Kansainväliset digipankit ovat myllänneet Suomen lainamarkkinat – näin löydät luotettavan lainantarjoajan

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.


Uuden ajan digipankit ovat haastaneet perinteiset isot pankit. Mutta mistä tavallinen kuluttaja tietää, mikä monista lainanmyöntäjistä on luotettava ja juuri häntä varten?

Suomen lainamarkkinat ovat viimeisten vuosien aikana muuttuneet merkittävästi, ja koko pankkiala on murroksessa.

Perinteisten, yli satavuotiaiden kivijalkapankkien haastajiksi ovat tulleet norjalaiset, ruotsalaiset ja muut eurooppalaiset pankit, jotka rakentavat liiketoimintaansa digiajan tehokkuuden pohjalle. Ne myöntävät lainoja ilman vakuuksia jopa 70 000 euroon asti.

Aivan uudenlaisilla digipankeilla ei ole yleensä lainkaan konttoreita Suomessa, vaan ne toimivat puhtaasti verkossa. Tämä mahdollistaa ketterämmän toiminnan, sillä näillä pankeilla ei ole takanaan massiivista organisaatiota.

Digipankkien vahvuuksia ovat tehokkaat ja nopeat lainankäsittelyprosessit ja mahdollisuus tarjota joustavaa laina-aikaa. Etenkin vakuudettomissa lainoissa korot ovat kilpailukykyisiä, ja alittavat pääsääntöisesti jo nyt reilusti syksyllä tiukentuvan kulutusluottojen korkokaton.

Vaikeaa verkossa toimivien pankkien kanssa on se, että niitä on niin paljon. Googlettamalla vastaan tulee suuri joukko erilaisia pankkeja ja luotontarjoajia, joista pitäisi osata summanmutikassa valita se itselleen paras.

Paitsi että ei tarvitse osata, jos käyttää apuna lainapalvelua, kuten Rahalaitosta.

Helpoin ja nopein tapa löytää lainantarjoaja

Kun haet lainaa lainanvälittäjän kautta sen sijaan, että lähettäisit hakemuksen suoraan valitsemallesi pankille, voit saada yhdellä kertaa useita tarjouksia eri pankeilta. Näin pääset itse rauhassa vertailemaan, mistä laina kannattaa ottaa.

Suomalainen lainanvälittäjä Rahalaitos tekee yhteistyötä 25 luotettavan pankin ja lainanmyöntäjän kanssa. Mukana on kansainvälisiä toimijoita, mutta myös kotimaisia.

Kansainvälisten digipankkien esimerkin myötä myös Suomeen on nimittäin syntynyt ketteriä vakuudettomia kulutusluottoja tarjoavia pankkeja ja lainanmyöntäjiä.

Käytännössä prosessi menee niin, että sinun tarvitsee täyttää vain yksi helppo ja yksinkertainen hakemus Rahalaitoksen sivuilla. Voit sitä ennen laskea alustavasti lainalaskurilla, kuinka suuri kuukausieräsi mahdollisesti olisi eri pituisilla takaisinmaksuajoilla.

Rahalaitos kilpailuttaa hakemuksesi puolestasi yhteistyöpankeillaan. Mahdolliset lainatarjoukset saat Oma Rahalaitos -palveluun, johon pääset kirjautumaan heti hakemuksen jätettyäsi.

Et ole tässä vaiheessa vielä sitoutunut mihinkään, ja kilpailutuspalvelu on täysin maksuton. Saat itse päättää, hyväksytkö jonkun saamistasi tarjouksista vai et. Jos hyväksyt, saat rahat tilillesi parissa päivässä, tai usein jopa saman päivän aikana.

Voit hakea Rahalaitoksen kautta 500-60 000 euroa tavallista vakuudetonta luottoa tai lainojen yhdistämistä, mikä on digipankkien suosituin tuote. Se tarkoittaa, että voit yhdistää aiemmat pienet luottosi ja osamaksusi yhdeksi isommaksi lainaksi.

Yhdistämisen suosio perustuu siihen, että sen avulla voi säästää jopa satoja euroja kuussa, kun lainan korko on suhteessa aiempia matalampi, eikä rahaa mene useisiin lainanhoitomaksuihin.

Haluaisitko säästää jopa satoja euroja kuussa? Kilpailuta halpakorkoinen laina Rahalaitoksella.

Tästä voit siirtyä edelliseen artikkeliin, jonka aiheena on Älä hae lainaa mistä tahansa.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-17

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:
Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:
Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:
Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:
Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:
Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää