Lainojen yhdistäminen - Yhdistä lainat ja säästä!

Voit yhdistää lainoja jopa 60 000 euroon saakka

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Lainojen yhdistäminen kannattaa!

2 min

1. Täytä hakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

1 min

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Rahalaitos on yhteistyössä lukuisten eri lainantarjoajien kanssa.

1 min

3. Valitse paras

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi 24h sisällä, ensimmäiset jo minuutin sisällä. Sinä valitset parhaan!

Tee lainojen yhdistäminen yhdeksi ja voit säästää

Joudutko kuukausittain maksamaan lainanlyhennyksiä useille eri lainanmyöntäjille? Jos tilanne on tämä, kannattaa harkita, olisiko aika yhdistää lainat.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa esimerkiksi useiden eri pienlainojen, kulutusluottojen ja mahdollisten luottokorttivelkojen yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi.

Kun yhdistät lainasi, voit hyötyä siitä muun muassa seuraavilla tavoilla:

 • Voit säästää selvää rahaa, kun et joudu maksamaan tilin- ja lainanhoitokuluja sekä laskutuslisiä erikseen moneen eri paikkaan. Jo pelkistä tilinhoitomaksuista saattaa kertyä kuukaudessa merkittävä summa, mikäli lainoja on useita.
 • Lainat yhdistämällä voit löytää edullisemman koron ja pidemmän takaisinmaksuajan lainallesi. Tämä tuo joustavuutta raha-asioiden hoitoon.
 • Kun maksettavana on vain yksi lasku, säästät myös aikaasi – lainojen yhdistämisen jälkeen et saa enää useita eräpäiviä tai käytä aikaa monen eri lainalyhennyksen maksamiseen.
 • Oman talouden hoitaminen ja seuranta helpottuu, kun lyhennettävänä on vain yksi laina.

Lainojen yhdistämisen hyödyt ovat selkeät, mutta kuinka yhdistät lainat käytännössä?

Tarkastellaan seuraavaksi sitä, miten me Rahalaitoksella voimme auttaa sinua yhdistämään lainasi ilmaiseksi yhdellä hakemuksella – vain muutamassa minuutissa.

Lainojen yhdistäminen on yksi keino aloittaa säästäminen

Kun yhdistät lainat sinulle jää käyttöön kuukaudessa enemmän rahaa. Yksi hyvä kohde säästyneiden rahojen käyttöön on aloittaa kuukausisäästäminen. Lainojen yhdistäminen on yksi osa oman talouden suunnittelua. Pitkällä tähtäimellä kannattaa lainojen maksamisen lisäksi pyrkiä saamaan säästöön rahaa yllättäviä tilanteita varten. Nyt kannattaa hyödyntää mahdollisuus säästää samalla kun lainakulut pienenevät lainat yhdistämällä.

Pienikin kuukausittain säästöön laitettu summa kasvaa ajan myötä, kun sijoitat sen järkevästi. Tutustu eri mahdollisuuksiin sijoittaa säästämäsi raha tarkasti. Tarjolla on paljon vaihtoehtoja kuten säästötilejä, rahastoja ja osakkeita, joihin voi sijoittaa kuukausittain.

Säästäminen on monella tapaa hyväksi taloudellesi, joka lisää hyötyäsi, jonka saat lainojen yhdistämisestä. Oman talouden suunnittelussa on hyvä punnita erilaiset vaihtoehdot huolella, jotta löytää juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Yhdistä lainat nyt, sillä jokainen kuukausi säästyneitä lainakuluja kannattaa hyödyntää.

Yhdistä lainat ja saat paremman kokonaiskuvan taloudestasi

Nykyään on tavallista hankkia pieniä ja suuria lainoja erilaisiin tarpeisiin useilta eri lainantarjoajilta. Ajan myötä erilaiset luotot, luottokortit ja osamaksusopimukset tulevat kuitenkin yhdessä helposti kalliiksi.

Kun sinulle kertyy useita lainoja, on työlästä pysyä kartalla lainojen kuluista ja koroista. Kun yhdistät lainat, sinun ei tarvitse kantaa huolta kuin yhdestä lainasta. Tämä tarkoittaa vain yhtä eräpäivää, yhtä laskua, yhtä korkoa sekä yksiä lainakustannuksia. Tämä auttaa sinua saamaan helpommin kokonaiskuvan lainasi ja koko taloutesi todellisista kustannuksista.

Mikäli keräät lainat yhdeksi lainaksi, sinun on helpompi näyttää pankeille ja luotonmyöntäjille taloutesi olevan hyvässä kunnossa. Tämä on käytännöllistä mikäli olet myöhemmin hakemassa lainaa esimerkiksi asunnon hankintaa varten.

Yhdistä lainat nyt Rahalaitoksen avulla. Saat kilpailutuspalvelumme avulla useita tarjouksia lainojen yhdistämiseen, eikä sinun tarvitse käyttää aikaasi kuin muutama minuutti lainahakemuksen tekemiseen sivuillamme.

Mitä lainoja ja luottoja voi ja kannattaa yhdistää?

Lainantarve tulee useimmin eteen kodin isojen hankintojen yhteydessä. Yleisimpiä tarpeita lainoille ovat auton hankinta, kodin remontit, veneet tai muut suuremmat harrastuksiin liittyvät hankinnat sekä kodinkoneet tai huonekalut. Lisäksi rikki menneiden kodinkoneiden korvaamiseen saatetaan toisinaan tarvita lainaa.

Lainoja ja erilaisia osamaksusopimuksia saattaa yllämainituissa hankinnoissa kertyä helposti ja lopputuloksena voi huomata, että maksaa korkeakorkoista vakuudetonta lainaa sekä erilaisia maksuja jokaisesta luotosta erikseen. Nämä ovat selkeitä mahdollisuuksia säästää yhdistämällä lainat.

Kulutusluottojen ja lainojen lisäksi kannattaa lainat yhdistettäessä tarkistaa olemassa olevien luottokorttien saldot ja osamaksusopimukset. Usein yhdistelylainan korko on alhaisempi kuin luottokorteista ja osamaksuista maksettavat korot.

Kun olet kartoittanut kaikkien nykyisten lainojen määrän ja kulut sekä korot, laske summa yhteen ja lähettää lainahakemus Rahalaitokselle. Tämän jälkeen voit rauhassa vertailla saamiasi lainatarjouksia ja katsoa olisiko sinunkin kannattavaa yhdistää lainasi.

Esimerkki lainojen yhdistämisestä

 

2500 € luottokortti 77,77 €/kk
12 000 € kulutusluotto 234,60 €/kk
1000 € reissulaina 92,16 €/kk
15 500 € yhdistelylaina 196,23 €/kk

 

Huom! Lainat ovat vain havainnollistavia esimerkkejä, eivätkä perustu mihinkään todelliseen lainatuotteeseen.

Jäikö sinulle kysyttävää lainojen yhdistämisestä?

Mikäli jokin lainahakemuksen täyttämiseen tai lainojen yhdistelyyn liittyvä asia askarruttaa, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Saat meidät kiinni niin puhelimitse kuin myös sähköpostin tai verkkosivuiltamme löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla. Palvelemme numerossa (09) 2311 3670 maanantaista perjantaihin kello 8.00-16.00. Sähköpostitiedustelut otamme vastaan osoitteeseen asiakaspalvelu@rahalaitos.fi.

Jos kysyttävää ei jäänyt, täytä lainahakemuksemme nyt ja yhdistä vanhat lainasi yhteen nippuun – voit säästää sekä aikaa että rahaa!

Voit myös lukea asiakkaiden kokemuksia Rahalaitoksen palvelusta sivulta kokemuksia.

Yhdistä lainat Rahalaitoksen avulla – näin se onnistuu

Rahalaitos on suomalainen lainanvälittäjä, joka kilpailuttaa eri lainanmyöntäjien ja rahoituslaitosten 500-60 000 euron suuruiset lainat. Yhdistä lainat aina 60 000 euroon asti kauttamme. Riittää kun merkitset rastin lainahakemuksestamme löytyvään ruutuun, jossa kysytään, haluatko yhdistää vanhoja lainoja.

Laina-ajan pääset valitsemaan 1-15 vuoden väliltä. Lyhyempi laina-aika luonnollisesti madaltaa lainan kustannuksia. Voit toki maksaa lainan pois myös suunniteltua aiemmin, jos rahatilanteesi onkin jossain vaiheessa ennakoitua parempi. Tästä ei koidu sinulle lisäkuluja, ja korkoa maksat tietysti vain siltä ajalta, kun lainaa on käytössäsi.

Kenelle lainojen yhdistäminen on mahdollista?

Voit yhdistää vanhoja lainojasi palvelumme avulla, jos täytät seuraavat ehdot:

 • Olet iältäsi vähintään 20.
 • Kuukausitulosi ylittävät 600 euroa.
 • Sinulla ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Mikäli täytit yllä olevat kriteerit, voit hakea tarjoukset lainojen yhdistämisestä kauttamme ilmaiseksi. Hakeminen on riskitöntä, eli lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Voit tehdä vertailua rauhassa ja sen jälkeen päättää, hyväksytkö jonkin tarjouksista vai et.

Lainahakemuksen täyttäminen vie aikaa muutaman minuutin, minkä jälkeen saat heti päätöksen siitä, voitko yhdistää lainat avullamme vai et. Jos päätös on kannaltasi myönteinen, saat ensimmäiset tarjoukset yhteistyökumppaneiltamme usein vielä saman päivän aikana.

Vanhojen lainojen yhdistäminen onnistuu kauttamme viikon jokaisena päivänä vuorokauden ympäri.

Miten löytää paras keino yhdistää lainat?

Paras lainojen yhdistäminen voi tarkoittaa eri ihmisille eri asioita ja paras yhdistelylaina löytyy vain kilpailuttamalla useita pankkeja. Jokaisella pankilla on omat lainakorot, tilinhoitomaksut sekä muut kustannukset, joita on hyvä vertailla, kun haluat yhdistää lainat.

Joillekin paras lainojen yhdistäminen voi myös tarkoittaa sitä, että lainantarjoaja mahdollistaa joustavan takaisinmaksun. Lainaehdot on siis syytä myös lukea huolellisesti läpi, ennen kuin valitsee lainatarjouksen.

Kuinka yhdistää lainat ja miten se käytännössä tapahtuu?

Kun yhdistät lainasi, nykyiset lainat tai luottokorttivelat maksetaan kerralla pois. Lyhennettäväksi jää useiden lainojen sijaan yksi yhdistetty laina, joka on sovitettu omaan talouteen sopivaksi.

Toimi näin:

 1. Täytä maksuton hakemus Rahalaitoksen sivuilla
 2. Kilpailutamme sinulle useita yhdistelylainatarjouksia lainakumppaneiltamme
 3. Vertaile tarjouksia palvelussamme ja valitse itsellesi sopivin laina
 4. Allekirjoita lainasopimus pankkitunnuksilla
 5. Nykyiset lainat tai luotot maksetaan pois joko itse tai pankin toimesta
 6. Lyhennä jatkossa vain yhtä lainaa ja korkoa

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa nykyisten lainojen rahoittamista uudelleen paremmilla ehdoilla. Lainoja yhdistettäessä velan määrä pysyy ennallaan, mutta sen ehdot muuttuvat aiempia maksusopimuksia edullisemmaksi.

Kilpailuta yhdistelylaina nyt!

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Lainojen yhdistäminen sopii henkilölle, jolle on kertynyt useita eri lainoja. Kun yhdistät lainasi voit yhdistää esimerkiksi luottokorttivelat, osamaksusopimukset, kulutusluotot ja pienlainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen voi tuoda merkittäviä säästöjä erilaisten hallintopalkkioiden ja tilinhoitomaksujen poistuessa. Saat myös todennäköisesti edullisemman koron, kun yhdistät lainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi useamman eri pienlainan sijaan.

Voinko yhdistää lainat nykyisessä pankissani?

Myös perinteiset pankit tarjoavat lainojen yhdistämistä asiakkailleen. Perinteiset pankit eivät ole yleensä keskittyneet niin vahvasti yhdistelylainojen myöntämiseen. Siksi voi hyvinkin olla, että saat lainasi yhdistettyä sujuvammin Rahalaitoksen yhteistyökumppaneiden avulla. Lainojen yhdistäminen on kumppaneidemme ydinliiketoimintaa ja he kilpailevat hyvistä asiakkaista palvelussamme.

Mitä kannattaa huomioida, kun yhdistän lainani?

Kun lainat yhdistetään ja kaikki pienet lainat maksetaan pois, kannattaa miettiä mikä on oikea kuukausierä maksettavaksi niin että elämän muista menoista selviää järkevästi. Joskus laina-aika pitenee lainoja yhdistettäessä. Jos maksettava kuukausierä pienenee, lainan maksaminen kestää pitempään, vaikka korko laskeekin. Usein tämä on kuitenkin pidemmällä tähtäimellä hyvä asia, jotta rahaa jää kuukausittain käyttöön enemmän. Kun pakolliset menot saa kuukausittain hoidettua, pystyy elämän suunnitteluun ja oman talouden parantamiseen keskittymään paremmin.

Mikä on yhdistettyjen lainojen korko?

Rahalaitoksen palvelun avulla saat lainatarjoukset nopeasti, jopa muutamassa minuutissa. Voit tutustua tarjouksiin kaikessa rauhassa ja valita itsellesi parhaan vaihtoehdon lainojen yhdistämiseen helposti. Yhdistelmälainan korko vaihtelee lainantarjoajasta riippuen 4,5 ja 20%:n välillä.

Miten hyödyn lainojen yhdistämisestä?

Pienissä lainoissa on yleensä korkeampi korko kuin suuremmissa. Lainat yhdistämällä voit saada selvästi alhaisemman koron kuin jos sinulla on useita pieniä lainoja. Lainan koron lisäksi myös kuukausittain jokaisesta luotosta maksettavat tilinhoitomaksut tai vastaavat kuukausikulut vähentyvät. Säästät myös aikaasi, sillä et joudu muistamaan erikseen useita eräpäiviä ja käyttämään aikaa monen eri laskun maksamiseen. Tämä helpottaa oman talouden hoitamista ja seurantaa.

Voiko mitä tahansa lainoja yhdistää?

Rahalaitoksen avulla voit yhdistää haluamasi lainat, luotot tai osamaksusopimukset aina 60 000 euroon asti. Lainojen yhdistämisen avulla saat kulutusluotoista, pienlainoista, luottokorteista tai osamaksusopimuksista kertyvät korot ja lainakustannukset kuriin. Asuntolainat jätetään yleensä lainojen yhdistämisen ulkopuolelle, koska niiden korko on yleensä alhaisempi kuin vakuudettomissa lainoissa.

Toni Karinko
Päivitetty: 2024-06-14

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää