LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Mobiilivarmenne – helppo ja turvallinen tapa sähköiseen tunnistautumiseen

Tiedätkö jo, mikä on mobiilivarmenne? Se on noussut viime vuosina yhä suositummaksi tunnistautumistavaksi sähköisessä asioinnissa. Lue tästä, miten mobiilivarmenne toimii ja tee sen avulla omasta verkkoasioinnistasi yhä vaivattomampaa.

 

 

Mobiilivarmenne ja mobiilitunnistautuminen

Mobiilitunnistautuminen on palvelu, jota suomalaiset matkapuhelinoperaattorit tarjoavat. Kaikissa puhelimissa toimii mobiilitunnistautuminen, mutta vahva tunnistautuminen vaatii puhelimen SIM-kortille aktivoidun mobiilivarmenteen.

Mobiilitunnistautuminen helpottaa puhelimella kirjautumista paikkoihin, jotka vaativat tunnistautumisen. Mobiilivarmenne toimii ikään kuin verkkopankkitunnukset kirjautumisen yhteydessä. Sen käyttöön tarvitset vain oman puhelinnumerosi ja tunnusluvun, joten hankalat pankkitunnukset voi unohtaa.

Mobiilivarmenne toimii tunnistautumiseen monessa paikassa, mutta tiettyihin paikkoihin pystyt kirjautumaan pelkästään pankkitunnuksia käyttämällä. Tämä varmenne on siis hyvä lisä tunnistautumiseen, mutta älä kuitenkaan unohda pankkitunnuksiasi kokonaan.

Mikä on mobiilivarmenne?

Mobiilivarmenne tarkoittaa matkapuhelimen SIM-kortilla olevaa puhelimen käyttäjän sähköistä henkilöllisyyttä. Sitä voi käyttää kaikki henkilöt, joilla on matkapuhelin käytössä. Se on erityisen hyödyllinen henkilöille, joilla ei ole verkkopankkiin tunnuksia tai älypuhelinta.

Mobiilivarmenteen käyttö ei vaadi mitään ylimääräistä sovellusta. Se täytyy aktivoida ensin käyttöön, mutta sen jälkeen sen käyttö on helppoa ja nopeaa ja vaatii vain yhden tunnusluvun muistettavaksi.

Mobiilivarmennetta voit käyttää tunnistautumiseen yli 20 000 palvelussa, esimerkiksi Kelan, Postin, Veron, Poliisin ja Helsingin Sanomien sivustoille kirjautuessa.

Miten mobiilivarmenne toimii?

Mobiilivarmenteen käyttö on yksinkertaista. Kun olet kirjautumassa haluamaasi palveluun, valitset mobiilivarmenteen tunnistautumistavaksi. Löydät mobiilivarmenteen listattuna pankkien ja muiden tunnistautumistapojen joukossa.

Valittuasi mobiilivarmenteen tunnistautumistavaksi, avautuu sinulle kenttä, johon sinun tulee kirjoittaa puhelinnumerosi. Tämän jälkeen saat puhelimeesi ilmoituksen, johon sinun tulee syöttää oma henkilökohtainen PIN-koodisi.

Mobiilivarmenne on siitä loistava, että se ei vaadi nettiyhteyttä toimiakseen. Se ei myöskään vaadi älypuhelimen käyttöä, vaan mobiilivarmenne sopii yhtä lailla vanhempiin yksinkertaisempiin puhelinmalleihin. Tämän ansiosta se sopii hyvin myös iäkkäämmille ihmisille, jotka tyypillisesti tykkäävät perinteisemmistä puhelinmalleista.

Tutustu palveluun: Lainojen yhdistäminen

Mobiilivarmenteen hinta

Mobiilivarmenteen hinta riippuu kunkin puhelinoperaattorin ajantasaisesta hinnastoista. Hinta ei kuitenkaan nouse kovin korkeaksi, koska kuukausihinta on tyypillisesti muutaman euron luokkaa.

Tällä hetkellä Elisa tarjoaa mobiilivarmenteen 11 kuukaudeksi ilmaiseksi, jonka jälkeen hinta nousee 1,99 €/kk. DNA tarjoaa 3 kk ilmaiseksi, jonka jälkeen mobiilivarmenteen hinta on sama kuin Elisalla. Telialla mobiilivarmennne on sen sijaan täysin ilmainen kaikille liittymäasiakkaille.

Mobiilivarmenne – käyttöönotto

Jotta voit ottaa itsellesi mobiilivarmenteen käyttöön, täytyy sinulla olla Elisan, Telian tai DNA:n matkapuhelinliittymä. Lisäksi tarvitset suomalaiset pankkitunnukset, joilla pystyt todentamaan henkilöllisyytesi mobiilivarmenteen käyttöönoton yhteydessä. Jos sinulla ei ole omia verkkopankkiin tunnuksia, voit olla yhteydessä omaan operaattoriisi mobiilivarmenteen aktivoimiseksi asian ratkaisemiseksi.

Mikäli mobiilivarmenteen aktivoiminen on sinulle ajankohtaista, kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä omaan teleoperaattoriin tai tutustumalla mobiilivarmenteen aktivointiin operaattorin nettisivuilta.

Mobiilivarmenteen käyttö on sen aktivoinnin jälkeen hyvin helppoa, koska tarvitset sen käyttöön pelkästään puhelinnumerosi ja PIN-koodin, jonka saat valita itse. Aktivoitu mobiilivarmenne on käytössä kerrallaan 5 vuotta, mutta se sulkeutuu automaattisesti, jos puhelinliittymä irtisanotaan, SIM-kortti vaihdetaan tai liittymän numero vaihtuu.

Jos haluat sulkeasi mobiilivarmenteesi muista syistä, kannattaa olla yhteydessä omaan puhelinoperaattoriin asian tiimoilta.

Mobiilivarmenteen käyttö on turvallista

Mikäli tämä tunnistautumistapa ei ole sinulle entuudestaan tuttu, voi helposti herätä kysymys siitä, onko mobiilivarmenne turvallinen. Yleisesti ottaen mobiilivarmennetta pidetään turvallisena tunnistautumistapana verkkopankkitunnuksien rinnalla.

Pankkitunnuksien käyttöön liittyy aina riski tietoturvariski, koska pankkitunnuksia kalastelevia digihuijareita on jatkuvasti liikkeellä. Mikäli kirjaudut pankkitunnuksilla vahingossa huijarisivustolle oikean nettisivun sijaan, voit pahimmillaan menettää kaikki pankkitiliesi varat huijareille.

Mobiilivarmenne on kytketty henkilökohtaiseen puhelinliittymääsi, joten huijarit eivät voi käyttää mobiilivarmennettasi ilman puhelintasi ja SIM-korttiasi. Tämä pienentää riskiä huijauksen kohteeksi joutumisesta, etkä ikinä vaaranna pankkitunnuksiesi paljastumista.

Mobiilivarmenne täyttää lain mukaiset vahvan tunnistautumisen vaatimukset, joten voit huoletta käyttää sitä verkkopankkitunnusten sijasta.

Katso myös: Hae lainaa vertailun avulla

Miten mobiilivarmenne ja verkkopankkitunnukset eroavat toisistaan?

Mobiilivarmenne ja verkkopankkitunnukset ovat molemmat vaihtoehtoja kirjautua sähköisiin asiointipalveluihin, mutta muutama eroavaisuus kannattaa pitää mielessä. Ensinnäkin, tarvitset verkkopankkitunnuksia aktivoidaksesi mobiilivarmenteen käyttöön. Tämän jälkeen voit käyttää kumpaa tahansa vaihtoehtoa tunnistautumiseen.

Huomioi kuitenkin, että omaan verkkopankkiisi kirjautuessa et voi käyttää mobiilivarmennetta, vaan kirjautuminen tulee tehdä omilla verkkopankkitunnuksilla. Pankkitunnustesi suojelemiseksi ja tietoturvan parantamiseksi mobiilivarmennetta suositellaan yleisesti käytettäväksi kaikkialle muualle paitsi omaan verkkopankkiin kirjautumiseen.

Kansalaisvarmenne ja kortinlukija mobiilivarmenteen sijaista

Kortinlukijan avulla toimiva kansalaisvarmenne on toinen sähköinen tunnistautumistapa, joka toimii hieman eri tavalla kuin mobiilivarmenne. Kansalaisvarmenne toimii henkilökortin sirun avulla, ja se vaatii ulkoisen kortinlukijan käyttöä. Henkilökortin sirulla voit mobiliivarmenteen tapaa tehdä sähköisen allekirjoituksen.

Kansalaisvarmenne kortinlukijan kanssa toimii tunnistautumiseen julkisen sektorin asiointipalveluissa. Suurin ero mobiilivarmenteeseen on kuitenkin se, että kansalaisvarmenne ei toimi puhelimella. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää kansalaisvarmennetta mobiilivarmenteen rinnalla, mutta mobiilivarmenne tarjoaa monipuolisemmat käyttömahdollisuudet ja sillä voit korvata kansalaisvarmenteen kokonaan.

Lue lisää aiheesta: Identiteettivarkaus – miten voin suojautua?

Usein kysytyt kysymykset

Maksaako mobiilivarmenne?

Mobiilivarmenteen hinta määräytyy puhelinoperaattorien hinnastojen mukaisesti. Hinnoissa on vaihtelua eri operaattorien välillä, mutta hinta on korkeimmillaan muutaman euron kuukaudessa ja parhaimmillaan sen voi saada ilmaiseksi.

Kauanko mobiilivarmenne on voimassa?

Mobiilivarmenne on voimassa sen rekisteröinnistä 5 vuotta, jonka jälkeen se tulee uusia.

Roosa
Päivitetty: 2024-06-18

Roosa on kauppatieteiden maisteri pääaineenaan kansainvälinen liiketoiminta ja tuottaa asiantuntevaa sisältöä Rahalaitoksen lukijoille. Hän haluaa tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäiseen taloudenhallintaan.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää