Vuokravakuuslaina – Lainaa takuuvuokraan

Muutettaessa uuteen asuntoon saattaa eteen tulla hankala tilanne, kun pitää miettiä miten takuuvuokraan tarvittava vuokravakuus järjestetään. Jos omat säästöt eivät riitä takuuvuokran maksamiseen, voi olla järkevää ottaa vuokravakuuslaina.

Vuokranantajat harvoin joustavat takuuvuokran määrästä, jolloin vuokrasopimusta ei synny ennen kuin vakuus on maksettu tilille asianmukaisesti. Tämä on ihan ymmärrettävää, koska vuokravakuus on vuokranantajalle erittäin tärkeä turva niissä tapauksissa, joissa vuokralainen aiheuttaa asunnolle vahinkoa tai jättää vuokran maksamatta.

Lainahakemus

Kilpailuta lainat vuokravakuuslainaa varten

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Mikä on takuuvuokra eli vuokravakuus?

Takuuvuokra on rahasumma, joka maksetaan vuokranantajan tilille tai pankin vuokravakuustilille vakuudeksi vuokratun asunnon kuukausivuokran maksamatta jättämisen tai asunnolle aiheutuneiden vahinkojen varalle. Useimmiten takuuvuokran suuruus on 1–3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Takuuvuokran lisäksi heti muuton yhteydessä maksetaan usein myös ensimmäisen asumiskuukauden vuokra. Uuteen vuokra-asuntoon muuttavalta voidaan pyytää näin ollen yhteensä jopa neljän kuukauden vuokraa vastaava summa.

 

Milloin vuokravakuus palautetaan?

Vuokravakuudeksi maksettu summa palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä edellyttäen, että asunto on siinä kunnossa kuin vuokrasopimuksessa on sovittu. Esimerkiksi huonosti suoritettu loppusiivous tai tahallaan asunnolle aiheutetut vahingot ovat asioita, joiden korjaamiseen voidaan käyttää vuokravakuutta.

Vuokravakuus on periaatteessa vuokralaisen omaa rahaa, joka on vain säilytyksessä vuokranantajan tilillä. Vuokravakuus kannattaa tallettaa erilliselle vuokravakuustilille, näin rahasumma voi kasvattaa korkoa vuosien aikana. Vuokravakuustilin ottamiseen liittyviä asioita kannattaa tiedustella pankista.

Vuokranantaja voi käyttää vuokravakuutta esimerkiksi seuraaviin asioihin:

  • asunnosta löytyneiden ilkivallan jälkien korjaamiseen
  • maksamattomien vuokrien kuittaamiseen
  • laiminlyödyn loppusiivouksen maksamiseen

Miten haen vuokravakuuslainaa?

Vuokravakuutta ei ole pakko maksaa yhdellä kertaa.  Jos takuuvuokraan ja muuttokuluihin ei löydy riittävästi säästöjä, voi laina vuokravakuuden maksamiseen osoittautua järkeväksi ratkaisuksi.  Vuokravakuuslainaa on saatavilla hyvinkin nopeasti ja helposti kun sitä tarvitaan. Jos asunto vaikuttaa juuri oikealta, ei tilaisuuden kannata antaa mennä sivu suun takuuvuokran takia.

Vuokravakuuslainan voi maksaa pois itselleen sopivissa kuukausierissä. Rahalaitoksen kautta haettava vuokravakuuslaina on vakuudeton laina ja sen voi myös maksaa takaisin alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin ilman lisäkuluja. Voit tutustua tästä lisää aiheeseen lainan vakuus.

Tarpeeseesi sopivan vuokravakuuslainan löydät helposti Rahalaitos.fi palvelun avulla. Samalla kilpailutat lainan lukusialla pankilla ja lainanmyöntäjällä ja varmistut tarjotun lainan kilpailukykyisyydestä vertaamalla saamiasi tarjouksia.

Täyttämällä hakulomakkeen vuokravakuuslainaa varten Rahalaitos.fi -palvelussa saat muutamassa minuutissa lainatarjoukset nähtäväksesi. Jos lainavertailu johtaa tarpeeseesi sopivan vuokravakuuslainan löytymiseen ja sopimuksen allekirjoitukseen, ovat rahat tililläsi jopa samana päivänä.

Kannattaa muistaa, että vuokravakuustilille talletettu rahasumma on käytettävissäsi myös jatkossa jos vaihdat asuntoa, kun pidät vuokra-asunnon mahdollisimman hyvässä kunnossa ja hoidat vuokranmaksun ajallaan.

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-02-17

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Mikä on vuokravakuus?

Vuokravakuus eli takuuvuokra on ikään kuin vuokranantajalle vuokralla asumisen ajaksi maksettava pantti. Vakuutta voidaan käyttää korvauksena, mikäli vuokralainen aiheuttaa asunnolle vahinkoa tai jättää vuokran maksamatta.

Paljonko on vuokravakuus?

Vuokravakuuden määrittelee vuokranantaja ja se on yleensä 1-3 kuukauden vuokraa vastaava summa. Summa palautetaan poismuuton yhteydessä vuokralaisen tilille, mikäli vakuutta ei tarvitse käyttää.

Mikä on vuokravakuuslaina?

Vuokravakuuslaina on laina, joka otetaan kattamaan uuteen asuntoon muutettaessa maksettava vuokravakuus, mikäli omat säästöt eivät vakuuteen riitä.

Miten haen vuokravakuuslainaa?

Vuokravakuuslainaa haet kätevästi Rahalaitoksen sivuilta valitsemalla tarvitsemasi summa ja haluamasi takaisinmaksuaika. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja saat lainapäätöksen sekä ensimmäiset tarjoukset saman tien. Sopivan tarjouksen valittuasi saat lainarahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea vuokravakuuslainaa Rahalaitokselta?

Ikä:
20-vuotta täyttäneet

Tulot:
Yli 600 € kuukaudessa tienaavat

Haettava lainamäärä:
Lainasummat 500 €:sta aina 60 000 € asti

Maksuhistoria:
Ei julkisia maksuhäiriömerkintöjä

Vakuudet:
Vakuuksia tai takaajia ei tarvita

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää