Yhdistelmälaina yhdistää monta lainaasi yhdeksi

Maksatko kuukausittain lainanlyhennyksiä useille eri lainanmyöntäjille? Jos tilanne on tämä, kannattaa harkita, kannattaisiko sinunkin ottaa yhdistelmälaina, joka tunnetaan myös nimellä yhdistelylaina.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Mikä on yhdistelmälaina?

Yhdistelmälaina tarkoittaa lainaa, jolla useat eri pienlainat, kulutusluotot ja luottokorttivelat yhdistetään yhdeksi isommaksi lainaksi.

Kun otat yhdistelmälainan, hyödyt siitä muun muassa seuraavilla tavoilla:

  • Säästät lainakuluissa rahaa, kun et joudu maksamaan tilin- ja lainanhoitokuluja sekä laskutuslisiä erikseen moneen eri paikkaan. Jo pelkistä tilinhoitomaksuista saattaa kertyä kuukaudessa merkittävä summa, mikäli lainoja on useita.
  • Yhdistelmälainalla voit löytää edullisemman koron ja pidemmän takaisinmaksuajan lainallesi. Yleensä yhden isomman lainan korko on alhaisempi kuin pienissä lainoissa.
  • Kun maksettavana on vain yksi lainanlyhennys, säästät myös aikaasi – et joudu muistamaan erikseen useita eräpäiviä ja käyttämään aikaa monen eri laskun maksamiseen.
  • Oman talouden hoitaminen ja seuranta helpottuu, kun lyhennät vain yhtä yhdistelmälainaa.

 

Miten yhdistän lainani?

Lainojen yhdistäminen on kaiken kaikkiaan selkeä prosessi, joka lähtee nykyisten lainojen ja luottojen kartoituksesta. On tärkeää ensin kartoittaa, että kuinka paljon lainaa sinulla on. Sen jälkeen tiedät, että kuinka suuren yhdistelmälainan tarvitset lainojen maksamiseen.

1. Nykyisten lainojen listaus

Muista listata kaikki nykyiset lainasi luottokorteista ja osamaksuista lähtien. Varmista, että kaikki avoinna olevat lainat kuluineen ovat mukana listauksessa. Selvitä kunkin lainan nykyinen korko niin sinun on helppo verrata niitä saamiisi yhdistelmälainatarjouksiin.

2. Mieti haettavan yhdistelmälainan suuruus ja sinulle sopiva kuukausierä lainalle

Yhdistelmälainan suuruus riippuu äsken kartoittamastasi nykyisten lainojesi velkasaldosta. Kuukausierää arvioitaessa kannattaa miettiä omaa maksukykyäsi ja vertailla nykyisten lainojesi lyhennyksiä suunnittelemaasi tulevaan lyhennykseen.

3. Kilpailuta yhdistelmälaina Rahalaitos.fi palvelussa

Yhdistelmälaina kannattaa kilpailuttaa kuten muutkin lainat ja kulutusluotot. Rahalaitos.fi palvelussa saat yhdistelmälainan helposti ja nopeasti kilpailutettua useilla pankeilla ja lainanmyöntäjillä.

Täyttämällä yhden lainahakemuksen saat hetkessä vertailtavaksi tarjoukset Rahalaitoksen kumppanipankeilta ja voit verrata millaisia säästöjä yhdistelmälaina tuo sinulle verrattuna nykyisiin lainoihisi.

Lainatarjouksia verratessa kannattaa koron lisäksi kiinnittää huomiota myös lainojen kokonaiskustannuksiin ja maksuaikaan. Etenkin yhdistelmälainoissa kokonaisuus ratkaisee, kun vertaat sitä aiemmin otettuihin pienempiin lainoihin.

4. Nosta yhdistelmälaina ja maksa vanhat lainat pois

Monet kumppanimme hoitavat myös vanhojen lainojen poismaksun puolestasi. Mutta jos hoidat itse vanhojen lainojen maksun yhdistelmälainan nostettuasi, se kannattaa hoitaa heti. Jos vanhojen lainojen maksu venyy, voit joutua tilanteeseen, jossa maksat jälleen yhtä uutta lainaa kokonaiskustannusten kasaantuessa. Yhdistelmälaina kannattaa siis käyttää kuten tarkoitus on eli kuittaat kaikki lainasi kerralla ja maksat uutta lainaasi edullisemmilla ehdoilla.

Kenelle yhdistelmälaina sopii?

Yhdistelmälaina sopii henkilöille, joille on kertynyt useita eri lainoja. Yhdistelmälainaan voi yhdistää esimerkiksi luottokorttivelat, osamaksusopimukset, pienlainat ja pikavipit.

Yhdistelmälaina voi tuoda merkittäviä säästöjä erilaisten hallintopalkkioiden ja tilinhoitomaksujen poistuessa. Yhdistelmälaina mahdollistaa myös edullisen koron yhdelle suuremmalle summalle useamman eri pienlainan sijaan.

Mitä lainoja voi yhdistää?

Asuntolainaa lukuun ottamatta lähes kaikki lainat on mahdollista yhdistää. Jos sinulla on asuntolainan lisäksi muita vakuudellisia lainoja, niiden korko on yleensä alhaisempi kuin yhdistelmälainassa. Mutta erilaiset kulutusluotot, luottokorttimaksut ja osamaksut on mahdollista maksaa kokonaisuudessa takaisin ennen lainan päättymistä ja muuttaa yhdistelmälainaksi.

Miten hyödyn yhdistelmälainasta?

Yhdistelmälainan avulla yhdistät monta pientä lainaa yhdeksi. Pienissä lainoissa on yleensä korkeampi korko kuin suuremmissa. Yhdistelylainaan voit saada selvästi alhaisemman koron kuin pieniin lainoihin.

Lainan koron lisäksi myös kuukausittain maksettavat tilinhoitomaksut tai vastaavat kuukausikulut maksetaan yleensä samansuuruisina, oli kyseessä sitten pienempi tai suurempi laina. Yhdestä yhdistelylainasta maksetaan luonnollisesti vain yksi tilinhoitomaksu ja tämä voi tuoda merkittävänkin säästön.

Kun maksettavana on vain yksi lasku, säästät myös aikaasi – et joudu muistamaan erikseen useita eräpäiviä ja käyttämään aikaa monen eri laskun maksamiseen. Oman talouden hoitaminen ja seuranta myös helpottuu, kun lyhennettävänä on vain yksi laina.

Katso myös: Lainaa 50 000 euroa ilman vakuuksia

Mitä kannattaa huomioida yhdistelmälainaa otettaessa?

Kun kaikki pienet lainat maksetaan pois yhdistemälainalla, kannattaa miettiä mikä on oikea kuukausierä maksettavaksi niin että elämän muista menoista selviää järkevästi. Joskus laina-aika pitenee yhdistemälainaa otettaessa. Jos maksettava kuukausierä pienenee, lainan maksaminen kestää pitempään. Usein tämä on kuitenkin pidemmällä tähtäimellä hyvä asia, jotta rahaa jää kuukausittain käyttöön hieman enemmän. Kun pakolliset menot saa kuukausittain hoidettua, pystyy elämän suunnitteluun ja oman talouden parantamiseen keskittymään paremmin.

Jotta pankilta tai rahoitusyhtiöltä saa yhdistemälainaa, on luottotietojen oltava kunnossa, ja hakijalla on oltava säännölliset kuukausitulot. Me Rahalaitoksella kilpailutamme yhdistelmälainoja usealla eri pankilta. Vertailemalla yhdistelylainoja kauttamme pidät huolen siitä, että löydät parhaimman mahdollisen lainan jolla yhdistellä kaikki velkasi.

Jäikö sinulle kysyttävää yhdistelmälainasta?

Mikäli jokin lainahakemuksen täyttämiseen tai yhdistelylainaan liittyvä asia askarruttaa, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Saat meidät kiinni niin puhelimitse kuin myös sähköpostin tai verkkosivuiltamme löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla. Palvelemme numerossa (09) 2311 3670 maanantaista perjantaihin kello 9.00-16.00. Sähköpostitiedustelut otamme vastaan osoitteeseen info@rahalaitos.fi.

Jos kysyttävää ei jäänyt, täytä yhdistelmälainahakemuksemme nyt – säästät sekä aikaa että rahaa!

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on yhdistelmälaina?

Yhdistelmälaina on laina, joka otetaan korvaamaan useat vanhat luotot ja osamaksut. Yhdistelmälaina on nopea tapa helpottaa taloudenhallintaa ja karsia ylimääräisiä lainakustannuksia.

Kuinka paljon yhdistelmälainaa voin hakea?

Rahalaitoksen kautta voit maksutta kilpailuttaa yhdistelmälainatarjouksia 500 eurosta aina 70 000 euroon saakka.

Kannattaako minun yhdistää lainani?

Lainojen yhdistäminen voi olla hyvinkin kannattavaa. Useiden osamaksujen ja luottokorttien tilinhoitomaksut ja suuret korot voivat tuoda poismaksettavaan summaan suuren lisän. Yhdistämällä lainat pääset niistä eroon ja maksat jatkossa pois vain yhtä matalakorkoista lainaa.

Miten yhdistän lainani?

Laske yhteen kaikki osamaksusi ja luottosi. Täytä Rahalaitoksen sivuilla maksuton lainahakemus tarvitsemallesi summalle ja valitse sopiva takaisinmaksuaika. Vertaile ja valitse useista sinulle tehdyistä tarjouksista paras ja maksa vanhat velkasi pois.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-17

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea yhdistelmälainaa Rahalaitokselta?

Ikä:
Lainanhakijalla tulee olla ikää vähintään 20 vuotta.

Tulot:
Lainanhakijalla tulee olla yli 600 € kuukausittaiset tulot.

Haettava lainamäärä:
Haettava lainasumma voi olla tarpeesi mukaan 500 € – 60 000 €.

Maksuhistoria:
Lainanhakijalla ei saa olla maksuhäiriöimerkintöjä.

Vakuudet:
Lainaa voi hakea ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää