Laskettelukeskukset tarjoavat monipuolisen talviloman

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Suomen laskettelukeskukset tarjoavat talviurheilun ystävälle upeat puitteet lasketteluun ja muihin aktiviteetteihin. Kauniit talvimaisemat ja luonnossa liikkuminen takaavat ihanan loman, kunhan valitset sinulle sopivan kohteen. Suomi on täynnä eri tasoisia ja kokoisia laskettelukeskuksia, joiden erot kannattaa huomioida valintaa tehdessä.

 

 

Suomen laskettelukeskukset

Suomesta löytyy useita kymmeniä eri kokoisia laskettelu- ja hiihtokeskuksia. Nämä kohteet tarjoavat monipuoliset talviurheilumahdollisuudet lumoavissa talvimaisemissa.

Pohjois-Suomesta löytyy kaikista suurimmat laskettelu- ja hiihtokeskukset, mutta myös Keski-Suomesta ja Etelä-Suomesta löytyy useita laskettelukeskuksia.

Laskettelukeskukset tarjoavat monipuolisia talviaktiviteetteja

Suomen laskettelukeskukset mahdollistavat laskettelun lisäksi myös muita hauskoja aktiviteetteja. Suurimmat laskettelu- ja hiihtokeskukset mahdollistavat muun muassa pulkkailun, hiihdon, lumikenkäilyn ja lumikelkkailun.

Mikäli et halua viettää jokaista lomapäivääsi rinteessä, löydät varmasti muuta hauskaa tekemistä lomallesi!

Valitse laskettelukeskus huolella

Kun suunnittelet laskettelumatkaa, kannattaa tutustua useampaan laskettelukeskukseen etukäteen. Vaikka moni laskettelukeskus tarjoaakin kattavat palvelut ja paljon tekemistä, niissä on myös eroja.

Lapsiperhe voi viihtyä parhaiten eri kohteessa kuin taitava off-piste-laskija riippuen kohteen palveluista sekä rinteiden tasosta. Ennen kuin laskettelukeskus on valittu, kannattaa tutustua vähintään kohteen rinteisiin sekä alueen muihin aktiviteetteihin ja palveluihin.

Pohjois-Suomen laskettelukeskukset

Pohjois-Suomen tunnetuimpiin laskettelukeskuksiin kuuluvat Suomen kolme suurinta laskettelukeskusta: Ylläs, Levi ja Ruka. Suomen isoin laskettelukeskus on Ylläs, josta löytyy Suomen pisimmät rinteet. Vaihtoehdot eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan Lappiin matkaavalla voi valita useista eri kohteista.

Lappiin matkaavalle on myös tärkeää muistaa purevan pakkasen vaatima varustus. Ota mukaan lämpimiä vaatteita ja varaudu kylmään viimaan kerrospukeutumisella. Lämpötilat voivat laskea jopa -30 asteeseen kylmimpinä kuukausina.

Pohjois-Suomen laskettelukeskuksiin matkustavat voivat nauttia laskettelun lisäksi muista talviaktiviteeteista, koska nämä suuret keskukset tarjoavat myös hiihtoa, lumikenkäilyä, pulkkamäkiä, kävelyreittejä ja paljon muuta. Useiden laskettelukeskuksien lähettyviltä löydät myös kylpylän ja kuntosalin.

Autojuna Helsinki–Rovaniemi

Jos haluat oman autosi mukaan Lapin laskettelumatkalle, autojuna Helsinki–Rovaniemi on hyvä vaihtoehto matkustamiseen.

Voit yksinkertaisesti lastata autosi junaan ja rentoutua junamatkan ajan. Rovaniemellä saat oman autosi heti käyttöön ja voit jatkaa matkaa helposti esimerkiksi Rukalle tai Leville. Tämä on myös ekologisin tapa taittaa matka!

Etelä-Suomen laskettelukeskukset

Pienemmät Etelä-Suomen laskettelukeskukset sopivat hyvin päiväreissun kohteeksi, mikäli asut niiden lähettyvillä. Niistä löytyy kuitenkin hyviä mäkiä niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskijoille.

Pääkaupunkiseudulta löytyvät muun muassa Talma Ski ja Serena Ski, jotka molemmat sijaitsevat Espoossa. Myös moniin muihin pieniin laskettelukeskuksiin voi tehdä helposti päiväreissuja pääkaupunkiseudulta.

Laskettelukeskukset Keski-Suomi

Laskettelu- ja hiihtokeskukset Keski-Suomessa tarjoavat paljon hyviä mahdollisuuksia laskijoille. Kun listataan Suomen laskettelukeskukset suuruusjärjestykseen, on Keski-Suomesta löytyvä Tahko neljänneksi suurin.

Keski-Suomesta on myös helppo pääsy Himokselle, joka on Suomen viidenneksi suurin laskettelukeskus. Himos sijaitsee etelämmässä kuin Tahko, joten se sopii hyvin Keski- ja Etelä-Suomessa asuville.

Keski-Suomessa on myös useita muita laskettelukeskuksia, jotka sopivan hyvin esimerkiksi päiväreissun kohteeksi Keski-Suomen alueella asuville.

Laskettelukeskusten hissiliput

Hissilippuja on saatavilla aina muutaman tunnin lipusta useamman päivän lippuihin. Voit ostaa hissiliput joko paikan päältä tai verkosta.

Laskettelukeskukset ovat usein ruuhkaisia ja myyntipisteille on jonoa, joten voit säästää aikaa ostamalla hissiliput valmiiksi verkosta. Jotkut keskukset myös tarjoavat alennusta netistä ennakkoon ostetuista lipuista.

Hissilippujen hinnat

Hissilippujen hinnoissa voi olla eroja eri laskettelukeskuksien välillä. Suomen isoin laskettelukeskus tarjoaa hissilippuja kalliimmalla kuin pieni laskettelukeskus, jossa on vähemmän rinteitä tarjolla.

Aikuisten hissiliput kolmeksi tunniksi ovat 40 euron luokkaa ja päivälipun voi parhaimmillaan saada alle 50 eurolla. Hintoja kannattaa vertailla laskettelukeskusten nettisivuilta.

Lapsien sekä eläkeläisten hissiliput on tehty edullisemmiksi kuin aikuisten. Lisäksi monet laskettelukeskukset tarjoavat alennusta suuremmille ryhmille.

Kausikortti sopii aktiiviselle laskijalle

Kausikortti on hyvä valinta, jos tiedät laskevasi aktiivisesti koko kauden. Kun sinulla on kausikortti, säästät huomattavasti rahaa, koska kausikortin ostaminen on merkittävästi halvempaa kuin päivälippujen ostaminen jatkuvasti.

Kausikortti on lähtökohtaisesti voimassa koko talvikauden ja sitä voi käyttää rajattomasti. Hinta kannattaa tarkistaa omasta laskettelukeskuksestasi, koska kausikorttien hinnoissa voi olla suuriakin eroja laskettelukeskusten välillä.

Kausikorttien hintavertailu

Kausikortin hintaan voi vaikuttaa muun muassa laskettelukeskuksen koko. Suurempien laskettelukeskusten kausikortit voivat olla hintavampia pienempiin verrattuna.

Yksi esimerkki suuren laskettelukeskuksen kausikortista on Levi-kausikortti, joka maksaa aikuiselle 530 euroa.

Tähän verrattuna Himos-kausikortti on jo huomattavasti edullisempi, koska aikainen ostaja saa sen jopa 289 eurolla. Myöhemmin kauden aikana Himos-kausikortti nousee kuitenkin lähes tuplahintaiseksi.

Välinevuokraamo laskettelukeskuksessa

Mikäli et omista omia lasketteluvälineitä, ei hätää! Löydät laskettelukeskuksien yhteydestä välinevuokraamoja, joista saat vuokrattua kaikki tarvittavat välineet lasketteluun.

Aloittelijoille välinevuokraamo tarjoaa mahdollisuuden kokeilla lajia ilman suurta investointia omiin välineisiin. Välinevuokraamo auttaa sinua valitsemaan sopivat välineet, joten sinun ei tarvitse tietää niistä itse.

Vuokraamo tarjoaa kaiken tarvittavan

Vuokraamo on hyvä valinta, jos et tiedä tarkalleen millaiset välineet tarvitset. Vuokraamon henkilökunta on ammattitaitoista ja auttaa sinua löytämään sopivat välineet. Löydät välivuokraamosta suksia, monoja, lumilautoja, sauvoja, kypäriä ja muuta hyödyllistä.

Välinevuokraamoiden hinnoissa voi olla eroja paikasta riippuen. Voit vuokrata sukset noin 20 eurolla yhdeksi tunniksi ja vuokratessasi pidemmäksi aikaa hinta tulee suhteessa halvemmaksi.

Välinevuokraamo tarjoaa myös huoltoa

Suksien omistajille välinevuokraamot ovat hyvä paikka huoltaa omat sukset kuntoon joko ennen rinteeseen menoa tai kätevästi laskettelupäivän jälkeen.

Vuokraamo hoitaa suksien korjaamisen ja niiden voitelun, jotta suksesi ovat taas valmiina käyttöön.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka monta laskettelukeskusta Suomessa on?

Suomessa on noin 60 laskettelukeskusta. Ne sijaitsevat ympäri Suomea ja suurimmat laskettelukeskukset löydät Pohjois-Suomesta.

Mikä on Suomen suurin laskettelukeskus?

Ylläs on Suomen suurin laskettelukeskus, kun verrataan rinteiden lukumäärää, korkeuseroja sekä rinnekilometrejä. Toisena tulee Levi ja kolmantena Ruka.

Toni Karinko
Päivitetty: 2024-02-22
Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää