Miten valita paras luottokortti matkalle?

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on NaN % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Matkalle lähteminen on monelle kauan odotettu arjen irtiotto ja siihen kohdistuu suuret odotukset. Tästä syystä kannattaa huolehtia etukäteen, että raha-asiat ovat kunnossa ja matkalla ei tarvitse stressata maksuongelmista. Lue tästä, miten valita paras luottokortti matkalle, jotta varmistat onnistuneen loman.

 

 

Luottokortin edut matkalla

Luottokortin hyödyntäminen matkustaessa tarjoaa useita etuja. Luottokortti ulkomailla tuo turvaa ja se helpottaa matkakulujen kattamista.

Ulkomailla luottokortti helpottaa elämää, koska sinun ei tarvitse vaihtaa valuuttaa ja pyöritellä käteisiä lompakossasi. Luottokortilla suojaat itseäsi huijauksilta ja varmistat, että pystyt maksamaan yllättävätkin kulut kerralla.

Matkan jälkeen näet luottokorttilaskultasi selkeästi, mihin rahat kuluivat matkalla. Luottokortit tarjoavat myös usein pitkän maksuajan, jonka avulla voit jakaa matkakulujen maksamisen pidemmälle ajalle.

Paras luottokortti matkustamiseen

Paras luottokortti matkustamiseen tarjoaa etuja ja alennuksia käyttäjälleen. Näihin voi kuulua esimerkiksi matkavakuutus, lentopisteet, lentokenttien lounge-edut, turvatut ostot sekä pitkät maksuajat.

Luottokorttien eduissa voi olla suuria eroja, joten on suositeltavaa tutustua niihin ennen sellaisen hankintaa. Vertailemalla korttien tuomia etuja ja kuluja, voit valita itselleni parhaan luottokortin ja maksimoida saamasi edut.

Ilmaiset luottokortit tarjoavat niukemmin etuja, kun taas maksulliset luottokortit omaavat kattavammat edut. Se, mikä on sinulle paras luottokortti, riippuu pitkälti omista mieltymyksistäsi sekä siitä, kuinka paljon turvaa matkallesi haluat.

Mikä on katevaraus?

Luottokortilla maksaminen tarkoittaa, että tililläsi on tietyn kokoinen luottoraja, jonka puitteissa voit ottaa luottoa pankiltasi sovitun maksuajan puitteissa.

Kun teet oston luottokortillasi, kirjautuu siitä katevaraus tilillesi. Katevaraus on tuleville maksuille tehtävä varaus, joka veloitetaan kortin saldosta. Katevarauksen yhteydessä tililtäsi ei vielä veloiteta oikeita maksuja.

Katevarauksien avulla voit seurata, kuinka paljon olet käyttänyt saldostasi ja kuinka paljon sinulla on vielä jäljellä. Matkalla tämä on erittäin kätevää, koska voit suoraan seurata käyttämääsi rahan määrää, mutta sinun ei tarvitse vielä lomalla huolehtia maksuista.

Mastercard-matkavakuutus

Luottokortin matkavakuutus on yksi olennainen etu matkustaessa. Mastercard-matkavakuutus sisältyy useimpiin Mastercard-luottokortteihin.

Matkan maksaminen luottokortilla on ehtona luottokortin matkavakuutukselle. Tällöin Mastercard-matkavakuutus voi tarjota muun muassa peruutussuojan, jonka ansiosta matkakulut on mahdollista saada takaisin, jos matka jostain syystä peruuntuu.

Luottokortin matkavakuutus on olennainen etu, koska sen ansiosta matka on helppo peruuttaa. Lisäksi useat matkavakuutukset sisältävät korvauksia kadonneista matkatavaroista tai myöhästyneistä lennoista.

Luottokortin matkavakuutus kannattaa aina tarkistaa, koska kaikki luottokortit eivät sisällä vakuutuksia ja niiden kattamat vahingot voivat vaihdella.

Lentopisteet

Lentoyhtiön tarjoaman luottokortin etuihin voivat kuulua lentopisteet, jotka kertyvät ostaessasi lennot luottokortilla. Lentopisteet toimivat rahanarvoisina pisteinä, joita voi käyttää seuraavien lentolippujen ostamiseen.

Paras luottokortti mahdollistaa lentopisteiden käyttämisen myös esimerkiksi auton vuokraamiseen tai muihin hyvinvointipalveluihin.

Luottokortin kerryttämät pisteet voivat myös liittyä muuhun kuin lentopisteisiin. Jos et lennä usein, mutta haluat hyödyntää kertyneet luottokorttipisteet, on sinulle paras luottokortti sellainen, joka kerryttää pisteitä esimerkiksi jokaisesta ostosta.

Näin voit kerryttää pisteitä maksamalla kalliit lentoliput luottokortillasi ja hyödyntää pisteet muihin tarkoituksiin.

Luottokortti ja lounge-edut

Luottokortin lounge-edut ovat monelle tärkeä syy matkaluottokortin hankintaan.
Sen avulla voit muuttaa lentokentillä hengailun miellyttäväksi kokemukseksi.

Usean lentoyhtiön tarjoama luottokortti on samalla lounge-kortti, joilla saat pääsyn kyseisen lentoyhtiön loungeihin ympäri maailmaa. Jos vietät usein aikaa lentokentillä, paras luottokortti on sinulle sellainen, joka tarjoaa myös lounge-edut.

Myös muut kuin lentoyhtiöt tarjoavat lounge-etuja. Lounge-käynnit on usein kuitenkin rajoitettu tiettyyn määrään vuosittain. Paras luottokortti tarjoaa rajattomat lounge-pääsyt sekä itsellesi että seuralaisellesi.

Luottokortti ostoturvana

Matkan maksaminen luottokortilla on aina suositeltavaa luottokortin ostoturvan takia. Luottokortti on myös ulkomailla turvallisin maksutapa, koska luottokortilla maksaminen tarkoittaa aina, että sinulla on voimassa ostoturva.

Ostoturvan avulla saat rahasi takaisin, mikäli joudut huijauksen tai väärinkäytöksen kohteeksi. Luottokortin ostoturva sisältyy kaikkiin luottokortteihin, mutta sen ehdot voivat vaihdella.

Muista myös nämä luottokorttiedut ulkomailla

Luottokortilla maksaminen tuo useita etuja, mutta joskus luottokortti on ulkomailla myös välttämättömyys. On yleistä, että hotelli hyväksyy vain luottokortin maksutavaksi tai autoa vuokratessa tarvitset luottokortin vakuutuksena maksukyvystäsi.

Käteisnostoista voi helposti koitua turhia kuluja. Mikäli sinun tarvitsee tehdä käteisnostoja usein ulkomailla, on paras luottokortti sellainen, joka tarjoaa nostot myös ulkomailla ilman kuluja. Kun teet käteisnostot luottokortiltasi, on rahasi suojattu myös silloin, jos korttisi tiedot kaapataan.

Luottokortti on vakuutus siitä, että matkasi sujuu ongelmitta ja sinun ei tarvitse huolehtia raha-asioista lomasi aikana.

Huolehdi matkakuluista loman jälkeen

Kun sinulla on luottokortti ulkomailla, ei sinun tarvitse huolehtia matkakuluista loman aikana. Luottokortin edut sisältävät pitkän maksuajan, jonka aikana voit maksaa luottokorttilaskusi kuluitta.

Useat luottokortit tarjoavat 1–2 kk korotonta maksuaikaa.

  • Huom! Luottokorttien korot voivat nousta suuriksi, jos et maksa koko luottokorttilaskua maksuajan sisällä.

Jos tiedät tarvitsevasi pitkän maksuajan, on sinulle paras luottokortti se, jossa korotonta maksuaikaa saa eniten.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras luottokortti matkalle?

Paras luottokortti juuri sinulle riippuu siitä, millaisia etuja arvostat luottokortissa eniten. Luottokorttien hinnoissa sekä tarjoamissa eduissa voi olla suuriakin eroja, joten sinun kannattaa vertailla niitä keskenään parhaan luottokortin löytämiseksi.

Miksi lennot kannattaa ostaa luottokortilla?

Lennot kannattaa aina ostaa luottokortilla, koska se tarjoaa paremmat mahdollisuudet rahojen takaisin saamiseen matkan peruuntuessa. Useat luottokortit tarjoavat peruutussuojan, jonka avulla saat hyvityksen matkakuluistasi, jos perut matkan.

Toni Karinko
Päivitetty: 2024-02-15
Toni on kansainväliseen markkinointijohtamiseen erikoistunut ekonomi, joka on jo pitkään vastannut Rahalaitoksella asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoille. Hänen kirjoituksiensa taustalla on halu tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäisen taloudenhallinnan helpottamiseen.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää