Lainaa työttömälle

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Oletko joutunut työttömäksi ja tarvitset lisärahoitusta? Tällä sivulla tarjoamme tietoja erilaisista rahoitusmahdollisuuksista työttömälle. Kerromme myös mitä mahdollisia keinoja sinulla on hakea luottoa, mikäli olet jäänyt työttömäksi ja sinulla on noussut tarve hakea lainaa.

Jäätyäsi työttömäksi suosittelemme ensimmäisenä tutustumaan erilaisiin tukirahoihin mitä työttömäksi jääneille on tarjolla. Alla olevassa tekstissä löydät tarkemmat ohjeet myös tähän. Tukien avulla myös mahdollisuutesi saada lainaa nousevat.

Tuet työttömälle

Suomessa on tarjolla monia erinäisiä työttömyysetuuksia, joilla pyritään kattamaan työttömäksi jääneiden henkilöiden taloudellinen turva hänen ollessa lomautettu tai kun hän jää työttömäksi.

Yleisimmät työetuuksien tarjoajat ovat Kansaneläkelaitos (Kela) sekä erilaiset työttömyyskassat. Seuraavassa kerromme mihin tukiin työttömäksi jäänyt henkilö on oikeutettu.

Kelan työttömyysetuudet

Jäädessäsi työttömäksi, ilmoittaudu heti TE-toimistoon työnhakijaksi. Tämän jälkeen olet oikeutettu hakemaan työttömyysetuutta Kelasta. Näitä etuuksia on olemassa erilaisia eri tilanteissa oleville henkilöille:

Peruspäiväraha: Työstään lomautetuille tai työttömäksi jääneille, jotka eivät saa ansiosidonnaista, maksetaan peruspäivärahaa. Tätä etuutta maksetaan arkipäiviltä.

Työmarkkinatuki: Työelämässä aloittaville henkilöille, jotka eivät täytä työssäoloehtoa tai henkilöille, jotka ovat täyttäneen päivärahan enimmäisajan, maksetaan työmarkkinatukea.

Yleinen asumistuki: Pienituloisille maksettava tuki, jolla katetaan asumiskustannuksia. Tukea voidaan myöntää asumismuodosta riippumatta.

Toimeentulotuki: Perustoimeentulotukea voivat hakea henkilöt, joiden tulot eivät riitä arjen välttämättömiin menoihin.

Työttömyyskassat ja ansiopäiväraha

Työttömyyskassan tarkoitus on turvata heidän jäsenien kun jäsen jää työttömäksi. Jokainen työssäkäyvä voi valita mihin työttömyyskassaan liittyy. Voit valita esimerkiksi oman alasi ammattiliiton kassan tai yleisen työttömyyskassan.

Huomaa myös, että ammattiliitto ei tarkoita samaa kuin työttömyyskassa. Monet ammattiliitot tarjoavat kyllä mahdollisuutta liittyä heidän työttömyyskassaan, mutta usein se on tehtävä erikseen. Pelkkä ammattiliitto ei siis tuo työttömyysturvaa vaan saadaksesi ansiosidonnaista päivärahaa sinun tulee liittyä myös työttömyyskassaan ja siihen tulee olla liittynyt jo työssäoloaikana.

Työttömyyskassan ansiopäiväraha koostuu peruspäivärahasta sekä palkkaan perustuvasta ansio-osasta. Ollaksesi oikeutettu saamaan ansiosidonnaista, on sinun tullut olla töissä 26 viikkoa vähintään 18 tuntia per viikko. Lisäksi sinun on täytynyt kuulua kassaan koko tämän ajan.

Mistä lainaa työttömälle?

Kun mietit mistä saada lainaa työttömälle, kannattaa ensimmäisenä kääntyä pankin puoleen. Lainaa pankista työttömälle on mahdollista saada esimerkiksi pienen kulutusluoton muodossa. Lainaa vastaan on yleensä kuitenkin annettava jotain.

Yleisimmin pankit myöntävät lainaa työttömälle mikäli hänellä on esimerkiksi aikaisempia säästöjä tai hänellä on antaa lainaa vastaan esimerkiksi vakuuksia tai asettaa lainalle takaaja.

Kulutusluotto työttömälle

Tapauksissa, joissa tuet eivät riitä ja henkilön on työttömänä saatava jostain lisärahoitusta, on hänellä mahdollisuus hakea kulutusluottoa. Kulutusluottoa työttömälle on kuitenkin haastava hakea, sillä useat pankit vaativat säännöllisiä palkkatuloja lainan myöntämisen edellytyksenä.

Kulutusluottoa on mahdollista kuitenkin hakea pankeilta esimerkiksi vakuutta vastaan. Pankit myöntävät lainoja helpommin, kun heillä on jotain vakuuksia siitä, että laina tulee takaisinmaksetuksi. Vakuutena voi käyttää esimerkiksi omistusasuntoa, muita kiinteistöjä tai autoa. Lainaa pankista työttömälle ei siis ole mahdoton vaihtoehto.

Lainaa työttömälle ilman vakuuksia

Mikäli työttömällä ei ole antaa vakuuksia lainaa vastaan, on hänellä edelleen mahdollisuus hakea lainaa pankista, mikäli häneltä löytyy lainalle takaaja.

Koska takaaja vastaa takaisinmaksusta samalla tavalla kuin lainan ensisijainen hakija, alentaa tämä pankin riskiä lainata rahaa. Takaajan avulla pankki saa varmistusta siitä että laina maksetaan takaisin. Tällöin kuitenkin takaajan on pystyttävä esittämään, että myös hänellä on valmius selviytyä lainasta.

Katso: Lainaa ilman vakuuksia

Sopiva laina työttömälle löytyy vertaamalla

Rahalaitos on apunasi mikäli olet jäänyt työttömäksi ja sinulla on tarve saada lainaa ilman vakuuksia. Me emme pyydä sinulta lainaa vastaan vakuuksia tai takaajia. Riittää kunhan tulosi ylittävät tietyn rajan.

Tarkemmat edellytykset lainalle ovat:

  • Olet yli 20-vuotias
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
  • Kuukausitulosi ovat yli 600 euroa kuussa

Kuukausituloiksi voidaan siis palkan lisäksi laskea muun muassa ansiosidonnainen päiväraha, työmarkkinatuki tai mahdolliset eläketulot. Kokeile kilpailuttaa lainasi kauttamme ja saat välittömästi hakemuksen tehtyäsi tiedon siitä, voitko saada kauttamme lainan. Emme myönnä lainaa työttömälle ilman luottotietoja.

Tutustu aiheeseen pienlaina ja kokeile maksutta kilpailuttaa laina kauttamme.

Kuinka kilpailuttaa laina työttömälle?

Rahalaitoksen kautta kilpailutat lainasi nopeasti seuraavasti:

  1. Valitse tarvitsemasi lainasumma sekä takaisinmaksuaika
  2. Täytä hakemukseen tietosi ja saat luottopäätöksen saman tien
  3. Saat tunnukset Oma Rahalaitos -palveluun, josta näet jokaisen sinulle tehdyn tarjouksen
  4. Vertaile lainatarjouksia ja valitse niistä sinulle sopivin
  5. Allekirjoita sopimus ja nosta laina tilillesi

Lainojen kilpailutus työttömänä ei ole mahdotonta. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että työttömänä ollessa ei usein ole rahaa ylimääräisiin hankintoihin. Tällöin on tarpeen miettiä onko laina pakollista ottaa, mikäli pärjää esimerkiksi päivärahalla ja tuilla.

Mikäli sinulla kuitenkin on tarvetta, mieti tarkkaan lainan käyttökohde ja ota lainaa ainoastaan sen verran kuin on tarve. Esimerkiksi 1000 euron laina työttömälle on pankkien helpompi myöntää kuin 60000 euron laina. Tällöin riski pankille ei ole suuri ja lainaehdotkaan eivät ole liian tiukat.

Jäädessäsi työttömäksi tutustu ensin mahdollisuuksiisi saada erilaisia tukia ja päivärahaa korjaamaan taloudellinen tilanteesi. Jos sinulla on vielä senkin jälkeen tarvetta lainalle, kokeile kilpailuttaa lainasi Rahalaitoksen kautta. Kilpailutamme lainasi aina maksutta ja saat välittömästi tiedon siitä, ovatko yhteistyökumppanimme valmiita myöntämään lainaa työttömälle ilman vakuuksia.

Lue lisää aiheesta:

Velkajärjestely

Usein kysytyt kysymykset

Voiko pankista hakea lainaa työttömänä?

Lainan hakeminen työttömänä on mahdollista. Pankit vaativat tällöin kuitenkin usein lainaa vastaan vakuuksia tai takaajan. Vakuutena voidaan käyttää esimerkiksi asuntoa, autoa tai muuta omaisuutta.

Mistä löytää edullinen laina työttömälle?

Rahalaitoksen palvelussa kilpailutat useita pankkeja yhdellä kertaa. Valitse tarvitsemasi lainasumma ja laina-aika ja täytä hakemus. Lähetämme hakemuksesi yhteistyökumppaneillemme ja voit saada useita tarjouksia.

Voiko työttömänä saada lainaa ilman vakuuksia?

Työttömänä voit kilpailuttaa maksutta lainasi Rahalaitoksen palvelussa. Et tarvitse vakuuksia lainaa vastaan, mutta kuukausitulosi tulee ylittää 600 euroa saadaksesi lainatarjouksia.

Onko lainan hakeminen työttömänä ilmaista?

Rahalaitoksen palvelussa lainan kilpailutus on aina ilmaista. Lainahakemus on myöskin ei-sitova, joten sinun ei ole pakko ottaa lainaa kauttamme, mikäli et löydä sopivaa tarjousta.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-06-27
Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää