Vakuudellinen laina – tarvitaanko vakuuksia?
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Vakuudellinen laina – tarvitaanko vakuuksia?

Vakuudellinen laina on luotto, joka vaatii erilaisia vakuuksia kuten asunnon. Kun lainanantajalla on lainan vakuutena kiinteää omaisuutta, on luottoriski pienempi ja vakuudettoman lainan korko on tämän vuoksi yleensä alhaisempi kuin ilman vakuuksia annetun lainan.

Mikä on vakuudellinen laina?

Vakuudellinen laina eroaa vakuudettomasta lainasta periaatteessa vain siltä osin, että lainan panttina on lainanhakijan omaisuutta. Vakuudellisessa lainassa joudut siis asettamaan omaisuuttasi, kuten esimerkiksi autosi tai asuntosi, lainan takaisinmaksun pantiksi. Vakuudellisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että jos velallinen ei pysty maksamaan lainaa takaisin, on pankilla olemassa takuu, jonka realisoimisen kautta se saa rahansa varmasti takaisin.

Vakuudellisen lainan hakuprosessi eroaa vakuudettomasta lainasta siten että lainanantaja tarvitsee tarkat selvitykset vakuutena olevasta omaisuudesta ja sen omistuksesta. Tämän vuoksi vakuudellista lainaa haettaessa kannattaa varautua siihen, että prosessi kestä kauemmin ja vaatii enemmän paperityötä hakijalta.

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Millaisia lainan vakuudet voivat olla?

Lainan vakuudet voivat olla hyvinkin erilaisia riippuen siitä, millaista omaisuutta lainanhakijalla on antaa vakuudeksi. Esimerkiksi asuntolainana vakuutena on yleensä kyseinen asunto. Uudenkaan asunnon arvo ei kuitenkaan riitä koko lainan vakuudeksi, jolloin tarvitaan säästöjä, lisää vakuutta tai joissain tapauksissa riittää henkilötakaaja. Ensiasunnon ostajilla valtio voi taata loppuosan mahdollisten näin lainarahan saamisen koko asuntoa varten.

Vakuudellisessa lainassa asuntolainan vakuutena on useimmin asunto ja mökkilainan vakuutena mökki. Autorahoitusta  käytettäessä kyse on yleensä myös vakuudellisesta lainasta, jossa vakuutena toimii kyseinen ostettava auto.

Millainen korko on vakuudellisessa lainassa?

Vakuudellisen lainan korko on yleisesti alhaisempi kuin vakuudettomassa luotossa. Tämä johtuu siitä, että pankin oma riski on vakuudellisissa luotoissa pienempi. Lainatun rahan takaisinsaaminen on taattu vakuuden asettamisen myötä. Pankki saa rahansa takaisin joko lainanhakijalta tai vakuuksien muodossa, joten vakuudellinen luotto on pankin näkökulmasta turvallisempaa myöntää.

Ilman vakuuksia tarjottujen lainojen korko on hieman korkeammalla kuin vakuudellisten lainojen korko. Kun lainassa ei ole vakuuksia, lainaamisen riski on pankille suurempi. Jos lainanottaja ei kykene maksamaan vakuudetonta lainaa takaisin, pankki ei voi tehdä muuta kuin alkaa periä velkoja takaisin.

Milloin kannattaa ottaa laina ilman vakuuksia?

Vakuudettoman lainan saaminen on myös usein nopeampaa ja helpompaa, koska erilaiset panttikirjojen ja muiden omaisuuteen liittyvien dokumenttien hakemiset ja käsittelyt jäävät pois.

Kun vakuuksia ei vaadita, lainan saaminen arvioidaan yksilöllisesti maksukyvyn ja luottohistorian perusteella automaattisemmin ja se sujuu nopeammin. Myös kynnys saada lainaa on matalampi – on selvää, ettei kaikilta välttämättä löydy tarvittavaa omaisuutta riittävän vakuuden asettamiseksi.

Rahalaitos on suomalainen lainanvälittäjä, joka vertaa puolestasi yli 25 lainamyöntäjän vakuudettomia lainoja. Jos päätät hakea vakuudetonta lainaa vakuudellisen sijaan, sinun tarvitsee vain täyttää hakemuksemme ja saat ensimmäiset lainatarjoukset vielä saman päivän aikana. Palvelu on maksuton ja autamme myös tarvittaessa, jos mieleen tulee kysymyksiä lainanhakuprosessiin liittyen.

Koko hakuprosessi hoituu muutamassa minuutissa yhdellä hakemuksella, jonka täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Hae laina Rahalaitos.fi palvelusta

Tarvitsetko apua lainan hakemisessa?

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään kaikessa lainan hakemiseen liittyvässä – oli kyse sitten hakemuslomakkeen täyttämisestä tai muista kysymyksistä lainoihin liittyen.

Saat meidät kiinni sivuillamme olevasta chatistä, puhelimitse tai sähköpostilla. Vastaamme arkisin numerossa 09 2311 3670 ja sähköpostilla tavoitat meidät osoitteesta info@rahalaitos.fi.

Kauttamme voit hakea vakuudetonta lainaa viikon jokaisena päivänä vuorokauden ympäri. Täytä hakemus nyt ja löydä itsellesi edullinen vakuudeton laina jo tänään.

 

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme