Mökkilaina – mikä on tärkeää mökin hankinnassa

Monet meistä haaveilevat kesämökin tai vapaa-ajan asunnon hankkimisesta. Myös vanhan mökin kunnostaminen tai remontoiminen voi olla rentouttavaa, mutta raha-asiat on hyvä miettiä mökkiä hankittaessa tai remontoidessa. Mistä mökkilaina kannattaa ottaa ja mitä asioita pitää huomioida?

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Asiakkaillamme on runsaasti kokemuksia mökkilainan ottamisesta kilpailutuspalvelumme avulla. Tässä artikkelissa kerromme mökkilainan hankintaan ja valintaan liittyvistä yksityiskohtia. Millainen on riittävä mökkilainan omarahoitusosuus ja mitä pitää huomioida mökkilainan ehdoissa.

Voinko saada mökkilainaa ilman vakuuksia?

Useimmat perinteiset pankit eivät myönnä lainaa ilman vakuuksia. Mökki itsessään on usein toimiva mökkilainan vakuus. Pitää silti muista, että mökki kelpaa vakuudeksi vain tiettyyn prosenttiosuuteen asti sen arvosta. Prosenttiosuus vaihtelee yleensä 50-70 prosentin välillä.

Näin ollen mökin ostoon tarvitaan joko säästöjä tai mökkilainan vakuudet täytyy järjestää jäljelle jäävältä osalta muuten. Mökkilainan takaus henkilötakauksena on myös mahdollinen, mutta yhä yleisempää on käyttää vakuudetonta lainaa tarjoavia rahoituspalveluja, jolloin voidaan ottaa mökkilaina jopa ilman säästöjä.

Mistä mökkilaina sitten kannattaa ottaa?  Rahalaitos.fi palvelun kautta on mahdollista saada mökkilaina tai laina vapaa-ajan asuntoa varten ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon asti. Jos lainan tarpeesi ei ylitä edellä mainittua summaa, voit tehdä nopean ja ilmaisen lainavertailun sivustollamme ja saat lainatarjoukset kerralla useilta eri pankeilta muutamassa minuutissa. Voit verrata tarjouksia palvelussamme kaikessa rauhassa ja et joudu sitoutumaan mihinkään ellet löydä tarjouksista mieleistäsi lainaa.

Mökkilainan korko on vakuudettomassa lainassa usein korkeampi, kuin jos sinulla on lainalle reaalivakuuksia. Mökkilainan marginaali on vakuudellisessakin lainassa usein korkeampi kuin asuntoa hankittaessa, joten korkotason ollessa alhaalla saattaa korko vakuudettomassa mökkilainassa olla hyvinkin kilpailukykyinen, varsinkin jos lainasumma on pienempi. Myös mökin remontointiin saa nopeasti lainaa kilpailuttamalla mökkilaina Rahalaitos.fi palvelussa.

 

Kilpailuta mökkilaina ennen ostopäätöstä

Mökkilainojen korot ja kulut eroavat paljonkin pankista ja lainan suuruudesta riippuen. Tämän vuoksi on hyvä vertailla mökkilainoja eri pankkien välillä. Pienetkin erot lainan marginaaleissa voivat kasvaa tuhansien eurojen säästöiksi useita vuosia kestävänä laina-aikana. Mökkilaina kannattaa siis kilpailuttaa huolellisesti ennen sitovaa lainapäätöstä. Ennen kilpailutusta kannattaa miettiä mikä on säästöistä maksettava lainan käsiraha ja kuinka suureksi jää lainan oma osuus.

Mökkilainan lisäksi esimerkiksi autolaina voidaan kilpailuttaa yhtä nopeasti ja maksutta Rahalaitoksen kautta.

Miten mökkilainan hakeminen tapahtuu?

Vakuudettoman mökki- tai vapaa-ajan asuntolainan hakeminen lainapalvelumme avulla on helppoa ja nopeaa. Toimi seuraavasti:

  • Täytä lainahakemus Rahalaitos.fi palvelussa.
  • Saat tarjoukset mökkilainasta Oma Rahalaitos -palveluun.
  • Vertaa saamiasi tarjouksia ja valitse sinulle sopivin mökkilaina.
  • Tee kaupat unelmiesi kesämökistä!

Mökkilainaa haetaan siis helposti verkossa Rahalaitoksen palvelussa. Kauttamme voit hakea mökkilainaa 70 000 euroon asti ja yhdellä hakemuksella voi saada useita tarjouksia. Lainalaskurin avulla saat määritellä itsellesi sopivan laina-ajan sekä takaisinmaksun kuukausierän.

Hakemuksen tehtyäsi lähetämme sen lukuisille yhteistyökumppaneillemme ja saat lainapäätöksen sekä ensimmäiset lainatarjoukset välittömästi. Lue Oma Rahalaitos -palvelussamme jokainen saamasi mökkilainatarjous huolellisesti lävitse ennen valintaasi. Edullisimman tarjouksen löytämällä sinun on mahdollista säästää jopa tuhansia euroja.

Olipa siis tilanne nyt akuutti tai vasta lähitulevaisuudessa siintävä haave, kannattaa mökistä tai vapaa-ajan asunnosta kiinnostuneen aina kilpailuttaa mökkilaina Rahalaitoksen kautta. Kilpailutus on maksutonta ja se ei sido sinua mihinkään.

Mökkilainan verovähennys

Lähtökohtaisesti kesämökin tai vapaa-ajan asunnon hankintaa varten otetun lainan korot ja kulut eivät ole vähennyskelpoisia verotuksessa.

Usein kysytyt kysymykset

Millä ehdoin voin saada mökkilainaa?

Mökkilainan ehdot vaihtelevat lainanantajasta riippuen. Yleisimpiä ehtoja ovat: vähintään 20-vuoden ikä, riittävän tulotason tai vakituisen työpaikan omaaminen, hyvä luottokelpoisuus. Suurempien lainojen kanssa myös yhteishakija, kuten puoliso on suositeltavaa.

Kuinka paljon mökkilainan korko voi olla?

Mökkilainan korko vaihtelee lainanantajasta ja luottokelpoisuudestasi riippuen, mutta yleensä se on välillä 4,5–12 %. Tarkista aina lainaehdot tarkoin ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Kuinka kauan mökkilainan hakeminen ja saaminen kestää?

Rahalaitoksen avulla mökkilainan hakeminen on nopeaa. Kaikki välittämämme lainat ovat vakuudettomia, mikä nopeuttaa lainan käsittelyä. Parhaassa tapauksessa voit saada mökkilainasi jo samana päivänä hakemuksen lähettämisestä.

Kannattaako mökkilainan hakeminen?

Mökkilainan ottamista kannattaa harkita tarkkaan, ja kaikista lainaehdoista on otettava tarkkaa selvää etukäteen. Mökkilainaa voi olla järkevää ottaa, jos lainanhakija voi varmistaa, että lainan maksaminen onnistuu. Rahalaitoksen avulla voit omalta osaltasi varmistaa, että otat mahdollisimman monen lainantarjoajan tarjoukset mukaan vertailuusi.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-04-04

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea vakuudetonta mökkilainaa Rahalaitokselta?

Ikä:
Sinun tulisi olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:
Sinulla tulisi olla vähintään 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:
Voit hakea kauttamme mökkilainaa 500 € – 60 000 €.

Maksuhistoria:
Sinulla ei tulisi olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:
Meiltä voit aina hakea mökkilainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää