Edullinen laina netistä – näin löydät sen

Erot pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamien lainojen kuluissa voivat olla suuria, joten edullinen laina löytyy todennäköisimmin vasta kattavan vertailun tuloksena. Sen sijaan, että lähettäisit erikseen hakemukset kymmenille eri pankeille ja luotonmyöntäjille, voit hoitaa kilpailutuksen helposti yhdellä maksuttomalla hakemuksella.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Löydä edullinen laina kilpailuttamalla

Edullinen laina on mahdollista löytää lainavertailun avulla. Rahalaitos on suomalainen lainanvälityspalvelu, joka tekee yhteistyötä lukuisan pankin ja rahoituslaitoksen kanssa. Kun lähetät lainahakemuksesi meille, toimitamme sen eteenpäin yhteistyökumppaniemme nähtäville. Näin voit saada yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä tarjouksia, joiden joukosta sinun on helppo poimia edullinen laina omiin tarpeisiisi.

Palvelumme kautta voit vertailla lainoja 500 eurosta aina 60 000 euroon asti. Takaisinmaksuajan voit valita itse 1-15 vuoden väliltä, joten edullinen laina voi järjestyä myös pitkällä maksuajalla.

Me saamme palkkiomme pankeilta ja luotonmyöntäjiltä, joten sinulle lainojen vertailu on aina täysin ilmaista. Hakeminen ei myöskään sido sinua mihinkään, eli voit vertailla korkoja ja lainaehtoja rauhassa ja tehdä sen jälkeen päätöksen siitä, hyväksytkö jonkun tarjouksista vai et.

Voiko edullista lainaa saada myös ilman vakuuksia?

Lainaa hakeaksesi et tarvitse omaisuusvakuuksia tai ulkopuolista henkilötakaajaa. Voit etsiä edullista lainaa palvelumme kautta, kunhan täytät seuraavat ehdot:

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Palkka- tai eläketulosi ovat yli 7200 euroa vuodessa.
 • Sinulla ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Kun olet täyttänyt lainanhakemuslomakkeen sivuillamme, saat heti tiedon siitä, voidaanko sinulle myöntää lainaa. Jos päätös on osaltasi myönteinen, saat vertailtavaksesi ensimmäiset tarjoukset usein jo minuuttien sisällä hakemuksen täyttämisestä.

Pystyt tarkastelemaan saamiasi tarjouksia helposti Oma Rahalaitos -palvelussa, johon kirjaudut henkilötunnuksella ja salasanalla. Muista täyttää lainahakemukseen vaaditut yhteystiedot huolellisesti, sillä salasana lähetetään sinulle matkapuhelimeen ja sähköpostiin.

Mikäli täytät yllä olevat kriteerit, voit hakea Rahalaitoksen kautta lainaa heti.

5 syytä, miksi edullinen laina löytyy helpoiten lainanvälittäjän avulla

Toimintavuosiemme aikana jo sadat tuhannet suomalaiset ovat hyödyntäneet palveluitamme metsästäessään edullista lainaa verkosta. Rahalaitos tekee edullisen lainan hakemisesta helppoa muun muassa seuraavien syiden takia.

 • Hakuprosessi on nopea ja täysin sähköinen. Sinun ei tarvitse ravata konttorissa, vaan saat lainapäätöksen välittömästi.
 • Saat jopa kymmeniä tarjouksia vain yhdellä hakemuksella. Yhteistyökumppaniemme joukosta löytyvät kaikki merkittävimmät luotonmyöntäjät, eli lyöt monta kärpästä yhdellä iskulla.
 • Et sitoudu mihinkään. Voit vertailla lainavaihtoehtoja rauhassa ja päättää sen jälkeen, onko jokin niistä riittävän edullinen.
 • Säästät rahaa vertailemalla. Erot lainojen korkokuluissa voivat pienissäkin lainasummissa olla useita satasia, joten edullinen laina löytyy todennäköisemmin suuresta joukosta tarjouksia.
 • Myönnetyt lainat maksetaan nopeasti. Parhaimmassa tapauksessa yhteistyökumppanimme voi maksaa hyväksytyn lainan heti tilille, eli käytännössä edullinen laina on mahdollista saada jopa saman päivän aikana.

Millainen korko lainoihin sisältyy?

Rahalaitos ei voi vaikuttaa siihen, millaista lainan korkoa yhteistyökumppanipankkimme sinulle tarjoavat. Hakijoiden vastaanottamat lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia. Lainaehtoihin ja kuluihin vaikuttavat muun muassa lainan suuruus, vakituisten vuositulojesi määrä sekä aiempi maksuhistoriasi.

Alla viitteellinen esimerkki 5000 euron lainan kustannuksista kahden vuoden laina-ajalla.

 • Kuukausierä 230€.
 • Lainasta aiheutuvat kulut 520€.
 • Takaisin maksettava summa yhteensä 5520€.

Kauttamme haettavien lainatarjousten alin mahdollinen todellinen vuosikorko on 4,5 prosenttia. Todellinen vuosikorko tarkoittaa korkoa, joka huomioi kaikki lainasta aiheutuvat kustannukset.

Sinulle tarjottavan edullisimman korkotason saat selville vain pyytämällä tarjoukset eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Täytä siis hakemus nyt ja löydä edullinen laina nopeasti netistä.

Edullisin laina löytyy usein yhteishakijan kanssa

Muista, että halutessasi voit hakea lainaa myös yhteishakijan kanssa. Tämä voi olla mainio vaihtoehto, mikäli lainaraha aiotaan käyttää yhteiseen tarkoitukseen esimerkiksi puolison kanssa.

Lainan korko pysyy käytännössä aina hieman edullisempana, jos takaisinmaksusta on vastuussa kaksi henkilöä yhden sijaan. Isompia hankintoja varten edullista lainaa voi hakea myös pitkällä maksuajalla – aina 15 vuoteen asti.

Toni Karinko
Päivitetty: 2024-06-18

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka pitkällä maksuajalla edullisen lainan voi saada?

Useimmilla edullisilla lainoilla on 1-10 vuoden takaisinmaksuaika. Kulutusluottojen kohdalla keskimääräinen takaisinmaksuaika on Suomessa noin viisi vuotta. Rahalaitoksen kautta voit hakea lainaa jopa 12 vuoden takaisinmaksuajalla.

Miten löytyy edullisin laina?

Rahalaitokselta voit hakea edullista lainaa, johon saat alustavan lainapäätöksen välittömästi. Lainan nimelliskorko määräytyy aina henkilökohtaisen luottokelpoisuutesi perusteella. Lainan todellisen vuosikoron avulla eri lainavaihtoehtoja on mahdollista vertailla keskenään helposti ja nopeasti yhdellä silmäyksellä.

Onko mahdollista löytää edullinen laina pitkällä maksuajalla?

Edullisen lainan takaisinmaksuaika voi olla myös pidempi, jos korko on hyvin kilpailukykyinen. Lainojen kilpailuttaminen Rahalaitoksessa auttaa tekemään kattavan vertailun, jotta voisit löytää lainan edullisella korolla omaan tilanteeseen sopivalla maksuajalla.

Miten edullisen lainan korko määräytyy?

Lainan edullisuuteen, eli erityisesti sen korkoon vaikuttavat mm. hakijan esittämät tiedot, lainasumma sekä muut hakijan luottokelpoisuuteen liittyvät tekijät. Vakuudettomassa lainassa korko määritetään henkilökohtaisesti, tiettyjen ala- ja ylärajojen väliltä.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi etsiä edullista lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:
Sinun tulee olla täyttänyt 20-vuotta.

Tulot:
Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:
Lainasummat 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:
Sinulla ei tule olla maksuhäiriömerkintöjä.

Vakuudet:
Voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää