Miten löytää halpakorkoinen laina?
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Mikä on halpakorkoinen laina?

Vakuudettomia lainoja kuluttajalle tarjoavat nykyään kymmenet erilaiset pankit ja rahoitusyhtiöt. Perinteisten pankkien lisäksi lainaa tarjoavat niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin digipankit, jotka ovat laajentaneet toimintaansa ja tarjoavat lainaa jopa 70 000 euroa ilman vakuuksia. Miten tästä joukosta osaa valita kumppanin joka tarjoaa halpakorkoista lainaa?

Lainantarjoajien joukkoon mahtuu monenlaisia yrityksiä ja kuluttajan on välillä vaikea tietää, mikä on halpakorkoinen laina kyseisessä tapauksessa. Asuntolainoissa ja vakuudellisissa lainoissa korko on luonnollisesti alhaisempi kuin vakuudettomissa lainoissa, joissa lainanmyöntäjän riskitaso on korkeampi. Vakuudettomissa lainoissa korot määritellään tapauskohtaisesti asiakkaan arvioidun riskitason mukaan ja se, mikä on kenenkin tapauksessa halpakorkoinen laina vaihtelee.

Lainatyypin, lainan suuruuden ja hakijan tietojen mukaan tehdyn riskiarvion vaikutuksesta, on vaikea määritellä millaista lainaa voi sanoa halpakorkoiseksi. Ja ennen kaikkea täytyy muistaa, että halpa vakuudeton laina on aivan eri asia kuin halpa vakuudellinen laina. Näiden kahden lainatyypin korkoja ei siis kannata vertailla keskenään.

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Miten löytää halpakorkoinen laina?

Kätevä tapa etsiä halpakorkoista vakuudetonta lainaa on käyttää Rahalaitos.fi lainankilpailutuspalvelua. Toki vertailua voi tehdä itsekin lähettämällä hakemukset eri lainantarjoajille ja sopimalla tapaamiset pankkeihin. Tämä vie kuitenkin huomattavasti enemmän aikaa ja erillisten tarjousten vertailu saattaa olla aika hankalaa.

Rahalaitos.fi palvelussa kilpailutat lainat hetkessä jopa 25 pankilla ja rahoitusyhtiöllä. Saat tarjoukset muutamassa minuutissa vertailtavaksi Oma Rahalaitos palveluun, jossa on helppo vertailla, mistä saat tarjouksen halvimmalla korolla. Saamiesi tarjousten joukosta on helppo löytää halpakorkoinen laina, kun näet yhdellä kertaa useamman lainantarjoajan tekemät tarjoukset.

Etsi halpakorkoinen laina Rahalaitos.fi palvelun avulla

Mitkä asiat vaikuttavat saadun lainatarjouksen hintaan?

Aiemmin mainittiinkin, että lainatyyppi vaikuttaa selvästi lainatarjouksen hintaan. Vakuudellinen laina on yleensä aina halvempi kuin vakuudeton laina. Jos sinulla siis on asunto tai muita vakuuksia ja jos aikaa on sen verran että ehdit asioida pankin kanssa ja sopia vakuuksien käytöstä niin todennäköisemmin saan lainan edullisemmalla korolla kuin ilman vakuuksia. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vakuudellisen lainan järjestämiseen pankista saa aina varata vähintään muutaman viikon, kun taas vakuudettoman lainan saa jopa samana päivänä.

Jos haet lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa, sillä on usein vaikutusta tarjotun lainan korkoon. Pankin näkökulmasta on järkevämpää tarjota halpakorkoista lainaa, kun lainalla on kaksi maksajaa. Yhteishakijan lisääminen hakemukseen on siis järkevää, kun halutaan löytää vakuudeton laina matalalla korolla.

Lainantarjoajat määrittelevät lainan koron asiakkaasta tehdyn luottoriskin arvioinnin perusteella. Saamasi lainatarjouksen koron edullisuus perustuu seuraaviin asioihin:

  1. Tulojen ja menojen suhde. Jos menosi ovat suuremmat kuin tulot, vaikuttaa tämä negatiivisesti lainan edullisuuteen. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista joita pankit tarkistavat.
  2. Maksuhäiriömerkinnät. Merkinnät luottotiedoissa huonontavat luottokelpoisuutta ja hankaloittavat lainan saantia. Jos sinulla on tuore maksuhäiriömerkintä, et voi saada lainaa Rahalaitos.fi palvelun kautta.
  3. Työsuhteen määräaikaisuus. Vakituisempi työsuhde on pankin silmissä aina parempi kuin määräaikainen. Työttömän ja opiskelijan on hyvin vaikea saada lainaa ilman vakuuksia.
  4. Nykyisten lainojen määrä. Jos sinulla on jo ennestään useita lainoja tai useita luottokortteja, jotka on käytetty tappiin asti, on vaikea saada matalakorkoista lainaa. 

 Miten osaan valita edullisimman lainan?

Lainatarjoukset ovat siis aina henkilökohtaisia, joten on vaikea nimetä yleistä korkoprosenttia, jonka alle meneviä lainatarjouksia voi sanoa halpakorkoisiksi. Vertailtaessa lainoja on kuitenkin kohtuullisen helppo valita tarjousten joukosta halpakorkoisin laina. Lainatarjouksissa on kuitenkin useita erilaisia korkoja ja tunnuslukuja, joten kannattaa olla tarkkana vertailussa.

Lainan nimelliskorko ei ole paras tapa vertailla mikä on matalakorkoinen laina, koska siinä ei ole huomioitu lainan muita kuluja kuten avausmaksua, tilinhoitomaksua ja muita mahdollisia lisämaksuja. Rahalaitos.fi palvelun lainavertailussa esitetään aina selkeästi lainan todellinen vuosikorko, joka pitää sisällään myös lainan muut kulut. Todellisen vuosikoron vertaaminen on varmin tapa verrata eri tarjouksia ja selvittää mikä on sinulle tarjotuista lainoista halpakorkoisin.

Kilpailuta ja vertaile lainoja tästä

 

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme