Lainaa ilman takaajia – näin se onnistuu

Moni lainanhakija pitää tärkeänä kriteerinä sitä, että haussa olevalle lainalle ei tarvitse etsiä takaajia. Voit hakea lainaa ilman takaajia Rahalaitokselta.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Rahalaitoksen avulla saat lainapäätöksen heti

Laina ilman takaajia tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että et tarvitse toista henkilöä takaamaan lainaasi, vaan olet yksin vastuussa lainasta ja sen takaisinmaksusta.

Kun takaajia ei tarvita, lainaprosessi sujuu nopeammin ja samalla kynnys hakea lainaa madaltuu. Takaajan löytäminen ei usein ole helppoa, eivätkä kaikki välttämättä edes viitsi lähteä kysymään perheenjäsentä tai ystävää oman lainan takaajaksi.

Monet rahoituslaitokset ja luotonmyöntäjät pystyvät tarjoamaan lainaa ilman takaajia, koska he tarkistavat jo ennalta hakijan maksukyvyn ennen luottopäätöksen tekemistä. Toisin sanoen: saat lainaa vain, jos lainantarjoaja katsoo, että edellytyksesi takaisinmaksulle ovat riittävät.

 

Kun olet hakemassa lainaa ilman takaajia mahdollisimman pienellä korolla, sinun kannattaa aina hakea lainatarjoukset yhdellä kertaa usealta eri luotonmyöntäjältä.

Tässä asiassa sinua auttaa Rahalaitos, joka kilpailuttaa yhdellä hakemuksella lukuisaa lainanmyöntäjää ja auttaa sinua löytämään edullisimman lainan. Vuosien varrella jo kymmenet tuhannet suomalaiset ovat löytäneet kauttamme itselleen soveltuvimman lainan, jolle ei vaadita ulkopuolista takaajaa.

Palvelun käyttäminen ei maksa mitään, eikä se sido sinua mihinkään. Voit siis pyytää lainatarjoukset täysin riskittä ja vasta sen jälkeen arvioida, löytyykö tarjousten joukosta itsellesi sopiva laina ilman takaajia.

Mikäli haluat lisätietoja takaajasta, suosittelemme tutustumaan lainan takaaja -sivuumme.

Miten laina ilman takaajia järjestyy meidän kautta?

Rahalaitoksen kautta voit hakea 500–60 000 euron lainaa 1–15 kuukauden takaisinmaksuajalla. Kun täytät lainahakemuksemme, välitämme sen yhdellä kertaa lukuisalle yhteistyökumppanillemme. Pienissäkin lainasummissa halvimman ja kalleimman tarjouksen ero voi olla suuri, joten kilpailuttamisen merkitystä ei voi liikaa korostaa.

Kun lainaa ilman takaajia haetaan verkosta, myös lainanhakuprosessi sujuu verrattain nopeasti. Yksi hakemus riittää, ja nopeimmillaan voit saada ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin sisällä hakemuksen jättämisestä.

Näet kaikki saamasi tarjoukset Oma Rahalaitos -palvelussa, jossa voit vertailla lainoja ja niiden kustannuksia keskenään. Vaihtoehtojen joukosta voit valita itsellesi soveltuvimman lainan tai halutessasi jättää sen kokonaan ottamatta.

Ilman takaajia myönnettäviä lainoja voit hakea verkkosivuillamme ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Rahat saat tilillesi lainanmyöntäjästä riippuen joko samana päivänä tai viimeistään muutaman arkipäivän kuluessa.

Kuka voi hakea lainaa ilman takaajaa?

Jotta voit hakea ilman takaajia myönnettävää lainaa Rahalaitoksen kautta, sinun tulee täyttää muutama yleinen ehto.

  • Olet vähintään 20-vuotias.
  • Sinulla ei ole julkisia merkintöjä maksuhäiriöistä.
  • Tulosi ovat yli 7200 euroa vuodessa.

Mikäli tarvitset rahoitusta ja sinulla on maksuhäiriöitä tai olet menettänyt luottotietosi, voit lukea täältä lisää aiheesta kuinka saada luottotiedot takaisin.

Mikäli täytät yllä listatut kriteerit voit hakea Rahalaitoksen kautta lainaa heti.

Millaiset korkokulut ilman takaajia myönnettävissä lainoissa on?

Lainojen korot ja kulut määräytyvät kunkin lainanmyöntäjän ehtojen mukaisesti, mutta voit tehdä alustavaa vertailua hakemuslomakkeen laskurin avulla. Alla yksi esimerkki:

  • Lainasumma 2000 euroa.
  • Takaisinmaksuaika 2 vuotta.
  • Kuukausierä 93 euroa.
  • Korkokulut 224 euroa.
  • Takaisin maksettava summa kokonaisuudessaan 2224 euroa.

Lainojen todellisissa vuosikoroissa voi kuitenkin olla hyvinkin suuria yksilökohtaisia eroja. Tästä syystä laina ilman takaajia kannattaa aina kilpailuttaa, jotta pystyt vertailemaan eri vaihtoehtojen kustannuksia ja löytämään lainan mahdollisimman pienellä korolla.

Lainahakemuksen täyttäminen on aina 100% ilmaista ja riskitöntä

Lainojen hakeminen Rahalaitoksen kautta on aina ilmaista, eikä hakemuksen täyttäminen sido sinua mihinkään. Täytä siis hakemus, tarkastele tarjoukset rauhassa läpi ja valitse sen jälkeen itsellesi soveltuvin lainavaihtoehto.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-17

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi hakea lainaa ilman takaajia?

Rahalaitos ei vaadi asiakkailtaan takaajia. Voit hakea lainaa jos täytät perusehdot: vähintään 20 vuotias, kotiosoitteesi on ollut Suomessa vähintään viimeiset 36 kuukautta, sinulla on säännölliset tulot, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintää. Lainanhakijalta vaaditaan myös voimassaoleva sähköpostiosoite sekä puhelinnumero.

Kuinka laina ilman takaajaa eroaa takaajan kanssa haetusta?

Jos lainalla on takaaja, on myös lainanantajan riski lähtökohtaisesti pienempi, sillä olette yhteisvastuussa otetusta lainasta. Tämä tarkoittaa usein pienempää korkoa. Kilpailuttamalla lainat Rahalaitoksen avulla voit omalta osaltasi varmistaa, että saat lainan mahdollisimman kilpailukykyisellä korolla.

Kuinka paljon lainaa ilman takaajaa pystyn nostamaan?

Voit hakea kaikkia Rahalaitoksen kilpailuttamia lainoja ilman takaajia. Voit siis hakea lainaa jopa 70 000 euroon asti ilman takaajaa.

Kuinka nopeasti saan lainan ilman takaajaa tilille?

Kun lainalla ei ole takaajaa tai vakuutta voidaan lainahakemukset myös käsitellä hyvin nopeasti. Parhaassa tapauksessa voit saada lainarahat tilillesi jopa saman päivän aikana hakemuksen hyväksymisestä.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa ilman takaajia Rahalaitokselta?

Ikä:
Olethan vähintään 20-vuotias.

Tulot:
Vähintään 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:
Voit hakea kauttamme lainaa ilman takaajia 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:
Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Vakuudet:
Voit hakea lainaa ilman takaajia ja vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää