Pikalaina sopii yllättäviin menoihin

Pikalaina on tarkoitettu äkilliseen rahantarpeeseen. Auton tai puhelimen korjaaminen, yllättävä lääkärikäynti tai kodinkoneen rikkoutuminen ovat näistä tyypillisiä esimerkkejä.

Mikäli säästöjä ei juuri sillä hetkellä ole käytettävissä, yksi yleinen vaihtoehto on hakea pikalainaa verkon kautta. Vaikka lainantarpeesi olisi hyvinkin akuutti, myös niin sanotut pikalainat kannattaa aina vertailla keskenään, jotta varmasti löytäisit itsellesi kaikkein edullisimman vaihtoehdon.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Rahalaitos vertailee pikalainat yhdellä hakemuksella

Pikalaina tarkoittaa lainaa, jonka hakeminen onnistuu nettilomakkeen avulla muutamassa minuutissa ja jonka voit nopeimmillaan saada tilillesi jopa saman päivän aikana.

Paras pikalaina löytyy vain kilpailuttamalla lainantarjoajat. Ja miksi kilpailuttaisit lainantarjoajat itse kun voit antaa Rahalaitoksen tehdä sen puolestasi!

Miksi käyttää Rahalaitosta pikalainan kilpailuttamiseen?

Rahalaitoksen kautta voit hakea 500–60 000 euron pikalainaa yhdellä lainahakemuksella lukuisilta eri lainanmyöntäjiltä ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia. Hakemuksen täyttäminen vie aikaasi vain muutaman minuutin, eli pikalainat kilpailuttamalla säästät sekä aikaa että rahaa.

Jo kymmenet tuhannet suomalaiset ovat vuosien varrella hyödyntäneet Rahalaitosta edullisimman pikalainan löytämiseen.

Huomaa, että Rahalaitoksen pikalaina ei ole sama asia kuin pikavippi, vaan pikaisen kilpailutuksen kautta haettava vakuudeton kulutusluotto.

 

Miten pikalainojen vertailu Rahalaitoksen kautta tapahtuu?

Rahalaitos on lainanvälityspalvelu, joka toimittaa tekemäsi lainahakemuksen lukuisille rahoituslaitoksille ja luotonmyöntäjille. Palvelumme on asiakkaalle aina maksutonta, sillä saamme palkkiomme lainanmyöntäjiltä. Näin ollen lainojen kilpailutus ja vertailu eivät maksa sinulle mitään.

Kuka voi hakea pikalainaa Rahalaitoksen kautta?

Voit hakea kauttamme pikalainaa, jos täytät seuraavat kolme kriteeriä:

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Tulosi ovat yli 7200 euroa vuodessa.
 • Sinulla ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Kuinka paljon pikalainaa Rahalaitoksen kautta voi hakea?

Myönnettävät pikalainat ovat suuruudeltaan 500–60 000 euroa, ja takaisinmaksuajan voit määritellä itse 1–15 vuoden väliltä. Voit maksaa pikalainan takaisin myös suunniteltua nopeammin, jolloin vältät korkokulut ylimääräiseltä laina-ajalta. Mitä nopeammin maksat takaisin lainasumman, sitä halvemmaksi lainan kokonaiskustannukset luonnollisesti tulevat.

Rahalaitoksen kautta voit hakea pikalainaa aina ilman vakuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että et joudu asettamaan omaisuuttasi lainan vakuudeksi tai etsimään lainalle ulkopuolista takaajaa.

Näin korko ja laina-aika vaikuttavat pikalainan hintaan:

Pikalaina Korko ja aika Lainakulut
1500 € 15,47% – 2 vuotta 255 €
5000 € 10,19% – 5 vuotta 1403 €
20 000 € 4,54% – 8 vuotta 3887 €

Kuinka nopeaa on pikalainan kilpailuttaminen Rahalaitoksen avulla?

Hakemuksen täyttämisen jälkeen saat tarjouksia pikalainoista jopa muutamissa minuuteissa, ja voit halutessasi valita niistä itsellesi soveltuvimman.

Pikalainan hakeminen ei sido sinua mihinkään, eli voit myös aivan hyvin jättää lainan ottamatta, jos mikään tarjouksista ei mielestäsi ole riittävän hyvä. Tästä ei aiheudu sinulle minkäänlaisia kustannuksia. Pikalainojen vertailu Rahalaitoksen kautta on täten riskitöntä ja turvallista.

Voit kilpailuttaa pikalainoja Rahoituslaitoksen kautta ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Kaikki saamasi pikalainatarjoukset näet yhdellä kertaa Oma Rahalaitos -palvelussa, eli pikalainojen hintavertailu ja korkokustannusten tarkastelu on helppoa ja nopeaa.

Kuinka haen pikalainaa?

Haet pikalainaa Rahalaitoksen palvelusta seuraavasti:

 • Siirry sivulla näkyvään lainalaskuriin ja aloita hakemus valitsemalla tarvitsemasi lainasumma sekä haluamasi takaisinmaksuaika
 • Täytä lainanhakulomakkeeseen tietosi ja lähetä hakemus
 • Siirry Oma Rahalaitos -palveluun saamillasi tunnuksilla
 • Vertaile saamiasi tarjouksia ja valitse niistä tilanteeseesi sopivin
 • Siirry lainantarjoajan palveluun allekirjoittamaan sopimus
 • Valmista tuli! Saat rahat tilillesi nopeimmillaan saman päivän aikana allekirjoituksesta. Tästä tulee termi pikalaina

Huomaa myös, että mikäli sinulla tulee ongelmia tai kysyttävää koskien pikalainan hakemista, ota yhteyttä maksuttomaan asiakaspalveluumme.

Asiakaspalvelijamme neuvovat sinua ma-to klo 8.30-16 ja pe klo 8.30-15 puhelimitse numerossa 09 2311 3670 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@rahalaitos.fi.

Millaiset korkokulut pikalainoissa on?

Varmasti kaikkein oleellisin kysymys useimmille lainanhakijoille on se, mitä pikalaina maksaa eli millaisia korkokustannuksia lainasta aiheutuu.

Halvin pikalaina on aina tilannekohtainen kysymys, sillä eri rahoituslaitosten ja luotonmyöntäjien korkoehdoissa saattaa olla isojakin eroja. Juuri tämän takia pikalainat kannattaa aina kilpailuttaa keskenään, sillä edullisin todellinen vuosikorko voi tuoda suurempien lainojen loppusummaan parhaimmillaan tuhansien eurojen säästön.

Esimerkkilaskelma pikalainasta

Alla on esimerkki tuhannen euron pikalainan kustannuksista yhden vuoden mittaisella maksuajalla.

 • Lainan kuukausierä 88 euroa kuukaudessa.
 • Pikalainan korkokulut 57 euroa.
 • Lainan kokonaiskulut yhteensä 1057 euroa.

On hyvä muistaa että yllä oleva laskelma on vain esimerkki asiakkaamme saamasta lainatarjouksesta. Todellinen vuosikorko ja lainaehdot ovat jokaisella lainanmyöntäjällä erilaiset sekä yksilölliset jokaiselle asiakkaalle.

Pikalainan muut kulut

Pikalainassa on samanlaiset kulut kuten muissakin lainoissa. Pankkien ja lainanmyöntäjien sinulle lähettämissä lainatarjouksissa näkyy aina lainan korko, mahdolliset tilinavausmaksut sekä tilinhoitopalkkio. Lainat eivät sisällä piilokuluja vaan näet tarjoukset juuri sellaisina kuin ne ovat.

Maltti on valttia pikalainassakin

Rahalaitos kilpailuttaa pikalainan todella nopeasti. Heti hakemuksen tehtyäsi saat luottopäätöksen sekä ensimmäiset tarjoukset välittömästi. Mikäli rahantarpeesi ei kuitenkaan ole liian akuutti, suosittelemme odottamaan siitä vielä päivän tai kaksi, sillä eri pankkien lainaprosessit voivat ottaa aikansa erityisesti viikonloppuisin. Tämä saattaa johtaa parhaan tarjouksen löytymiseen vasta hetken kuluttua hakemisesta.

Tuleeko pikalaina heti tilille vai joutuuko rahoja odottelemaan?

Pikalainan suurin etu on nimensä mukaisesti sen nopeus, eli rahat saa käyttöönsä heti tilille tai ainakin erittäin ripeästi. Tarkka maksuaikataulu riippuu kuitenkin siitä, minkä rahoituslaitoksen tarjouksen hyväksyt ja mihin vuorokaudenaikaan haet pikalainaa.

Vaikkakin rahat heti -politiikka on mahdollista nopeiden ja automatisoitujen lainankäsittelyprosessien ansiosta, ei se välttämättä toteudu tilanteissa, joissa tietyt pankit eivät operoi kellon ympäri. Näin ollen joillakin pankeilla voi olla päivittäin kellonaika, jonka jälkeen rahoja ei siirretä toiselle pankille. Nopeimmillaan pikalaina kuitenkin voi saapua tilillesi saman päivän aikana sopimuksen teosta.

Pikalainaa voi hakea myös yhdessä

Henkilökohtaisiin menoihin pikalainaa haetaan useimmiten yksin, mutta esimerkiksi pariskunnilla tulot ja menot ovat monesti ainakin osittain yhteisiä. Lomamatkat tai yhteiseen asuntoon ostettavat kodinkoneet ja huonekalut ovat hyviä esimerkkejä hankinnoista, joissa kulut laitetaan usein puoliksi.

Mikäli hankintoihin tarvitaan lainarahaa, kannattaa pohtia, olisiko lainaa järkevintä hakea yhdessä puolison kanssa. Useimmiten lainan hakeminen yhteishakijan kanssa on fiksua, koska tällöin laina järjestyy paremmilla ehdoilla.

Lainanmyöntäjän näkökulmasta tilanne on aina parempi, jos pikalainaa pystytään maksamaan takaisin kahden henkilön voimin. Tällöin pankit tarjoavat usein alempia korkoja, koska heidän riskinsä lainan myöntämiseen pienenee huomattavasti. Rahalaitoksen kautta on mahdollista hakea pikalainaa joko yksin tai yhdessä toisen hakijan, kuten esimerkiksi kumppanisi kanssa.

Täytä hakemus nyt, niin voit saada ensimmäiset tarjoukset pikalainoista jopa muutaman minuutin sisällä.

Kysyttävää pikalainasta?

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää pikalainasta, suosittelemme ensimmäisenä katsomaan “Usein kysytyt kysymykset”. Voit saada ratkaisun ongelmaasi lukemalla ne lävitse.

Tapauksissa, joissa et löydä usein kysytyistä kysymyksistä vastausta ongelmaasi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Rahalaitos asiakaspalvelu:

Avoinna ma-pe klo 9-16

Puhelin: 09 2311 3670 

Sähköposti: asiakaspalvelu@rahalaitos.fi.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä kannattaa ottaa pikalaina?

Rahalaitos auttaa sinua löytämään sinulle sopivat ja mahdollisimman edulliset pikalainat nopeasti ja vaivattomasti. Vertailupalvelun avulla pyrimme auttamaan sinua tekemään paremman päätöksen pikalainan valinnassa.

Mikä on paras pikalaina?

Paras pikalaina on omaan talouteesi sopiva laina, jonka voit maksaa sovitusti takaisin. Rahalaitoksen kautta voit löytää parhaat pikalainat helposti ja kilpailuttamalla pidät lainan korot kurissa.

Milloin pikalainaa kannattaa hakea?

Pikalainaa haetaan silloin, kun rahan tarve on akuutti. Eteen voi tulla yllättävä tilanne, jossa säästämisestä huolimatta rahat eivät riitä. Rikkoutunut kodinkone, puhelin tai muu tärkeä laite on usein uusittava välittömästi. Tällöin pikalaina voi auttaa hankinnan rahoittamisessa.

Mistä pikalaina nopeasti?

Pikalainat ovat nopeasti käyttöönotettavia lainatuotteita, joita voit hakea vaivattomalla nettihakemuksella. Katso Rahalaitoksen vertailusta mitä lainaa sinä voit saada tilillesi heti!

Toni
Päivitetty: 2024-05-27

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää