Norjalaiset pankit auttavat suomalaisia säästämään lainanmaksussa - Näin voit hyötyä digipankkien tarjomista mahdollisuuksista

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Korkotaso on laskenut ja näkyy selvästi kulutusluottoja maksavien suomalaisten kukkarossa. Pohjoismaisten pankkien kilpailu on pudottanut markkinoilta vanhoja lainan tarjoajia.

Hiihtolajeissa menestyminen ja öljy tulevat monesti ensimmäisenä mieleen Norjasta puhuttaessa. Pankkiala on vahvassa murroksessa ja alan kansainvälistymisestä on nyt hyötyä myös suomalaisille. Joukolla Suomeen jalkautuneet joustavat norjalaiset digipankit tarjoavat kilpailukykyistä lainaa korkeiden korkojen kanssa painiville. Tässä pari vinkkiä miten voit hyödyntää asiaa omassa taloudessasi.

Vanhojen lainojen yhdistäminen jättää kuukausittain lisää raha käyttöön

Lainojen yhdistämisellä tavoitellaan lainakulujen pienentämistä yhdistämällä useita pieniä lainoja, luottokorttilaskuja ja osamaksuvelkoja yhdeksi isommaksi lainaksi.

Yhdistelylaina tuo säästöä ja helpotusta elämään usealla tavalla. Lompakossa tuntuu suoraan, kun ei joudu maksamaan tilinhoitomaksuja ja laskutuslisiä erikseen useista lainoista. Näistä maksuista kertyy kuukaudesta huomattavia summia ilman, että niihin useinkaan kiinnittää huomiota.

Lainaa otettaessa eniten vertailussa painaa korko. Yhdellä suuremmalla lainalla on lähes aina mahdollista saada edullisempi korko kuin useissa pienissä lainoissa. Isommalla lainalla voi olla myös pidempi maksuaika ja kuukausittain maksettava erä voi olla pienempi, jolloin rahaa jää käyttöön aiempaa enemmän.

Myös aikaa ja vaivaa säästyy, kun maksaa vain yhden lainan lyhennyksiä kerran kuukaudessa. Tällöin laskuja ole muistettavana ja maksettavana useita kuukaudessa.

Rahalaitoksen asiakkaiden kokemusten mukaan yhdistelylainalla saadut säästöt ovat olleet merkittäviä – parhaimmillaan satoja euroja kuukaudessa. Kulutusluottojen korkotaso on nyt selvästi aiempia vuosia alempana ja niiden, joilla on useita vanhoja lainoja, on erityksen kannattavaa kilpailuttaa ja yhdistää vanhat lainat.

Kilpailutuspalvelu auttaa löytämään edullisen lainan

Lainakilpailua kiristävillä norjalaisilla digipankeilla ei ole fyysisiä konttoreita Suomessa. Suomen kielellä ne kuitenkin palvelevat niin verkossa kuin puhelimellakin, joten apua on aina saatavilla.

Norjalaisten digipankkien tarjoukset saa kätevimmin kerralla käyttämällä Rahalaitos lainapalvelua, joka on ollut useita vuosia Suomen suurin lainanvälittäjä.

Rahalaitos kilpailuttaa lainat jopa 25 pankilla ja lainantarjoajalla, joiden kanssa se tekee yhteistyötä. Lainojen kilpailutusta varten tarvitsee täyttää vain yksi hakemus Rahalaitoksen sivuilla. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua vielä mihinkään, vaan voit rauhassa katsoa, millaisia tarjouksia saat, ja päättää sitten, hyväksytkö niistä jonkun.

Varmista, että saat parhaan mahdollisimman lainan – täytä hakemus ja katso, millaisen koron voit saada.

Tästä voit siirtyä seuraavaan artikkeliin, joka on asiakastarina nimeltään lainojen yhdistäminen kannatti.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-17
Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää