Käyttölaina eli käyttöluotto apuna rahan tarpeen yllättäessä

Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto, jonka käyttötarkoituksen voit valita itse. Sinun ei tarvitse käyttää sitä johonkin nimettyyn tarkoitukseen vaan käytät rahat juuri siihen mihin tarvitset. Käyttölaina voi olla kerralla nostettava kertaluotto tai joustolaina, jossa nostoja voi tehdä rajattomasti myönnetyn luottolimiitin sisällä.

Rahalaitos.fi palvelun kautta voit kilpailuttaa käyttölainan useilla eri lainanmyöntäjillä ja saat käyttöluoton nostettua tilillesi nopeasti – jopa samana päivänä. Käyttölainan ehtoja ja korkoja voit helposti verrata pankkien välillä palvelussamme ja valita sinulle sopivimman käyttöluoton.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Mihin tarkoitukseen käyttölainaa voi saada?

Käyttölainassa lainan käyttötarkoituksen päätät itse. Käyttöluotto voi olla johonkin tiettyyn hankintaan suunniteltu laina tai voit yhdistää samaan käyttölainaan useisiin eri kohteisiin meneviä kuluja, olivat ne sitten yllättäviä laskuja tai hankintoja vaikkapa remonttia varten.

Miksi käyttölaina kannattaa kilpailuttaa?

Lainan kilpailutus kannattaa lähes aina. Lainan koroissa ja kuluissa on suuria eroja lainanmyöntäjien välillä ja kilpailuttamalla voi säästää selvää rahaa. Vakuudettomassa käyttöluotossa luotonantajien antamat tarjoukset perustuvat suurelta osin hakijasta tehtyyn riskiarvioon. Käytännössä jokainen luotonantaja arvioi riskejä omalla tavallaan ja saamasi tarjoukset poikkeavat sen vuoksi merkittävästikin toisistaan.

Kilpailutat käyttölainan Rahalaitos.fi palvelussa aina maksutta.

Mikäli sinulla on ennestään muita velkoja, kuten luottokorttilaskuja tai osamaksuja, onnistuu näiden lainojen yhdistäminen myös Rahalaitoksen kautta.

 

Kuinka haen käyttölainaa?

Käyttölainan kilpailuttaminen Rahalaitos.fi palvelun kautta on helppoa ja nopeaa. Voit saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia, joita pääset muutamassa minuutissa vertailemaan palvelun avulla. Saamistasi tarjouksista valitset itsellesi sopivimman ja siirryt allekirjoittamaan valitsemasi lainasopimuksen sähköisesti, jonka jälkeen rahat maksetaan tilillesi.

Käyttölainahakemukselle syötät haluamasi lainasumman sekä lainan takaisinmaksuajan. Sen jälkeen tarvitaan tiedot lainanmyöntäjä arviointia varten mm. tuloista ja asumiskuluista. Hakemuksen täyttäminen on maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Rahalaitos hoitaa kilpailutuksen ja sinä pääset valitsemaan sopivimman lainan saamistasi tarjouksista.

Hae itsellesi luotettava laina nyt maksutta.

Kuka voi hakea käyttöluottoa?

Rahalaitoksen kautta voit hakea käyttöluottoa, mikäli seuraavat vähimmäiskriteerit täyttyvät:

  • Olet vähintään 20-vuotias
  • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot vähintään 7200 euroa vuodessa
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää

Käyttöluottoa voi hakea myös yhteishakijan kanssa, jolloin molempien hakijoiden on täytettävä nämä kriteerit. Yhteishakijan kanssa lainaa haettaessa saa usein paremmat lainaehdot kuin yksin haettaessa.

Mikäli siis täytät ylläolevat kriteerit on sinulla mahdollisuus hakea Rahalaitoksen kautta lainaa heti.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on käyttölaina?

Käyttölaina on vakuudetonta luottoa, jonka käyttötarkoituksen voit valita itse. Sinun ei siis tarvitse nimetä rahantarpeeksi esimerkiksi remonttia, auton ostoa tai lomamatkaa. Käyttölainaa on mahdollista hakea kerralla nostettavana kertaluottona tai joustoluottona, jolloin voit tehdä asetetun luottolimitin sisällä rajattomasti nostoja.

Kuinka voin hakea käyttölainaa?

Täytä Rahalaitoksen sivuilla ilmainen lainahakemus ja saat luottopäätöksen sekä ensimmäiset tarjoukset saman tien. Voit rauhassa vertailla samasta paikasta kaikki saamasi tarjoukset ja valita niistä halutessasi itse sopivimman. Valittuasi parhaan tarjouksen saat rahat tilillesi jopa saman päivän aikana sopimuksen allekirjoituksesta.

Kuinka paljon voin saada käyttölainaa?

Rahalaitoksen kautta voit maksutta kilpailuttaa itsellesi vakuudettomia käyttölainatarjouksia 500 eurosta aina 70 000 euroon saakka.

Mistä tiedän saanko käyttölainaa?

Sinun on mahdollista hakea Rahalaitoksen kautta vakuudetonta käyttölainaa, mikäli täytät seuraavat ehdot: Olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-17

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea käyttölainaa Rahalaitokselta?

Ikä:
Ikää sinulla tulee olla vähintään 20-vuotta.

Tulot:
Tuloja sinulla tulee olla vähintään 600 € kuussa.

Haettava lainamäärä:
Voit hakea lainaa tarpeesi mukaan 500 € – 60 000 €.

Maksuhistoria:
Sinulla ei tule olla maksuhäiriömerkintöjä.

Vakuudet:
Meidän kautta käyttölainan hakeminen ei vaadi vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää