Suomen kesätapahtumat

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Kesä on jälleen saapunut Suomen maalle tuoden mukanaan pitkän odotetut kesätapahtumat! Pitkän talven jälkeen aurinko valaisee taivaan, luonto herää eloon ja suomalaiset valmistautuvat innolla nauttimaan kesän riemukkaasta tarjonnasta. 

Olipa kyseessä musiikkifestivaali, perinteinen juhannusjuhla tai jännittävä urheilutapahtuma, Suomen kesätapahtumat tarjoavat unohtumattomia kokemuksia ja sykähdyttäviä hetkiä niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. 

Tämän artikkelin myötä sukellamme Suomen kesätapahtumien kiehtovaan maailmaan, tutustumme monipuoliseen tarjontaan ja inspiroidumme lämpimän kauden juhlahumusta. Valmistaudu siis yhdessä kanssamme nauttimaan kesästä täysillä ja tekemään unohtumattomia muistoja Suomen upeimpien kesätapahtumien parissa!

Kesän festarit 2024

Suomessa on vuosittain kymmeniä festivaaleja, joista suurin osa sijoittuu kesäkuukausille. Tapahtumia piisaa toki ympäri vuoden, mutta tähän artikkeliin olemme laatineet hyvän kattauksen eri musiikkityylien festareita, joihin voit osallistua kesän aikana.

Musiikkia pääset festivaaleilla kuulemaan laidasta laitaan ja tapahtumapaikkoja löytyy niin Etelä-, Pohjois-, Itä- kuin Länsi-Suomestakin. Katso alla oleva listaus ja löydä mieleisesi festari kesälle 2024.

Rock festarit

Rock-musiikki on vahvasti läsnä Suomen kesäfestarikartalla, ja rock-fanit pääsevät nauttimaan useista mahtavista festivaaleista ympäri maata. Ruisrock Turussa ja Provinssi Seinäjoella ovat kaksi tunnetuinta rock-festivaalia, jotka keräävät valtavan määrän musiikin ystäviä vuosittain. 

Näillä festareilla voi kokea jännittävän rock-tykityksen kotimaisten ja kansainvälisten huippuartistien esittämänä. Tänä päivänä kummatkin ja erityisesti Ruisrock ovat laajentaneet musiikkitarjontaansa monipuolisemmaksi.

Kyseisten klassikkofestareiden lisäksi muita mainitsemisen arvoisia rock-festivaaleja ovat esimerkiksi Rockfest Hyvinkäällä, John Smith festivaali Laukaalla, Qstock Oulussa ja Porispere Porissa.

Pop festarit

Pop-musiikki on valloittanut maailman, ja Suomi ei ole poikkeus. Suomen kesäfestarit tarjoavat myös upeita pop-musiikin tapahtumia, joissa voi nauttia tarttuvista kappaleista ja energisistä esityksistä. Flow Festival Helsingissä on yksi suosituimmista pop-musiikin festivaaleista, joka yhdistää monipuolisen musiikin lisäksi myös taiteen ja kulttuurin elementtejä. 

Lisäksi Ilosaarirock Joensuussa, Suomipop festivaali Jyväskylässä, Tammerfest Tampereella ja Sideways Helsinki:ssä tarjoavat unohtumattomia pop-musiikin hetkiä.

Metal festarit

Metallimusiikki on löytänyt vankan jalansijan Suomen festarikalenterista. Metallifanit voivat päästää sisäisen pimeyden valloilleen useilla Suomen metallifestivaaleilla. Tuska Open Air Helsingissä on yksi tunnetuimmista metallifestivaaleista, joka kerää metallimusiikin ystäviä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. 

Lisäksi Nummirock Kauhajoen Suvilahdessa, Hellsinki Helsingissä ja Saarihelvetti Tampereella tarjoavat täyden annoksen raskasta musiikkia ja mukaansatempaavaa tunnelmaa.

Rap festarit

Rap-musiikki on kasvattanut suosiotaan viime vuosikymmenien ajan Suomessa, ja rap-festarit ovat vakiinnuttaneet paikkansa kesätapahtumien joukossa. Blockfest Tampereella on yksi Suomen suurimmista ja arvostetuimmista rap-festivaaleista, joka kerää kotimaisia ja kansainvälisiä rap-artisteja ja heidän fanejaan yhteen. 

Blockfestien lisäksi myös Hämeenlinnan Mellakka festival sekä Kuopion Hoodfest tarjoavat hiphopin ja rapin ystäville unohtumattomia keikkoja ja hyvää fiilistä.

Juhannusfestarit

Juhannuksen voi nykypäivänä viettää hyvillä mielin niin kotona, mökillä, kaupungilla, leirintäalueella kuin festareillakin. Juhannuksen aikaan festareita on sekä pieniä ja isoja ja niitä löytyy jokapuolelta Suomea.

Tunnetuimpia juhannusfestareita on Himos Juhannus Jämsässä, Tahkon Juhannus Kuopion liepeillä sekä Raumanmeren Juhannus Raumalla. Mikäli haluat lukea kyseisistä festareista tarkemmin, suosittelemme lukemaan artikkelimme aiheesta juhannus.

Muut festarit

Kesän festarit Suomessa tarjoaa edellämainittujen lisäksi laajan musiikkikirjon eri genreistä. esimerkiksi Pori Jazz, joka yhdistää jazzin ja bluesin, on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkitapahtumista. 

Himoksella pääsee taas nauttimaan kesän aikana esimerkiksi 90-luvun tanssimusiikista Jysäri festivaaleilla sekä iskelmämusiikista Iskelmä fetivaaleilla. Lisäksi Seinäjoen Solar Sound festarit tarjoavat monipuolisen ohjelman urbaania ja elektronista musiikkia, kun taas Tampereen Lost in Music keskittyy uusiin nouseviin artisteihin eri genreissä.

Suomen kesäfestarit ovat täynnä musiikin riemua ja tunnelmaa. Riippumatta siitä, mikä musiikkityyli sytyttää, Suomen festarikalenterista löytyy tapahtumia jokaiseen makuun. Musiikin ystävät voivat valita suosikkifestivaalinsa ja kokea ikimuistoisia hetkiä mahtavan musiikin, ystävien seurassa ja festaritunnelmassa. Suosittelemme tutustumaan Suomen kesäfestarikalenteriin ja varaamaan liput ajoissa – kesän musiikkielämykset odottavat!

Tapahtumakalenteri 2024

Musiikkifestarit eivät ole kuitenkaan ainoa tapa viettää kesää Suomessa. Maassamme pidetään kesän ajan lähes jatkuvasti kulttuuritapahtumia, jotka liittyvät esimerkiksi taiteeseen, historiaan, ruokaan tai juomiin.

Alle olemme koostaneet pienen listan siitä, mihin sinä voit tänä tai tulevana kesänä suunnata, mikäli mielit nauttia festareista, kulttuuritapahtumista tai ruokatapahtumista

Kesäkuu:

Kesäkuun musiikkifestarit: Rockfest Hyvinkäällä, Sideways Helsingissä, Madfest Runnissa, Saaristo Open, Kaarinassa, Soundfest Lahdessa, Freesi Fest Liedossa, LPRHC Fest Lappeenrannassa, Sun Pampas Ylivieskassa, Tuhdimmat Tahdit Tampereella, Varjo Oulussa, Kuopio tanssii ja soi Kuopiossa, Rantafest Vuolenkoskella, Nummirock Kauhajoella sekä Valtteri festivaali Tampereella.

Kesäkuu aloittaa kesätapahtumien vilkkaan kauden Suomessa. Tänä aikana järjestetään festareiden lisäksi useita kulttuuritapahtumia, konsertteja ja urheilutapahtumia. Esimerkiksi Helsinki-päivä 12. kesäkuuta on kaupunkijuhla, joka täyttää pääkaupungin erilaisilla tapahtumilla ja aktiviteeteilla. 

Koko perheelle suunnatut festivaalit, kuten Lasten Festivaali Helsingissä, tarjoavat hauskaa ohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille. Kesäkuussa järjestetään myös useita kulttuurifestivaaleja, kuten Tampereen Teatterikesä, joka esittelee teatterin eri muotoja ja tuottaa lukuisia esityksiä ympäri kaupunkia.

Heinäkuu:

Heinäkuun musiikkifestarit: Provinssi Seinäjoella, Iskelmä festivaali Himoksella ja Porissa, U Nation Helsingissä, Tuska Helsingissä, Puistoblues Järvenpäässä, Puistojuhlat Jyväskylässä, Jysäri Himoksella, Rantajamit Lohjalla, Wanaja festival Hämeenlinnassa, Pori Jazz Porissa, Ruisrock Turussa, Suomipopit Jyväskylässä ja Oulussa, Suonenjoen Mansikkakarnevaalit Suonenjoella, Ilosaarirock Joensussa, John Smith Laukaassa, Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali Urjalassa, Karjurock Uudessakaupungissa, Tikkurila festivaali Vantaalla, Tammerfest Tampereella, Mellakka Festival Hämeenlinnassa, Twin City Festival Torniossa, Kumpurock Siilinjärvellä, Voodoo Rock Liedossa, Kotkan Meripäivät Kotkassa, Työväen musiikkitapahtuma Valkeakoskella, Kuopiorock Kuopiossa, Raahen Rantajatsit Raahessa, Kokkolan viinijuhlat Kokkolassa, Puistossa! -festivaali Laukaassa sekä Qstock Oulussa.

Heinäkuu on täynnä tapahtumia ja festivaaleja ympäri Suomea. Festareiden lisäksi myös kulttuuritapahtumat, kuten Savonlinnan Oopperajuhlat, Mäntän kuvataideviikot sekä Seinäjoen tangomarkkinat, houkuttelevat musiikin ja taiteen ystäviä ympäri maailmaa. 

Elokuu:

Elokuun musiikkifestarit: Epäjohdonmukaisten tanssiaiset Kuusamossa, Puumalan siltakemmakat Puumalassa, Vaasa Festival Vaasassa, Power Festival Järvenpäässä, Porispere Porissa, Saarihelvetti Tampereella, Dark river festival Kotkassa, Rauma Blues Raumaalla, Hellsinki metal festival Helsingissä, Himos metal festival Himoksella, Kaukas EloFolk Hyvinkäällä, Solar Sound Seinäjoella, TAGi on POP Espoossa, Turun Aura Fest Turussa, Flow Festival Helsingissä, Blockfest Tampereella sekä Raasepori festival Tammisaaressa 

Elokuu on täydellinen kuukausi nauttia vielä Suomen kesästä ja osallistua moniin erilaisiin tapahtumiin. Esimerkiksi Turun Musiikkijuhlat tarjoavat korkeatasoista musiikkia eri genreistä, kuten klassisesta musiikista jazzin ja kansanmusiikin kautta nykymusiikkiin. Myös Jyväskylän MM-ralli, Helsingin juhlaviikot, Oulun kansainväliset suurmessut, Hämeen keskiaikamarkkinat sekä ympäri Suomea järjestettävät Venetsialaiset houkuttelevat osallistujia nauttimaan vielä loppukesän ulkotapahtumista.

Suomen kesätapahtumat kesäkuusta elokuuhun tarjoavat unohtumattomia elämyksiä kaikenikäisille. Olipa kyseessä kulttuuri, musiikki, urheilu tai perheaktiviteetit, Suomen tapahtumakalenteri pitää huolen siitä, että jokaiselle löytyy jotain mielenkiintoista. Tapahtumat houkuttelevat sekä paikallisia asukkaita että matkailijoita tutustumaan Suomen monipuoliseen tarjontaan ja nauttimaan kesästä täysin siemauksin. Muista tarkistaa ajantasainen tapahtumakalenteri ja varaa paikkasi unohtumattomien kesäelämysten pariin!

PS. Mikäli sinulla on noussut yllättävä tarve lisäbudjetille kesää varten, voit maksutta kokeilla kilpailuttaa Rahalaitoksen kautta itsellesi sopiva lomalaina.

Mikäli taas sinun tekee mieli kesän aikana lähteä lomailemaan ulkomaille, muista hoitaa ajoissa passin uusiminen.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tehdä kesällä?

Kesällä kannattaa suunnata hyvien säiden siivittämänä nauttimaan kesätapahtumista. Kesäkuusta elokuuhun Suomessa järjestetään joka viikko useita festareita sekä muita tapahtumia.

Mitä muita tapahtumia on kesällä?

Kesällä 2023 järjestetään festareiden lisäksi muita suuria ja pieniä tapahtumia ympäri Suomen. Tapahtumia kuten Savonlinnan oopperajuhlat, Jyväskylän Rallit, ympäri Suomen järjestettäviä suurmarkkinoita, taidenäyttelyitä ja ruoka- ja viinifestivaaleja riittää joka viikolle.

Mitä festareita kesällä on?

Kesällä järjestetään kymmeniä festivaaleja ympäri Suomen. Näistä tunnetuimpia ovat Provinssi, Ruisrock, Flow festival sekä Ilosaarirock. Lue lisää nähdäksesi kattava listaus festivaaleista.

Milloin on eniten kesätapahtumia?

Suomessa on kesäisin joka viikko tapahtumia. Suurin rypäs festivaaleja ajoittuu heinäkuulle, mutta jokainen löytää varmasti tekemistä ja tapahtumaa itselleen kesäkuusta elokuuhun joka viikolle.

Toni Karinko
Päivitetty: 2024-01-11
Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää