Lainaa ulkomailta

Onko sinulla ollut mielessäsi lainan hakeminen ulkomailta? Ehkä olet jo käynyt läpi suomen lainantarjoajat ja haluaisit tarkistaa onko sinun mahdollista saada paremmat lainaehdot tai edullisempi korko lainallesi ulkomailta. 

Lainan hakeminen ulkomailta on itseasiassa yksinkertaisempaa ja helpompaa kuin luuletkaan. Tällä sivulla Rahalaitos antaa sinulle hyödyllisiä vinkkejä lainan hakemiseen ulkomailta ja samalla auttaa sinua varmistamaan että löydät itsellesi parhaan mahdollisen lainan. 

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Miksi hakea lainaa ulkomailta?

Lainaaminen ulkomailta on yksi tapa hankkia rahoitusta yritykselle tai yksityishenkilölle. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun paikalliset rahoitusvaihtoehdot eivät riitä tai eivät ole tarpeeksi houkuttelevia. Tämän hetkisen kilpailutilanteen vuoksi on myös suuri mahdollisuus siihen, että parempi laina löytyy muualta kuin suomesta.

Ennen kuin ryhdyt hakemaan ulkomaista lainaa, on tärkeää varmistaa, että kyseinen vaihtoehto on oikea ratkaisu. Lainan hakemiseen ei kuitenkaan tule sännätä päätä pahkaa. Lainan hakemin ulkomailta voi olla monimutkaisempaa kuin paikalliselta pankilta, ja lainaehdot voivat olla erilaiset. Lainanottajan on myös hyvä ymmärtää, että joissain tapauksissa ulkomailta saatujen lainatarjousten korkotaso voi olla korkeampi kuin paikallisilla lainantarjoajilla.

Kun harkitset lainan hakemista ulkomailta, on ensimmäinen askel tutustuminen erilaisiin lainanantajiin ja heidän tarjoamiinsa lainaehtoihin. Lainaajat voivat olla pankkeja ja muita rahoituslaitoksia. On tärkeää tarkistaa heidän maineensa ja luotettavuutensa ennen kuin ryhtyy yhteistyöhön.

Kun sopiva lainanantaja on löydetty, on seuraava askel neuvottelu on lainasta ja lainaehdoista. Lainaehtoja vertaillessa on tärkeää muistaa tarkastaa lainan korkotaso, lainan muut kulut sekä maksuaikataulu. Muista aina varmistua lainaehtojen täydestä ymmärtämisestä ennen sopimuksen allekirjoitusta.

 

Ulkomaisen lainan hakemisen hyvät ja huonot puolet

Kun mietit kannattaako sinun hakea lainaa ulkomailta mieti seuraavia asioita. Ulkomailta lainaaminen voi olla hyvä vaihtoehto, mutta se vaatii tarkkaa harkintaa ja huolellista suunnittelua. Lainanottajan on otettava huomioon useita tekijöitä, kuten valuutanvaihtokurssit, mahdolliset vero- ja lakikysymykset sekä lainan takaisinmaksukyky.

Valuutanvaihtokurssit voivat vaikuttaa merkittävästi ulkomailta saadun lainan kustannuksiin. Kun laina maksetaan takaisin, sen arvo saattaa olla erilainen kuin lainan ottohetkellä, mikä voi johtaa lisäkustannuksiin. Lainaajan on tärkeää ottaa tämä huomioon ja harkita valuuttakurssiriskiä lainaa haettaessa. Mikäli päädyt kilpailuttamaan ulkomaisen lainasi Rahalaitoksen kautta, ei sinun tarvitse huolehtia kursseista, sillä meidän kauttamme saamasi lainatarjoukset ovat aina esitetty euroina

Mahdolliset vero- ja lakikysymykset voivat myös vaikuttaa ulkomailta saadun lainan kustannuksiin. Lainanottajan on tärkeää selvittää, mitä veroja tai muita maksuja on maksettava sekä mitkä ovat kyseisen maan lakien ja säännösten vaikutukset lainaan. Tämäkin on tehty Rahalaitoksella todella läpinäkyväksi. Yhteistyökumppanimme ovat kaikki pohjoismaisia, joten heiltä saamasi tarjoukset eivät pidä sisällään outoja lakikoukeroita, vaan saamasi tarjoukset ovat ehdoiltaan ja säätelyiltään identtisiä suomalaisiin tarjouksiin.

Tarkasta kykysi maksaa ulkomailta haettu laina takaisin

Lainan takaisinmaksukyky on erittäin tärkeää ulkomailta saadun lainan suunnittelussa. Lainaajan on varmistettava, että hänellä on varaa maksaa takaisin laina sovitussa ajassa ja että hänellä on tarvittavat vakuudet. Lainanottajan on myös tärkeää suunnitella taloutensa huolellisesti ja varmistaa, että hänellä on tarvittava kassavirta maksamaan takaisin lainan sovitussa aikataulussa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ulkomailta lainaaminen voi olla hyvä vaihtoehto rahoituksen hankkimiseksi, mutta se vaatii huolellista suunnittelua ja tarkkaa harkintaa. Lainanottajan on varmistettava, että hän ymmärtää täysin lainaehtonsa, että hänellä on varaa maksaa takaisin laina sovitussa ajassa ja että hänellä on tarvittavat vakuudet. Lainaajan on myös harkittava valuuttakurssiriskiä, vero- ja lakikysymyksiä sekä muita mahdollisia riskejä, jotka voivat vaikuttaa ulkomailta saadun lainan kustannuksiin.

Kannattaako hakea lainaa ulkomailta?

Tämän hetken taloustilanne ja pankkien kiristynyt kilpailu on johtanut siihen, että lainan hakeminen ulkomailta voi olla hyvinkin kannattavaa. Suomalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset pankit ja lainantarjoajat kilpailevat tunnetusti oman maansa kilpailijoiden kesken, mutta nyt heidät on mahdollista laittaa kilpailemaan myös muita pohjoismaisia lainantarjoajia vastaan Rahalaitoksen avulla.

Tekemällä lainahakemuksen Rahalaitoksen palvelussa, sinun on mahdollista kilpailuttaa kerralla lukuisia pohjoismaisia lainantarjoajia. Palvelussamme näet jokaisen saamasi lainatarjouksen korot, kulut ja muut ehdot, joten tarjousten vertailu on tehty todella helpoksi. Parhaan lainatarjouksen varmistamiseksi saat itse valita tarjousten joukosta sinulle sopivimman.  

Onko lainan hakeminen ulkomailta turvallista?

Lainan hakeminen ulkomailta on turvallista, mikäli sen tekee oikein. Emme suosittele että esimerkiksi kirjoitat hakusivustolle “loan from abroad” ja menet ulkomaisille sivuille. Tähän on monia syitä. Ensinnäkin useat tätä kautta löydetyt pankit eivät varmasti kuulosta tutulta. Monet sivustot voivat olla huijausyrityksiä, joiden tehtävä on ainoastaan saada kerättyä sinun henkilötietojasi.

Toiseksi, vaikka pankit olisivatkin oikeita, eivät ne välttämättä myönnä lainaa suomalaisille tai heidän lainatarjouksensa voivat olla todella heikkoja lainaehtojensa puolesta tai korkeakorkoisia. On siis syytä välttää toimimasta edellämainitulla tavalla.

Rahalaitoksen kautta haet lainaa ulkomailta turvallisesti

Lainaa on kuitenkin mahdollista hakea ulkomailta turvallisesti Rahalaitoksen avustuksella. Kauttamme voit yhdellä hakemuksella kilpailuttaa sekä suomalaiset, ruotsalaiset että norjalaiset pankit.

Olemme kilpailuttaneet lainoja yli 10 vuoden kokemuksella tuhansille asiakkaillemme ja monilla asiakkaillamme onkin todella positiivisia kokemuksia lainan hakemisesta ulkomailta. Koska yhteistyökumppanimme ovat tarkoin valittuja ja turvallisia, ei huijausyrityksiä tarvitse pelätä. Ulkomaiset yhteistyökumppanimme myös tarjoavat todella kilpailukykyisiä korkoja sekä ehtoja vakuudettomiin lainatarjouksiinsa.

Kuinka voin hakea lainaa ulkomailta?

Voit hakea ulkomaista lainaa netistä seuraavasti:

  1. Siirry etusivullemme.
  2. Katso lainalaskurin avulla sinulle sopiva kuukausierä ja takaisinmaksuaika kirjoittamalla laskuriin tarvitsemasi lainasumma sekä haluamasi laina-aika
  3. Jatka täyttämään hakemus 
  4. Lähetä hakemus
  5. Saat meiltä tunnukset Oma Rahalaitos -palveluun. Saat myös välittömästi hakemuksen tehtyäsi lainapäätöksen sekä ensimmäiset lainatarjouksesi
  6. Siirry Oma Rahalaitos -palveluun. Näet sieltä jokaisen saamasi tarjouksen lainaehtoineen ja korkoineen
  7. Vertaile lainoja rauhassa ja valitse niistä parhain
  8. Siirry lainantarjoajan sivuille allekirjoittamaan sopimus

Muista myös, että Rahalaitoksen kautta tapahtunut lainojen kilpailutus ja lainatarjousten vertailu ovat aina ilmasta ja kilpailutus ei sido sinua ottamaan lainaa. Mikäli et löydä sopivaa tarjousta, voit aina odottaa korkojen muutosta ja kilpailuttaa uudet lainatarjoukset kauttamme sopivin väliajoin uudestaan.

Voit myös tutustua sivuillamme jokaiseen yhteistyössä meidän kanssa toimivaan lainatarjoajaan sivuiltamme.  Vaikka monet yhteistyökumppaneistamme ovat ulkomaisia, löydät jokaiselta kumppanilta suomenkielisen asiakaspalvelun joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Voinko saada lainaa ulkomailta heti?

Yksinkertaisuudessaan voit saada ulkomailta lainaa heti, tai ainakin yhtä nopeasti kuin lainaa Suomesta. Monilla asiakkaillamme on hyviä kokemuksia siitä, kuinka he saivat helposti lainaa ulkomailta nopeammin, matalammalla korolla sekä paremmilla ehdoilla kun suomalaisilta lainantarjoajilta.

Kauttamme kilpailutat itsellesi useita lainatarjouksia vain parin minuutin hakemuksella. Ensimmäiset tarjoukset saat välittömästi hakemuksen tehtyäsi ja useimmat lainatarjouksista saapuvat yleensä parin päivän sisällä riippuen siitä, mihin kellonaikaan hakemuksesi on tehty ja siitä kuinka automatisoitu lainahakemusprosessi jokaisella pankilla on. Valittuasi sopivimman lainatarjouksen ja allekirjoitettuasi sopimuksen, saat rahat tilillesi kotimaiselta tai ulkomaiselta lainantarjoajalta parhaimmillaan jopa saman päivän aikana.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko hakea lainaa ulkomailta?

Kyllä voit. Rahalaitoksen yhteistyökumppaneihin kuuluu lähes 20 pankkia ja lainantarjoajaa. Kumppaneihin kuuluu suomalaisia, ruotsalaisia sekä norjalaisia lainanmyöntäjiä.

Onko lainan hakeminen ulkomailta kannattavaa?

Lainan hakeminen ja ottaminen ulkomailta voi olla kannattavaa. Erityisesti tämän hetken taloustilanteen valossa voi olla suuri mahdollisuus että sinulle edullisin laina löytyy ruotsalaiselta tai norjalaiselta lainantarjoajalta.

Kuinka haen lainaa ulkomailta?

Helpoiten lainaa ulkomailta haet Rahalaitoksen kautta. Täytä sivuillamme lainahakemus, ja me lähetämme sen kilpailutettavaksi jokaiselle kotimaiselle sekä ulkomaiselle yhteistyökumppanillemme.

Onko lainan hakeminen ulkomailta nopeaa?

Ulkomailta lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa. Rahalaitoksen lainahakemuksen täyttö vie aikaasi vain muutaman minuutin ja saat lainapäätöksen sekä ensimmäiset tarjoukset välittömästi. Hyväksyttyäsi parhaimman lainan voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana allekirjoituksesta.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-04-25

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:
Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:
Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:
Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:
Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:
Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää