Black Friday - Vuoden suurin alennuspäivä

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Black Friday on perinteinen alennusmyyntipäivä, joka on alunperin lähtöisin 1950-luvun yhdysvalloista ja sitä vietetään kiitospäivän jälkeisenä perjantaina. Suomessa Black Fridayn ajankohta on tunnettu tuttavallisemmin marraskuun neljäntenä perjantaina.

Black Friday on rantautunut Suomeen verrattain myöhään, 2010-luvun alussa, kun pohjoismaiset kauppaketjut alkoivat kampanjoimaan tapahtumaa.

Nykyään Black Friday on yleisesti tunnettu maassamme erityisesti elektroniikkaan keskittyneenä alennuspäivänä, mutta myös muun tyyppiset liikkeet ovat alkaneet panostaa kyseiseen shoppailupäivään tuntuvilla alennuksilla.

Tänä päivänä ihmiset saattavat hakea jopa kulutusluottoa tai vakuudetonta lainaa rahoittaakseen kaikki haluamansa ostokset kyseisenä päivänä.

Black Friday 2024

Black Friday 2024:n päivämäärä on perjantaina 22.11.2024. Tällöin monet kaupat tekevät vuoden isoimman tilin ja kuluttajille Black friday merkitsee usein joululahjasesongin aloitusta.

Mikäli tarpeissasi on esimerkiksi uuteen puhelimeen vaihtaminen tai pelikonsolin ostaminen joululahjaksi, on sinun kannattava olla kyseisenä päivänä liikkeellä.

Black Fridayta vietetään niin verkossa kuin kivijalkamyymälöissä. Löytääksesi parhaat tarjoukset, kannattaa sinun ilmoittautua kiinnostavien liikkeiden postituslistalle sekä hyväksyä ilmaisjakelu marraskuussa. Monet liikkeet ilmoittavat jo hyvissä ajoin etukäteen ainakin joiltakin osin alennustuotteistaan.

Black Friday 2024 on varmasti jälleen erittäin suosittu ostopäivä. Suosituimpia Black Friday-kampanjoita Suomessa tarjoavat elektroniikkaliikkeet, teleoperaattorit, vaatekaupat sekä urheilukaupat.

Black Friday alennukset

Black Friday alennukset ovat tunnettuja siitä, että niin hyviä alennuksia harvoin näkee muina aikoina vuodesta. Useat liikkeet voivat tarjota esimerkiksi suosituimpia tuotteitaan todella isoilla alennuksilla.

Toiset liikkeet taas saattavat myydä tiettyjä tuotteita ainoastaan murto-osalla tuotteen alkuperäishinnasta. Näin kuluttajia saadaan houkuteltua kaupoille ja usein ostamaan muitakin tuotteita samalla kertaa.

Black Friday palvelut

Yhtenä Black Fridayn alennusvinkkinä mainittakoon, että nykyään tarjoukset eivät koske vain fyysisiä tuotteita. Monet palveluja tarjoavat liikkeet ovat lähteneet kyseiseen päivään myös suurilla tarjouksilla.

Suosittelemme tutkimaan esimerkiksi yrityksiä, jotka tarjoavat alennushinnoilla palveluita liittyen harrastuksiisi tai kiinnostuksesi kohteisiisi. Esimerkkinä:

  • Kuntosalit
  • Uimahallit
  • Harrasteseurat
  • Urheilulajeja edustavat yritykset
  • Markatoimistot
  • Hotellit

Myös useat pienyrittäjät ovat lähteneet tarjoamaan palveluitaan alehinnoilla kuten:

  • Kampaajat
  • Kosmetologit
  • Hierojat
  • Huoltoliikkeet

Black week

Vaikka Black Friday on vuoden suosituin shoppailupäivä, eivät Black Friday tarjoukset enää rajoitu vain kyseiseen päivään. Tästä kertoo nykyään yhä yleistynyt Black week.

Black weekillä tarkoitetaan kyseistä alennusviikkoa kokonaisuudessaan ja osa yrityksistä tarjoaakin koko viikon alennuksia esimerkiksi vaihdellen päivittäen alennettuja tuotteita tai progressiivisesti lisäten alennusprosenttia viikon edetessä.

Tänä vuonna Black week alkaa maanantaina 18.11.2024. Viikko huipentuu Black Fridayn aloittavaan Black Weekendin, jonka jälkeen luvassa on vielä kirsikkana kakun päällä Cyber Monday. Tarjoushaukkojen kannattaa siis olla tarkkana koko viikon!

Cyber monday – Verkkokauppojen suurin alennuspäivä

Cyber Monday on Black Friday viikonlopun jälkeen vietettävä maanantai. Alunperin termillä Cyber Monday ollaan tarkoitettu verkkokaupoissa tapahtuvaa alennusryntäystä, sillä Black Friday on ennen kohdistunut pääosin kivijalkamyymälöihin.

Cyber Mondayn perinne alkoi 2000-luvun alussa, kun verkkokaupat huomasivat, että monilla asiakkailla oli tapana tehdä runsaasti ostoksia verkossa Black Fridayn jälkeisenä maanantaina. Tämä ilmiö on kasvanut vuosien varrella, ja nykyään Cyber Mondaysta onkin muodostunut yksi vuoden suurimmista verkkokaupan ostospäivistä.

Parhaat Cyber monday tarjoukset

Cyber Mondayn aikana verkkokaupat tarjoavat laajan valikoiman alennuksia ja tarjouksia erilaisista tuotteista, kuten elektroniikasta, vaatteista, kodinkoneista, elektroniikasta ja muista lahjaideoista.

Mikäli et Black Fridayna löytäny haluamaasi tuotetta liikkeestä, kannattaa sitä seuraavana maanantaina olla hyvissä ajoin netissä liikenteessä.

Singles’ Day

Singles Day on ilmiönä Suomessa hieman tuoreempi kuin Black Friday ja Cyber Monday, mutta toiset pitävät myös sitä yhtenä parhaista päivistä shoppailla netissä ja tehdä hyviä alennuslöytöjä.

Singles’ Dayta vietetään vuosittain 11.11. Tänä päivänä erityisesti suuret liikkeet, kuten elektroniikka- ja huonekaluliikkeet Suomessa tarjoavat jo tällöin hyviä alennustarjouksia. Älä siis unohda jo marraskuun alussa aloittaa etsimään hyviä tarjouksia haluamistasi tuotteista!

Yhteenveto Black Fridaysta

Black Friday on vuoden suurin alennusmyyntitapahtuma, joka houkuttelee ostoksille satoja miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa. Se tarjoaa mahdollisuuden hankkia laadukkaita tuotteita huippualennuksella sekä netissä että liikkeissä, joten kyseessä on täydellinen päivä ostaa esimerkiksi joululahjat.

Black Fridayta edeltää 11.11. Singles’ Day ja maanantaina 20.11. alkava Black week päättyy 27.11 vietettävään Cyber Mondayhin, jolloin viimeiset huipputarjoukset löytyvät yritysten verkkosivuilta.

Mikäli sinulla on kertynyt luottokorttimaksuja tai osamaksuja Black Fridayn kaltaisista tapahtumista, suosittelemme sinua laskemaan, tulisiko sinun kannattavaksi hakea yhdistelylainaa ja yhdistää useat pienmaksusi yhdeksi.

Voit lukea aiheesta lisää sivultamme lainojen yhdistäminen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Black Friday?

Black Friday on vuoden suuri alennuspäivä, jolloin monet kaupat ympäri maailmaa myyvät tuotteitaan ja palveluitaan tuntuvin alennushinnoin liikkeissä sekä verkossa.

Milloin on Black Friday?

Black Fridayn ajankohta on marraskuun neljäs perjantai. Vuonna 2023 Black fridayta vietetään 24.11.

Toni Karinko
Päivitetty: 2024-01-11
Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää