Mikä on halpakorkoinen laina?

Lainantarjoajien joukkoon mahtuu monenlaisia yrityksiä ja kuluttajan on välillä vaikea tietää, mikä on halpakorkoinen laina kyseisessä tapauksessa. Asuntolainoissa ja vakuudellisissa luotoissa lainan korko on luonnollisesti alhaisempi kuin vakuudettomissa lainoissa, joissa lainanmyöntäjän riskitaso on korkeampi. Vakuudettomissa lainoissa korot määritellään tapauskohtaisesti asiakkaan arvioidun riskitason mukaan ja se, mikä on kenenkin tapauksessa halpakorkoinen laina vaihtelee.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Miten löytää halpakorkoinen laina?

Kätevä tapa etsiä halpakorkoista vakuudetonta lainaa on käyttää Rahalaitos.fi lainankilpailutuspalvelua. Toki vertailua voi tehdä itsekin lähettämällä hakemukset eri lainantarjoajille ja sopimalla tapaamiset pankkeihin. Tämä vie kuitenkin huomattavasti enemmän aikaa ja erillisten tarjousten vertailu saattaa olla aika hankalaa.

Rahalaitos.fi palvelussa kilpailutat lainat hetkessä lukuisilla pankilla ja rahoitusyhtiöllä. Saat tarjoukset muutamassa minuutissa vertailtavaksi Oma Rahalaitos palveluun, jossa on helppo vertailla, mistä saat tarjouksen halvimmalla korolla. Saamiesi tarjousten joukosta on helppo löytää halpakorkoinen laina, kun näet yhdellä kertaa useamman lainantarjoajan tekemät tarjoukset.

Etsi halpakorkoinen laina apunasi Rahalaitos.fi:n lainapalvelu.

Vakuudettomia lainoja kuluttajalle tarjoavat nykyään kymmenet erilaiset pankit ja rahoitusyhtiöt. Perinteisten pankkien lisäksi lainaa tarjoavat niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin digipankit, jotka ovat laajentaneet toimintaansa ja tarjoavat lainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia. Miten tästä joukosta osaa valita kumppanin joka tarjoaa halpakorkoista lainaa?

Lainatyypin, lainan suuruuden ja hakijan tietojen mukaan tehdyn riskiarvion vaikutuksesta, on vaikea määritellä millaista lainaa voi sanoa halpakorkoiseksi. Ja ennen kaikkea täytyy muistaa, että halpa vakuudeton laina on aivan eri asia kuin halpa vakuudellinen laina. Näiden kahden lainatyypin korkoja ei siis kannata vertailla keskenään.

 

Mitkä asiat vaikuttavat saadun lainatarjouksen hintaan?

Aiemmin mainittiinkin, että lainatyyppi vaikuttaa selvästi lainatarjouksen hintaan. Vakuudellinen laina on yleensä aina halvempi kuin vakuudeton laina. Jos sinulla siis on asunto tai muita vakuuksia ja jos aikaa on sen verran että ehdit asioida pankin kanssa ja sopia vakuuksien käytöstä niin todennäköisemmin saan lainan edullisemmalla korolla kuin ilman vakuuksia. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vakuudellisen lainan järjestämiseen pankista saa aina varata vähintään muutaman viikon, kun taas vakuudettoman lainan saa jopa samana päivänä.

Jos haet lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa, sillä on usein vaikutusta tarjotun lainan korkoon. Pankin näkökulmasta on järkevämpää tarjota halpakorkoista lainaa, kun lainalla on kaksi maksajaa. Yhteishakijan lisääminen hakemukseen on siis järkevää, kun halutaan löytää vakuudeton laina matalalla korolla.

Lainantarjoajat määrittelevät lainan koron asiakkaasta tehdyn luottoriskin arvioinnin perusteella. Saamasi lainatarjouksen koron edullisuus perustuu seuraaviin asioihin:

  1. Tulojen ja menojen suhde. Jos menosi ovat suuremmat kuin tulot, vaikuttaa tämä negatiivisesti lainan edullisuuteen. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista joita pankit tarkistavat.
  2. Maksuhäiriömerkinnät. Merkinnät luottotiedoissa huonontavat luottokelpoisuutta ja hankaloittavat lainan saantia. Jos sinulla on tuore maksuhäiriömerkintä, et voi saada lainaa Rahalaitos.fi palvelun kautta.
  3. Työsuhteen määräaikaisuus. Vakituisempi työsuhde on pankin silmissä aina parempi kuin määräaikainen. Työttömän ja opiskelijan on hyvin vaikea saada lainaa ilman vakuuksia.
  4. Nykyisten lainojen määrä. Jos sinulla on jo ennestään useita lainoja tai useita luottokortteja, jotka on käytetty tappiin asti, on vaikea saada matalakorkoista lainaa.

 Miten osaan valita edullisimman lainan?

Lainatarjoukset ovat siis aina henkilökohtaisia, joten on vaikea nimetä yleistä korkoprosenttia, jonka alle meneviä lainatarjouksia voi sanoa halpakorkoisiksi. Vertailtaessa lainoja on kuitenkin kohtuullisen helppo valita tarjousten joukosta halpakorkoisin laina. Lainatarjouksissa on kuitenkin useita erilaisia korkoja ja tunnuslukuja, joten kannattaa olla tarkkana vertailussa.

Lainan nimelliskorko ei ole paras tapa vertailla mikä on matalakorkoinen laina, koska siinä ei ole huomioitu lainan muita kuluja kuten avausmaksua, tilinhoitomaksua ja muita mahdollisia lisämaksuja. Rahalaitos.fi palvelun lainavertailu esittää aina selkeästi lainan todellisen vuosikoon, joka pitää sisällään myös lainan muut kulut. Todellisen vuosikoron vertaaminen on varmin tapa verrata eri tarjouksia ja selvittää mikä on sinulle tarjotuista lainoista halpakorkoisin.

Kilpailutat ja vertailet lainat kauttamme aina maksutta.

Muista myös, että mikäli sinulla on aikaisempia osamaksuja, luottokorttilaskuja tai muita velkoja, voit päästä niistä kerralla eroon ja säästää lainakoroissa ja kustannuksissa. Kilpailuta kauttamme järjestelylaina, jonka avulla maksat vanhat lainasi pois ja jatkossa keskityt vain yhden edullisen lainan poismaksuun.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä löytää halpakorkoinen laina?

Halpakorkoinen laina löytyy parhaiten kilpailuttamalla laina usealla pankilla ja luotontarjoajalla. Kilpailutus on kätevintä tehdä netissä. Rahalaitoksen palvelussa voit yhdellä maksuttomalla hakemuksella kilpailuttaa lainasi noin 20 eri pankin kesken.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan korkoon?

Lainan korkoon vaikuttaa lainasumma ja takaisinmaksuaika sekä hakijan tulot ja menot. Myös maksuhäiriömerkinnät, työsuhteen määräaikaisuus sekä nykyiset lainat vaikuttavat korkoon.

Mikä on hyvä korko lainalle?

Vakuudettoman lainan korko on aina henkilökohtainen. Pankit ja rahoituslaitokset katsovat hakijan maksukykyä ja arvioivat sen mukaan koron määrän lainalle. Yleisimmin todellinen vuosikorko vakuudettomalle lainalle liikkuu 5 % – 20 % välillä.

Kuinka saan lainalleni parhaan mahdollisen koron?

Parhaan mahdollisen koron saat pitämällä maksuhistoriasi puhtaana sekä parhaasi mukaan maksamalla vanhat luotot ensin pois. Myös yhteishakija parantaa mahdollisuuksiasi saada matalakorkoisempi laina.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-17

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi etsiä edullista lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:
Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:
Sinulla tulee olla kuukausitulot, jotka ovat vähintään 600 €.

Haettava lainamäärä:
Voit hakea lainaa tarpeesi mukaan 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:
Sinulla ei tule olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:
Meidän kautta hakiessasi lainaa, et tarvitse vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää