Järjestelylaina auttaa säästämään lainakuluissa

Järjestelylainalla saat lainakulut kuriin, kun yhdistät aiemmat lainasi yhdeksi

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Järjestelylaina voi auttaa vaikeassa rahatilanteessa.

2 min

1. Täytä hakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

1 min

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Rahalaitos on yhteistyössä lukuisten eri lainantarjoajien kanssa.

1 min

3. Valitse paras

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi 24h sisällä, ensimmäiset jo minuutin sisällä. Sinä valitset parhaan!

Järjestelylainalla yhdistät monta lainaa yhdeksi!

Järjestelylainasta puhutaan usein tilanteessa, jossa ylivelkaantuminen on johtanut ongelmiin raha-asioissa. Käytännössä järjestelylainalla yhdistetään ongelmiin johtaneet luotot ja lainat yhdeksi lainaksi, jonka lyhennykset on mitoitettu hakijan rahatilanteeseen sopivaksi. Jos joudut kuukausittain maksamaan lainanlyhennyksiä useille eri lainanmyöntäjille, kannattaa harkita, kannattaisiko sinunkin ottaa järjestelylaina.

Järjestely- eli yhdistelylainaa voi hakea kuka tahansa, jolla on useita lainoja maksettavana samanaikaisesti. Kalliiden lainojen yhdistäminen on viisasta, sillä se auttaa säästämään ja helpottaa elämänhallintaa. Tässä koottuna hyötyjä, joita järjestelylainaa käyttämällä voi saavuttaa:

  • Säästät rahaa, kun et joudu maksamaan tilin- ja lainanhoitokuluja sekä laskutuslisiä erikseen monesta eri lainasta ja luotosta. Jo pelkistä tilinhoitomaksuista saattaa kertyä kuukaudessa merkittävä summa, mikäli lainoja on useita.
  • Järjestelylainalla voit löytää edullisemman koron ja pidemmän takaisinmaksuajan lainallesi. Tämä helpottaa selviämistä ylivelkaantumistilanteesta.
  • Omasta taloudesta huolehtiminen ja raha-asioiden seuranta helpottuu, kun lyhennät vain yhtä järjestelylainaa.
  • Kun maksettavana on vain yksi lasku, säästät myös aikaasi – et joudu muistamaan erikseen useita eräpäiviä ja käyttämään aikaa monen eri laskun maksamiseen.

Miten löytää paras järjestelylaina?

Yleensä kun asiakkailla on tarve yhdistää lainat, ei puhuta enää muutamista sadan euron pikalainoista, vaan kyseessä voi olla useiden tuhansien eurojen edestä luottokorttilaskuja, osamaksuja sekä muita velkoja. Tätä varten voi olla tarve ottaa iso järjestelylaina.

Kun kyseessä on iso järjestelylaina, on erityisen tärkeää vertailla järjestelylainoja löytääkseen niistä itselleen sopivimman. Joillekin paras järjestelylaina tarkoittaa pienintä korkoa tai edullisimpia lainakuluja. Toiselle parhaan järjestelylainan määrittää joustavat takaisinmaksuajat.

Löytääksesi sopivin järjestelylaina, on suositeltavaa kilpailuttaa parhaat lainatarjoukset useilta pankeilta. Rahalaitoksen kautta tämä onnistuu todella sujuvasti, sillä kilpailutamme yhdellä hakemuksella useita lainanmyöntäjiä ja esittelemme sinulle jokaisen saamasi tarjouksen perinpohjaisesti.

Voit palvelussamme vertailla rauhassa jokaista saamaasi tarjousta ja nähdä sinulle tarjotut lainakorot sekä muut sopimusehdot. Mikäli taas et halua ottaa vastaan yhtäkään sinulle tarjottua lainaa, voit jättää tarjoukset huomioimatta ilman, että sinulle koituu tästä mitään kuluja. Järjestyslainan kilpailutus palvelussamme on aina maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.

Hae järjestelylainaa näin

Järjestelylainaa Rahalaitoksen kautta haet seuraavasti:

  1. Täytä sivuillamme maksuton hakemus. Valitse tarvitsemasi lainasumma sekä budjettiisi sopiva takaisinmaksuaika. Näet samantien suuntaa-antavan kuukausierän lainallesi.
  2. Jatka hakemuksen tekoa täyttämällä henkilötietosi ja lähetä hakemus.
  3. Saat hakemuksen täytettyäsi lainapäätöksen siitä, voidaanko sinulle myöntää järjestelylainaa. Jos päätös on positiivinen, alat saamaan lainatarjouksia Oma Rahalaitos -palveluun, johon saat meiltä tunnukset.
  4. Vertaile saamiasi tarjouksia Oma Rahalaitos -palvelussa ja valitse niistä sinulle sopivin järjestelylaina.
  5. Allekirjoita sopimus ja maksa vanhat velkasi kerralla pois järjestelylainalla. Tämän jälkeen maksat takaisin vain yhtä lainaa, yhtä korkoa ja yksiä lainakuluja.

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle järjestelylaina sopii?

Järjestelylaina sopii henkilöille, joille on kertynyt useita lainoja ja luottoja. Järjestelylainaan voi yhdistää kaikki luottokorttivelat, osamaksusopimukset, pienlainat ja pikavipit. Järjestelylaina voi tuoda merkittäviä säästöjä erilaisten lainakulujen, palkkioiden ja tilinhoitomaksujen poistuessa. Järjestelylaina voi mahdollistaa myös edullisen koron yhdelle suuremmalle summalle useamman eri pienlainan sijaan.

Mitä kannattaa huomioida järjestelylainaa otettaessa?

Kun vanhat lainat maksetaan pois järjestelylainalla, kannattaa miettiä mikä on oikea kuukausierä maksettavaksi niin että elämän muista menoista selviää järkevästi. Joskus laina-aika pitenee järjestelylainaa otettaessa. Jos maksettava kuukausierä pienenee, lainan maksaminen kestää pitempään. Usein tämä on kuitenkin pidemmällä tähtäimellä hyvä asia, jotta rahaa jää kuukausittain käyttöön enemmän. Kun pakolliset menot saa kuukausittain hoidettua, pystyy elämän suunnitteluun ja oman talouden parantamiseen keskittymään paremmin. Jotta pankilta tai rahoitusyhtiöltä saa järjestelylainaa, on luottotietojen oltava kunnossa, ja hakijalla on oltava säännölliset kuukausitulot. Me Rahalaitoksella kilpailutamme järjestelylainoja usealta eri pankilta. Vertailemalla järjestelylainoja kauttamme voit löytää parhaimman mahdollisen lainan, jolla yhdistellä kaikki velkasi.

Miten korkolain muutos vaikuttaa järjestelylainoihin?

Kulutusluottojen korkoja säätelevää lakia on muutettu syyskuussa 2019 ja uudestaan kesäkuussa 2020. Vanhojen lainojen korkoja laki ei koske ja nyt on erityisen kannattavaa ottaa järjestelylaina ja yhdistää vanhat lainat yhdeksi. Nyt myös isompien lainojen (ja vanhempien järjestelylainojen) korot ovat laskeneet aiempaan verrattuna ja uudelleen kilpailuttamisella voi saada merkittäviäkin säästöjä korkokaton ansiosta.

Kuka voi hakea järjestelylainaa Rahalaitoksen kautta?

Perusvaatimukset järjestelylainan saamiseen Rahalaitoksen kumppaneilta ovat säännölliset eläke– tai palkkatulot sekä puhtaat luottotiedot. Iältään lainanhakijan tulee olla vähintään 20-vuotias. Jos sinulla on maksuhäiriöitä tai et saa tulojesi vuoksi järjestelylainaa Rahalaitoksen kumppaneilta, voit hakea järjestelylainaa myös Takuusäätiöltä tai kunnan sosiaaliviraston avulla.

Mitä hyötyä on järjestelylainasta?

Järjestelylainan avulla yhdistät monta pientä lainaa yhdeksi. Pienissä lainoissa on yleensä korkeampi korko kuin suuremmissa. Järjestelylainaan voit saada selvästi alhaisemman koron kuin pieniin lainoihin. Lainan koron lisäksi myös kuukausittain maksettavat tilinhoitomaksut tai vastaavat kuukausikulut maksetaan yleensä saman suuruisina, oli kyseessä sitten pienempi tai suurempi laina. Järjestelylainasta maksetaan luonnollisesti vain yksi tilinhoitomaksu ja tämä voi tuoda merkittävänkin säästön. Lisäksi kun maksettavana on vain yksi lasku, säästät myös aikaasi – et joudu muistamaan erikseen useita eräpäiviä ja elämän ja raha-asioiden hallinta helpottuu, kun lyhennettävänä on vain yksi laina.

Jäikö sinulle kysyttävää järjestelylainasta?

Mikäli jokin lainahakemuksen täyttämiseen tai järjestelylainaan liittyvä asia askarruttaa, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Saat meidät kiinni niin puhelimitse kuin myös sähköpostin tai verkkosivuiltamme löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla. Palvelemme numerossa (09) 2311 3670 maanantaista perjantaihin kello 8.00-16.00. Sähköpostitiedustelut otamme vastaan osoitteeseen asiakaspalvelu@rahalaitos.fi.

Jos kysyttävää ei jäänyt, täytä järjestelylainahakemuksemme nyt – näin voit säästää sekä aikaa että rahaa!

Lue lisää aiheesta:

Lainan korko.

Kokemuksia Rahalaitoksen lainapalvelusta.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää
Toni Karinko
Päivitetty: 2023-10-19

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.