Lainojen yhdistäminen kannatti – perhe säästää yli 500 euroa kuussa!

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Helpoin tapa säästää jopa satasia kuussa on yhdistää eri lainat yhdeksi järkeväksi kokonaisuudeksi.

Tuntuuko, ettei säästöön tahdo jäädä mitään kuukausittaisten menojen jälkeen? Rahaa voi nipistää säästöön tekemällä järkeviä kulutusvalintoja arjessa. Aivan ensimmäiseksi kannattaa kuitenkin tarkistaa, ettei lainojen hoito vie tililtä yhtään ylimääräistä. Isommat ja pienemmät hankinnat vuosien varrella kerryttävät erilaisia lainoja ja niiden hoitokustannuksia.

Jos lainaa joutuu maksamaan kuukausittain useaan eri paikkaan, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä, sillä jo pelkistä tilinhoitomaksuista saattaa kertyä kuukaudessa merkittävä summa. Yhdistelylaina voi tuoda yllättävänkin suuria säästöjä.

Lainanhoitokulut puolittuivat

Suomalaisen lainanvälittäjän Rahalaitoksen avulla voi kilpailuttaa ja yhdistää vanhoja lainoja aina 70 000 euroon asti. Rahalaitoksen tyytyväisiin asiakkaisiin kuuluu muiden muassa tamperelainen Laaksosen perhe. Nelihenkinen perhe asuu omakotitalossa, jota on päivitetty remontilla. Asuntolainan lisäksi perheelle on kertynyt velkaa autosta, veneestä, remontista ja luottokorteista. Tällaisia summia Laaksosen perheen muiden lainojen lyhennykseen kului kuukausittain:

Autolaina: 2500 €, lyhennys 130 €/kk
Remonttilaina: 18 000 €, lyhennys 295 €/kk
Venelaina: 10 000 €, lyhennys 350 €/kk
Luottokorttilainat: 4500 €, lyhennys 150 €/kk

Asuntolainan lisäksi muita lainoja oli kertynyt maksettavaksi siis 35 000 euroa, ja niiden lyhennyksiin kului kuukaudessa yhteensä 925 euroa. Lainojen todelliset vuosikorot vaihtelivat 12-22 prosentin välillä.

– Etsimme keinoa vähentää kuukausittaisia lainanhoitokuluja ja helpottaa muutenkin lainojen maksamista. Niinpä päätimme yhdistää kulutusluotot, perheen äiti kertoo.

Katso: Yhdistelmälaina

Joustoa lainanmaksuun

Laaksoset kilpailuttivat lainansa Rahalaitoksen kautta ja saivat heti useita lainatarjouksia.

– Valitsimme sopivimman tarjouksen alhaisimman koron ja sopivan lainaerän perusteella. Laina otettiin 35 000 euron summalle 15 vuoden maksuajalla. Todellinen vuosikorko lainalla oli 11,9 prosenttia ja lainan kuukausieräksi tuli 420 euroa.

– Yllätyimme, kuinka paljon säästöä lainojen yhdistäminen toi. Lainanhoitokulumme laskivat yli 500 euroa kuukaudessa! Vaikka maksuaikaa on 15 vuotta, voimme maksaa lainan takaisin nopeammin sitten, kun taloustilanne antaa siihen mahdollisuuden

Lainojen yhdistäminen toi Laaksosille paitsi toivottuja säästöjä, myös joustoa ja helpotusta lainan hoitoon, kun maksettavana on asuntolainan lisäksi vain yksi laina.

Haluaisitko sinäkin säästää jopa satoja euroja kuukaudessa? Yhdistä lainat Rahalaitoksen avulla nyt!

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-27
Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää