Yhdistelylaina auttaa säästämään lainakuluissa

Voit saada merkittäviä säästöjä yhdistelylainan avulla

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Yhdistelylaina on järkevä valinta

2 min

1. Täytä hakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

1 min

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Rahalaitos on yhteistyössä lukuisten eri lainantarjoajien kanssa.

1 min

3. Valitse paras

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi 24h sisällä, ensimmäiset jo minuutin sisällä. Sinä valitset parhaan!

Yhdistelylaina auttaa yhdistämään monta lainaa yhdeksi

Joudutko kuukausittain maksamaan lainanlyhennyksiä useille eri lainanmyöntäjille? Jos tilanne on tämä, kannattaa harkita, kannattaisiko sinunkin ottaa yhdistelylaina?

Yhdistelylaina tarkoittaa useiden eri pienlainojen, kulutusluottojen ja mahdollisten luottokorttivelkojen ja osamaksusopimusten yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi uuden lainan avulla.

Kun otat yhdistelylainan, hyödyt siitä muun muassa seuraavilla tavoilla:

 • Säästät selvää rahaa, kun et joudu maksamaan tilin- ja lainanhoitokuluja sekä laskutuslisiä erikseen moneen eri paikkaan. Jo pelkistä tilinhoitomaksuista saattaa kertyä kuukaudessa merkittävä summa, mikäli lainoja on useita.
 • Yhdistelylainalla voit löytää edullisemman koron ja pidemmän takaisinmaksuajan lainallesi. Tämä tuo joustavuutta raha-asioiden hoitoon.
 • Kun maksettavana on vain yksi lasku, säästät myös aikaasi – et joudu muistamaan erikseen useita eräpäiviä ja käyttämään aikaa monen eri laskun maksamiseen.
 • Oman talouden hoitaminen ja seuranta helpottuu, kun lyhennät vain yhtä yhdistelylainaa.

Tuleeko yhdistelylaina todella edullisemmaksi?

Yhdistelylaina on uusi laina, jolla on tarkoitus maksaa pois haluamasi velat. Olemassa olevien lainojen korvaaminen uudella voi tuntua turhalta, mutta voimme tämän esimerkin avulla osoittaa yhdistelylainan edut.

Nämä lainat halutaan korvata yhdistelylainalla

 1. Kulutusluotto 25 000 euroa – lainakulut 510,95 €/kk
 2. Osamaksusopimus 1500 euroa – 77,50 €/kk
 3. Luottokortti – 2500 euroa – 60 €/kk
 4. Pikalaina – 500 euroa – 32,50 €/kk

Lainat yhteensä 29 500 € – lainakulut 680,95 €/kk

Lainat korvataan 30 000 euron yhdistelylainalla, jonka todellinen vuosikorko 7,97 %. Yhdistelylaina maksetaan takaisin 72 maksuerässä. Uudet lainakulut ovat 521,47 €/kk.

Säästöä kertyy siis noin 160 euroa kuukaudessa. Tämä tarkoittaa lähes kahden tuhannen euron säästöä vuosittain!

Huom.! Tämä on yksinkertaistettu esimerkkitapaus, joka ei perustu mihinkään oikeaan lainatuotteeseen.

Arvioi tilanteesi ennen kuin haet yhdistelylainaa

Yhdistelylaina sopii moneen tilanteeseen, jossa monia olemassa olevia velkoja halutaan tuoda yhteen. On kuitenkin järkevää tarkastella tilannetta realistisesti ennen yhdistelylainan hakemista.

Kun olet päättänyt mitä lainoja haluat kerätä yhdistelylainan alle, laske myös tulosi ja menosi huolellisesti. Näin tiedät tarkasti millaiseen uuteen lainaan voit sitoutua. Yhdistelylainan tulee vastata yhdistettävien lainojen yhteissummaa, jotta uusi laina kattaa ne kokonaisuudessaan.

 • Huomioi myös, että lainasopimusten purkuun voi sisältyä joitakin lisäkuluja, sen poismaksun yhteydessä.

Aseta sopivat maksuerät

Laina-aika määrittää kuukausierien suuruuden. Yhdistelylainan maksuerien tulee olla sellaiset, että lainaa myös lyhennetään, mutta pystyt helposti maksamaan sen joka kuukausi. Omaa taloutta ei kannata asettaa liian tiukaksi, jotta selviät lainalyhennyksistä vaikka käytössäsi olisi hetkellisesti vähemmän rahaa.

Pidemmän laina-ajan suomat pienet kuukausierät saattavat houkuttaa, mutta älä venytä yhdistelylainan maksua turhan pitkäksi. Laina-ajan pidentyessä myös lainakulut kasvavat. Siksi yhdistelmälaina kannattaa maksaa pois niin tehokkaasti kuin oma talous riskittömästi mahdollistaa.

Jos et ole varma kannattaisiko sinun hakea yhdistelylainaa, saat apua tilanteesi arviointiin asiakaspalvelustamme!

Katso myös: Yhdistelmälaina

Tuleeko yhdistelylaina aina edullisemmaksi?

Yhdistelylaina on hyvin usein huomattavasti edullisempi kuin useat pienet lainat yhdessä. On kuitenkin seikkoja, jotka voivat tehdä yhdistelylainasta tilanteeseesi sopimattoman.

 • Lainojesi poismaksuun liittyy kiinteitä kuluja, jotka tekevät sopimuksen päättämisestä kannattamatonta.
 • Yrität lyhentää lainaa liian nopeasti eivätkä rahat eivät enää riitä arjen menoihin.
 • Parantuneen taloudellisen tilanteen vuoksi et pysty hallitsemaan kulutustasi ja välttämään uuden luoton ottamista.
 • Velkasi on muutoin soviteltavissa.

Miksi en saanut yhdistelylainaa?

Lainahakemuksen hylkäämiseen voi olla lukuisia syitä. Lainan hakijan tilannetta arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja jokaisella lainanantajalla on omat prosessinsa lainan myöntöön liittyen. On kuitenkin olemassa selkeä joukko syitä, joiden perusteella yhdistelylainaa ei sinulle myönnetä.

Hakijan luottotiedot

Lainanhaun yhteydessä tehdään aina taustatietojen tarkistus, johon automaattinen luottotietojen tarkistus kuuluu. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä, estää se vakuudettomien lainojen myöntämisen. Mukaan lukien yhdistelylainojen.

Tulot ja menot

Hakijan taloustilanne, eli tulojen ja menojen suhde vaikuttaa lainapäätöstä tehtäessä. Jos hakijalla on selvästi liian matala tulotaso ja korkeariskinen taloustilanne, ei yhdistelylainaa välttämättä myönnetä. Myös yhdistelylainojen kohdalla luotonantaja haluaa olla varma hakijan kyvystä maksaa laina sovitusti takaisin.

Muut velat

Jos yhdistelylainan hakija on ylivelkaantunut voidaan uusi laina nähdä liian korkeana riskinä, vaikka tarkoituksena olisi yhdistää lainoja. Yhdistelylainan ulkopuolisia merkittäviä velkoja voivat olla muun muassa asuntolaina, tai ulosottomenettelystä syntynyt velka.

Tiedot tarkistetaan aina

Suomessa on käytössä positiivinen luottorekisteri, josta lainantarjoaja voi tarkistaa hakemukseen jätettyjen tietojen oikeellisuuden. Täytä hakemus tarkasti ja oikein myös hakiessasi yhdistelylainaa!

Lue myös: Kuinka saan luottotiedot takaisin?

Jäikö sinulle kysyttävää yhdistelylainasta?

Mikäli jokin lainahakemuksen täyttämiseen tai yhdistelylainaan liittyvä asia askarruttaa, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Saat meidät kiinni niin puhelimitse kuin myös sähköpostin tai verkkosivuiltamme löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla. Palvelemme numerossa (09) 2311 3670 maanantaista perjantaihin kello 9.00-16.00. Sähköpostitiedustelut otamme vastaan osoitteeseen asiakaspalvelu@rahalaitos.fi.

Jos kysyttävää ei jäänyt, täytä yhdistelylainahakemuksemme nyt – säästät sekä aikaa että rahaa!

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle yhdistelylaina sopii?

Yhdistelylaina sopii henkilöille, joille on kertynyt useita eri lainoja. Yhdistelylainaan voi yhdistää esimerkiksi luottokorttivelat, osamaksusopimukset, pienlainat ja pikavipit. Yhdistelylaina voi tuoda merkittäviä säästöjä erilaisten hallintopalkkioiden ja tilinhoitomaksujen poistuessa. Yhdistelylaina voi mahdollistaa myös edullisen koron yhdelle suuremmalle summalle useamman eri pienlainan sijaan.

Kuka voi hakea yhdistelylainaa Rahalaitoksen kautta?

Perusvaatimukset yhdistelylainan saamiseen ovat säännölliset eläke– tai palkkatulot sekä puhtaat luottotiedot. Iältään lainanhakijan tulee olla vähintään 20-vuotias.

Mitä kannattaa huomioida yhdistelylainaa otettaessa?

Kun kaikki pienet lainat maksetaan pois yhdistelylainalla, kannattaa miettiä mikä on oikea kuukausierä maksettavaksi niin että elämän muista menoista selviää järkevästi. Joskus laina-aika pitenee yhdistelylainaa otettaessa. Jos maksettava kuukausierä pienenee, lainan maksaminen kestää pitempään. Usein tämä on kuitenkin pidemmällä tähtäimellä hyvä asia, jotta rahaa jää kuukausittain käyttöön hieman enemmän. Kun pakolliset menot saa kuukausittain hoidettua, pystyy elämän suunnitteluun ja oman talouden parantamiseen keskittymään paremmin. Pankilta tai rahoitusyhtiöltä saa yhdistelylainaa, on luottotietojen oltava kunnossa, ja hakijalla on oltava säännölliset kuukausitulot. Me Rahalaitoksella kilpailutamme yhdistelylainoja usealta eri pankilta. Vertailemalla yhdistelylainoja kauttamme olet askelen lähempänä, että voisit löytää parhaimman mahdollisen lainan jolla yhdistellä kaikki velkasi.

Voinko ottaa yhdistelylainan omasta pankista?

Myös perinteiset pankit tarjoavat yhdistelylainoja asiakkailleen. Perinteiset pankit eivät ole yleensä keskittyneet niin vahvasti yhdistelylainojen myöntämiseen. Siksi voi hyvinkin olla, että saat edullisemman yhdistelylainan Rahalaitoksen yhteistyökumppaneilta. Yhdistelylainat ovat niiden ydinliiketoimintaa ja he kilpailevat hyvistä asiakkaista palvelussamme.

Miten hyödyn yhdistelylainasta?

Yhdistelylainan avulla yhdistät monta pientä lainaa yhdeksi. Pienissä lainoissa on yleensä korkeampi korko kuin suuremmissa. Yhdistelylainaan voit saada selvästi alhaisemman koron kuin pieniin lainoihin. Lainan koron lisäksi myös kuukausittain maksettavat tilinhoitomaksut tai vastaavat kuukausikulut maksetaan yleensä saman suuruisina, oli kyseessä sitten pienempi tai suurempi laina. Yhdestä yhdistelylainasta maksetaan luonnollisesti vain yksi tilinhoitomaksu ja tämä voi tuoda merkittävänkin säästön kun maksettavana on vain yksi lasku, säästät myös aikaasi – et joudu muistamaan erikseen useita eräpäiviä ja käyttämään aikaa monen eri laskun maksamiseen. Oman talouden hoitaminen ja seuranta myös helpottuu, kun lyhennettävänä on vain yksi laina.

Toni Karinko
Päivitetty: 2024-06-14

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää