Mökkilaina  - Hae mökkilainaa

Mökkilaina – mikä on tärkeää mökin hankinnassa

Monet meistä haaveilevat kesämökin tai vapaa-ajan asunnon hankkimisesta. Myös vanhan mökin kunnostaminen tai remontoiminen voi olla rentouttavaa, mutta raha-asiat on hyvä miettiä mökkiä hankittaessa tai remontoidessa. Mistä mökkilaina kannattaa ottaa ja mitä asioita pitää huomioida?

Asiakkaillamme on runsaasti kokemuksia mökkilainan ottamisesta kilpailutuspalvelumme avulla. Tässä artikkelissa kerromme mökkilainan hankintaan ja valintaan liittyvistä yksityiskohtia. Millainen on riittävä mökkilainan omarahoitusosuus ja mitä pitää huomioida mökkilainan ehdoissa.

Voinko saada mökkilainaa ilman vakuuksia?

Useimmat perinteiset pankit eivät myönnä mökkilainaa ilman vakuutta. Mökki itsessään on usein toimiva mökkilainan vakuus. Pitää silti muista, että mökki kelpaa vakuudeksi vain tiettyyn prosenttiosuuteen asti sen arvosta. Prosenttiosuus vaihtelee yleensä 50-70 prosentin välillä.

Näin ollen mökin ostoon tarvitaan joko säästöjä tai mökkilainan vakuudet täytyy järjestää jäljelle jäävältä osalta muuten. Mökkilainan takaus henkilötakauksena on myös mahdollinen, mutta yhä yleisempää on käyttää vakuudetonta lainaa tarjoavia rahoituspalveluja, jolloin voidaan ottaa mökkilaina jopa ilman säästöjä.

Mistä mökkilaina kannattaa sitten kannattaa ottaa?  Rahalaitos.fi palvelun kautta on mahdollista saada mökkilaina ilman vakuuksia jopa 70 000 euroon asti. Jos lainan tarpeesi ei ylitä edellä mainittua summaa, voit tehdä nopean ja ilmaisen lainavertailun sivustollamme ja saat lainatarjoukset kerralla useilta eri pankeilta muutamassa minuutissa. Voit verrata tarjouksia palvelussamme kaikessa rauhassa ja et joudu sitoutumaan mihinkään ellet löydä tarjouksista mieleistäsi lainaa.

Mökkilainan korko on vakuudettomassa lainassa usein korkeampi, kuin jos sinulla on lainalle reaalivakuuksia. Mökkilainan marginaali on vakuudellisessakin lainassa usein korkeampi kuin asuntoa hankittaessa, joten korkotason ollessa alhaalla saattaa korko vakuudettomassa mökkilainassa olla hyvinkin kilpailukykyinen, varsinkin jos lainasumma on pienempi. Myös mökin remontointiin saa nopeasti lainaa kilpailuttamalla mökkilaina Rahalaitos.fi palvelussa.

Kilpailuta mökkilaina ennen ostopäätöstä

Mökkilainan korot ja kulut eroavat paljonkin pankista ja lainan suuruudesta riippuen. Tämän vuoksi on hyvä vertailla mökkilainoja eri pankkien välillä. Pienetkin erot mökkilainan marginaaleissa voivat kasvaa tuhansien eurojen säästöiksi useita vuosia kestävänä laina-aikana.  Mökkilaina kannattaa siis kilpailuttaa huolellisesti ennen sitovaa lainapäätöstä. Ennen kilpailutusta kannattaa miettiä mikä on säästöistä maksettava mökkilainan käsiraha ja kuinka suureksi jää mökkilainan oma osuus.  

Kilpailuta mökkilaina helposti Rahalaitos.fi palvelussa.

Miten mökkilainan hakeminen tapahtuu?

Vakuudettoman mökkilainan hakeminen kilpailutuspalvelumme avulla on helppoa ja nopeaa. Toimi seuraavasti:

  • Täytä lainahakemus Rahalaitos.fi palvelussa.
  • Saat tarjoukset mökkilainasta Oma Rahalaitos -palveluun.
  • Vertaa saamiasi tarjouksia ja valitse sinulle sopivin mökkilaina.
  • Tee kaupat unelmiesi kesämökistä!

Mökkilainan verovähennys

Lähtökohtaisesti kesämökin hankintaa varten otetun lainan korot ja kulut eivät ole vähennyskelpoisia verotuksessa.

 

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme