Toteuta kylpyhuoneremontti fiksusti ja edullisesti

LAINAHAKEMUS

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma 

Laina-aika 

vuotta

+
+
Arvioitu kuukausierä 0 €/kk
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

8 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 8 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Jos kylpyhuoneremontti on ajankohtainen, on hyvä perehtyä sen toteuttamiseen etukäteen. Kylpyhuoneen laadukas remontointi voi nostaa asunnon arvoa ja kasvattaa kylpyhuoneen käyttöikää. Lue mitä kylpyhuoneremontti maksaa ja mitä sen suunnittelussa kannattaa huomioida.

 

 

Kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttaa useampi asia. Hintaan vaikuttavat muun muassa remontin laajuus, valitut materiaalit sekä tarvittavan työn määrä. Halvimmat pintaremontit voivat lähteä liikkeelle muutamista satasista, mutta suuremmat remontit ovat 15 000–25 000 € luokassa.

Kylpyhuoneremontin hinta muodostuu seuraavista tekijöistä:

  • Suunnittelu ja lupamaksut
  • Purkutyöt
  • Kalusteet ja materiaalit
  • Sähkö- ja viemärityöt
  • Jätemaksut ja siivous
  • Työvoima

Kylpyhuoneremontin hinta kannattaa aina kilpailuttaa useammalla yrityksellä, jotta saat paremman kuvan siitä, mitä kylpyhuoneremontti maksaa ja kuka palveluntarjoajista tarjoaa sinulla parhaan hinnan.

Kylpyhuoneremontin laajuus

Ennen kun voit saada tarkan hinta-arvion kylpyhuoneremontista, täytyy sinun määritellä remontin laajuus.

Suuren kylpyhuoneen remontoiminen maksaa luonnollisesti enemmän kuin pienen kylpyhuoneen. Loppupeleissä kylpyhuoneremontin neliöhintaan kuitenkin vaikuttaa moni muukin asia kuin kylpyhuoneen koko.

Kylpyhuoneremontin neliöhintaan ei kannata keskittyä liian tarkasti, vaan sitä tärkeämpää on kartoittaa tarvittavien töiden määrä ja niiden kustannus.

Materiaalikustannukset

Kylpyhuoneremontin hinta-arvioon vaikuttaa olennaisesti valitut materiaalit, koska materiaalien osuus remontista on noin 30–60 %. Koska materiaaleilla on huomattava merkitys hinnan muodostumisessa, kannattaa niiden valintaan käyttää riittävästi aikaa ja harkintaa.

Laadukkaat materiaalit kestävät pitkään ja usein kalliimmilla materiaaleilla saa kylpyhuoneeseen ylellisen ilmeen.

Jos sinulla on tiukka budjetti kylpyhuoneremontille, kannattaa kuitenkin olla erityisen tarkka materiaalien kohdalla, koska niiden valinnalla voit joko pitää budjetin kurissa tai aiheuttaa huomattavia lisäkustannuksia.

Työvoimakustannukset

Laajemmat kylpyhuoneremontit vaativat enemmän työvoimaa ja mitä monimutkaisempia töitä remontissa suoritetaan, sitä enemmän työvoiman kustannuksia kertyy.

Kylpyhuoneremontin hinta-arvioon vaikuttaa, kuinka monen erityisosaajan työtä siihen vaaditaan. Esimerkiksi sähkötyöt kasvattavat remontin hintaa.

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Uuden asunnon ostaja haluaa usein tehdä tulevaan asuntoonsa jonkinlaista remonttia. On tyypillistä, että asunnon ostaja ottaa remonttilainan asuntolainan yhteydessä.

Remonttilaina mahdollistaa kylpyhuoneremontin tekemisen sopivalla hetkellä, vaikka tilillä ei silloin olisikaan tarvittavaa määrää käteistä. Remonttilaina on hyvä tapa jakaa kylpyhuoneremontin kustannuksia pidemmälle ajalle, jolloin remontin aloittamista ei tarvitse viivytellä siihen säästämisen takia.

WC-remontin hinta

Pelkän WC-remontin hinta on kylpyhuoneremonttiin verrattuna noin puolet edullisempi. WC-remontin hinta osuu tyypillisesti 5 000–10 000 € haarukkaan, mutta pintaremontin voi saada huomattavasti halvemmalla.

WC-remontti mahdollistaa pintojen ja kalusteiden uusimisen sekä säilytystilojen kasvattamisen. WC-remontti voi olla fiksua toteuttaa kylpyhuoneremontin yhteydessä, koska yhdessä toteutettuna saat ne edullisemmin.

Molempiin remontteihin tarvitaan paljon samoja työkaluja ja osaamista, joten yhdistämällä ne saat ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Sauna- ja kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuoneremontin suunnittelussa kannattaa harkita koko märkätilojen uusimista kerralla. Sauna- ja kylpyhuoneremontin hinta yhdessä toteutettuna on kustannustehokkaampaa kahteen erilliseen remonttiin verrattuna.

Saunan remontointi on hinnaltaan noin puolet halvempaa kuin kylpyhuoneen remontointi, eli usein 5 000–10 000 € välillä. Yhdistämällä nämä remontit voit saada saunaremontin puolet halvemmalla kuin erikseen tehtynä.

Kylpyhuoneremontin kesto

Kylpyhuoneremontin kesto riippuu siitä, kuinka laaja remontti on kyseessä. Tyypillisesti kylpyhuoneremontti on kestoltaan noin 2–3 viikkoa.

Jos remonttiin sisältyy purku- tai kuivaustöitä, voi kylpyhuoneremontin kesto kuitenkin venyä huomattavasti pidemmäksi. Vesivahingon korjauksessa pelkkä kylpyhuoneen kuivattaminen voi kestää useamman viikon. Myös rakenteelliset muutokset pidentävät remontin kestoa helposti muutamalla viikolla.

Vesivahingon korjauksen hinta

Vesivahingot ovat harmittavan yleisiä ja niitä syntyy putkien rikkoutumisesta, vuodoista tai tulvista. Vesivahingon nopea korjaus on tärkeää, koska pitkittyessään sen aiheuttamat vauriot pahenevat ja samalla kasvaa remontin hintalappu.

Vesivahingon korjauksen hinta riippuu vahingon laajuudesta ja sen korjaamiseen tarvittavan työn vaativuudesta ja määrästä. Lisäksi huomioidaan tarvittavat kuivausmetodit.

Vesivahingon korjaushinta vaihtelee 500–20 000 € välillä. Mikäli asunnossasi on vakuutukset kunnossa eikä vahinko ole tahallisesti aiheutettu, vakuutusyhtiö korvaa useimmiten vahingon.

Kylpyhuoneremontti itse toteutettuna

Noin puolet kylpyhuoneremontin hinnasta koostuu työn osuudesta, joten tekemällä kylpyhuoneremontin itse, voit säästää kokonaiskustannuksissa isoja summia.

Jos haluat toteuttaa kylpyhuoneremontin itse, kannattaa sinun suunnitella remontti huolellisesti. Kylpyhuoneremontti itse toteutettuna on kannattaa vain silloin, jos tiedät mitä teet. Vaikka tekisit remontin pääasiassa itse, kannattaa hankaliin osuuksiin hyödyntää aina alan ammattilaista.

Netti on pullollaan kylpyhuoneremontti-ideoita ja ohjeita. Kun olet suunnitellut haluamasi toteutuksen, kannattaa sinun etsiä työn tueksi kattavat ohjeet.

Varaudu yllättävien kustannusten varalta

Niin kuin kaikissa remonteissa, myös kylpyhuoneremonteissa voi ilmetä yllätyksiä, joista kehkeytyy odottamattomia lisäkustannuksia. Kylpyhuoneremontin hinta-arvio ei vielä takaa, että hinta pysyy arvion rajoissa.

Kylpyhuoneremontin suunnittelu on tärkeää myös rahallisesta näkökulmasta. Jos aiot ottaa remonttilainan, kannattaa siihen varata aina vähän ylimääräistä, jotta yllätät kulut pystyy tarvittaessa kattamaan kesken remontin.

Usein kysytyt kysymykset

Milloin kylpyhuoneremontti pitää tehdä?

Kylpyhuoneremontille ei ole selkeää aikarajaa, vaan remontin tarve riippuu kylpyhuoneen kunnosta. Huolellisesti remontoitu kylpyhuone voi säilyä hyvänä jopa 20 vuotta. Viimeistään tässä kohtaa on kuitenkin syytä harkita kylpyhuoneremonttia, koska tekemällä remontin hyvissä ajoin voit välttää kosteusvauriot. Huonosti vesieristetty ja laatoitettu kylpyhuone voi vaatia remonttia huomattavasti nopeammin.

Mitä kylpyhuoneremontti maksaa?

Kylpyhuoneremontin hinta vaihtelee remontin laajuuden mukaan. Hintaan vaikuttaa muun muassa valitut materiaalit, tarvittava työn määrä ja kylpyhuoneen pinta-ala. Pienet kylpyhuoneremontit alkavat muutamasta tuhannesta eurosta, kun taas suuremmat remontit asettuvat noin 15 000–25 000 € välille.

Roosa
Päivitetty: 2024-02-08

Roosa on kauppatieteiden maisteri pääaineenaan kansainvälinen liiketoiminta ja tuottaa asiantuntevaa sisältöä Rahalaitoksen lukijoille. Hän haluaa tarjota asiakkaille arvokasta lisätietoa rahoituksista sekä vinkkejä päivittäiseen taloudenhallintaan.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 70 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme

Näytä lisää