talous/hakeako-yrityslaina-perinteisesti-pankista-vai-nopeasti-ilman-vakuuksia

Hakeako yrityslaina perinteisesti pankista vai nopeasti suoraan netistä?

Useimmilla yrityksillä on jossain vaiheessa tarvetta lisärahoitukselle. Tarve voi tulla suunnitellusti kasvua haettaessa tai liiketoimintaa kehitettäessä tai yllättäen esimerkiksi rikkoutuneiden koneiden korvausinvestointina. Yrityslainaa on perinteisesti haettu tutuista pankeista, mutta myös yrityslainojen osalta kilpailukenttä on muuttunut viime vuosina.

Pankkilaina on tutuin yritysrahoituksen muoto

Pankkilaina perinteisestä kivijalkapankista on edelleen suosituin ulkoisen rahoituksen muoto yrityksille. Luottamuksellisen suhteen oman pankkikumppanin kanssa uskotaan edelleen tuovan joustoa tiukan paikan tullen. Jos yrityksellä on käytettävissään reaalivakuuksia esimerkiksi kiinteistöjen muodossa, on pankkilaina yleensä edullisin rahoitusmuoto.

Perinteisen pankkilainan haasteita ovat usein lainaprosessin hitaus ja erilaiset selvitykset paperilla tai henkilökohtaisissa tapaamisissa pankin kanssa. Myös uusilla yrityksillä, joilla ei ole tarjota reaalivakuuksia voi olla vaikeuksia saada tarvitsemaansa lainaa pankista.

Käytännössä pankkilainassa tarvitaan lähes aina reaalivakuuksia, jotka voivat olla voivat olla joko yrityksen tai yrittäjän henkilökohtaista omaisuutta. Nämä voivat olla kiinteistöjä, arvopaperiomistuksia tai vaikkapa eläkesäästöjä. Jos yritys ei selviydy lainan takaisinmaksusta, voi pankki lunastaa vakuuden itselleen, muuttaa sen rahaksi ja pienentää näin luottotappion riskiä.

Vakuudettomat yrityslainat digipankeilta ovat lisääntyneet

Yritysrahoituksessakin on digitaalisen murroksen myötä lisääntynyt nopeiden vakuudettomien lainojen käyttö viime aikoina. Nopeus konkretisoituu tarjouksen saannin ja lainan nostamisen tapahtuessa jopa saman päivän aikana hakemuksen täyttämisestä. Lisäksi vakuudettomat yrityslainat on helppo ja nopea kilpailuttaa lainankilpailutuspalvelussa, joka kerää hetkessä tarjoukset useilta yrityslainaa tarjoavilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

Verkon kautta haettavien yrityslainoihin ei tarvita reaalivakuuksia lainkaan, mikä helpottaa hakuprosessia. Vakuudettomissa lainoissa lainasta vastaa yrityksen lisäksi hakijana toimiva yrityksen vastuuhenkilö.

Vakuudettomissa lainoissa lainansaantikriteerit perustuvat kokonaisarvioon ja esimerkiksi vasta perustettujen yritysten rahoitus onnistuu helpommin kuin perinteisissä pankeissa.

Yrityslainan kilpailuttaminen säästää kuluja

Sekä perinteisten pankkien että verkossa toimivien rahoittajien lainaehdoissa ja koroissa on suuria eroja. Yrityslainat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta voi olla varma, ettei maksa ylimäärisiä kuluja lainasta.

Yrityslainan kilpailuttaminen ja vertailu Rahalaitoksen tarjoamassa palvelussa on erittäin helppoa. Selkeä hakemuslomake on nopea täyttää eikä erilaisia liitteitä ja kirjallisia dokumentteja tarvita. Lainatarjoukset tulevat kootusti Oma Rahalaitos -palveluun, jossa niiden vertaaminen on helppoa. Lainojen kilpailutus ja vertailu ei sido sinua mihinkään. Laina vahvistetaan vasta, kun olet hyväksynyt allekirjoituksellasi lainanmyöntäjän tarjoamat lainaehdot ja nostanut lainan tilillesi.

Yrityslainan kilpailutus 250 000 € asti
Lainan suuruus
Laina-aika

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme