Vakuudellinen laina – tarvitaanko vakuuksia?

Vakuudellinen laina on luotto, joka vaatii erilaisia vakuuksia kuten asunnon. Kun lainanantajalla on lainan vakuutena kiinteää omaisuutta, on luottoriski pienempi ja vakuudettoman lainan korko on tämän vuoksi yleensä alhaisempi kuin ilman vakuuksia annetun lainan.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Mikä on vakuudellinen laina?

Vakuudellinen laina eroaa vakuudettomasta lainasta periaatteessa vain siltä osin, että lainan panttina on lainanhakijan omaisuutta. Vakuudellisessa lainassa joudut siis asettamaan omaisuuttasi, kuten esimerkiksi autosi tai asuntosi, lainan takaisinmaksun pantiksi. Vakuudellisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että jos velallinen ei pysty maksamaan lainaa takaisin, on pankilla olemassa takuu, jonka realisoimisen kautta se saa rahansa varmasti takaisin.

Vakuudellisen lainan hakuprosessi eroaa vakuudettomasta lainasta siten että lainanantaja tarvitsee tarkat selvitykset vakuutena olevasta omaisuudesta ja sen omistuksesta. Tämän vuoksi vakuudellista lainaa haettaessa kannattaa varautua siihen, että prosessi kestä kauemmin ja vaatii enemmän paperityötä hakijalta.

Millainen korko on vakuudellisessa lainassa?

Vakuudellisen lainan korko on yleisesti alhaisempi kuin vakuudettomassa luotossa. Tämä johtuu siitä, että pankin oma riski on vakuudellisissa luotoissa pienempi. Lainatun rahan takaisinsaaminen on taattu vakuuden asettamisen myötä. Pankki saa rahansa takaisin joko lainanhakijalta tai vakuuksien muodossa, joten vakuudellinen luotto on pankin näkökulmasta turvallisempaa myöntää.

Ilman vakuuksia tarjottujen lainojen korko on hieman korkeammalla kuin vakuudellisten lainojen korko. Kun lainassa ei ole vakuuksia, lainaamisen riski on pankille suurempi. Jos lainanottaja ei kykene maksamaan vakuudetonta lainaa takaisin, pankki ei voi tehdä muuta kuin alkaa periä velkoja takaisin.

Milloin kannattaa ottaa laina ilman vakuuksia?

Vakuudettoman lainan saaminen on myös usein nopeampaa ja helpompaa, koska erilaiset panttikirjojen ja muiden omaisuuteen liittyvien dokumenttien hakemiset ja käsittelyt jäävät pois.

Kun vakuuksia ei vaadita, lainan saaminen arvioidaan yksilöllisesti maksukyvyn ja luottohistorian perusteella automaattisemmin ja se sujuu nopeammin. Myös kynnys saada lainaa on matalampi – on selvää, ettei kaikilta välttämättä löydy tarvittavaa omaisuutta riittävän vakuuden asettamiseksi.

Rahalaitos on suomalainen lainanvälittäjä, joka vertaa puolestasi lukuisien lainamyöntäjien vakuudettomia lainoja. Jos päätät hakea vakuudetonta lainaa vakuudellisen sijaan, sinun tarvitsee vain täyttää hakemuksemme ja saat ensimmäiset lainatarjoukset vielä saman päivän aikana. Palvelu on maksuton ja autamme myös tarvittaessa, jos mieleen tulee kysymyksiä lainanhakuprosessiin liittyen.

Koko hakuprosessi hoituu muutamassa minuutissa yhdellä hakemuksella, jonka täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Hae maksutta vakuudetonta lainaa Rahalaitoksen kautta nyt!

Tarvitsetko apua lainan hakemisessa?

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään kaikessa lainan hakemiseen liittyvässä – oli kyse sitten hakemuslomakkeen täyttämisestä tai muista kysymyksistä lainoihin liittyen.

Saat meidät kiinni sivuillamme olevasta chatistä, puhelimitse tai sähköpostilla. Vastaamme arkisin numerossa 09 2311 3670 ja sähköpostilla tavoitat meidät osoitteesta info@rahalaitos.fi.

Kauttamme voit hakea vakuudetonta lainaa viikon jokaisena päivänä vuorokauden ympäri. Täytä hakemus nyt ja löydä itsellesi edullinen vakuudeton laina jo tänään.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-27

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea vakuudellisen lainan sijaan vakuudetonta lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Vähintään 20-vuotiaat.

Tulot:

Yli 600 € kuukaudessa tienaavat.

Haettava lainamäärä:

Haettava lainamäärä voi olla 500 € – 60 000 €.

Maksuhistoria:

Ei julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Voit aina hakea meiltä lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää