Joustolaina soveltuu moneen tarpeeseen

Joustolaina on jatkuva tililuotto, josta voit tehdä nostoja tarpeesi mukaan. Koko hakuprosessi on helppo hoitaa verkossa! Ennen lainan hakeminen tarkoitti sitä, että kävelit pankkiin, neuvottelit virkailijoiden kanssa, perustelit lainatarpeesi ja lainan käyttökohteet, täytit ja toimitit erinäisiä dokumentteja konttoriin ja odottelit vastausta hakemukseesi. Yleensä pankki oli päättänyt korkotasonsa ja muut kulut valmiiksi ja asiakas joko hyväksyi tai hylkäsi tarjouksen.

Nykyään lainoja ja niiden hakemistapoja on lukuisia. Sinun ei tarvitse välttämättä poistua edes kotisohvalta koko sen prosessin aikana kun vertailet erilaisista lainatyypeistä sinulle sopivimman ja kilpailutat useita pankkeja saadaksesi joustolainallesi parhaimmat lainaehdot tai pienimmän koron.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Tällä sivulla paneudumme lainaan nimeltä joustolaina. Lue lisää saadaksesi tietoa siitä, mikä on joustolaina, kuinka se eroaa tavallisesta lainasta ja kuinka voit itse hakea helpoiten joustolainaa tarpeisiisi.

Mikä on joustolaina?

Joustolaina on varmasti termi jonka on aikaisemminkin kuullut. Joustolaina on nimensä mukaisesti laina, joka tarjoaa joustavuutta lainan nostamiseen sekä takaisinmaksuun. Joustolainan avulla voit nostaa rahaa tarpeen mukaan silloin, kun sitä tarvitset. Joustolaina sopii erityisesti henkilöille, jotka tarvitsevat pikaista rahoitusta yllättäviin menoihin tai haluavat varautua tulevaisuuden yhtäkkisiin menoihin.

Joustolainan tarkoitus on siis antaa joustoa arjen taloudellisiin haasteisiin. Se voi auttaa sinua selviytymään äkillisistä kuluista, kuten auton huollosta tai korjauksesta, uuden kodinkoneen hankinnasta rikkinäisen tilalle tai laskusta, jota et osannut odottaa. Joustolainaa on mahdollista käyttää myös hankintoihin, jotka eivät mahdu normaalin budjetin raameihin, kuten lomamatkaan, kodin remonttiin tai harrastusvälineiden hankintaan.

Joustolainaa voi käyttää monenlaisiin tarpeisiin, ja sen käyttöön ei yleensä liity rajoituksia. Ei kuitenkaan ole suositeltavaa ottaa joustolainaa pelkästään lomailuun tai ylimääräisten tavaroiden hankintaan, sillä joustolaina ei missään nimessä ole ilmainen. Siitä maksetaan korkoa ja muita kuluja yhtälailla kuin muistakin lainoista.

 

Kuinka joustolaina eroaa tavallisesta lainasta?

Joustolainasta puhutaan usein myös nimellä joustoluotto tai joustolimitti. Kyseinen termi tulee siitä, että joustoluotto toimii hieman samalla periaatteella kuin luottokortti. Kun sinulle on myönnetty joustolainaa tai joustoluottoa, saat käyttöösi lainan summaksi sovitun luottotilin tai luottorajan. Tältä tililtä voit tarpeesi mukaan nostaa lainaa niin kauan kunnes luottoraja on tullut täyteen.

Kun taas lyhennät joustolainaasi, vapautuu tällöin luottoa jälleen nostettavaksi uudelleen. Voit siis käyttää joustolainaasi yhä uudestaan ja uudestaan mikäli sinulle ilmenee jälleen rahantarvetta ennen kuin joustolaina on maksettu kokonaisuudessaan takaisin.

Joustolaina eroaa tavallisesta lainasta siinä, että se antaa enemmän joustoa lainan takaisinmaksuun. Tavallisesti laina maksetaan tilille kerralla ja se maksetaan takaisin sovitussa määräajassa tasaerinä. Joustolainassa sen sijaan asiakkaalle annetaan mahdollisuus nostaa rahaa vain sen verran kuin hän tarvitsee ja ainoastaan nostettu rahamäärä maksetaan takaisin korkojen kera. Joustoluoton voi myös maksaa takaisin kokonaan kerralla välttyäkseen ylimääräisiltä kuluilta.

Minkälaisia joustolaina kokemuksia ihmisillä on?

Joustolainan kokemukset voivat vaihdella henkilöstä riippuen. Monille joustolaina on osoittautunut käteväksi apuvälineeksi yllättävien kulujen kattamiseen. Toisaalta edullinen joustolaina voi myös johtaa holtittomaan rahan käyttöön, mikäli sitä ei käytä harkiten. Joustolainan etuna on kuitenkin sen tarjoama pelivara talouteen, kun odottamattomia menoja pystyy hoitamaan ilman suuria huolia.

Esimerkiksi opiskelijalle joustolaina on yksi tapa rahoittaa opintojen aikana tulevia menoeriä On kuitenkin hyvä muistaa, että joustolainassakin pätee samat säännöt kuin muissa vakuudettomissa lainoissa. Saadakseen joustolainaa opiskelijan tulee olla yli 20-vuotias sekä omata puhtaat luottotiedot ja säännölliset palkkatulot.

Joustolaina voi olla hyvä vaihtoehto, kun sinulla on joustava tarve rahalle. Joustoluotolla yllättävien menoerien kattaminen helpottuu ja sen avulla voi tehdä hankintoja, joita ei välttämättä muuten olisi mahdollista tehdä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kaikki nostamasi rahat joustolainatililtä on lainaa, joka tulee maksaa takaisin korkojen kanssa. Sen vuoksi lainaa tulisi käyttää harkiten ja olla myös varma siitä, että lainan pystyy maksamaan takaisin.

Kuinka voin hakea joustolainaa?

Joustolainaa voi hakea useilta eri rahoituslaitoksilta ja pankeilta. Lainan haet helposti esimerkiksi Rahalaitoksen palvelussa. Valitse vain haluamasi lainasumma sekä takaisinmaksuaika ja täytä hakemus. Rahalaitos kilpailuttaa puolestasi useita pankkeja niin suomesta kuin ulkomailta. Saat lainapäätöksen ja ensimmäiset tarjoukset välittömästi.

Kun haet meiltä joustavaa kulutusluottoa, näytämme sinulle kaikki saamasi lainatarjoukset. Joukossa voi olla sekä vakuudettomia lainatarjouksia että joustolainatarjouksia. Valittuasi tilanteeseesi sopivimman lainan, voit allekirjoittaa sopimuksen ja saada joustolainan heti samana päivänä tilillesi.

Ennen kuin haet joustolainaa, on tärkeää varmistaa, että kykenet maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa. Joustolaina voi nimittäin kerryttää korkoja, joten se voi tulla kalliiksi, jos et pysty maksamaan sitä takaisin sovitusti.

Lainahakemuksen yhteydessä sinulta voidaan pyytää tietoja taloustilanteestasi, kuten tulot ja menot, jotta rahoituslaitos voi arvioida, kuinka paljon lainaa voit saada. Sinun kannattaa myös vertailla eri rahoituslaitosten tarjoamia joustolainoja ja niiden kustannuksia, jotta voit valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on joustolaina?

Joustolaina on luottokortin tavalla toimiva laina. Saat joustolimitin haluamallesi rahasummalle ja voit käyttää tästä summasta tarvitsemasi määrän milloin vain. Maksat takaisin ainoastaan käyttämäsi summan.

Kuinka voin saada joustolainaa?

Joustolainaa voit hakea Rahalaitoksen palvelussa siinä missä muitakin lainoja. Lähetämme sinulle jokaisen saamasi lainatarjouksen joiden joukosta voit valita joko tavallisen lainan tai joustolainan.

Mitä eroa on joustolainalla ja tavallisella lainalla?

Tavallinen laina tulee kerralla käyttöösi tilillesi ja maksat koko summan tasaerinä takaisin korkojen kera. Joustolainassa päätät itse kuinka paljon rahaa käytät ja milloin. Maksat korkojen ja kulujen kanssa takaisin ainoastaan käyttämäsi summan.

Kuinka löytää edullisin joustolaina?

Löytääksesi edullisin joustolaina, sinun kannattaa kilpailuttaa lainasi usealla eri pankilla. Teet sen helposti ja maksutta Rahalaitoksen palvelussa.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-06-07

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea joustolainaa Rahalaitokselta?

Ikä:
Ikää sinulla tulee olla vähintään 20 vuotta.

Tulot:
Tulosi kuukaudessa tulee olla yli 600 €.

Haettava lainamäärä:
Haettava lainasumma voi olla 500 € – 60 000 €.

Maksuhistoria:
Makuhäiriömerkintöjä ei tule olla.

Vakuudet:
Lainaa voi hakea ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää