asuntolainat

Asuntolainan kilpailutus helposti

Löydä paras asuntolainatarjous

Rahalaitos kilpailuttaa pian myös asuntolainaa tarjoavat pankit ja rahoituslaitokset löytääkseen edullisimman asuntolainan sinulle. Lainahakemuksen täyttäminen on yhtä helppoa kuin kulutusluotoissa ja vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen saat lainatarjoukset 24 tunnin sisällä. Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään, ja palvelumme on aina täysin ilmainen sinulle.

Hae uutta lainaa tai kilpailuta nykyinen asuntolaina

Meidän kauttamme voit jo lähikuukausina hakea uutta asuntolainaa aina 500 000 € asti, tai voit kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi uudelleen. Lainahakemusta varten tarvitset vain perustiedot omasta ja mahdollisen kanssahakijan taloudellisesta tilanteesta (mm. tulot, menot, tiedot työpaikasta, omaisuus, muut lainat), sekä tietoja ostettavasta asunnosta. Asuntolainan kilpailuttaminen onnistuu sekä yksin että yhdessä yhteishakijan kanssa.

Miksi kilpailuttaminen kannattaa?

Asuntolaina on useimmille elämän suurin laina. Lainaa nostetaan jopa satoja tuhansia euroja, ja sitä maksetaan takaisin kymmenien vuosien ajan. Pienetkin erot lainojen kuluissa merkitsevät satojen tai tuhansien eurojen eroja kokonaiskuluissa. Tämän takia on tärkeää kilpailuttaa ja etsiä parhaat asuntolainatarjoukset.

 • Säästä jopa tuhansia euroja
 • Löydä paremmat ehdot lainalle
 • Älä maksaa liikaa lainoistasi

Mitä kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä?

Kun täytät asuntolainahakemuksen sivuillamme, me välitämme sen eteenpäin useille eri pankeille. Luotonantajat käyvät läpi hakemuksesi ja tekevät sinulle tarjouksen. Yleensä saat tarjoukset 24 tunnin kuluessa, ensimmäiset jopa minuuteissa.

Näet kaikki saamasi tarjoukset kerralla Oma Rahalaitos -palvelussa, ja voit rauhassa verrata mm. lainojen korkoja ja kuluja. Mikäli jokin tarjouksista vaikuttaa sopivalta, voit valita sen klikkaamalla painiketta ja pääset sen jälkeen sopimaan lainan nostosta valitsemasi pankin kanssa. Kilpailutus on täysin ilmaista sinulle, eikä lainatarjousten pyytäminen palvelumme kautta sido sinua mihinkään.

Miten asuntolainan kilpailutus tapahtuu netissä?

Lainan kilpailutus tapahtuu samalla tavalla kuin lainan hakeminen alunperin, eli täytät kaikki vaadittavat tiedot verkkosivujemme lomakkeeseen, jonka jälkeen sinulle alkaa tulemaan lainatarjouksia yhteistyökumppaneiltamme. Sen sijaan että sopisit tapaamiset pankkien konttoreihin tai lähettäisit samat tiedot usealle eri pankille erikseen, lainapalvelumme avulla hoidat kaiken tämän kätevästi yhdellä lomakkeella netissä - ja aikaa kuluu vain muutama minuutti.

Näin kilpailutus etenee käytännössä:

 1. Kerää kaikki lainahakemusta varten tarvittavat tiedot valmiiksi
 2. Päätä kuinka paljon lainaa tarvitset ja kuinka pitkä laina-ajan tulisi olla
 3. Täytä hakemus verkkosivuillamme
 4. Saat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme
 5. Vertaa tarjouksia Oma Rahalaitos -palvelussa
 6. Mikäli jokin tarjouksista miellyttää, jatka asiointia kyseisen luotonantajan kanssa

Meidän kautta onnistuu niin uuden asuntolainan hakeminen kuin nykyisen lainan uudelleen kilpailutus. Molemmissa tapauksissa toimit täysin samalla tavalla - täytä lainahakemus verkkosivuillamme, niin kilpailutamme luotonantajat puolestasi!

Kuinka paljon lainaa voin saada?

Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa 1 000 – 500 000 € lainat. Asuntolainan määrään vaikuttaa monta tekijää, kuten:

 • asunnon sijainti
 • korkotaso
 • sinun tulosi ja menosi
 • muut lainat
 • säästöt

Tärkeintä on laskea tarkkaan kuinka suuresta kuukausierästä selviydyt, ilman että se vaikuttaa merkittävästi nykyiseen elintasoosi. Kuukausittaiset tulot ja menot muodostavat pohjan, jonka perusteella kuukausierää voi alkaa arvioimaan. Yleisesti ottaen mitä suuremmat tulot, sitä suuremman kuukausierän pankit sallivat. Sen sijaan suuret menot voivat laskea myönnettävän lainan määrää. Pidä mielessä että korkotasot vaihtelevat vuosien mittaan, mikä voi vaikuttaa lainasi kuukausierään ja/tai takaisinmaksuaikaan. On siis hyvä varautua yllätyksiin.

Usein kysyttyä asuntolainoista

Mikä on lainan viitekorko?

Yleensä lainan viitekorkona käytetään Euribor 12 kuukautta. Tämä tarkoittaa että lainasi korko muuttuu 12 kuukauden välein, Euriborin mukana. Jos viitekorko nousee, tulee myös lainasi kustannukset nousemaan.

Mikä on lainan marginaali?

Asuntolainan marginaali kertoo kuinka paljon sinä maksat viitekoron lisäksi lainasta pankille. Marginaali perustuu pankin tekemään riskiarvioon, jossa he ovat arvioineet todennäköisyyttä sille, ettet pysty maksamaan lainaa takaisin. Mitä korkeampi riski, sitä korkeampi marginaali, ja mitä korkeampi marginaali, sitä kalliimpi laina. Asuntolainan kokonaiskorko on viitekorko + marginaali.

Kuinka pitkä laina-aika? Voiko lainaa maksaa pois etuajassa?

Mieti tarkkaan mikä on sopiva takaisinmaksuaika sinulle. Mitä nopeammin maksat lainan pois, sitä suuremmat ovat kuukausittaiset kulut, mutta lainan kokonaiskustannukset ovat alhaisemmat. Selvitä myös voitko tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä tai maksaa lainaa pois etuajassa, ja minkälaisia ylimääräisiä kuluja näistä syntyy.

Saatko lyhennysvapaita kuukausia?

Monet luotonantajat tarjoavat mahdollisuuden muuttaa lainan maksusuunnitelmaa, ja pystyt myös hakemaan lyhennysvapaata kuukautta. Muutoksista maksusuunnitelmaan peritään usein jonkinlainen palvelumaksu, selvitä nämä ennen lainan hyväksymistä.

Annuiteetti, tasaerä vai tasalyhennys?

Asuntolainan lyhennystapa vaikuttaa takaisinmaksuun. Viitekorkojen muuttuessa joko laina-aika tai maksuerä muuttuu riippuen lyhennystavasta. Annuiteettilainassa maksuerä nousee, jos viitekorko nousee, mutta laina-aika pysyy aina samana. Tasalyhennyslainassa koron osuus maksuerästä nousee, jos viitekorko nousee, mutta laina-aika pysyy samana. Tasaerälainassa maksuerä pysyy aina samana, mutta laina-aika pitenee jos viitekorko nousee (ja lyhenee jos korko laskee).

Lainanhoitokulut sekä muut kulut?

Selvitä tarkkaan mitä muita kuluja lainan hoitoon kuuluu. Eri luotonantajat perivät erilaisia kuluja eri palveluista, mm. nostokulut, perustamiskulut ja palvelumaksut. Myös pankin vaihdosta voi syntyä ylimääräinen kulu, joka sinun tulee huomioida asuntolainojen vertailussa.

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 7200 € vuositulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Yksi hakemus, monta tarjousta