Joululahjat

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Joulun odotus tuo tullessaan iloisen yhdessäolon, tunnelmallisen valaistuksen sekä tietysti lahjat, jotka välittävät rakkautta ja huolenpitoa. 

Tässä artikkelissa haluamme Rahalaitoksella esittellä teille joukon luovia ja merkityksellisiä joululahjaideoita vuodelle 2024, jotka tuovat hymyn lahjan saajan kasvoille. Annamme myös vinkkejä lahjaideoihin, joihin ei tarvita suuria summia rahaa.

Suosituimmat joululahjat 2024

Vuoden 2024 joululahjat ovat jälleen listattu. Suosituimpia lahjoja tänä vuonna ovat seuraavat:

Joululahjat miehelle:

 • Langattomat vastamelukuulokkeet
 • Vinyylisoitin
 • Vintagekello
 • Parranajokone
 • Ohut lompakko tai korttikotelo

Joululahjat naiselle:

 • Kevyet ja pehmeät tohvelit
 • Matkustuslaukku tai viikonloppukassi
 • Unimaski
 • Kotihajusteet
 • Hiussuoristin

Joululahjat lapselle:

 • Langattomat kuulokkeet
 • Lenkkarit tai tennarit
 • Iso termosjuomapullo
 • Bluetooth-kaiutin
 • Taitoja kehittävät lelut ja pelit

Joululahjat koko perheelle:

 • Juomakone
 • Pehmeät sohvapeitot
 • Pizzauuni
 • Matkalaukku
 • Kahvinkeitin

Marraskuun viimeisenä perjantaina tapahtuva Black Friday on vuoden suurin alennuspäivä ja suosittu joululahjasesongin aloituspäivä. Mikäli haluat saada ylläolevia tuotteita huokeaan hintaan kannattaa olla Black Fridayn aikaan liikenteessä.

Joululahjaideat

Mikäli ylläolevasta listasta ei ole tilanteeseesi apua tai haluat miettiä hieman laatikon ulkopuolelta lahjaideoita jouluksi on meillä myös tähän lukuisia vinkkejä tukemaan ideointiasi:

 1. Personoidut Lahjat: Luo henkilökohtainen kosketus lahjaan antamalla lahjaksi personoitu esine, kuten valokuvakirja, taulu, tai avainnippu.
 2. Kokemuslahjat: Tarjoa lahjaksi unohtumaton kokemus, kuten kuumailmapallolento, viikonloppuretki maaseudulle tai ruoanlaittokurssi.
 3. Hyvinvointi ja rentoutuminen: Anna lahjaksi hyvinvointia tarjoamalla esimerkiksi hierontalahjakortti, spa-paketti tai joogatuntikurssi.
 4. Tee-se-itse lahjat: Anna itse tehtyjä lahjoja, kuten käsin neulomasi huivi, maalaamasi taulu tai tekemäsi jouluherkku.
 5. Kirjat ja Kirjalahjat: Valitse kirja, joka sopii lahjan saajan mielenkiinnon kohteisiin tai antaa inspiraatiota. Kirjalahjat voivat olla myös kauniita kahvipöytäkirjoja tai klassikkoteoksia, jotka täydentävät lahjan saajan kirjakokoelmaa.
 6. Kestävät Lahjat: Panosta kestävään kuluttamiseen valitsemalla ekologisia lahjoja, kuten kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita, kestäviä vaatteita tai lahjakortteja ekokauppoihin.
 7. Harrastusvälineet ja -tarvikkeet: Jos tiedät lahjan saajan harrastuksen, hanki hänelle siihen liittyviä tarvikkeita tai välineitä.
 8. Joulukalenterit: Valmista itse joulukalenteri, joka sisältää päivittäisiä pieniä yllätyksiä, kuten suklaata, kirjeitä tai pieniä lahjoja. Joulukalenteri luo odotuksen ja ilon tunteen koko joulukuun ajan.

Joululahjat voivat olla niin ainutlaatuisia kuin lahjan antaja itse. Tärkeintä on välittää lahjalla lämpöä ja iloa, sekä näyttää, että olet ajatellut lahjan saajaa tarkasti. Luovuus ja persoonallisuus ovat avainsanoja onnistuneiden joululahjaideoiden takana, joten anna mielikuvituksen lentää ja luo unohtumattomia hetkiä rakkaidesi kanssa.

Edulliset joululahjat

Joulun ilo ei ole mitattavissa lahjojen hinnalla, vaan sillä, kuinka ne koskettavat sydäntä ja välittävät ajatuksen lahjan saajasta. Hyvin harkittu joululahjabudjetti ei tarkoita, etteikö lahjat voisi saada vastaanottajissa aikaan suurta ilon tunnetta.

Seuraavaksi esittelemme teille listan edullista joululahjavaihtoehdoista, jotka eivät rasita lompakkoa, mutta tuovat hymyn kasvoille ja lämmittävät sydämiä. Joululahjan hinta ei ole se tärkein asia lahjassa.

 1. Itse tehdyt herkut: Lahjoita itse tehtyjä jouluherkkuja, kuten pipareita, mantelipraliineja tai joulumaustettua granolaa. Pakkaa ne kauniisti lasipurkkiin tai lahjarasiaan, ja liitä mukaan reseptikortti.
 2. Kirje tai kortti: Kirjoita henkilökohtainen kirje tai kortti, joka kertoo lahjan saajalle, kuinka tärkeä hän on sinulle. Sydämelliset sanat voivat olla merkittävämpiä kuin mikään materiaalinen lahja.
 3. Kotitekoinen käsityö: Luo edullisia käsityölahjoja, kuten itse neulottu huivi, virkattu pehmolelu tai ristipistotyö. Käsityölahjat kertovat ajatuksen ja ajan panostamisesta.
 4. Kasvit ja kukat: Osta kaunis huonekasvi tai kimppu kukkia, jotka tuovat raikkautta ja iloa. Kukat ja kasvit ovat elävä lahja, joka säilyy pitkään.
 5. Kuvakollaasi tai valokuvakehys: Kerää yhteisiä valokuvia ja luo niistä kuvakollaasi tai valokuvakehys. Tämä lahja täynnä muistoja on henkilökohtainen ja arvokas.
 6. Tee-se-itse kalenteri: Luo itse tehty seinäkalenteri valokuvista, piirroksista tai inspiraatiokuvista. Tämä käytännöllinen ja persoonallinen lahja ilahduttaa koko vuoden ajan.
 7. Hyvän mielen lahjakortit: Kirjoita itse lahjakortit, joissa tarjoat apua esimerkiksi siivouksessa, lastenhoidossa tai ulkoilussa. Tällaiset palvelulahjat voivat olla erittäin arvokkaita.

Edulliset joululahjat voivat olla yhtä merkityksellisiä kuin kalliimmatkin vaihtoehdot. Tärkeintä on osoittaa, että olet ajatellut lahjan saajaa ja panostanut lahjan henkilökohtaiseen kosketukseen. 

Muista, että joulun tunnelma syntyy lämmöstä, ilosta ja välittämisestä, ei lahjojen hinnasta.

Aineettomat joululahjat

Mikäli koet, että et halua antaa joululahjaksi esineita, vaan mielummin asioita, voi sinulle olla hyvä miettiä aineettoman joululahjan antamista. 

Aineettomat joululahjat ovat täydellinen tapa tuoda iloa ja merkitystä joulunviettoon, kun huomio kiinnittyy enemmän hetkiin ja muistoihin kuin materiaalisiin tavarakasoihin.

 1. Aika ja seura: Yksi arvokkaimmista lahjoista, jonka voimme antaa, on oma aikamme. Lahjoita yhteistä aikaa rakkaiden kanssa esimerkiksi yhteisillä retkillä, peli-illoilla tai yksinkertaisesti keskustelemalla lämpimässä ilmapiirissä.
 2. Kokemukset ja retket: Tarjoa lahjaksi yhteisiä kokemuksia, kuten elokuvailtaa, teatteriesityksiä tai päiväretkiä luontoon. Nämä kokemukset jäävät mieleen pitkäksi aikaa ja luovat yhteisiä muistoja.
 3. Palvelut ja apu: Lahjoita palveluitasi lastenhoitoa, ruoanlaittoa tai puutarhanhoitoa varten. Pienet avun antamiset voivat olla suuria lahjoja arjen kiireessä.
 4. Opeta ja jaa tietoa: Jos sinulla on erityistaitoja tai osaamista, jaa niitä lahjaksi. Voit tarjota esimerkiksi käsityöneuvontaa, musiikkitunteja tai kokkauskursseja.
 5. Digitaaliset lahjat: Luo digitaalisia lahjoja, kuten soittolistoja, valokuvakollaaseja tai e-kirjoja.
 6. Hyväntekeväisyyslahjat: Tehkää yhdessä hyväntekeväisyyttä ja lahjoittakaa aineettomia lahjoja, kuten aikaanne vapaaehtoistyöhön tai tehkää lahjoitus hyväntekeväisyyskohteelle.
 7. Kirjeet ja Muistot: Kirjoita henkilökohtaisia kirjeitä tai muisteloita, jotka välittävät rakkautta ja kiitollisuutta. Tällaiset lahjat säilyvät vuosien varrella ja tuovat aina iloa muistellessa.

Toivottavasti antamistamme vinkeistä oli sinulle apua ja saat keksittyä joululahjabudjettiisi sopivat sekä rakkaudella mietityt lahjat läheisillesi.

Rahalaitos toivottaa sinulle, perheellesi ja ystävillesi iloista joulua.

Lue lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita:

50 säästövinkkiä.

Halpa ruoka.

Käytetyn tavaran myynti.

Ilmaiset talviaktiviteetit.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä ostaa joululahjaksi?

Joululahjaksi kannattaa antaa lahjoja, jotka kiinnostavat lahjan vastaanottajaa. Mitä enemmän ajatusta ja rakkautta lahjaan on laitettu sen parempi. Lue Rahalaitoksen artikkeli saadaksesi parhaat vinkit oikean joululahjan löytämiseen.

Mitkä ovat edullisia joululahjoja?

Edullisia ja hyviä joululahjoja ovat esimerkiksi itsetehdyt lahjakortit, omatekemät herkut, kirjeet, kortit ja kukat, oman aikasi tai tietotaitosi jakaminen sekä personoidut lahjat kuten haluamistasi kuvista tehty kalenteri.

Toni Karinko
Päivitetty: 2024-01-11
Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää