Vuokravakuuslaina - lainaa takuuvuokraan
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Vuokravakuuslaina – Lainaa takuuvuokraan

Muutettaessa uuteen asuntoon saattaa eteen tulla hankala tilanne, kun pitää miettiä miten takuuvuokraan tarvittava vuokravakuus järjestetään. Jos omat säästöt eivät riitä takuuvuokran maksamiseen, voi olla järkevää ottaa vuokravakuuslaina.

Vuokranantajat harvoin joustavat takuuvuokran määrästä, jolloin vuokrasopimusta ei synny ennen kuin vakuus on maksettu tilille asianmukaisesti. Tämä on ihan ymmärrettävää, koska vuokravakuus on vuokranantajalle erittäin tärkeä turva niissä tapauksissa, joissa vuokralainen aiheuttaa asunnolle vahinkoa tai jättää vuokran maksamatta.

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Mikä on takuuvuokra eli vuokravakuus?

Takuuvuokra on rahasumma, joka maksetaan vuokranantajan tilille tai pankin vuokravakuustilille vakuudeksi vuokratun asunnon kuukausivuokran maksamatta jättämisen tai asunnolle aiheutuneiden vahinkojen varalle. Useimmiten takuuvuokran suuruus on 1–3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Takuuvuokran lisäksi heti muuton yhteydessä maksetaan usein myös ensimmäisen asumiskuukauden vuokra. Uuteen vuokra-asuntoon muuttavalta voidaan pyytää näin ollen yhteensä jopa neljän kuukauden vuokraa vastaava summa.

Milloin vuokravakuus palautetaan?

Vuokravakuudeksi maksettu summa palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä edellyttäen, että asunto on siinä kunnossa kuin vuokrasopimuksessa on sovittu. Esimerkiksi huonosti suoritettu loppusiivous tai tahallaan asunnolle aiheutetut vahingot ovat asioita, joiden korjaamiseen voidaan käyttää vuokravakuutta.

Vuokravakuus on periaatteessa vuokralaisen omaa rahaa, joka on vain säilytyksessä vuokranantajan tilillä. Vuokravakuus kannattaa tallettaa erilliselle vuokravakuustilille, näin rahasumma voi kasvattaa korkoa vuosien aikana. Vuokravakuustilin ottamiseen liittyviä asioita kannattaa tiedustella pankista.

Vuokranantaja voi käyttää vuokravakuutta esimerkiksi seuraaviin asioihin:

  • asunnosta löytyneiden ilkivallan jälkien korjaamiseen
  • maksamattomien vuokrien kuittaamiseen
  • laiminlyödyn loppusiivouksen maksamiseen

Miten haen vuokravakuuslainaa?

Vuokravakuutta ei ole pakko maksaa yhdellä kertaa.  Jos takuuvuokraan ja muuttokuluihin ei löydy riittävästi säästöjä, voi laina vuokravakuuden maksamiseen osoittautua järkeväksi ratkaisuksi.  Vuokravakuuslainaa on saatavilla hyvinkin nopeasti ja helposti kun sitä tarvitaan. Jos asunto vaikuttaa juuri oikealta, ei tilaisuuden kannata antaa mennä sivu suun takuuvuokran takia.

Vuokravakuuslainan voi maksaa pois itselleen sopivissa kuukausierissä. Vuokravakuuslaina on vakuudetonta lainaa, ja sen voi myös maksaa takaisin alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin ilman lisäkuluja.

Tarpeeseesi sopivan vuokravakuuslainan löydät helposti Rahalaitos.fi palvelun avulla. Samalla kilpailutat lainan jopa 25 pankilla ja lainanmyöntäjällä ja varmistut tarjotun lainan kilpailukykyisyydestä vertaamalla saamiasi tarjouksia.

Täyttämällä hakulomakkeen vuokravakuuslainaa varten Rahalaitos.fi -palvelussa saat muutamassa minuutissa lainatarjoukset nähtäväksesi ja vertailun jälkeen valitset parhaiten tarpeeseesi sopivan vuokravakuuslainan ja rahat ovat tililläsi jopa samana päivänä.

 

Kannattaa muistaa, että vuokravakuustilille talletettu rahasumma on käytettävissäsi myös jatkossa jos vaihdat asuntoa, kun pidät vuokra-asunnon mahdollisimman hyvässä kunnossa ja hoidat vuokranmaksun ajallaan.

 

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme