LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Positiivinen luottotietorekisteri

Vuoden 2024 alussa Suomeen saapui merkittävä uudistus, kun positiivinen luottotietorekisteri otettiin käyttöön 1. huhtikuuta. Tämä rekisteri on suunniteltu auttamaan kotitalouksia paremmin hallitsemaan talouttaan ja torjumaan ylivelkaantumista. Samalla se tarjoaa yksityishenkilöille mahdollisuuden tarkastella omia luottotietojaan ja tarvittaessa tehdä vapaaehtoinen luottokielto. Rahalaitos haluaa jakaa tietoa tästä uudistuksesta ja sen tuomista hyödyistä.

 

 

Mikä on positiivinen luottotietorekisteri?

Positiivinen luottotietorekisteri kerää tiedot kaikista yksityishenkilöille myönnetyistä kulutusluotoista, kuten asuntolainoista, autolainoista ja luottokorteista. Rekisteriin ilmoitetaan myös opintolainat ja osamaksurahoitukset. Rekisterin päätavoitteena on tarjota kattava ja ajantasainen kuva yksilön taloudellisesta tilanteesta, mikä auttaa luotonantajia tekemään tarkempia ja vastuullisempia luottopäätöksiä.

Miten luottotietorekisteri toimii?

Kun haet luottoa, luotonantaja tarkistaa tietosi positiivisesta luottorekisteristä. Rekisteriote sisältää tiedot kaikista luotoistasi sekä tuloistasi viimeisen 12 kuukauden ajalta. Näin luotonantaja voi arvioida luottokelpoisuutesi paremmin ja varmistaa, että uusi luotto ei johda ylivelkaantumiseen.

Tiedot luotonantajien pyytämistä rekisteriotteista ovat näkyvissä sähköisessä asiointipalvelussa, jossa voit myös tarkastella, milloin ja mihin tarkoitukseen tietojasi on käytetty.

Vapaaehtoinen luottokielto

Positiivisen luottorekisterin kautta voit tehdä itsellesi vapaaehtoisen luottokiellon, joka estää uusien luottojen myöntämisen nimissäsi ilman erityistä harkintaa. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi identiteettivarkauden uhatessa tai jos haluat hallita talouttasi paremmin.

Luottokiellon voi tehdä joko toistaiseksi voimassa olevaksi tai määräajaksi, ja sen voi poistaa milloin tahansa.

Rekisterin turvallisuus ja tietosuoja

Positiivinen luottotietorekisteri toimii ainoastaan tietojen välittäjänä, eikä se tee luottopäätöksiä tai arvioi luottokelpoisuutta. Tämä varmistaa, että päätökset tehdään aina luotonantajan omien kriteereiden mukaan.

Rekisteri ei myöskään sisällä maksuhäiriömerkintöjä, mutta se voi ilmoittaa, jos maksuerä on viivästynyt yli 60 päivää. Tieto maksuviiveestä poistetaan, kun viivästynyt erä on maksettu.

Sähköinen asiointipalvelu

Sähköisessä asiointipalvelussa voit helposti tarkastella omia luottotietojasi, tehdä vapaaehtoisen luottokiellon ja nähdä, mitkä luotonantajat ovat pyytäneet tietojasi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta.

Jos et voi käyttää sähköistä palvelua, voit hoitaa asiasi myös paperilomakkeilla.

Hyödyt kotitalouksille

Positiivinen luottotietorekisteri auttaa yksityishenkilöitä pitämään paremmin kirjaa omasta taloudellisesta tilanteestaan ja tekemään tietoon perustuvia päätöksiä. Se myös lisää läpinäkyvyyttä luotonantajien toiminnassa ja auttaa estämään ylivelkaantumista, mikä on tärkeää kestävän talouden hallinnan kannalta.

Uusi positiivinen luottorekisteri on merkittävä askel kohti vastuullisempaa luotonantoa ja parempaa talouden hallintaa. Rahalaitos suosittelee kaikille yksityishenkilöille tutustumista rekisterin toimintaan ja hyödyntämään sen tarjoamat mahdollisuudet oman talouden hallinnassa.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää