Joustolaina - Löydä itsellesi sopiva joustolaina | Rahalaitos
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Joustolaina

Ennen lainan hakeminen tarkoitti sitä, että kävelit pankkiin, neuvottelit virkailijoiden kanssa, perustelit lainatarpeesi ja lainan käyttökohteet, täytit ja toimitit erinäisiä dokumentteja konttoriin ja odottelit vastausta hakemukseesi. Toisinaan pankki saattoi soittaa ja kertoa että lainaa ei voida myöntää, ja joskus taas pyydettiin paikan päälle allekirjoittamaan sopimus. Yleensä pankki oli päättänyt korkotasonsa ja muut kulut valmiiksi ja asiakas joko hyväksyi tai hylkäsi tarjouksen.

Nykyään lainoja ja niiden hakemistapoja on lukuisia. Sinun ei tarvitse välttämättä poistua edes kotisohvalta koko sen prosessin aikana kun vertailet erilaisista lainatyypeistä sinulle sopivimman ja kilpailutat useita pankkeja saadaksesi parhaimmat lainaehdot tai pienimmän koron.

Tällä sivulla paneudumme lainaan nimeltä joustolaina. Lue lisää saadaksesi tietoa siitä, mikä on joustolaina, kuinka se eroaa tavallisesta lainasta ja kuinka voit itse hakea helpoiten joustolainaa tarpeisiisi.

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Mikä on joustolaina?

Joustolaina on varmasti termi jonka on aikaisemminkin kuullut, mutta moni saattaa pohtia, mitä joustolaina oikeastaan tarkoittaa. Joustolaina on nimensä mukaisesti laina, joka tarjoaa joustavuutta lainan nostamiseen sekä takaisinmaksuun. Joustolainan avulla voit nostaa rahaa tarpeen mukaan silloin, kun sitä tarvitset. Joustolaina sopii erityisesti henkilöille, jotka tarvitsevat pikaista rahoitusta yllättäviin menoihin tai haluavat varautua tulevaisuuden yhtäkkisiin menoihin.

Joustolainan tarkoitus on siis antaa joustoa arjen taloudellisiin haasteisiin. Se voi auttaa sinua selviytymään äkillisistä kuluista, kuten auton huollosta tai korjauksesta, uuden kodinkoneen hankinnasta rikkinäisen tilalle tai laskusta, jota et osannut odottaa. Joustolainaa on mahdollista käyttää myös hankintoihin, jotka eivät mahdu normaalin budjetin raameihin, kuten lomamatkaan, kodin remonttiin tai harrastusvälineiden hankintaan.

Joustolainaa voi käyttää monenlaisiin tarpeisiin, ja sen käyttöön ei yleensä liity rajoituksia. Ei kuitenkaan ole suositeltavaa ottaa joustolainaa pelkästään lomailuun tai ylimääräisten tavaroiden hankintaan, sillä joustolaina ei missään nimessä ole ilmainen. Siitä maksetaan korkoa ja muita kuluja yhtälailla kuin muistakin lainoista.

Kuinka joustolaina eroaa tavallisesta lainasta?

Joustolainasta puhutaan usein myös nimellä joustoluotto tai joustolimitti. Kyseinen termi tulee siitä, että joustoluotto toimii hieman samalla periaatteella kuin luottokortti. Kun sinulle on myönnetty joustolainaa tai joustoluottoa, saat käyttöösi lainan summaksi sovitun luottotilin tai luottorajan. Tältä tililtä voit tarpeesi mukaan nostaa lainaa niin kauan kunnes luottoraja on tullut täyteen.

Kun taas lyhennät joustolainaasi, vapautuu tällöin luottoa jälleen nostettavaksi uudelleen. Voit siis käyttää joustolainaasi yhä uudestaan ja uudestaan mikäli sinulle ilmenee jälleen rahantarvetta ennen kuin joustolaina on maksettu kokonaisuudessaan takaisin.

Joustolaina eroaa tavallisesta lainasta siinä, että se antaa enemmän joustoa lainan takaisinmaksuun. Tavallisesti laina maksetaan tilille kerralla ja se maksetaan takaisin sovitussa määräajassa tasaerinä. Joustolainassa sen sijaan asiakkaalle annetaan mahdollisuus nostaa rahaa vain sen verran kuin hän tarvitsee ja ainoastaan nostettu rahamäärä maksetaan takaisin korkojen kera. Joustoluoton voi myös maksaa takaisin kokonaan kerralla välttyäkseen ylimääräisiltä kuluilta.

Minkälaisia joustolaina kokemuksia ihmisillä on?

Joustolainan kokemukset voivat vaihdella henkilöstä riippuen. Monille joustolaina on osoittautunut käteväksi apuvälineeksi yllättävien kulujen kattamiseen. Toisaalta edullinen joustolaina voi myös johtaa holtittomaan rahan käyttöön, mikäli sitä ei käytä harkiten. Joustolainan etuna on kuitenkin sen tarjoama pelivara talouteen, kun odottamattomia menoja pystyy hoitamaan ilman suuria huolia.

Esimerkiksi opiskelijalle joustolaina on yksi tapa rahoittaa opintojen aikana tulevia menoeriä On kuitenkin hyvä muistaa, että joustolainassakin pätee samat säännöt kuin muissa vakuudettomissa lainoissa. Saadakseen joustolainaa opiskelijan tulee olla yli 20-vuotias sekä omata puhtaat luottotiedot ja säännölliset palkkatulot.

Joustolaina voi olla hyvä vaihtoehto, kun sinulla on joustava tarve rahalle. Joustoluotolla yllättävien menoerien kattaminen helpottuu ja sen avulla voi tehdä hankintoja, joita ei välttämättä muuten olisi mahdollista tehdä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kaikki nostamasi rahat joustolainatililtä on lainaa, joka tulee maksaa takaisin korkojen kanssa. Sen vuoksi lainaa tulisi käyttää harkiten ja olla myös varma siitä, että lainan pystyy maksamaan takaisin.

Kuinka voin hakea joustolainaa?

Joustolainaa voi hakea useilta eri rahoituslaitoksilta ja pankeilta. Lainan haet helposti esimerkiksi Rahalaitoksen palvelussa. Valitse vain haluamasi lainasumma sekä takaisinmaksuaika ja täytä hakemus. Rahalaitos kilpailuttaa puolestasi useita pankkeja niin suomesta kuin ulkomailta. Saat lainapäätöksen ja ensimmäiset tarjoukset välittömästi.

Kun haet meiltä joustavaa kulutusluottoa, näytämme sinulle kaikki saamasi lainatarjoukset. Joukossa voi olla sekä vakuudettomia lainatarjouksia että joustolainatarjouksia. Valittuasi tilanteeseesi sopivimman lainan, voit allekirjoittaa sopimuksen ja saada joustolainan heti samana päivänä tilillesi.

Ennen kuin haet joustolainaa, on tärkeää varmistaa, että kykenet maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa. Joustolaina voi nimittäin kerryttää korkoja, joten se voi tulla kalliiksi, jos et pysty maksamaan sitä takaisin sovitusti.

Lainahakemuksen yhteydessä sinulta voidaan pyytää tietoja taloustilanteestasi, kuten tulot ja menot, jotta rahoituslaitos voi arvioida, kuinka paljon lainaa voit saada. Sinun kannattaa myös vertailla eri rahoituslaitosten tarjoamia joustolainoja ja niiden kustannuksia, jotta voit valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme