Lainavinkki
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Lainavinkki

Mikäli olet miettinyt vakuudettoman lainan kilpailutusta, kannattaa sinun lukea läpi nämä lainavinkit helpottaaksesi sinulle sopivimman lainan löytämistä.

Lainojen kilpailutus voi tuntua monesta mutkikkaalta prosessilta. Tuttavien kertomukset ja ohjeet lainojen hakemiseen sekä vertailuun voivat vaihdella suuresti. Lähipiirin kokemukset voivat muokata mielikuvaasi lainojen kilpailutuksesta joko helpompaan tai vaikeampaan suuntaan. Todellisuudessa lainojen kilpailutus on tänä päivänä tehty hyvinkin helpoksi

Rahalaitos on auttanut suomalaisia kilpailuttamaan lainoja jo yli kymmenen vuoden ajan. Kauttamme on haettu ja kilpailutettu lainoja niin kuluttaja- kuin yrityspuolella jo satojen miljoonien eurojen edestä. Vankalla kokemuksella olemme luoneet tämän lainavinkkisivun, joka jokaisen lainan hakemista miettivän olisi syytä lukea helpottaakseen lainanhakuprosessiaan.

Mikä on paras tapa kilpailuttaa laina?

Paras tapa kilpailuttaa laina on käyttää luotettavaa lainankilpailutussivustoa. Rahalaitos.fi -sivustolla voit yhdellä hakemuksella kilpailuttaa lainasi yli 20 yhteistyökumppanillamme, jotka koostuvat suomalaisista ja muista pohjoismaisista pankeista sekä lainanmyöntäjistä.

Kaikki lainamme ovat vakuudettomia, joten vakuutena lainallesi toimii sinun oma maksukykysi. Koska sinun tulee täyttää vain yksi hakemus, jonka täyttäminen kestää muutaman minuutin, on lainapäätöksen ja tarjousten saanti todella nopea prosessi.

Mistä tiedän voinko saada lainan?

Voit hakea ja saada vakuudettomia lainatarjouksia kauttamme, mikäli täytät seuraavat ehdot:

  • Olet 20 – 79 vuotias
  • Sinulla on vähintään 600 euron kuukausittaiset palkka- tai eläketulot
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Kuinka nopeasti voin saada lainan?

Tehtyäsi sivuillamme hakemuksen saat lainapäätöksen sekä ensimmäiset lainatarjoukset välittömästi. Mikäli löydät ensimmäisistä tarjouksista jo sopivan lainatarjouksen ja päätät hyväksyä sen, voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Rahalaitos kuitenkin suosittelee odottamaan muutaman päivän, sillä joidenkin pankkien tarjousprosessissa saattaa kestää pidempään kuin toisten. Voit seurata ja vertailla kaikkia saamiasi tarjouksia kätevästi Oma Rahalaitos -palvelussa.

Kuinka paljon minun kannattaa ottaa lainaa?

Lainaa kannattaa ottaa niin paljon kuin tarve vaatii. Vakuudetonta lainaa voit kauttamme hakea 500 eurosta aina 70 000 euroon asti.

Kauttamme on mahdollista hakea myös yhdistelmälainaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla on aiempia lainoja, osamaksuja tai luottokorttivelkaa, voit yhdistää ne kauttamme ja maksaa vanhat velkasi kerralla pois. Tämän jälkeen maksat jatkossa pois vain yhtä lainaa, mikä tarkoittaa myös yhtä korkoprosenttia sekä tilinhoitomaksua.

Kuinka pitkä takaisinmaksuaika minun kannattaa ottaa?

Takaisinmaksua pohtiessa on hyvä miettiä, kuinka paljon velkaa haluaa ja pystyy maksamaan kuukausittain. Kauttamme haettavissa lainoissa saat itse valita maksuajaksi 1 – 15 vuotta.

Nettisivuillamme on lainalaskuri, jonka avulla pystyt helposti lainasummaa ja laina-aikaa muuttamalla katsomaan arvion kuukausittaisesta maksuerästäsi. Huomaa että mitä pidemmän laina-ajan otat, sitä pienempi kuukausieräsi on. Tämä kuitenkin lisää myös kuukausia, joista joudut maksamaan korkoa sekä tilinhoitokuluja, joten pitkällä juoksulla maksamasi loppusumma on sitä suurempi mitä pidempi laina-aikasi on.

Mistä tiedän mikä lainatarjouksista minun kannattaa ottaa?

Kauttamme kilpailutat kerralla yli 20 pankkia. Voit tarkastella jokaista saamaasi lainatarjousta Oma Rahalaitos -palvelun kautta. Palvelussa on helppo tarkastaa jokaisen pankin korkotaso sekä lainaehdot ja valita itselleen sopivin laina.

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Onko minulle muita lainoja koskevia vinkkejä?

Mikäli lainavinkit eivät jokaiseen kysymykseesi vielä vastanneet on hyvä tarkistaa etusivullamme oleva ”Usein kysytyt kysymykset” -osio.

Yhä kysyttävää?

Mikäli sinulla jäi kysyttävää lainan hakemisesta, lainahakemuksen täyttämisestä tai muista lainoihin liittyvistä asioista, joita et sivuiltamme löydä, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Asiakaspalvelijamme tavoitat puhelinnumerosta 09 2311 3670 tai sähköpostitse osoitteesta info@rahalaitos.fi. Asiakaspalvelumme palvelee sinua maanantaista torstaihin klo 8.30 – 16.00 sekä perjantaisin klo 8.30 – 15.00.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme