LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Matkavakuutus tuo turvaa matkoilla

Matkavakuutuksen tarkoitus on turvata sinut ja tavarasi kotimaan tai ulkomaan matkan aikana. Se on pieni hinta siitä, että saat aina tarvittavaa hoitoa ja apua matkallasi, eikä sinun tarvitse huolehtia yllättävistä kuluista mahdollisen tapaturman sattuessa. Lue tästä artikkelista kaikki tarvittava matkavakuutuksista sekä vinkit itsellesi sopiva matkavakuutuksen hankintaan.

 

 

Mikä on matkavakuutus?

Matkavakuutus on vakuutus, joka on suunniteltu suojelemaan sinua matkasi aikana. Se voi sisältää matkustajavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen. Matkavakuutuksia on saatavilla moneen lähtöön, aina suppeista matkavakuutuksista hyvin kattaviin kokonaisuuksiin, joten voit helposti valita omaan tarkoitukseesi parhaan vakuutuksen.

Matkustajavakuutuksesta maksetaan esimerkiksi sairauskuluja ja sairaanhoitokuluja, joita syntyy matkalla. Matkustajavakuutuksen laajuudesta riippuen se voi korvata myös matkan peruuntumisen sairauden takia tai muita matkaan liittyviä kuluja.

Matkatavaravakuutus taas korvaa matkatavaroihin liittyviä kuluja, joita voi syntyä jos matkatavarat hukkuvat tai niiden saapuminen kohteeseen viivästyy. Tällöin matkavakuutus voi korvata esimerkiksi välttämättömyystarvikkeiden hankinnan.

Matkavakuutuksen hinta

Matkavakuutuksen hinta vaihtelee matkavakuutuksen laajuuden mukaan. Hintahaarukka pyörii yleensä 40–220 € välillä.

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa:

  • Onko kyseessä jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus
  • Vakuutatko pelkästään itsesi vai myös matkatavarasi
  • Kuinka laaja matkavakuutus on

Oma matkavakuutus kannattaa valita sen perusteella, kuinka usein matkustat ja kuinka kattavan vakuutuksen haluat itsellesi ja tavaroillesi. Vaikka voitkin säästää rahaa ottamalla edullisen matkavakuutuksen, voi matkasi käydä hyvin kalliiksi, mikäli vakuutuksesi ei katakkaan yllättäviä kuluja.

Edullisemmissa paketeissa myös matkavakuutuksen omavastuu voi olla korkeampi, jolloin matkavakuutuksen tuoma hyöty on pienempi, koska kuluja kertyy joka tapauksessa.

Mitä matkavakuutus korvaa?

Se, mitä matkavakuutus korvaa, riippuu täysin siitä, millaisen matkavakuutuskokonaisuuden olet itsellesi valinnut. Jos olet valitsemassa itsellesi uutta matkavakuutusta, kannattaa huomiota kiinnittää muun muassa matkavakuutuksen omavastuuseen, sisältyykö siihen matkatavaravakuutus, korvaako matkavakuutus matkan peruuntumisen ja lopulta tietysti matkavakuutuksen hintaan.

Jos suunnittelet matkallesi jotain normaalista poikkeavaa extreme-urheilua tai muuta riskialtista tekemistä, kannattaa vakuutusta ottaessa erikseen tarkistaa, korvaako vakuutus tähän lajiin liittyvät mahdolliset tapaturmat.

Määräaikainen vai jatkuva matkavakuutus?

Lyhyille matkoille tarkoitettu määräaikainen matkavakuutus on usein halvempi kuin jatkuva matkavakuutus, joka on voimassa esimerkiksi vuoden kerrallaan. Määräaikainen matkavakuutus on sopiva silloin, kuin matkoja tehdään korkeintaan noin kerran vuodessa.

Jatkuva matkavakuutus on parempi vaihtoehto silloin, kuin matkoja kertyy vuodessa useampi tai ne ovat pituudeltaan useita viikkoja tai kuukausia. Tällöin matkavakuutuksesta ei tarvitse huolehtia erikseen jokaisen matkan yhteydessä, vaan vakuutus on automaattisesti voimassa. Jatkuva matkavakuutus on luonnollisesti kalliimpi kuin lyhyt määräaikainen matkavakuutus.

Matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutuksen voi yleensä halutessaan ottaa erillisenä lisänä omaan matkavakuutukseen. Sen tarkoituksena on korvata rikki menneitä, varastettuja tai hukkuneita tavaroita.

Mikäli matkatavarat eivät löydä matkakohteeseesi, voi matkatavaravakuutus korvata tietyn summan myöhästyneistä matkatavaroista jokaiselta päivältä, kun joudut elämään ilman matkatavaroitasi. Matkatavaravakuutus voi myös korvata varastettujen matkustusasiakirjojen uusimisesta aiheutuvia kuluja, joita voivat olla esimerkiksi passin tai viisumin uusiminen.

Matkavakuutus ja peruutusturva

No mitä matkavakuutuksen peruutusturva sitten tarkoittaa? Peruutusturva tarkoittaa, että mikäli matkasi peruuntuu tapaturman tai onnettomuuden takia, olet oikeutettu saamaan korvauksia matkasta aiheutuneista kuluista, kuten lennoista, hotellivarauksista tai etukäteen varatuista retkistä.

Peruutusturvan laajuus ja ehdot voivat vaihdella, joten oman matkavakuutuksesi peruutusturva kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin, jotta tiedät mihin korvauksiin olet oikeutettu. Usein matkavakuutus korvaa sairastumisen ennen matkaa, jolloin sinun on mahdollista saada korvaukset matkakuluista, joita ei enää voi peruuttaa.

Eurooppalainen matkavakuutus: sairaanhoitokortti

Eurooppalainen sairaanhoitokortti sekoitetaan usein eurooppalaisen matkavakuutukseksi. Tämä sairaanhoitokortti ei kuitenkaan täysin korvaa matkavakuutusta.

Eurooppalainen sairaanhoitokortti tarjoaa sinulle oikeuden saada välitöntä lääketieteellistä hoitoa missä tahansa EU- ja ETA-maassa, Sveitsissä, Iso-Britanniassa ja Pohjois-Irlannissa. Se ei kuitenkaan kata esimerkiksi sairaankuljetuksia ulkomailta Suomeen.

Vaikka tämä kortti toimii ikään kuin eurooppalainen matkavakuutus, on se yksinään ilman erillistä matkavakuutusta useissa tilanteissa liian suppea. Kortti kannattaa kuitenkin olla olemassa, koska se on ilmainen kaikille Suomessa sairasvakuutetuille henkilöille.

Mastercard-matkavakuutus ja muut luottokorttien matkavakuutukset

Useat luottokortit tarjoavat myös matkavakuutuksen luottokortin omistajalle. Näissä matkavakuutuksissa on usein ehtoja se, että tietty osuus matkasta on maksettu kyseisellä luottokortilla.

Jos maksat lentoliput kokonaisuudessaan matkavakuutusta tarjoavalla luottokortilla, olet usein oikeutettu jopa parempaan peruutusturvaan kuin mitä normaali matkavakuutus tarjoaa. Mastercard-matkavakuutus kuuluu useimpiin Mastercard-luottokortteihin, ja sen peruutusturvaan kuuluu esimerkiksi korvaus matkakuluista, kun matka perutaan matkakumppanin sairastumisen vuoksi.

Valitsemalla hyvän luottokortin matkalle voit nauttia myös useista muista eduista matkavakuutuksen lisäksi.

Asuntovaunun tai matkailuauton vakuutus ulkomaanmatkalle

Jos olet lähdössä matkalle asuntovaunun tai matkailuauton kanssa, täytyy sinun pitää huoli, että myös ajoneuvosi on vakuutettu matkaa varten. Usein niin asuntovaunun vakuutus kuin matkailuauton vakuutuskin on voimassa automaattisesti ainakin EU- ja ETA-maissa, mutta muista aina tarkistaa oma liikennevakuutuksesi vakuutusyhtiösi kanssa.

Matkailuauton ja asuntovaunun vakuutus kannattaa olla kunnossa hyvissä ajoin ennen matkaa. Normaalin liikenneturvan lisäksi voit ottaa vapaaehtoisen kaskovakuutuksen, joka kattaa ajoneuvosi vahinkoja laajemmin.

Ulkomailla ajaessa kannattaa muistaa, että ajoneuvon matkavakuutuksen omavastuu voi olla suurempi kuin kotimaassa. Nämä asiat on hyvä tarkistaa etukäteen, jotta mahdolliset kulut eivät pääse yllättämään.

Lue lisää aiheesta: Autolla ulkomaille

Usein kysytyt kysymykset

Milloin matkavakuutus kannattaa ostaa?

Matkavakuutus kannattaa hankkia hyvissä ajoin, jotta se on varmasti voimassa matkan alusta alkaen. Matkavakuutuksen on hyvä olla voimassa vähintään muutama päivä ennen matkan alkua.

Miksi kannattaa ottaa matkavakuutus?

Matkavakuutus pitää huolen siitä, että saat tarvittavaa sairaanhoitoa ja apua matkallasi. Se korvaa sinulle matkasta aiheutuneita kuluja ja suojaa sinua ja matkatavaroitasi matkan aikana.

Roosa
Päivitetty: 2024-06-25

Roosa on kauppatieteiden maisteri pääaineenaan kansainvälinen liiketoiminta ja tuottaa asiantuntevaa sisältöä Rahalaitoksen lukijoille. Hän haluaa tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäiseen taloudenhallintaan.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää