eroja myös takaisinmaksuajassa ja kuukausierissä. Kun vertaa lainaa kannattaa huomioida, että lainan takaisinmaksusuunnitelma on sinun maksukyvyllesi sopiva niiden osalta.

Mitä pankkeja on mukana lainavertailussa?

Rahalaitoksen kumppaneina toimivat lainantarjoajat ovat kaikki tarkkaan valittuja luotettavuuden, nopeuden ja edullisuuden perusteella. Kaikki lainavertailussa mukana olevat kumppanimme on esitelty yhteistyökumppanit sivulla.

Miksi kannattaa vertailla lainat Rahalaitoksen avulla?

Rahalaitoksen kautta vertailet eri lainantarjoajien tarjouksia helposti ja nopeasti. Täyttämällä vain yhden hakemuksen, sinulla on mahdollisuus saada kerralla useampi tarjous vertailtavaksi. Lisäksi, lainan hakeminen ei velvoita sinua ottamaan lainaa ja Rahalaitoksen tarjoama vertailupalvelu on sinulle täysin ilmaista.

Kuka voi käyttää Rahalaitoksen lainanvertailupalvelua?

Perusvaatimukset lainansaamiseen ovat säännölliset eläke– tai palkkatulot sekä puhtaat luottotiedot. Iältään lainanhakijan tulee olla vähintään 20-vuotias.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-24

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää