Lainan takaisinmaksu kerralla - Kannattaako se? - Rahalaitos
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Lainan takaisinmaksu kerralla

Lainaa otettaessa mietitään mikä on sopiva kuukausierä lainan takaisinmaksuun. Usein kuitenkin huomioidaan vaihtoehtoja, joissa laina maksetaan nopeammin tai kerralla takaisin esimerkiksi taloudellisen tilanteen parantuessa.  

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat kulutusluotoille hyvin erilaisia lainaehtoja. Lainaa hakiessa kannattaa lainantarjoaja valita huolellisesti. Nettipalveluista voi hakea lainaa turvallisesti, kunhan muistaa olla tarkkana maksuehtojen ja lainan kustannusten kanssa. Lainojen vertailun tärkeyttä ei voi siis liikaa korostaa.

Rahalaitos tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua eri lainantarjoajiin ja vertailla niiden antamia tarjouksia helposti ja ilman sitoumuksia.

Kuluttajien ottamissa lainoissa on lain mukaan aina oltava mahdollisuus maksaa laina nopeammin tai kerralla takaisin.  Koska kyseessä on lakisääteinen oikeus ei sitä tarvitse välttämättä olla kirjattuna lainasopimukseen. Lainan takaisinmaksu ennakkoon on taloudellisesti kannattavaa, koska mitä lyhyemmäksi laina-aika jää sen vähemmän korkoja ja muita kuluja joutuu maksamaan.

Lainan takaisinmaksu kerralla tai nopeammin kannattaa

Miten lainan takaisinmaksu kerralla käytännössä säästää lainan kustannuksissa? Mitä nopeammin lainan maksaa pois, sitä vähemmän lainasta tarvitsee maksaa korkoja ja muita kuukausittaisia kuluja. Maksamalla lainan pois nopeasti, voit säästää lainakustannuksissa merkittäviä summia. Jos haluat maksaa lainan pois kerralla, tarkista lainan ajankohtainen loppusaldo ennen sen poismaksamista, sillä loppusaldo vaihtelee päivittäin korkojen kertymisen mukaan.

Yksi mahdollinen asia kannattaa huomioida, jos lainan haluaa maksaa nopeammin pois kuin maksusuunnitelmassa on sovittu. Kiinteäkorkoisissa lainoissa voi piillä riski, jota pankit eivät yleensä erikseen mainitse. Pankilla saattaa olla oikeus periä korvauksia lainan loppuun maksamisen ja lainasopimuksen alkuperäisen päättymispäivän väliseltä ajanjaksolta. Nämä käytännöt vaihtelevat pankeista riippuen.  Tämä mahdollisten korvausten periminen koskee siis vain kiinteäkorkoisia lainoja, jotka ovat useimmiten asuntolainoja, joiden korkotaso on suojattu markkinakorkojen nousua vastaan. Kulutusluotoissa, joustoluotoissa tai luottokorteissa riskiä korvauksen maksamiselle ei yleensä ole.

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Lainojen yhdistäminen säästää rahaa, kun maksat korkeakorkoiset lainat pois kerralla

Jos sinulla on useampia lainoja eri lainantarjoajilta, kannattaa pyrkiä etsimään edullinen laina koko summalle ja yhdistämään vanhat lainat yhdeksi. Tällöin vanhat lainat maksetaan kerralla pois ja jatkossa lyhennetään yhtä edullisempaa yhdistelylainaa.  Myös yhden lainan voi kilpailuttaa ja maksaa pois halvemmalla yhdistelylainalla.

Kannattaa siis seurata yleisen korkotilanteen kehitystä ja tarkastella omia lainoja ja niille sovittuja ehtoja. Aika-ajoin on helppo tarkastaa mahdollisuus säästää kilpailuttamalla omat lainat Rahalaitos.fi palvelussa. Näin voi edullisemman tarjouksen saadessaan maksaa vanhan lainan kerralla pois ja säästää lainakuluissa paremmilla ehdoilla saatua lainaa maksamalla.

Kannattaa muistaa, että voit yhdistää lainojen lisäksi usein kalliimmalla korolla olevia luottokorttimaksuja ja osamaksuja ja maksaa ne kerralla pois yhdistelylainalla. Jokaisesta lainasta ja luotosta pitää maksaa korkoja ja usein myös tilinhoitokustannuksia. Lainojen yhdistäminen on rahallisesti kannattavampaa pienempien lainakulujen takia, kuin lyhentää useita lainoja eri luotonmyöntäjille.

Siirry tästä lukemaan lisää aiheesta yhdistelmälaina.

Lainakuluissa voi todella säästää kilpailuttamalla

Maksamalla lainan takaisin etuajassa voi tietysti säästää eniten lainakuluista. Mitä nopeammin lainan maksaa pois, sitä pienemmiksi lainakustannukset jäävät. Aina lainan nopeampi lyhentäminen ei kuitenkaan ole mahdollista, ja tämän takia vaihtoehtoiset tavat säästää lainakustannuksissa kannattaa muistaa. Lainojen kilpailuttamisella ja yhdistämisellä voi säästää suuriakin summia ja siksi muuttuvassa markkinatilanteessa kannattaa aika-ajoin kokeilla palvelussamme saatko nykyistä lainaasi paremmat ehdot juuri tällä hetkellä.

 

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme