LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Korkoennuste 2024 – Mitä asuntovelallisten tulisi tietää?

Vuoden 2024 korkoennusteet herättävät kiinnostusta erityisesti asuntovelallisten keskuudessa. Euroopan keskuspankki (EKP) teki kesäkuussa 2023 merkittävän päätöksen laskea ohjauskorkojaan, mikä vaikuttaa suoraan markkinakorkoihin kuten euriborkorkoihin.  Analyytikoiden ennusteet viittaavat siihen, että korkojen lasku jatkuu tasaisesti vuoden 2024 aikana. Mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

 

 

Korkopäätöksen vaikutukset

Kesäkuussa 2023 EKP laski ohjauskorkonsa 3,75 prosenttiin. Tämä päätös heijastuu markkinakorkoihin, jotka ovat keskeisiä asuntolainojen viitekorolle. Ennusteiden mukaan EKP ohjauskorko laskee edelleen 0,25 prosenttiyksikköä jokaisella vuosineljänneksellä.

Vuoden 2024 lopussa ohjauskoron odotetaan olevan 3,25 % ja vuoden 2025 lopussa 2,25 %. On kuitenkin syytä muistaa, että ennusteisiin liittyy aina epävarmuustekijöitä, erityisesti talouden ja inflaation kehityksessä.

Euriborkorot ja asuntolainat

Asuntolainojen kustannukset riippuvat hyvin paljon euriborkoroista. Esimerkiksi 12 kuukauden euribor on jo laskenut 3,7 prosenttiin vuoden 2023 lopun yli 4 prosentista. Tämä johtuu siitä, että euriborkorot määräytyvät markkinoiden odotusten mukaan.

Asuntovelallisten osalta korkojen lasku konkretisoituu korontarkistuspäivänä, jolloin uusi alempi viitekorko astuu voimaan. Jos esimerkiksi korontarkistuspäivä on nyt käsillä, voi asuntolainan viitekorko laskea jopa 0,2 prosenttiyksikköä, mikä näkyy suoraan pienempinä kuukausittaisina lainanhoitomenoina.

Konkreettisesti 200 000 euron lainassa, jossa on jäljellä 20 vuotta, prosenttiyksikön lasku viitekorossa tarkoittaa noin 100 euron säästöä kuukausittain.

Sopivan koron valinta

Koron valinta riippuu omista tarpeista ja tavoitteista. Jos sietää hyvin korkojen vaihteluita, lyhyt korko voi olla hyvä valinta. Toisaalta, jos haluaa ennustettavuutta ja talouden suunnitelmallisuutta, kiinteä korko on varmempi vaihtoehto.

Kiinteäkorkoinen laina tuo mukanaan vakautta ja ennustettavuutta, mikä on erityisen tärkeää, jos taloudessa on muita suuria menoja.

Lainan voi myös jakaa kahteen osaan, jolloin osassa on kiinteä korko ja osassa vaihtuva. Tämä antaa mahdollisuuden hyötyä korkojen laskusta, mutta samalla säilyttää osan lainasta ennakoitavana.

Asuntomarkkinat ja korkojen lasku

Asuntomarkkinat ovat olleet alamaissa korkojen nousun vuoksi, mikä on laskenut asuntokauppamääriä ja hintoja. Korkojen laskun odotetaan kuitenkin piristävän asuntokauppaa ja vakauttavan hintojen laskun. Nyt saattaa olla hyvä hetki ostaa asunto, sillä hinnat ovat keskimäärin alempana kuin kahteen vuoteen.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että asunnon ostaminen on henkilökohtainen päätös, joka riippuu omasta elämäntilanteesta. Asuntolainan kuukausikustannukset pienenevät korkojen laskiessa, mutta päätöstä ei kannata perustaa pelkästään ennusteisiin.

Vuoden 2024 korkoennuste

Vuoden 2024 korkoennusteet näyttävät lupaavilta asuntovelallisten kannalta, sillä EKP ohjauskoron odotetaan laskevan tasaisesti. Tämä heijastuu euriborkorkoihin ja asuntolainojen kustannuksiin.

Nyt on hyvä hetki arvioida omaa taloudellista tilannetta ja miettiä, mikä korko sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja tavoitteisiin. Korkojen lasku voi myös tarjota hyvän tilaisuuden asunnon ostoon, erityisesti kun hinnat ovat alhaalla.

Muista kuitenkin, että korkoennusteet ovat aina epävarmoja, ja on tärkeää tehdä päätöksiä, jotka sopivat omaan elämäntilanteeseen ja taloudellisiin tavoitteisiin.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää