Apua lainojen vertailuun

Vaikka nykypäivänä lainavertailu on tehty hyvin helpoksi, saattaa se silti aiheuttaa vaikeuksia henkilöille, joilla on vähemmän kokemusta lainojen vertailusta tai esimerkiksi tietokoneiden käytöstä. Tällä sivulla tarjoamme tietopaketin, josta on suuri apu kaikille, jotka tarvitsevat opastusta lainojen vertailuun. Voit myös täyttää ja kähettää Rahalaitoksen lainahakemuksen vertaillaksesi usean pankin lainatarjouksia.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Alta löydät tietopaketin helpottamaan lainavertailua sekä lainahakemuksen tekemistä.

Miksi kilpailuttaisin lainani?

Lainojen kilpailutus kannattaa aina. Jokaisella pankilla sekä luotontarjoajalla on omat lainaehtonsa, lainakorkonsa sekä tilinhoitomaksunsa. Tekemällä lainahakemuksen Rahalaitoksen kautta, pääset vaivatta kerralla käsiksi useiden pankkien lainatarjouksiin.

Voit täyttää lainahakemuksen etusivullamme tai painamalla tästä. Lähetämme hakemuksesi maksutta lukuisille pankeille ja luotontarjoajalle, jotka kilpailevat lainastasi. Varmistaaksemme, että saat parhaimmat lainaehdot ja tarjouksen, näet kaikki saamasi tarjoukset samasta paikasta ja valitset niistä itse parhaimman.

Kuka voi hakea lainaa?

Kauttamme voi hakea vakuudetonta lainaa kaikki henkilöt, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

  • Olet 20 – 79 vuotias
  • Sinulla on säännölliset, vähintään 600 euron kuukausittaiset palkka- tai eläketulot.
  • Sinulle ei ole maksuhäiriömerkintöjä

 

Kuinka paljon lainaa voi hakea?

Vakuudetonta lainaa voit hakea 500 eurosta aina 60 000 euroon asti. Laina-aika kauttamme haetuissa lainoissa on valintasi mukaan 1 – 15 vuotta.

Kuinka täytän lainahakemuksen?

Lainahakemuksen täyttö on todella helppoa. Aloita hakemus etusivullamme valitsemalla haluamasi lainasumma sekä laina-aika. Tämän jälkeen täytä sarakkeisiin yleistietosi. Ilmoita myös tässä vaiheessa haluatko hakemallasi lainalla yhdistää vanhoja lainoja tai osamaksuja, sekä haetko lainaa yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan kanssa sinun on mahdollista saada parempia lainatarjouksia.

Lue tästä lisää aiheesta lainahakemus.

Mistä tiedän saanko lainan?

Täytettyäsi lainahakemuksen lähetämme sen lukuisille pankille sekä luotontarjoajalle. Saat lainapäätöksen sekä ensimmäiset lainatarjoukset välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Huomaa kuitenkin, että kaikki pankit eivät ole yhtä nopeita ja saatat saada tarjouksia useankin päivän kuluttua, joten ensimmäiseen tarjoukseen ei välttämättä ole kannattavinta tarttua.

Minkä tahansa tarjouksen valitsetkin, on rahojen toimitus tilille nopeaa. Lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Kenelle lainahakemukseni lähetetään?

Lainahakemuksesi lähetetään Rahalaitoksen tarkoin valikoiduille yhteistyökumppaneillemme. Kumppaneiksemme lukeutuu luotettavia suomalaisia ja pohjoismaisia pankkeja sekä lainanmyöntäjiä.

Kaikki lainakumppanimme näet listattuina yhteistyökumppanit sivullamme. Sivustolta pääset myös lukemaan tarkemmin jokaisesta yhteistyökumppaneistamme ja löydät myös heidän omat yhteystietonsa sieltä.

Mistä näen saamani lainatarjoukset?                                                                            

Näet kaikki saamasi lainatarjoukset Oma Rahalaitos -palvelusta.

Palvelussa sinun on helppo vertailla saamiasi lainatarjouksia ja valita niistä itse sinulle sopivin tarjous.

Kuinka nopeaa lainojen kilpailutus on?

Ensimmäiset lainatarjoukset saat lainahakemuksen tehtyäsi ja lainapäätöksen saatuasi. Lainatarjouksia saattaa kuitenkin tulla vielä useankin päivän kuluttua lainahakemuksen teon jälkeen, sillä kaikki pankit ja lainanmyöntäjät eivät tee välittömiä päätöksiä.

Entä jos en löydä sopivaa tarjousta?

Ei huolta, mikäli et tällä kertaa löytänyt kauttamme sopivaa lainatarjousta. Lainahakemuksen teko ja lainatarjousten vertailu kauttamme on aina maksutonta eivätkä ne sido sinua ottamaan lainaa.

Lisäkysymyksiä?

Toivottavasti näistä ohjeista ja vinkeistä oli apua lainojen vertailuun. Mikäli sinulla jäi kuitenkin kysyttävää, kannattaa katsoa etusivultamme ”Usein kysytyt kysymykset” -osio.

Tilanteessa, jossa sinua yhä arveluttaa jokin asia lainahakemuksen täytössä tai yleisesti lainan hakemisessa, lainakilpailutuksessa tai lainatarjousten vertailussa, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelijamme tavoitat puhelinnumerosta 09 2311 3670 tai sähköpostitse osoitteesta info@rahalaitos.fi. Asiakaspalvelumme palvelee sinua maanantaista perjantaihin klo 9.00 – 16.00.

Lue lisää aiheesta:

Lainaa heti.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka haen lainaa?

Haet lainaa kätevästi sivuiltamme. Valitse vain haluamasi lainasumma sekä mieleisesi takaisinmaksuaika. Tämän jälkeen pääset täyttämään lainahakemuksen. Hakemuksen tekeminen on maksutonta

Kuka voi hakea lainaa?

Kauttamme voi hakea vakuudetonta lainaa kaikki henkilöt, jotka täyttävät seuraavat ehdot: Olet 20 – 79 vuotias, sinulla on säännölliset, vähintään 600 euron kuukausittaiset palkka- tai eläketulot, sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Miksi kilpailuttaisin lainani?

Lainojen kilpailutus kannattaa aina. Jokaisella pankilla sekä luotontarjoajalla on omat lainaehtonsa, lainakorkonsa sekä tilinhoitomaksunsa. Tekemällä lainahakemuksen Rahalaitoksen kautta, pääset vaivatta kerralla käsiksi useiden pankkien lainatarjouksiin. Voit täyttää lainahakemuksen etusivullamme. Lähetämme hakemuksesi maksutta lukuisille pankeille ja luotontarjoajille, jotka kilpailevat lainastasi. Varmistaaksemme, että saat parhaimmat lainaehdot ja tarjouksen yhteistyökumppaneidemme väliltä, näet kaikki saamasi tarjoukset samasta paikasta ja valitset halutessasi niistä itse parhaimman.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-17

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea apua lainojen vertailuun ja lähettää lainahakemuksen Rahalaitokselta?

Ikä:
Sinä, joka olet täsyi-ikäinen ja vähintään 20-vuotias.

Tulot:
Sinä, jonka tulot ovat vähintään 600 € kuukaudessa.

Maksuhistoria:
Sinä, jolla on puhtaat luottotiedot.

Haettava lainamäärä:
Sinä, joka haluat hakea lainaa 500 € – 60 000 €.

Vakuudet:
Sinä, joka etsii lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää