LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Auton huolto – hinnat ja huollon rahoitus

Auton omistajan vastuulle kuuluu autosta huolehtiminen ja tarvittavien huoltojen suorittaminen. Mitä kaikkea auton huolto pitää sisällään ja mitä asioita jokaisen autoilijan tulisi tietää huolloista? Lue artikkelistamme kaikki tarvittavat vinkit auton huoltoon ja kulujen rahoitukseen littyen.

 

 

Säännöllinen auton huolto kuuluu auton omistajan arkeen

Säännöllisellä auton huollolla pidä huolen siitä, että autosi toimii turvallisesti ja luotettavasti. Samalla auton huollot auttavat säilyttämään auton arvoa ja tekemään siitä pitkäaikaisen matkakumppanin tien päälle.

Auton huollot voivat sisältää kaikkea auton ilmastointilaitteen huollosta auton ruostevaurion korjaukseen. Välillä korjattavaksi voi tulla yllättäviä hajonneita osia, mutta auton määräaikaishuollot pyrkivät välttämään nämä ikävät yllätykset ennakoimalla niitä.

Auton huolto-ohjelma auttaa määrittämään huoltotarpeita

Auton huolto-ohjelma on autolle määritetty suunnitelma, josta näkyy erilaisia huoltotoimenpiteitä, joita auto tulee tulevaisuudessa tarvitsemaan. Nämä sisältävät yleensä auton valmistajan määrittämät määräaikais- ja vuosihuollot, mutta lisäksi siihen voidaan laskea mukaan muita säännöllisesti suoritettavia huoltoja, kuten kausihuollot.

Auton huolto-ohjelma pyrkii varmistamaan, että auto säilyy tehokkaana ja tärkeitä osia ei pääse hajoamaan liian pitkän huoltovälin takia. Siinä on mainittu huoltotoimenpiteet ja huoltovälit, joten tiedät etukäteen, millaisia korjauksia on odotettavissa missäkin kohtaa auton elinkaarta.

Useat huollot ovat kestoltaan noin tunnin, mutta suurempi huolto voi kestää sitäkin kauemmin. Monet huoltoliikkeet tarjoavat sijaisauton, jota voit käyttää parhaimmillaan veloituksetta huollon ajan. Mikäli tarvitset sijaisautoa pidemmän aikaa, voit usein vuokrata sellaisen alkaen noin 40 € päivä.

Lue myös: Autolaina

Auton huolto – hinta

Auton huollon hinta vaihtelee sen mukaan, millainen huolto on kyseessä. Hintaan vaikuttaa olennaisesti se, miten paljon vaihdettavia ja tarkistettavia osia kyseisessä huollossa on.

Auton huollosta puhuttaessa tarkoitetaan ennaltaehkäiseviä huoltotoimenpiteitä, joiden kustannus on usein pienempi kuin jo syntyneen vian korjaus. Säännöllinen huolto on siis usein lompakkoystävällisempää kuin huoltojen vitkuttelu ja syntyneiden vikojen jälkikäteen korjaaminen.

Määräaikaishuollon hinta pyörii usein muutamien satasten luokassa, samoin kuin vuosihuollon. Alla on mainittu yleisimpien huollettavien osien hintoja.

Jakohihnan vaihto hinta

Auton jakohihnan vaihdon hinta vaihtelee noin 350–800 € välillä. Jakohihnan vaihto on merkitty auton huolto-ohjelmaan joko tietyn kilometrivälin tai vuosien välein. Tyypillisesti jakohihna tulee vaihtaa 4–10 vuoden tai 90 000–210 000 ajokilometrin välein, mutta omalle autolle suositeltava vaihtoväli kannattaa tarkastaa itse huolto-ohjelmasta.

Jos jakohihnan vaihdon kanssa vitkuttelee, voi hinta nousta moninkertaiseksi rikkoontuneen jakohihnan seurauksena. Pahimmassa tapauksessa koko moottori täytyy vaihtaa hajoamisen yhteydessä. Tästä syystä vaihdon kanssa kannattaa olla ajoissa ja vaihtaa se mieluummin hieman tiheämmin.

Jarrupalojen ja jarrulevyjen vaihto hinta

Auton jarrupalojen ja jarrulevyjen vaihdon hinta vaihtelee noin 100–600 € välillä ja ne tulee vaihtaa suunnilleen 60 000 ajokilometrin välein. Jarrupalojen hinta vaihtelee 50–200 € per jarrupalapari, koska ne tulee aina vaihtaa pareittain. Hintaan vaikuttaa muun muassa jarrupalojen materiaali.

Jarrulevyjen hinta sen sijaan vaihtelee edullisista muutaman kympin jarrupaloista keskihintaisiin 100–200 €, ja kalliisiin yli 200 € jarrulevyihin.

Auton öljynvaihto tulee tehdä vuosittain

Yksi yleisimmistä huoltotoimenpiteistä autolle on auton öljynvaihto. Se tehdään tavallisesti kerran vuodessa tai 10 000–20 000 ajokilometrin välein.

Auton öljynvaihto on hinnaltaan yleensä 100 euron luokkaa ja se tehdään osana vuosihuoltoa.

Auton akun vaihto hinta

Auton akun vaihdon hinta koostuu kahdesta osasta: uudesta akusta ja vaihtotyöstä. Akun hinta on yleensä 70–250 €, kun taas työstä maksetaan tyypillisesti 100–200 €.

Auton akku kestää keskimäärin 3–4 vuotta ja kuluessaan se menettää vähitellen tehoaan. Kestävät akut voivat parhaillaan kestää käytössä jopa 6 vuotta ilman mainittavaa tehon menetystä.

Katso: Kilpailuta kulutusluotto

Auton katsastus hinta

Uutena ostetun auton ensimmäinen katsastus tulee tehdä neljän vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä. Kun auton ensimmäinen katsastus on tehty, muuttuu katsastusväli kahdeksi vuodeksi. Auton täyttäessä 10 vuotta katsastus täytyy tehdä vuosittain.

Auton katsastushinta vaihtelee noin 40–90 € välillä tarvittavista mittauksista ja katsastuspaikasta riippuen. Tämä kulu on hyvä muistaa laskea osaksi auton huoltoon liittyviä kuluja, vaikkei itse katsastuksessa suoriteta huoltotoimenpiteitä.

Auton tuulilasin korjaus

Tuulilasin hajoaminen ei ole osa auton huoltoa, mutta se on yksi yleisimmistä auton korjaustöistä. Auton tuulilasin korjaus voi tulla vastaan yllättäen ja siihen riittää vain pieni irtokivi tai toisen auton renkaasta irronnut nasta. Auton tuulilasin korjaus on turvallisuusasia, joten se tulee hoitaa viipymättä kuntoon, vaikka hinta saattaakin kirpaista.

Hajonneen tuulilasin saa korjattua keskimäärin noin 700 eurolla, mutta hintaan vaikuttaa tuulilasin tekniset ominaisuudet. Jos tuulilasissa on esimerkiksi lämmitys, lämmönheijastuskyky tai akustiikkaa, voi hinta nousta helposti 1 500–2 000 € luokkaan.

Pidä takuuaika mielessä huoltoja varatessa

Jos autossasi on vielä takuuaikaa jäljellä, kannattaa määräaikaishuoltojen aikatauluista pitää tarkasti kiinni. Jos autostasi hajoaa takuuseen sisältyvä osa, mutta et ole hoitanut auton huoltoja niille määriteltyjen ajankohtien sisällä, voit joutua itse vastuuseen auton takuukorjauksesta syntyvistä kuluista.

Takuuajan loppuessa useat autonomistajat siirtyvät kevyempään huolto-ohjelmaan, koska takuuajan umpeutuessa auton omistaja on vastuussa kaikista auton kuluista joka tapauksessa. Tällöin on hyvä kuitenkin muistaa, että säännöllinen auton huolto on omiaan pidentämän auton käyttöikää ja huolehtimaan sen turvallisuudesta.

Lue aiheesta: Lainan vakuus

Usein kysytyt kysymykset

Mitä kuuluu auton huoltoon?

Auton huolto riippuu siitä, mikä huolto on kyseessä. Vuosihuolloissa tarkistetaan ja tarvittaessa huolletaan vuosittain esimerkiksi moottoriöljy, jarrut, valot, ja alustanosat. Määräaikaishuoltoihin voi kuulua huolto-ohjelman mukaisesti erilaisia muita vaihdettavia osia.

Paljonko auton huolto maksaa?

Auton huollon hinta riippuu merkittävästi siitä, mitä osia huollossa vaihdetaan ja tarkastetaan. Myös automerkki vaikuttaa jonkin verran osien ja palveluiden hintaan. Määräaikais- ja vuosihuollot ovat usein muutaman satasen luokkaa.

Roosa
Päivitetty: 2024-05-24

Roosa on kauppatieteiden maisteri pääaineenaan kansainvälinen liiketoiminta ja tuottaa asiantuntevaa sisältöä Rahalaitoksen lukijoille. Hän haluaa tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäiseen taloudenhallintaan.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää