Vakuutus turvaa omaisuuden ja terveyden

Vakuutuksen tärkein tavoite on auttaa varautumaan ikäviin tilanteisiin tai yllättäviin vahinkoihin. Jos sinua kohtaa esimerkiksi onnettomuus, tulipalo tai varkaus saat turvaa vakuutuksesta niin taloudellisesti ja vakuutus antaa myös mielenrauhaa, kun tietää, että vaikeissakin tilanteissa ei jää yksi taloudellisen taakan kanssa.

Vakuutuksia on hyvin erilaisia ja niiden avulla voi varautua hyvin monenlaisia vahinkoja varten. Vakuutusta ottaessa kannattaa olla tarkkana, sillä vakuutusten ehdoissa on isoja eroja ja kannattaa varmistua mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tällä sivulla kerromme tietoa vakuutuksista ja vakuutusten kilpailutuksesta. Mitä enemmän sinulla on tietoa erilaisista vakuutuksista, sen varmemmin onnistut valitsemaan juuri itsellesi sopivat vakuutukset.

Miksi vakuutus otetaan?

Vakuutus on tapa hallita erilaisia taloudellisia riskejä. Se auttaa sinua selviytymään rahallisesti mahdollisen vahingon sattuessa. Kun sinulla on vakuutus, et joudu maksamaan vahingosta aiheutuneita kuluja kokonaan itse.

Vakuutuksia on hyvin erilaisia eri riskien varalle. Vakuutuksella turvaat esimerkiksi kodin, ajoneuvot, henkilövahingot sekä matkalla sattuneet vahingot. Ilman vakuutusta voi yllättävä vahinko esimerkiksi ulkomailla tapahtuneen tapaturman vuoksi tulla hyvinkin kalliiksi. Kun tärkeimmät asiat elämässä on vakuutettu voit turvallisin mielin ajatella, että vaikeidenkin koettelemusten kohdatessa et joudu taloudellisesti kestämättömään tilanteeseen, vaan vakuutus kattaa suurimman osan kustannuksista.

Mitä vakuutuksia on olemassa?

Nykyään on mahdollisuus hankkia vakuutus lähes kaikelle. Oli kyseessä sitten henkilöiden terveys tai toimeentulo tai lähes mikä tahansa omaisuus niin sopiva vakuutus on löydettävissä. Yleisimpiä vakuutuksia ovat koti-, matka-, ajoneuvo-, tapaturma-, sairaus- ja henkivakuutukset. Näiden lisäksi nykyään voi hankkia monenlaisia yksittäiseen asiaan kohdennettuja vakuutuksia, jotka eivät ole yleisimpien vakuutusten korvauksen piirissä.  Tällaisilla vakuutuksilla voi varautua esimerkiksi identiteettivarkautta tai työttömyyttä vastaan.

Pääasiallisesti yksityisten henkilöiden vakuutukset jaetaan:

  • Henkilövakuutuksiin
  • Vahinkovakuutuksiin
  • Liikenne- ja ajoneuvovakuutuksiin
  • Matkavakuutuksiin

näitä vakuutuksia yhdisteltäessä puhutaan yhdistelmävakuutuksista. Eri vakuutusyhtiöt yhdistelevät usein yhteen vakuutuksen useita eri tuotteita ja sen vuoksi vakuutusten vertailu koetaan usein hankalaksi ja työlääksi.

Näiden yleisimpien yksityishenkilöiden vakuutusten lisäksi on myynnissä vakuutuksia erityisiin tarkoituksiin. Esimerkiksi eläinvakuutukset ovat nykyään hyvin suositeltuja kotieläinten lääkärikulujen kasvun vuoksi.

Lue myös: Identiteettivakuutus

Miten valitsen oikean vakuutuksen?

Vakuutusten kilpailuttaminen ja vertailu voi tuoda suuriakin säästöjä. Vakuutusehtoja vertaillessa kannattaa olla hyvin tarkkana, koska vakuutusyhtiöiden tarjouksissa on suuriakin eroja. Seuraavat asiat kannattaa aina huomioida vakuutusta hankittaessa.

  1. Mieti millainen turva on sopiva juuri sinulle ja perheellesi
  2. Varmista ettei vakuutuksissasi ole päällekkäisyyksiä ja ettet maksa turhaan tuplasti vakuutusturvasta.
  3. Käy aina vakuutuksen ehdot tarkkaan läpi, että ymmärrät mitä vakuutus korvaa ja mitä se ei korvaa.
  4. Vertailemalla eri yhtiöiden vakuutuksia, saat hyvän kuvat vakuutusten eroista ja jos huomaat toisen yhtiön tarjouksessa jonkin yksityiskohdan mitä toinen yhtiö ei mainitse, kannattaa asia tarkastaa.

Vakuutusten vertailu voi säästää sinulta jopa useita satoja euroja vuodessa. Myös vanhat vakuutukset kannattaa aika ajoin käydä läpi ja kilpailuttaa.

Lue aiheesta: Lainan takaaja

Vakuutusten keskittäminen

Vakuutusyhtiöt tarjoavat yleensä etua vakuutusten keskittämisestä. Vakuutus yhtiöiden tarjoamat keskittämisedut ovat usein alennusprosentin muodossa. Usein vakuutusyhtiöt tarjoavat myös lisäetuja tai lisävakuutuksia palkkiona keskittämisestä. Kun mietit vakuutuksen kilpailuttamista kannattaa aina harkita, pyydätkö tarjouksen yhdestä vakuutuksesta vai kaikkien vakuutustesi keskittämisestä.

Kannattaa muistaa, että vakuutusyhtiöt pyrkivät aina saamaan sinut keskittämään kaikki vakuutukset heille. Aina keskittäminen ei kuitenkaan ole edullisin ratkaisu, koska eri vakuutusyhtiöt hinnoittelevat tuotteensa eri tavoin ja voivat käyttää jonkin vakuutustuotteen alhaista hintaa uusien asiakkaiden houkutteluun.

Vakuutusyhtiöt eivät todellisuudessa kieltäydy myymästä yksittäisiä vakuutuksia, mutta pyrkivät aina saamaan asiakkaan kaikki vakuutukset siirrettyä yhtiöönsä.

Hinnan lisäksi vakuutusten keskittämisessä on kuitenkin muitakin etuja. Jos sinulla on vakuutukset samassa vakuutusyhtiössä, tiedät aina mihin ottaa yhteyttä, kun vakuutuksista tulee kysyttävää. Myös laskutusasiat sujuvat joustavammin ja vaativat vähemmän työtä kun vakuutukset on keskitetty yhteen vakuutusyhtiöön.

Lue aiheesta: Pankin vaihto

Toni Karinko
Päivitetty: 2023-05-04

Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:
Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:
Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:
Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:
Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:
Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää