Miten löytyy luotettava laina?

Lainan tarve tulee eteen usein nopeasti ja silloin on järkevintä hakea laina nopeilta verkossa toimivilta lainantarjoajilta. Erilaisiin lainoja tarjoaviin palveluihin tutustuminen tuntuu aikaa vievältä ja hankalalta tehtävältä ja perinteiden pankkien pitkien lainaprosessien kanssa painiminenkaan ei kiinnosta. Miten siis löytää luotettava laina? Vertaamalla lainoja luotettavan kilpailutuspalvelun kautta voi saada varmuutta lainan luotettavuudesta.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Luotettavan lainan etsinnässä Rahalaitos.fi kilpailutuspalvelu voi auttaa säästämään reilusti aikaa, vaivaa ja myös rahaa lainanhakijalta. Sen lisäksi että Rahalaitos.fi palvelu on yli kymmenenvuotisen historiansa aikana varmistunut kaikkien sen kautta lainoja tarjoavien pankkien ja rahoitusyhtiöiden luotettavuudesta, se myös etsii hakijalle luotettavan ja edullisen lainan lukuisan lainantarjoajan joukosta.

 

Mistä tunnistan luotettavan lainan?

Tunnettua ja kokenutta lainanvälittäjää käyttämällä voi varmistua lainan luotettavuudesta. Jos sinua mietityttää lainan turvallisuus, voit käyttää seuraavaa listaa ohjeena miettiessäsi lainan luotettavuutta.

 1. Varmista että luotonantaja toimii Finanssivalvonnan tai Suomen aluehallintoviraston valvonnan alaisena? Suomessa luottoa myöntävien yritysten tulee toimia viranomaisten valvonnan alaisena. Tieto luotonantajaa valvovasta viranomaisesta löytyy luotonantajan kotisivuilta. voit myös varmistaa löytyykö lainantarjoajan tiedot Finanssivalvonnan sivuilta.
 2. Tarkista mikä yrityksen kotipaikka on? Onko kyse suomalaisesta yrityksestä, jolla on toimisto ja henkilökuntaa Suomessa vai onko kyse ulkomaalaisen yrityksen sivuliikkeestä, jonka toimisto sijaitsee ulkomailla? Monet kansainväliset lainantarjoajat toimivat myös Suomessa ja kaikilla Rahalaitos.fi palvelun kanssa yhteistyötä tekevät lainantarjoajat tarjoavat asiakaspalvelua myös Suomen kielellä. Kotimaisuus ei tietystikään aina tarkoita, että lainan ottaminen olisi turvallisempaa kuin ulkomaalaiselta toimijalta.
 3. Onko yritys oikeasti luotonantaja vai välittääkö se lainahakemuksia muille? Tarkista onko yritys oikeasti luottoa myöntävä yritys vai välittäjä, joka välittää lainahakemuksia pankeille ja muille luottoa myöntäville rahoituslaitoksille. Jos tämä tieto ei selviä heti palveluun tutustuttaessa kannattaa miettiä palveluntarjoajan luotettavuutta. Rahalaitos.fi kilpailutuspalvelu ei itse myönnä luottoja vaan kilpailuttaa lainan luotettavilla kumppaneillaan.
 4. Tarkista sinulle tarjotun lainan ehdot. Mikä on lainan nimelliskorko, lainakulut ja miten lainan takaisinmaksu hoidetaan. Luotettavassa lainassa lainatarjouksessa on aina eriteltynä koron lisäksi kuukausimaksu, laina-aika ja kokonaiskulut lainasta. Luotettava lainantarjoaja antaa aina mielellään tietoa lainan ehdoista ja kysymällä asioista asiakaspalvelusta voi saada lisävarmuutta lainan luotettavuudesta.
 5. Varaudu ennakolta hankaliin tilanteisiin. Mitä tapahtuu, jos tilanteet muuttuvat lainan takaisin maksun aikana. Selvitä miten lainantarjoaja toimii, jos joudut esim. maksuongelmiin tai tarvitset apua laina-asioissa. Usein luotettavat luotonantajat tarjoavat mm. eräpäivän siirtoa, jos et pysty maksamaan takaisin heti. Selvitä tarjoaako valitsemasi lainantarjoaja tätä mahdollisuutta ja jos tarjoaa, niin koituuko siitä lisäkuluja.

Mistä kannattaa alkaa epäillä lainan luotettavuutta?

Epärehelliset toimijat ja huijaussivustot tunnistaa usein huonosta kieliasusta tai siitä että ne ovat vain osittain suomenkielisiä.  Luotettavaa lainaa tarjoavan yrityksen sivuilta on myös aina helppo löytää yrityksen yhteystiedot ja muuta tietoa yrityksestä. Jos palvelun taustalla olevan yrityksen tietoja ei löydy sivuilta kannattaa epäillä yrityksen luotettavuutta.

Jos saamasi lainatarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, kannattaa myös suhtautua asiaan epäillen ja tutkia tarkkaan taustat ja lainatarjouksen ehdot. Lainantarjoajien kilpailu Suomessa on kovaa ja jos joku tarjous on selkeästi muita edullisempi kannattaa siihen suhtautua varovaisesti.

Lainantarjoajat tekevät kuitenkin aina tarjoukset yksittäisille asiakkaille yksilöllisen arvion mukaan ja joskus luotettavakin lainatarjous voi olla selvästikin muita lainantarjoajia edullisempi.

 Miten haen luotettavaa lainaa?

Luotettavan lainan hakeminen kilpailutuspalvelumme avulla on helppoa ja nopeaa. Toimi seuraavasti:

 • Täytä lainahakemus Rahalaitos.fi palvelussa.
 • Saat tarjoukset lainasta Oma Rahalaitos -palveluun.
 • Vertaa saamiasi tarjouksia ja valitse sinulle sopivin laina.
 • Nosta laina tilillesi valitsemaltasi kumppanilta.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Alla olevista linkeistä voit tutustua tarkemmin Rahalaitoksen palveluun:

 • Lue tästä linkistä Rahalaitoksen käyttäjäehdot.
 • Lue täältä Rahalaitoksen tietosuojaseloste.
 • Lue täältä lisää aiheesta Rahalaitoksen evästeet.
 • Tästä linkistä pääset lukemaan asiakkaidemme kokemuksia Rahalaitoksen palvelusta.
 • Tästä linkistä pääset selaamaan läpi Rahalaitoksen yhteistyökumppanit.
 • Tarkempia tietoja lainaan liittyvistä termeistä löydät lainasanasto -sivultamme.
 • Talouteen liittyviä artikkeleita ja asiakastarinoita voit lukea talous -sivultamme.
Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-24

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää