Palkka on työntekijälle kuuluva korvaus työstä

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Vaikka palkan ei kuuluisi olla ainoa syy töissä käymiseen, on sillä kuitenkin olennainen merkitys. Säännölliset tulot mahdollistavat omasta hyvinvoinnista huolehtimisen ja rahan käyttämisen itselle tärkeisiin asioihin. Palkkaan liittyy kuitenkin useita seikkoja, jotka on tärkeää ymmärtää väärinkäsitysten ehkäisemiseksi.

 

 

Mistä palkka koostuu?

Lyhyesti sanottuna palkka tarkoittaa rahallista korvausta tehdystä työstä. Palkan suuruus vaihtelee työpaikan mukaan, mutta useilla aloilla on käytössä työehtosopimukset, jotka määrittelevät palkkatason kyseisellä alalla.

Palkan perusteena voi olla sovittu kuukausi- tai tuntipalkka. Se voi myös perustua työn suoritukseen tai tulokseen. Nämä perusteet tulisi aina ilmetä työsopimuksesta.

Palkanmaksu tapahtuu usein kerran kuukaudessa, mutta palkka voidaan myös maksaa esimerkiksi kahden viikon välein. Työsopimuksesta tulee käydä ilmi palkkapäivä, jolloin palkkasi kuuluu näkyä tilillä.

Palkan suuruus vaihtelee

Suomessa ei ole käytössä yleistä minimipalkkaa, vaan työehtosopimukset määrittelevät vähimmäispalkan tietyllä alalla. Ne eivät kuitenkaan estä työnantajaa maksamasta sopimusta korkeampaa palkkaa. Kaikilla aloilla ei ole käytössä työehtosopimuksia, jolloin palkan tulee olla kohtuullinen tehtyyn työhön nähden.

On tärkeää huolehtia, että saat sinulle kuuluvaa palkkaa, joten oma palkka on hyvä tarkistaa työehtosopimuksesta ennen uuden työsopimuksen allekirjoittamista.

Palkan lisäksi jotkut työnantajat tarjoavat erilaisia työsuhde-etuja, jotka voivat pitää sisällään lounas-etuja, liikunta- ja kulttuurietuja tai muita rahanarvoisia etuja. Tarjotuista työsuhde-eduista voi koostua merkittävä rahanarvoinen hyöty, joten ne kannattaa huomioida kokonaisansioita arvioidessa.

Palkan suuruuteen vaikuttaa myös tiettyjä työn kannalta olennaisia asioita, kuten:

  • Työn vaativuus
  • Työntekijän koulutus ja osaaminen
  • Työntekijöiden saatavuus
  • Yrityksen taloudellinen tilanne
  • Yleiset markkinoiden palkkatrendit

Mikä on bruttopalkka?

Monille on epäselvää, mikä on bruttopalkka ja mikä taas nettopalkka. Bruttopalkka on se palkkasumma, joka on merkitty työsopimukseesi. Bruttopalkka ei kuitenkaan ole se summa, jonka saat jokaisen palkanmaksun yhteydessä omalle pankkitilillesi.

Bruttopalkasta vähennetään verojen ennakkopidätys ja kaikki muut pakolliset lakisääteiset maksut. Näitä ovat esimerkiksi pakolliset työeläke- ja työttömyysturvamaksut.

Työnhaussa puhutaan yleisesti bruttopalkasta. Se helpottaa palkkojen vertailua, koska työnhakijana voit vertailla eri työpaikkojen tarjoamia bruttopalkkoja keskenään. Pidä myös mielessä, että palkkatoivetta kertoessasi sinun kuuluu puhua bruttopalkasta.

Miten lasketaan nettopalkka?

Bruttopalkasta otettavien pakollisten maksujen ja verojen jälkeen jäljelle jäävä summa on nettopalkka. Nettopalkka on se rahasumma, joka pankkitilillesi kilahtaa palkkapäivänä.

Nettopalkkaan vaikuttaa olennaisesti yksilön tuloveron suuruus ja tästä syystä saman bruttopalkan tienaavilla henkilöillä nettopalkan suuruus voi vaihdella. Tämän lisäksi nettopalkkaan vaikuttaa sosiaaliturvamaksut ja mahdolliset verovähennykset, jotka voivat myös vaihdella.

Helpoiten näet nettopalkkasi palkanmaksun yhteydessä saapuvasta palkkalaskelmasta, johon on eritelty kaikki bruttopalkastasi vähennettävät maksut. Tuloveron näet aina suoraan verokortistasi.

Tulovero vaikuttaa olennaisesti nettopalkan suuruuteen

Nettopalkkaa laskiessa sinun täytyy huomioida oma tuloveroprosenttisi, jonka mukaan tuloveron ennakkopidätys otetaan palkastasi. Tuloveroprosentti määräytyy sen mukaan, millaiset arvioit sinulla on omista tuloistasi koko vuoden aikana.

Veroprosenttiin vaikuttaa myös muita tekijöitä, kuten ikä, asuinpaikka, ja kuulutko kirkkoon. Saman bruttopalkan tienaavat työntekijät, jotka asuvat eri paikkakunnilla ja joiden koko vuoden tulot eroavat toisistaan selkeästi, voivat päätyä saamaan hyvinkin erilaiset nettopalkat.

Myös tulojen muutos kesken verokauden ja tästä aiheutuva tuloveroprosentin nostaminen pienentää saatavaa nettopalkkaa. Tästä syystä nettotulojen vertailu ei anna realistisia tuloksia tulojen eroista.

Loma-ajan palkka vai lomakorvaus?

Työntekijä on oikeutettu saamaan joko loma-ajan palkkaa loman ajalta tai lomakorvausta, mikäli lomia ei pidetä. Lomia kertyy vuosittain ajalta 1.4–31.3.

Lomien kertymiseksi tiettyjen ehtojen tulee täyttyä työsuhteessa. Työntekijän on oltava kuukauden aikana töissä vähintään 14 päivänä ja kuukauden työmäärä on oltava vähintään 35 tuntia.

Ehdot täyttäviltä kuukausilta lomapäiviä kertyy 2, kun työsuhde on kestänyt alle vuoden ja 2,5 päivää, kun työsuhde on kestänyt enemmän kuin vuoden. Loma-ajan palkka kannattaa tarkistaa omasta työehtosopimuksesta, koska ehdoissa voi olla eroja.

Lyhyissä työsuhteissa, joissa vuosilomia ei ehditä pitää, voidaan loma-ajan palkan sijaan maksaa lomakorvausta, joka on rahallinen korvaus pitämättömistä lomista.

Miten sairasloman palkka määritellään?

Sairastuessa työntekijän turvana on sairasloman palkka. Ensimmäinen sairauspäivä on palkaton, mutta seuraavan 9 päivän ajalta työntekijä saa täyden palkan, kunhan työsuhde on kestänyt yli kuukauden. Alle kuukauden kestävissä työsuhteissa sairasloman palkka on 50 % täydestä palkasta.

Tuntipalkalla oleville työntekijöille taas maksetaan sen mukaan, minkä verran tunteja sairasloman aikana olisi ollut. Monet työehtosopimukset tarjoavat kuitenkin pidennettyä sairasloman palkkaa, joten oman alan työehtosopimukseen kannattaa tutustua myös tässä asiassa.

Sairasloman palkkaa varten tarvitset usein lääkärintodistuksen, varsinkin jos sairaana olo pitkittyy.

Oikeuttaako lomautus palkkaan?

Lomautuksen ajalta työntekijä ei saa palkkaa ollenkaan. Lomautus tarkoittaa, että työnantaja keskeyttää työn ja palkanmaksun väliaikaisesti, mutta työsuhde pysyy edelleen voimassa.

Lomautuksen yhteydessä palkka loppuu, mutta lyhyt lomautus kerryttää edelleen lomapäiviä. Jos tulot loppuvat lomautuksen takia pidemmäksi aikaa, voit hakea lomautuksen ajalta työttömyystukea Kelalta.

Lomautusajan palkka ja sen maksu voi vaihdella työehtosopimusten mukaan, joten nämä kannattaa tarkistaa omasta työehtosopimuksesta selkeyden vuoksi.

Usein kysytyt kysymykset

Milloin palkka maksetaan?

Palkka maksetaan työsopimuksessa määriteltynä päivänä. Se maksetaan usein kuukausittain, mutta joissain työsopimuksessa on sovittu palkanmaksusta kahden viikon välein. Molemmissa tapauksissa palkka näkyy tilillä viimeistään palkanmaksupäivänä.

Milloin palkka näkyy tilillä?

Työsopimuslaki määrää, että palkka on oltava työntekijän tilillä viimeistään palkanmaksupäivänä. Palkanmaksupäivän osuessa viikonlopulle tai pyhäpäivälle, maksetaan palkka yleensä edellisenä arkipäivänä.

Toni
Päivitetty: 2024-05-10
Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää