Joustoluotto antaa liikkumavaraa talouteen

Joustoluotto on hyvä vaihtoehto, kun rahaa tarvitaan aika ajoin erilaisiin hankintoihin, joiden maksamiseen ei juuri sillä hetkellä ole rahaa tilillä. Joustoluotto muistuttaa ominaisuuksiltaan luottokorttia. 

Joustoluotossa sinulla on käytössäsi sovittu luottoraja tai luottolimiitti, jonka puitteissa voit nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Mikä on Joustoluotto?

Joustoluotto on joustava ja mukautuva rahoitusratkaisu, joka tarjoaa yksityishenkilöille mahdollisuuden saada nopeasti käyttöönsä lisärahoitusta tarpeen mukaan. Joustoluoton ehdot ovat usein joustavammat kuin perinteisissä lainoissa, ja se mahdollistaa lainasumman nostamisen ja takaisinmaksun omien rahatilanteiden mukaan.

Tyypillisesti joustoluottoon liittyy luottoraja, jonka puitteissa voi tehdä useita nostoja. Joustoluotto sopii erityisesti yllättävien menojen kattamiseen tai suurempien hankintojen rahoittamiseen ilman, että tarvitsee hakea uutta lainaa joka kerta.

Usein joustoluottoa voidaan hakea ja hallinnoida helposti verkossa, mikä tekee siitä kätevän ja nopean ratkaisun kiireellisissä tilanteissa.

Hyvällä suunnittelulla joustoluotto voi olla taloudellisesti järkevä vaihtoehto, kun tarvitaan joustavuutta ja nopeaa saatavuutta rahoitukseen. Joustoluoton tarkoituksena on tarjota sinulle samoja ominaisuuksia kuin luottokortti, mutta kyseessä on laina.

Erona luottokorttiin on siis se, että luotto koostuu vakuudettomana lainana otetusta luotosta, jota voi käyttää luottorajaan saakka. Voit siis nostaa myönnetyn luottorajan puitteissa joustavasti rahaa käyttöösi eli koko lainasumma ei siis tule yhtenä könttäsummana tilille.

Valitse joustoluotto, kun haluat lisäjoustoa hankintoihin

Joustoluottoon ei tarvita vakuuksia tai takaajia ja sitä tarjoavat useat pankit ja rahoituslaitokset. Kun kilpailutat lainasi Rahalaitoksen kautta, saat usein tarjouksia sekä kertalainoista että joustoluotoista, joita kutsutaan usein myös limiittiluotoiksi. Tarjouksiin on merkitty lainasumman alle, onko kyse kertaluotosta vai limiittiluotosta. Näin tiedät voitko käyttää samaa lainaa myöhemminkin joustavasti, kun tarvitset rahaa hankintoihin.

 

Joustoluotto on myös muilta ominaisuuksiltaan joustava

Eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden joustoluotot eroavat ominaisuuksiltaan toisistaan, mutta yhteistä niille on se, että usein niissä on enemmän joustoa myös lainan ehdoissa verrattuna muihin kulutusluottoihin. Joustoluotolle voi usein saada myös lyhennysvapaita kuukausia, jolloin lainasta maksetaan vain korot ja mahdolliset tilinhoitomaksut. Lyhennysvapaiden kuukausien avulla voi tasapainottaa talouden menoja ilman että lainoja tarvitsee neuvotella uudelleen.

Joustoluoton lyhennys on myös suunniteltu joustavaksi. Lainasopimuksessa määritellään minimilyhennys, mutta muuten voit itse määritellä kuinka paljon luottoa lyhennät ja kuinka pitkäksi laina-aika näin muodostuu. Lainasopimuksesta näet mitkä ovat joustoluoton minimilyhennykset ja muut ehdot.

Mikä on joustoluoton korko?

Joustoluoton korko riippuu aina luoton myöntävästä tahosta. Esimerkiksi Rahalaitoksen kautta haettujen ja saatujen lainatarjousten kanssa on aina esitelty jokaisen pankin ja luotonmyöntäjän joustoluoton korko sekä muut kustannukset.

Edullisin joustoluotto löytyy siis vain vertaamalla. Koska jokainen pankki arvioi jokaisen luotonmyöntäjän hänen tulojen ja maksukyvyn mukaan, emme voi esittää yleismaallisia korkoprosentteja tai kertoa mistä edullisin joustoluotto mahdollisesti juuri sinulle löytyy.

Joustoluottoa voi hakea myös yhdessä

Henkilökohtaisiin menoihin lainaa haetaan useimmiten yksin, mutta pariskunnilla tulot ja menot ovat usein osittain yhteisiä. Lomamatkat tai yhteiseen asuntoon ostettavat kodinkoneet ja huonekalut ovat hyviä esimerkkejä hankinnoista, joissa kulut laitetaan usein puoliksi ja joiden hankinnassa joustoluottoa usein käytetään.

Jos hankintoihin tarvitaan lainarahaa, kannattaa miettiä, olisiko lainaksi järkevintä hakea joustoluottoa yhdessä puolison kanssa. Useimmiten lainan hakeminen yhteishakijan kanssa on fiksua, koska tällöin laina järjestyy paremmilla ehdoilla.

Lainanmyöntäjän näkökulmasta tilanne on aina parempi, jos lainaa pystytään maksamaan takaisin kahden henkilön toimesta. Rahalaitoksen kautta sinun on mahdollista hakea joustava kulutusluotto yksin tai yhdessä toisen hakijan kanssa.

Täytä hakemus nyt ja selvitä oman joustoluottosi hinta jo tänään

Mikäli sinulla on tarve saada joustoluotto heti tai ainakin nähdä minkälaisia joustoluoton korkoja sinulle on tarjolla, täytä joustoluottohakemus palvelussamme nyt ja selvitä oman joustoluottosi hinta jo tänään.

Hae luottoa helposti täytettävällä hakemuksellamme, jonka täyttäminen verkkosivuillamme vie aikaa muutaman minuutin, jonka jälkeen saat lainapäätöksen ja alat heti vastaanottamaan tarjouksia eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden kulutusluotoista.

Täyttämällä hakemuksen voit löytää sinulle sopivan joustoluoton vielä tänään.

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää lainanhakuun tai palveluumme liittyen, saat asiakaspalvelumme kiinni niin puhelimen, sähköpostin kuin yhteydenottolomakkeen avulla. Palvelemme puhelimitse numerossa 09 2311 3670 maanantaista perjantaihin kello 8.00-16.00. Sähköpostilla tavoitat meidät osoitteesta asiakaspalvelu@rahalaitos.fi.

Lue aiheesta lisää:

Luottotili

Luottokortti

Credit vai debit

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on kulutusluotto, joka toimii kuin luottokortti. Joustoluotossa sinulla luodaan tili, josta voit tarpeen mukaan nostaa rahaa käyttöösi luottorajan sallimissa rajoissa. Tätä luottoa on mahdollista maksaa takaisin osissa, jolloin takaisinmaksettu luotto vapautuu jälleen käytettäväksi.

Mikä on edullisin joustoluotto?

Edullisin joustoluotto löytyy ainoastaan vertaamalla. Rahalaitoksen kautta sinun on mahdollista maksutta kilpailuttaa joustoluottotarjouksia useilta pankeilta ilman velvoitetta hyväksyä mitään tarjouksista.

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Perusvaatimukset joustoluoton saamiseen ovat säännölliset eläke– tai palkkatulot sekä puhtaat luottotiedot. Iältään lainanhakijan tulee olla vähintään 20-vuotias.

Paljonko on joustoluoton korko?

Joustoluoton korko vaihtelee aina tarjoavan tahon, sekä luoton hakijan mukaan. Jokainen luotonmyöntäjä asettaa omat marginaalinsa sekä todellisen vuosikoron perustuen hakijan taloudelliseen tilanteeseen.

Kuinka haen joustoluottoa?

Hae joustoluottoa siirtymällä Rahalaitoksen sivuille täyttämään lainahakemuksen, jonka jälkeen voit vertailla kaikki mahdollisesti saamasi lainatarjoukset yhdestä paikasta.

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotto on käytettävissä aina tarpeen vaatiessa. Joustoluoton ottaessasi saat käyttöösi luottorajan, jonka puitteissa voit nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan. Joustoluottoa lyhennetään kuukausittain vähintään sovitun minimilyhennyksen verran ja sinulla on koko ajan tiedossasi sopimuksen tarjoama käytettävissä oleva taloudellinen jousto.

Toni Karinko
Päivitetty: 2024-06-18

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea joustoluottoa Rahalaitokselta?

Ikä:
Sinun tulee olla ainakin 20-vuotias.

Tulot:
Sinun tulosi tulee olla yli 600 € kuukaudessa.

Haettava lainamäärä:
Voit hakea luottoa 500 €:sta aina 60 000 €.

Maksuhistoria:
Sinulla ei tule olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:
Meiltä haettavat lainat eivät vaadi vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää