Kilpailuta luotto nopeasti ja ilmaiseksi

Saat useita tarjouksia hetkessä. Vertaa ja valitse sinulle sopivin luotto

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Löydä edullinen luotto ilmaisen kilpailutuspalvelumme avulla.

2 min

1. Täytä hakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

1 min

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Rahalaitos on yhteistyössä lukuisten eri lainantarjoajien kanssa.

1 min

3. Valitse paras

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi 24h sisällä, ensimmäiset jo minuutin sisällä. Sinä valitset parhaan!

Kilpailuttamalla löydät edullisen luoton

Voit helposti hakea ja kilpailuttaa kulutusluottoa yhdellä kertaa useilta pankeilta täyttämällä sivulta löytyvän lainahakemuksen. Me pyydämme puolestasi lainatarjoukset lukuisalta pankilta ja luotontarjoajalta yhdellä kerralla. Luoton hakeminen on aina täysin maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Voit ilman riskiä vertailla saamasi tarjoukset luotoista ja päättää sen jälkeen, hyväksytkö jonkun niistä. Nopeimmillaan luotto maksetaan tilillesi heti, eli saat rahat käyttöösi vielä saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä.

Luottojen vertailulla voit säästää reilusti

Luottoa tarjoavien pankkien välillä on suuriakin eroja luoton koroissa ja ehdoissa. Jos pyytää tarjouksen vain yhdeltä luoton tarjoajalta joutuu todennäköisesti maksamaan enemmän luottokuluja kuin vertailemalla useita luottotarjouksia Rahalaitoksen palvelussa. Useiden lomakkeiden sijaan kannattaa kilpailuttaa luotto palvelussamme ja vertailla tarkkaan saamasi tarjoukset.

Kun etsit ja vertailet luottoja, on hyvä tietää myös millaisia eroja erilaisilla lainoilla ja luotoilla on. Korko ei ole suinkaan ainoa asia mikä täytyy huomioida, kun mietit mikä tarjottu luotto on sinun tarpeeseesi sopivin.

Mitä eroa on kertaluotolla ja joustoluotolla?

Kertaluotto on nimensä mukaisesti lainasumma, joka nostetaan yhdellä kerralla tilille. Luotto maksetaan yleensä sopimuksen mukaisesti takaisin kuukausierissä sovitun laina-ajan kuluessa. Kertaluottosopimus koskee aina yksittäistä luottoa ja jos tarvitaan lisää rahaa, täytyy luottosopimus tehdä uudestaan. Kuluttajan ottama kertaluotto voidaan aina maksaa suunniteltua nopeammin pois ilman lisäkuluja.

Joustoluotto on jatkuvaan luottolimiittiin perustuva lainamuoto. Luottoa voidaan nostaa tarpeen mukaan halutun kokoisissa erissä. Luotto voidaan maksaa pois kerralla tai pienemmissä erissä, joiden suuruus on usein myös itse päätettävissä luottosopimuksen ehtojen rajoissa. Joustoluotto on käytettävissä jatkossakin siltä osin kuin luottolimiitissä on käyttämätöntä varaa.

Mikä on luottokortin ja joustoluoton ero?

Luottokortilla otettu luotto toimii periaatteessa samalla periaatteella kuin joustoluotto. Molemmissa luottotavoissa on olemassa luottolimiitti, jonka sisällä luottoa voi nostaa tarvittaessa ja maksaa takaisin joustavasti luottosopimuksen mukaisesti. Suurin ero luottomuotojen välillä on se, että luottokortilla voi maksaa suoraan kaupoissa tai verkossa, siirtämässä luottoa ensin tilille. Toinen merkittävä ero on se, että luottokortilla tehdyille ostoille saa yleensä korotonta maksuaikaa 30 päivää, jonka jälkeen korko alkaa kertyä samoin kuin joustoluotossa.

Vakuudeton vai vakuudellinen luotto?

Kaikki Rahalaitoksen kilpailutuspalvelussa mukana olevat luottokumppanit tarjoavat vakuudetonta luottoa. Vakuudeton luotto tarkoittaa sitä, että et tarvitse luoton vakuudeksi asuntoa tai muuta omaisuutta, eikä luotto tarvitse myöskään ulkopuolisia takaajia. Silti jos luottoa haetaan esimerkiksi yhteisiin kodin hankintoihin, kannattaa harkita luoton hakemista yhdessä puolison kanssa. Usein voitte saada paremman tarjouksen luotosta yhdessä kuin jos luottoa haetaan yksin.

Vakuudellisesta kulutusluotosta käytetään usein myös termiä pankkilaina. Vakuudellisessa lainassa luoton panttina on esimerkiksi asunto tai auto, jolloin pankki pystyy usein tarjoamaan edullisemman koron kuin vakuudettomassa luotossa. Vakuudellisen luoton hakeminen vaatii panttauksesta sopimisen vuoksi usein asiointia pankkikonttorista eikä sen hakeminen käy yhtä nopeasti ja helposti verkon kautta.

Miten haen luottoa netistä?

Internet on tullut yhä merkittävämmäksi kanavaksi hakea luottoa. Netti on nopea tapa löytää, hakea ja kilpailuttaa uudet luotot ja valita itselle paras vaihtoehto. Luottoa voi hakea eri tarpeisiin ja netistä löytyy helposti tietoa luoton hakemiseen liittyen. Laina netistä on nykyään helppoa ja luotettavaa. Luoton nostamiseen tarvitaan aina vahva tunnistautuminen ja voi turvallisesti hakea luottoa netin kautta oman aikataulusi mukaan. Kun kilpailuta lainat Rahalaitoksen kautta, saat luottopäätöksen välittömästi. Tämän lisäksi saat rahat usein tilillesi jopa samana arkipäivänä.

Netissä toimivia luotontarjoajia löytyy Suomesta useita kymmeniä. Osa luottoa tarjoavista toimijoista on perinteisiä pankkeja mutta rinnalle on tullut suuri määrä digipankkeja joilla ei ole välttämättä Suomessa lainkaan konttoreita tai muita fyysisiä palvelupisteitä. Useat näistä digitaalisista luotontarjoajista on lähtöisin muista pohjoismaista, joissa netin kautta toimiva luototus on toiminut pitempään kuin meillä.

Netissä luottoa tarjoavien yritysten ehdot ja korot sekä muut kustannukset vaihtelevat todella paljon. Tämän vuoksi kannattaa aina kilpailuttaa luotto luotettavan suomalaisen lainanvälittäjän avulla. Me Rahalaitoksella tunnemme tarkkaan Suomessa toimivat nettiluottoa tarjoavat yritykset ja kaikki kumppanimme ovat luotettavia ja voit turvallisesti ottaa lainan palvelumme kautta.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-24

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi hakea luottoa Rahalaitoksen kautta?

Lähes kaikkien Rahalaitoksen vertailussa mukana olevien luotonmyöntäjien ehtoihin kuuluu, että hakija on vähintään 20-vuotias. Hakijan tulee myös asua Suomessa vakituisesti ja hänellä pitää olla säännöllisiä palkka- tai eläketuloja. Lähtökohtaisesti lainaa ei myönnetä, mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Nämä ehdot koskevat myös yhteishakijaa. Hakijalla tulee lisäksi olla käytössään verkkopankkitunnukset hakemuksen vahvaa allekirjoittamista varten sekä sähköpostiosoite.

Millä perustein pankki myöntää luottoa?

Kaikki luotonmyöntäjät vaativat säännölliset ja riittävät tulot haettavaan lainasummaan nähden. Myös riittävä ikä (lainantarjoajasta riippuen 20-22 vuotta) on aina myöntöperuste. Lisäksi hakijalla on oltava suomalaiset pankkitunnukset ja puhelinnumero sekä pysyvä asuinpaikka Suomessa viimeisen kolmen vuoden ajalta.

Mikä on luotto?

Luotto tarkoittaa samaa kuin laina. Se voi olla kertaluotto tai jatkuva tililuotto. Kuluttajille myönnettäviä luottoja ovat esimerkiksi kulutusluotot, osamaksulla tehtävät hankinnat, kortti- sekä tililuotot ja pikavipit.

Miksi en saa luottoa?

Lähtökohtaisesti pankit eivät halua asiakasta, jolla ei ole edellytyksiä maksamaan lainaansa takaisin. Hakijasta tehdään aina luottoluokitus, jonka avulla lainanmyöntäjä arvioi, millaista lainaa voi hakijalle myöntää. Tämä arvio saattaa myös estää lainansaannin täysin.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää