LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Henkilökortti virallisena henkilöllisyystodistuksena

Passin lisäksi moni suomalainen omistaa henkilökortin, joka toimii toisena tapana todistaa henkilöllisyys. Tiedätkö jo, mihin maihin henkilökortti sallitaan henkilöllisyystodistuksena? Lue artikkelistamme kaikki, mitä sinun tulee tietää henkilökortista ja sen hakemisesta.

 

 

Henkilökortti toimii passin tapaan

Henkilökortti on kuvallinen asiakirja, joka voidaan myöntää suomalaiselle tai Suomessa pidempiaikaisesti asuvalle henkilölle henkilöllisyyden todistamista varten. Suomalainen henkilökortti toimii myös matkustusasiakirjana tietyissä maissa passilain mukaisesti käytettynä.

Henkilökortti on kätevä lisä passille, koska sen ansiosta sinun ei välttämättä tarvitse raahata suurikokoista passia mukanasi kaikkialle. Myös passin kadotessa on aina helpompaa, jos sinulla on toinen tapa todistaa henkilöllisyytesi. Muistathan kuitenkin, ettei henkilökortilla voi korvata passia kaikissa tilanteissa.

Henkilökortin hakeminen onnistuu sähköisesti tai paikan päältä

Voit hakea henkilökorttia sähköisesti tai asioimalla missä tahansa poliisin toimipisteessä. Sähköisesti henkilökortin hakeminen onnistuu poliisin nettisivujen kautta. Paikan päälle tarvitset mukaan passikuvan tai kuvatunnuksen sekä voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen.

Henkilökortin voi vastaanottaa suoraan postitse haluamaansa noutopaikkaan. Sen hakemisen yhteydessä voit valita joko normaalin postitusajan tai pikapostituksen, jolloin voit saada henkilökortin käsiisi jo muutamassa arkipäivässä.

Henkilökortin hakeminen poliisin toimipisteeltä käsin voi olla hitaampi tapa sähköiseen asiointiin verrattuna, koska poliisiasemalla voi olla suuriakin jonoja. Joissain tapauksissa henkilökortin hakeminen kuitenkin vaatii tunnistuskäynnin poliisiasemalla, jolloin paikan päällä käynniltä ei voi välttyä.

Voit varata ajan tunnistukseen verkosta tai puhelimitse. Vaihtoehtoisesti voit kävellä mille tahansa poliisiasemalle jonottamaan, mutta tämä on yleensä huomattavasti hitaampi tapa. Paikan päällä tehty hakemus on myös verkossa tehtyä kalliimpi.

Henkilökorttihakemus verkossa

Henkilökortin haussa on muutama huomionarvoinen asia. Tarvitset henkilökorttihakemusta varten passikuvan. Helpoiten se onnistuu valokuvaamosta, josta saat itsellesi kuvakoodin, joka liitetään osaksi henkilökorttihakemustasi.

Verkossa tehtävä henkilökorttihakemus kertoo sinulle hakemusta täyttäessäsi, mikäli sinulta vaaditaan tunnistuskäynti poliisiasemalla henkilökortin haun yhteydessä. Mikäli tunnistusta ei vaadita, pääset jatkamaan hakemusta ja maksamaan sen verkossa.

Voit valita henkilökortin toimitusajaksi oman kiireellisyytesi mukaan joko nopean tai normaalin postituksen. Pääset valitsemaan itsellesi sopivan postituspaikan ja henkilökortin haku onnistuu henkilötodistusta näyttämällä. Henkilökortin toimitusaika vaihtelee muutamasta arkipäivästä muutamaan viikkoon.

Lue aiheesta: Pikalaina turvallisesti

Henkilökortin aktivointi

Mikäli aiot käyttää henkilökorttia myös verkossa asiointiin, muista tehdä henkilökortin aktivointi sen saavuttua. Tämä tarkoittaa, että luot siihen 2 PIN-koodia, joita käytetään viranomaisten sähköisiin asiointipalveluihin tunnistautumisen yhteydessä.

Aktivointia varten tarvitset postissa erikseen tulleen aktivointitunnusluvun, tietokoneen, sirukortinlukijan ja kortinlukijaohjelmiston. Aktivointitunnusluku tulee noin kahden viikon kuluttua henkilökortin saapumisesta. Kortinlukijaohjelmiston saat ladattua ilmaiseksi netistä, mutta sirukortinlukija sinun tulee itse ostaa tietokonetarvikkeita myyvästä liikkeestä.

Jos tiedät käyttäväsi henkilökorttia pelkästään matkustusasiakirjana ja henkilöllisyyden todistamiseen, ei sinun tarvitse aktivoida korttia.

Henkilökortin uusiminen vaaditaan tietojen muuttuessa

Henkilökortin uusiminen on tarpeen silloin, kun joku tieto henkilökortissasi muuttuu. Jos esimerkiksi nimesi muuttuu, on henkilökortin uusiminen välttämätöntä.

Henkilökortin uusiminen tarvitaan myös silloin, jos henkilökortin kuva ei ole enää tunnistuskelpoinen. Muita syitä henkilökortin uusimiselle voi olla sen rikkoutuminen tai vanheneminen.

Mikäli henkilökorttisi varastetaan tai se katoaa, muistathan tehdä aina ilmoituksen siitä poliisille. Tällä tavoin suojelet omia henkilötietojasi.

Henkilökortin uusiminen onnistuu sähköisesti samaan tapaan kuin uuden henkilökortin tilaaminen. Uuden henkilökortin tullessa voimaan raukeaa aina vanhan kortin voimassaolo.

Henkilökortin hinta

Henkilökortin hintatiedot löydät poliisin verkkosivuilta. Hinta vaihtelee 52 eurosta 95 euroon. Yhdessä passihakemuksen kanssa tehtynä henkilökortin hinta voi pudota alimmillaan 44 euroon.

Henkilökortin hinta nousee korkeammaksi silloin, kun se haetaan paikan päällä tai jos henkilökortti tarvitaan nopeasti.

Katso ilmainen hakemus: Hae lainaa

Henkilökortti ja matkustaminen

Koska henkilökortti on virallinen henkilöllisyystodistus, voi sen kanssa matkustaa myös tiettyihin maihin Suomen ulkopuolelle. Kuvallinen henkilökortti soveltuu matkustamiseen passin sijasta kaikissa EU-maissa. Tämän lisäksi henkilökortti on riittävä henkilöllisyystodistus kaikissa Schengen-maissa, joissa henkilöllisyyttä ei tarkisteta erikseen rajalla.

Henkilökortilla matkustaminen on kätevä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun passi on päässyt vanhenemaan juuri ennen matkaan. Muista kuitenkin aina tarkistaa kohdemaan ajantasainen ohjeistus henkilöllisyystodistuksista.

Passi vai henkilökortti?

Jos mietit hankkiako passi vai henkilökortti, kannattaa sinun aina valita passi. Vaikka henkilökortti on yhtä lailla virallinen henkilöllisyystodistus, ei sillä ole kaikkia samoja ominaisuuksia kuin passilla. Jos matkustat EU-maiden ulkopuolelle, on passi jo siitä syystä pakollinen.

Kuvallinen henkilökortti on kuitenkin hyvä lisä passille, koska näin sinulla on olemassa myös toinen virallinen henkilöllisyystodistus. Tämä voi olla tarpeen mikäli ikinä kadotat passisi tai se varastetaan sinulta.

Henkilökortin voimassaoloaika

Henkilökortti on voimassa enintään 5 vuotta kerrallaan. Henkilökortin voimassaoloaika on vain 5 vuotta, jotta siinä oleva kuva ei pääse vanhentumaan tunnistamattomaksi ja jotta henkilökorttien sirut tulee päivitettyä tasaisin väliajoin. Tällä suojellaan ihmisten tietoturvaa.

Väliaikainen henkilökortti taas on voimassa enintään 4 kuukautta sen myöntämisestä. Väliaikaisella henkilökortilla ei voi kuitenkaan matkustaa, eikä sitä voi käyttää sähköiseen asiointiin siitä puuttuvan sirun takia.

Lue aiheesta: Lainojen yhdistäminen

Usein kysytyt kysymykset

Kumpi on parempi passi vai henkilökortti?

Passi on henkilökorttia monipuolisempi matkustusasiakirja, koska sillä voi matkustaa kaikkiin maihin. Henkilökorttia voi käyttää matkustusasiakirjana vain tietyissä maissa, kuten EU-maissa.

Mihin henkilökortilla voi matkustaa?

Henkilökortilla voi matkustaa kaikkiin EU- ja Schengen-maihin.

Roosa
Päivitetty: 2024-06-05

Roosa on kauppatieteiden maisteri pääaineenaan kansainvälinen liiketoiminta ja tuottaa asiantuntevaa sisältöä Rahalaitoksen lukijoille. Hän haluaa tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäiseen taloudenhallintaan.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää